Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By after11
Najbliži i prijatelji koji vas iz najbolje namere savetuju da budete LGBT osoba u svoja 4 zida. Razlika je naravno u tome što i oni zajedno sa vama maštaju o boljoj budućnosti za vas, u Srbiji ili van nje, i oni vas se ne stide već prosto dele strahove koji ima i velika većina same naše zajednice.

Ljudi imaju pravo da se boje i da izraze svoje mišljenje, ali problem nastaje kada neko krene da vas, iz najbolje namere, pritiska da vaše postupke delite na pametne i glupe u zavisnosti od toga da li na romeu držite sliku lica ili ne, da li planirate da se venčate sa osobom suprtnog pola radi socijalne mimikrije, da li pazite kome šta pričate i slično.

Kako biste vi radili sa ovakvim ljudima? Meni je najlakše da kažem da možda i ne bude sve okej i da mi nije interes da ubeđujem njih da će moj život biti jednako uspešan kao i bez autovanja, takve stvari su nedokazive, ali da želim da živim svoj život pošteno i udobno. Ja spadam u bezbrižnije pojedince, do ljubavi mi je stalo više nego do određenog radnog mesta i trenutno više vidim problema sa tim modelom socijalne mimikrije.
Korisnikov avatar
By Srklet
u procesu emancipacije od autohomofobije i u procesu autanja (a to nije defoltno jedan te isti proces!) svakako pomaže osloboditi se i ljudi koji su prepreka svemu tome. jesu li pritom prepreka iz dobrih ili loših namjera u suštini je nevažno.
blaža opcija je jasno im dati do znanja da nastavljanje takvog pritiska neizbježno vodi u prekid vašeg odnosa, pa ako nastave... :giljotina:

također, pitanje je i kako se postavljaju kriteriji što je pametno a što je glupo. ne vidim kako je pametno osuditi se na dugoročni ormar, strah i autohomofobiju. dapače, to je baš jebeno glupo. ^^
Korisnikov avatar
By after11
"Pametno je" zato što se smatra (čak i neki iz zajednice to vide tako) da je to intima i samo intima. Istina je da se o intimi ne priča svima, volim i ja neke nevaljale stvari koje se rade samo u spavaćoj sobi i o kojima ne bih pričao mami, ali ovo je nešto drugo. Ljudi pretpostavljaju da prepreke ne postoje ili da prava ljubav može da ih izdrži sve, ako nisi u stanju da se voliš u ormanu - nije to ni bila ljubav. Sa idejom "ljubav ne paradira" još ajde i mogu da se složim, ali jako mi je čudna ta kategorija u kojoj ljubav učini da čovek više ne mora da bude socijalno biće.
Korisnikov avatar
By Madonna
pa fino ste rekli, nema šta, popaj a i after
ja poštujem, svako ima neki svoj razlog, kao što ih i ja imam gomilu za život van ormara
Pa dobro sad jedno je intima a drugo politički angažman i etičke dužnosti.
Ja nisam aut da bih saopštavao ljudima da se jebatam sa muškarcem and things of such nature, to je krajnje nebitan deo za svakoga osim mog partnera, mene i zemljice crne (i nikada ne bih delio intimni deo svoje veze), ali jest moja moralna dužnost da skrenem pažnju na svaki dozvoljen način da jesam gej, sa potrebama za istopolnom zajednicom, da postojim, i da kao takav živim u nepravičnom i grubom društvu koje želi na svaki način da ugrozi moje postojanje, see what I did there, nigde nije spomenuta intima.
Korisnikov avatar
By sallys
nešto slično slušala sam samo od licemera, onih koji ti kažu suuuuper, sve okeeej, mnogo smo kul sa tim što nam drugarica lezbejka, ali.... za tvoje dobro... nemoj tako otvoreno...
a najradije bi da im je drugarica ipak samo još jedna strejt udavača.
mada, moguće da postoje i drugi motivi kod drugih ljudi.
By ...Sitnicava...
baš imam sad jednu takvu situaciju, ako mi je neko drag potrudim se da mu objasnim koliko benefita za psihofizičko zdravlje ima otvaranje bitnim ljudima, ako taj neko baš želi da veruje u suprotno, dalje se ne mešam

