- 04 Sep 2016, 00:27
Sixto,toliko natalozene nepotrebne mrznje u tvom postu...Skidacemo je polako kao slojeve crnog luka..jer je bolje da se jednom isplaces nego da budes zatrovan celog zivota..
Ja ne tvrdim da znam sve..ali usudicu se da kazem da ne znas ni ti..olako i neodgovorno donosis zakljucke..pa hajde da ucimo jedan od drugog...Iznecu ti samo svoja iskustva a ti razmisli o onome sto si napisao.
Prijatelj farmaceut me je vodio na porodjaj i sredjivao papire u bolnici.Nasao smestaj van studentskog doma.Nasao mamin izgubljeni prtljag.
Drugi prijatelj mi je cistio stan u trecem trimestru(inzenjer je i ima svoje projekte na faksu..nije mu bilo ispod casti da stavlja moj ves na pranje i usisava..jer smo prijatelji.I ja bih isto uradio za njega i on to zna),vodio me je na preglede i doneo korpu sa cvecem i igracke za bebu iako sam ne popije kafu u kaficu,jer je veoma stedljiv..On je otelotvorenje pojma skromnosti.Nije otac mog sina.
Sa druge strane,ja sam pomagao drugima..kako sam mogao.Necu da duzim,da se ne shvati pogresno.Prijateljici iz Nepala sam kasnije poslao deo novca za njenu skolarinu...nije nista trazila,mi smo zeleli da joj pomognemo.Dvojicu kineskih prijatelja sam izvodio na rucak(ili kuvao za njih kad sam mogao),analizirao njihove zivotne price i proslavio sa njima rodjendane..drugarici sam ostavio medicinske knjige i stvari koje sam smatrao suvisnim.U pola noci su mi kucali na vrata ako im nesto treba..
Drugarica je sa deckom vukla sav moj prtljag(preko 100kg) po aerodromu jer sam ja drzao bebu.
Poenta je da smo bili iskreni bez straha da ce to neko zloupotrebiti.
Ekskurzija u Grckoj:Sam u sobi.Ok,ukapirao sam da je mozda zbog toga sto sam transdecko,pa je devojkama iz mog odeljenja bilo neprijatno..Medjutim,u "konzervativnoj" Kini sam nasao cimera bez problema(?).Vec su navikli da muskarci igraju zenske uloge u kineskoj operi,pa im ni moj slucaj nije bio cudan...za rodjendan sam dobio od prijatelja igracku "trudnog decka"..Kazu da zivot nije kao na filmu,ali filmovi i knjige oblikuju nas zivot.Pogledaj njihove crtace za decu ili udzbenike za osnovnu skolu..i shvatices da se ciljno,smisljeno neguje timski duh..(sad ces mozda reci "ispira mozak"..da li?Ako i jeste tako..Mislis li da individualnost istrgnuta iz konteksta,po svaku cenu.."sve pocinje sa tobom" i preterano samoljublje nije isto ispiranje mozga?)i mozda sto posebno meni kao aseksualnoj osobi odgovara:promovisana deseksualizacija svega i svakoga u Kini...
Operacija u Srbiji:ne poseti me niko iz odeljenja,razredni staresina ni ne nazove da pita kako sam.
Takmicenje u Srbiji:Ispljuje me profesor iz drugog predmeta (zbog odsustvovanja,ne neznanja) iako sam tad doneo skoli diplomu I mesta sa gradskog takmicenja.
Ono sto je porazavajuce je kad se u srcu boris za ime i ugled skole sa tradicijom, a ne svoje (u to vreme) zensko ime koje i ovako pokusavas da zaboravis zbog transseksualnosti(takodje jer ti je MI vaznije od JA)..a onda ti kolektiv te iste skole salje poruku da si nepozeljan i odrekne te se.Sledece godine sam (kao odlican ucenik) promenio gimnaziju...ali te godine je nesto u meni umrlo.Jer sam voleo prethodnu gimnaziju(putovao sa drugog kraja grada).Ako je moguce reci..bio sam zaljubljen u tu zgradu i nadogradjene vrednosti koje ta zgrada predstavljala u mom umu.
Kina(faks):Izgubio sam drugi semestar zbog trudnoce i porodjaja.Razredni(koji je proveravao moje stanje,pisao mojoj majci i navracao u studentski dom) me zove da dodjem na nastavu...Priznali su mi sve sto su mogli od predmeta i mogu odmah da upisem drugu godinu.
Sledi logicno pitanje:A sta ces onda,crni Andrej,u Srbiji?(ako se ne uklapas)
Morao sam da se vratim zbog porodicnih obaveza..koje su manje vise sad sredjene(da sam tamo ostao izgubio bih ovde jedan stan i morao sam da sredim papire..)..zato sebi kazem da ne treba da budem neskroman..postoje potresnije price...trenutno se u meni isto lomi:ostati ili se vratiti?Mislima i srcem sam tamo.
Sad imam dete i moje potrebe vise nisu na prvom mestu.
Inace jedna situacija iz parka(u Beogradu). Moj sin se igrao sa devojcicom.Dali smo mu zetone za automobile i on ju je cekao da se zajedno voze..Ona je otisla jer je htela nesto drugo..deda ju je zaustavio i izgrdio.
Moj sin je takav..."hocemo zajedno"..ali isto ocekuje i od drugih(sto neke ljude zamara jer obavezuje)..tako je jednom prilikom uzeo kesu sa kokicama od devojcice i hranio je NJENIM kokicama..stavise prvo je stavio kokicu u svoja usta pa je izvadio i pruzio njoj...mi smo se sto puta izvinjavali roditeljima.
Njegova priroda je takva,drugacija..i koliko god smesno zvucalo,ko nije boravio duze u Kini(ili nije pokusao da razume kineske filmove,serije) nece razumeti zasto je on takav..da ne idem u offtopic..oni drugacije metabolisu neke lekove,imaju drugacije zube,oblik lobanje itd..Zato ne treba da iznenadjuje drugaciji mentalni sklop.Takodje veoma je posesivan..i oni su takvi.
Socijalna komponenta je takodje bitna.Ja nisam iz ove price medjutim ukoliko pretrazite Eurasian,naici cete na blogove pune samoprezira i mrznje prema ocu i majci koje pise decko iz mesanog braka(WMAF-beli muskarac,azijska zena).Decko azijskog izgleda koji ne lici na svog belog patrijarhalnog oca(oca koji prezire azijske muskarce,a privlace ga azijske zene..i dobija sina azijskog izgleda..azijskog muskarca koji je zbunjen sto nije prihvacen kao njegov otac).Taj decko sada zivi u Kini.U njegovom slucaju akcenat je na konzervativnom patrijarhalnom ocu koji je zasnovao brak iz seksualnog fetisa...Totalno poremeceni odnosi.
Moj sin zna da ima 2 oca..i zato nema problem sa identitetom..za sada...ali ja sam svestan sopstvene neupucenosti(Sixto,ponavljam.. svestan sopstvene neupucenosti..o nekoj temi) u tu problematiku usled nedostatka iskustva koje mesane osobe imaju.