Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Nakon visegodisnjeg trajanja projekta dobrovoljnog i anonimnog testiranja na HIV, kako pre par dana saznah, od letos vise nije moguce uraditi ovu vrstu testa u BGD checkpointu.

Koliko vidim na njihovom sajtu od usluga koje trenutno pruzaju su psihoterapija, grupe su namenjene LGBT osobama i članovima njihovih porodica i HIV info telefon.

U delu Testiranje na HIV stoji informacija da se testiranje moze uraditi u Gradskom zavodu za javno zdravlje i u studentskoj poliklinici.

Moje misljenje je da je ovaj projekat trebao nastaviti da zivi posebno imajuci u vidu cinjenicu da se mali broj ljudi testira i izbegava odlazak u navedene dve ustanove. Na neki nacin saradjujuci s njima, znam da je veliki broj upravo odlazio u SPY na testiranje a ne u ove dve institucije.

Kakvo je vase misljenje? Da li je trebalo pripremiti slican/isti projekat i nastaviti ovu vrstu podrske LGBT zajednici?
Korisnikov avatar
By nsc
Steta, jer je veliki broj ljudi koje ja znam isao samo kod njih na testiranja, bila im frka od zvanicnih institucija koje traze zdravstvenu knjizicu, cak i kad nije neophodna. Nadam se da ce ipak negde naci sredstva da nastave sa radom
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
U Gradskom zavodu za javno zdravlje ne treba knjižica a ni ime ni prezime. Dobiješ šifru i papirče, popričaš ako hoćeš, daš krv, posle dođeš po rezultat sa tim papirčetom. Besplatno i anonimno.
to se desava jer globalni fond napusta Srbiju, a on je finansirao sve projekte koji ukljucuju HIV. i dok se ne nadje novi finansijer/sponzor bice otezan rad svih organizacija koje se bave temom HIV-a, a drzava nije prepoznala HIV kao bitno pitanje.
Korisnikov avatar
By blenta
imao sam ... iskustvo sa njima
nije moje licno ali ne bih tamo isao posle toga

naime u nekom pederana sastavu kojem sam prisustvovao nasao se neko ko je radio tamo
i pricao sa momkom sa kojim sam ja dosao u grupi a koji je kao gradska njuska

i tako ga je ovaj potonji pitao ko je sve pozitivan u gradu
na sta je prvi istrtljao bez treptaja i pardona

kao da si ga pitao e koji je danas datum

:zavist:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2675656#p2675656]zguba_91 napisao:[/url]to se desava jer globalni fond napusta Srbiju, a on je finansirao sve projekte koji ukljucuju HIV. i dok se ne nadje novi finansijer/sponzor bice otezan rad svih organizacija koje se bave temom HIV-a, a drzava nije prepoznala HIV kao bitno pitanje.
Kako to država nije prepoznala HIV kao bitno pitanje? U zavodima za javno zdravlje širom Srbije su testiranja besplatna i anonimna, a koliko sam upućen, terapija obolelih je takođe o trošku države.
By Sixto
Ni u NS vise ne rade. Mada alternativa postoji, nije da nije.
Na stranu što mislim da je sasvim OK što više ne dobijaju finansiranje jer je taj program nepotreban, čuo sam i ja ono što je video blenta i mislio sam da ne mož' biti tačno, kad ja tamo a ono međutim... :wow:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2675677#p2675677]ZlatnaPtica napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2675656#p2675656]zguba_91 napisao:[/url]to se desava jer globalni fond napusta Srbiju, a on je finansirao sve projekte koji ukljucuju HIV. i dok se ne nadje novi finansijer/sponzor bice otezan rad svih organizacija koje se bave temom HIV-a, a drzava nije prepoznala HIV kao bitno pitanje.
Kako to država nije prepoznala HIV kao bitno pitanje? U zavodima za javno zdravlje širom Srbije su testiranja besplatna i anonimna, a koliko sam upućen, terapija obolelih je takođe o trošku države.
Poenta je da država nije prepoznala da SPY to treba da radi, pa se oni uvredili jer će sad morati da nađu drugi posao. Šmrc šmrc.

Testiranje inače nikad dostupnije, i u državnim institucijama i u privatnim laboratorijama.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ da, njihove usluge vise nisu potrebne, realno.

Ovo sto je blenta napisao me ne cudi.

Jedino sto ja u takvoj situaciji znam da ne bih cutala nego bi osobu pitala kako je nije sramota.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2745403#p2745403]Hys. napisao:[/url]
Jedino sto ja u takvoj situaciji znam da ne bih cutala nego bi osobu pitala kako je nije sramota.
mislim bi većina slušala i upijala taj spisak imena.

što se tiče SPY-a, njegova najveća prednost bila je smanjenje stigme zbog postojanja tog zaštićenog gej prostora.

vidimo i na forumu da ljudi ne mogu prelomiti za taj prvi test u životu. stresan je odlazak u zvanične institucije, gdje im se sve čini tako hladno, ozbiljno i osuđivački (da se ne lažemo, i jeste).

ali, konkretno u zavodu za javno zdravlje rade sjajni ljudi i nema potrebe ustručavati se od odlaska tamo.
Korisnikov avatar
By Hys.
pa vecina su ocigledno govna

nema potrebe se ustrucavati, slazem se, i ja koliko sam upucena znam da su korektni. Na koji mislite, Batut il u 29 novembra? Ja sam hiv radila na infektivnoj, pa nisam morala skorije opet da se informisem, ionako sam previse informisana sto se tice lekara uputa govana recepata.
Korisnikov avatar
By Hys.
strasno.

treba ih javno shejmovati. govna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!