ne vidim kako bi mene moglo da ugrožava zatvaranje drugih osim što bi mi bila greota

jebote, ja ne verujem o čemu pričamo u 2016-oj
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2744641#p2744641]after11 napisao:[/url]Najbliži i prijatelji koji vas iz najbolje namere savetuju da budete LGBT osoba u svoja 4 zida. Razlika je naravno u tome što i oni zajedno sa vama maštaju o boljoj budućnosti za vas, u Srbiji ili van nje, i oni vas se ne stide već prosto dele strahove koji ima i velika većina same naše zajednice.

Ljudi imaju pravo da se boje i da izraze svoje mišljenje, ali problem nastaje kada neko krene da vas, iz najbolje namere, pritiska da vaše postupke delite na pametne i glupe u zavisnosti od toga da li na romeu držite sliku lica ili ne, da li planirate da se venčate sa osobom suprtnog pola radi socijalne mimikrije, da li pazite kome šta pričate i slično.

Kako biste vi radili sa ovakvim ljudima? Meni je najlakše da kažem da možda i ne bude sve okej i da mi nije interes da ubeđujem njih da će moj život biti jednako uspešan kao i bez autovanja, takve stvari su nedokazive, ali da želim da živim svoj život pošteno i udobno. Ja spadam u bezbrižnije pojedince, do ljubavi mi je stalo više nego do određenog radnog mesta i trenutno više vidim problema sa tim modelom socijalne mimikrije.
Gledaj,prijatelji koji misle da je to najbolje po tebe izgleda nemaju pojam o tome šta je po tebe stvarno dobro jer oni od tebe traže da lažeš i glumiš nešto što nisi do kraja svog života.
Ok,biti bilo koji deo LGBT populacije u našoj zemlji i uopšte ovde na balkanu nije baš najbezbednije,ali da se ne lazemo,nije baš najbezbenije ni da sedneš u auto,avion,kamion...nije bezbedno ni ulicu da prelaziš...
I ne autovanje te neće sprečiti da nešto postigneš,neće ti ni pomoći...Ali će ti pružiti šaansu da budeš iskren sa ljudima oko tebe i sa samom sobom...i omogućiće ti da ne tretiraš osobu koju voliš kao neku prljavu,malu tajnu,nego kao živu osobu.

Evo i ja imam ljude koji mi govore da je najbolje po mene da odustanem od tranzicije nađem stejt momka,i udam se...Zato oni misle da tako imam mnogo više šanse da nađem neko ko će me voleti...Ali ja te ljude redovno šaljem i tri lepe...Jer ja znam da to nije dobro po mene.

Ali ok...nemj da sluša nas...nemoj da slupšaš ni te tvoje prijatelej nego slušaj sam sebi...I zivi onako kako je tebi najudobnije i najprirodnije,ne kako drugi misle da je po tebe dobro,jer to je tvoj a ne njihov život...Autuj se kome želi i kad želiš...Kome ne želiš nemoj.
Korisnikov avatar
By after11
Ja sam se autovao tati, reakcija je bila relativno prihvatljiva - nije mu milo, tada sam verovao da se mogu promeniti, naravno da je podržao tako nešto, probali smo kod psihologa... to je to. Neko vreme posle toga smo slabije razgovarali na tu temu, pa smo pričali o tome i prihvata, nerado ali da. Jedino me ubeđuje da će mi majka poludeti ako sazna, što mi zvuči preterano, majka mi je laka na suze i emotivna, ali zapravo i jaka žena. Planiram da kažem svima uskoro, ali autovanje je nešto što se donekle radi ceo život... ili ne radi ponekad.

