Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Zdravo.Ja vam toplo preporucam da se obratite doktorki Dragani Duisin u Klinickom centru Srbije,kabinet za transrodna stanja.Takodje Vam savjetujem da kontaktirate i doktora Zorana Rakica koji radi u privatnoj praksi i koji ima veliko iskustvo u radu sa transrodnim osobama.Pozdrav. :scout:
Korisnikov avatar
By Madonna
I ja bih da dobijem info, gde sta kako, pa ako necete ovde moze i na pvt.
Korisnikov avatar
By Madonna
A iskustva ljudi koji odlaze na ta okupljanja? Isto nju da pitam? :)
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2745177#p2745177]Madonna napisao:[/url]A iskustva ljudi koji odlaze na ta okupljanja? Isto nju da pitam? :)
Hahahaha

Ono što sam ja čuo od ljudi koji odlaze kod nje jeste da ume ponekad da bude neosetljiva, ali da je u poređenju sa dr Duišin fenomenalna. Niko nije pao u nesvest od podrške, ali niko mi nije rekao ništa posebno loše (uzorak mi nije velik, 6-7 ljudi). Poznajući obe, verujem da je Dušica Marković Žigić bolja opcija. O, daleko bolja. :)

Državne institucije su nužno zlo za trans osobe zbog RFZO i pravnih zavrzlama. Ali ako bi neko na psihoterapiju, onda je najbolje ipak da to traži van državnog sektora. To nije baš lepo reći, ali psihijatri u Srbiji uglavnom nisu obučeni ni za šta više od podrške. Trans osobama je posebno teško jer je mali broj ljudi u državnim bolnicama koji se bave tom tematikom. Dušica Marković je, rekao bih, najbolja opcija. Ona i ona njena mlada koleginica, uvek zaboravim kako se zove, ali rade zajedno. :)
Ja mogu reci iz svog iskustva,a takodjer kao i iz iskustva mnogih drugih osoba da je dr Zigic Markovic jako neosjetljiva i nedostupna,a daleko bolje iskustvo imam sa dr Rakicem koji mi je uvijek izlazio u susret i mnogo mi je pomogao u mojoj tranziciji.
Cao svima :) Ja sam imala prilike da par puta prisustvujem grupi kod Dušice Marković i mogu reći da sam stekla prijatne utiske. Koncept je takav da ili neko krene spontano da govori o određenoj temi, ili se unapred dogovori sa doktorkom o tome šta će biti početna tema. Vodi se diskusija o određenim problemima i situacijama sa kojima se mi susrećemo, ali bez insistiranja da svako mora da se izjasni. Komunikacija je bila spontana i relaxirana, bar tih par puta kada sam ja prisustvovala.

Da ne dužim puno, preporučila bih svima koji su u mogućnosti da posećuju ove grupe, da odlaze što redovnije, jer pored korisnih informacija i saveta od osoba koje su već prošle proces tranzicije, mogu steći i nova poznanstva, možda čak i prijateljstva. Iako ja i nisam u prilici da prisustvujem često, baš dugo nisam bila, smatram da ovakvi sastanci podrške zaista mogu da znače.

Kada je u pitanju Dušica Marković, po meni je ona sasvim ok, korektna je i dopada mi se njen pristup. Nadam se da sam bila od pomoći. Veliki pozdrav. :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2745222#p2745222]Zverka mala napisao:[/url]Ja mogu reci iz svog iskustva,a takodjer kao i iz iskustva mnogih drugih osoba da je dr Zigic Markovic jako neosjetljiva i nedostupna,a daleko bolje iskustvo imam sa dr Rakicem koji mi je uvijek izlazio u susret i mnogo mi je pomogao u mojoj tranziciji.
Bila kod njega jednom i više nikada pa da je zadnji.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Nisam trans, ali sam se šetkao od psihijatra do psihijatra, pa evo my 2 pennies:

Iskustva drugih ljudi stvarno ne znače ič. Psihijatrica za koju sam čuo da je super meni nije ime pamtila, a posle par meseci terapije me pitala 'kako ti je mama?' - iako je okidač moje depresije zapravo bila majčina smrt. Toliko o tome.

S druge strane, za najdivniju psihijatricu kod koje sam išao na terapiju, koja mi je bila neverovatno posvećena i koja je (iz mog ugla) jedna od najdivnijih osoba koju sam upoznao - poznanik mi je rekao kako je bila vrlo neprijatna i da ju je ubrzo promenio.

I psihijatri/terapeuti/psiholozi su ljudi koji imaju promene raspoloženja, privatne živote koji im utiču na posao, pa takođe i pacijente koje iz X razloga baš gotive ili baš ne gotive.

Tako da - ako se zadesite kod nekog za koga ste čuli da je loš, dajte mu šansu, idite na bar jednu terapiju pa procenite.
A i ako se zadesite kod nekog za koga ste čuli da je dobar, nemojte imati previsoka očekivanja, a i znajte da nije jedini.

:)
ZlatnaPtica napisao:Nisam trans, ali sam se šetkao od psihijatra do psihijatra, pa evo my 2 pennies:

Iskustva drugih ljudi stvarno ne znače ič. Psihijatrica za koju sam čuo da je super meni nije ime pamtila, a posle par meseci terapije me pitala 'kako ti je mama?' - iako je okidač moje depresije zapravo bila majčina smrt. Toliko o tome.

S druge strane, za najdivniju psihijatricu kod koje sam išao na terapiju, koja mi je bila neverovatno posvećena i koja je (iz mog ugla) jedna od najdivnijih osoba koju sam upoznao - poznanik mi je rekao kako je bila vrlo neprijatna i da ju je ubrzo promenio.

I psihijatri/terapeuti/psiholozi su ljudi koji imaju promene raspoloženja, privatne živote koji im utiču na posao, pa takođe i pacijente koje iz X razloga baš gotive ili baš ne gotive.

Tako da - ako se zadesite kod nekog za koga ste čuli da je loš, dajte mu šansu, idite na bar jednu terapiju pa procenite.
A i ako se zadesite kod nekog za koga ste čuli da je dobar, nemojte imati previsoka očekivanja, a i znajte da nije jedini.

[emoji106] [emoji106]

sent from my pička
ZlatnaPtica napisao:Nisam trans, ali sam se šetkao od psihijatra do psihijatra, pa evo my 2 pennies:

[emoji818]

sent from my pička
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Medi, ne mogu da vidim te emoji-e (smrt tapatalk-u!), praštajte ako sam nešto lupio :kiss:
By Ajrin73
BTW, doktorka Dusica odlazi iz "Misovica".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!