Tema jeste donekle i moje autovanje, ali više želim da prosto razgovaramo o toj pojavi. Ja nisam dužan, ali voleo bih da pomognem zajednici. Malo sam njuškao i pričao sa ljudima i shvatio sam da i ne može previše toga da se uradi sa vrha, deo posla je i da mi živimo realan život, nebezbedan kakav on jeste... mada mislim da će i dalje biti uglavnom okej. Jer makar ja ne želim društvo u kome ćemo da svaki konflikt sa LGBT temom da nazivamo homo/bi/transfobijom i da lupamo packe, a da se i dalje bojimo. A onda imaš ljude koji kažu "upoznao/la sam nekoliko otvorenih gej ljudi i svi su loše prošli u životu"... upoznaš te ljude i shvatiš da žive NORMALNO, samo im nisu sva vrata otvorena. Ali kome jesu?
Korisnikov avatar
By Madonna
Sve si lepo rekao sve se slazem :vel:
Korisnikov avatar
By Srklet
aksiom coming outa: ljudi koji su out znaju kako je to biti u ormaru i kako je biti out. ljudi koji su u ormaru, znaju samo kako je biti u ormaru ali ne i kako je biti out.
Korisnikov avatar
By after11
I to je stvar koja deluje kao "možeš se pokajati posle" jer je prilično krupna i kod takvih odluka nema nazad. Kako je autovanje proces, smatram da postoje faze i međufaze, ja sam negde dalje od početka ali nisam osetio neko kajanje. Neko me možda iza leđa ogovara, pa šta? Zdrav razum je na mojoj strani, a i ne živimo u toliko opasnom društvu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ fin stav, keep it up

sto se ljudi koji te koce tice, mozes da probas da ih emancipujes (mozda te oni zapravo koce jer ne zele da svi znaju da se oni druze s pederom?), da im objasnis zasto je tebi outovanje bitno i zasto mora tako da bude, koliko god opasno bilo. ili da ih uopste ni ne pitas za misljenje.
Korisnikov avatar
By after11
Ponekad je i to, pretpostavljam, kod mene nije slučaj. Ima ta zabrinutost za sebe - ako odem s tobom u gej klub, a singl sam, pomisliće da sam i ja... I ponovo smatram da nije završetak "...da sam i ja nešto nakazno" nego prosto "...gej/lezbejka i imaću teške društvene probleme zbog toga".
Jednom sam čuo tu priču "sad će svi da pomisle da sam i ja gej jer se šetam Knezom sa tobom". Ispostavilo se da osoba ima problema sa svojom homoerotikom.
Korisnikov avatar
By 2kune
i str8eri imaju svoje ormare i svoje savjetodavce da ostanu u ormarima... tipa: nije ti pametno ne izaći na izbore - nek te vide... nije pametno opajdavati šefa i prijavljivati te i te nepravilnosti... nije ti pametno tužiti ministarstvo kulture ako ti nije isplatilo taj i taj ugovor, država je to... itd... itd...
uz sve ono specifično što je pitanje posebne napetosti i ozbiljnosti društvene lgbt...žnj stigme osjećam potrebu podcrtati taj specifični općebalkanski 'ne talasaj' mentalitet svojstven našim narodima i narodnostima... on se provodi aktivno i samoinicijativno, bez da ikoga pitaš za zdravlje a nekmoli za savjet... kod mene takva vrsta skrbi samo proizvodi krajnje negativnu reakciju prema konkretnom nosaču takve inicijative (ako se ista tako u opće smije nazvati)...
ukratko, nije sve samo do autohomofobije mada ona nosi svoj lavovski dio u tome...
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2744641#p2744641]after11 napisao:[/url]Najbliži i prijatelji koji vas iz najbolje namere savetuju da budete LGBT osoba u svoja 4 zida. Razlika je naravno u tome što i oni zajedno sa vama maštaju o boljoj budućnosti za vas, u Srbiji ili van nje, i oni vas se ne stide već prosto dele strahove koji ima i velika većina same naše zajednice
i stide se i plaše se.

ali, oni nisu gej i ne znaju kako je biti u tvojoj koži.

to što će neko biti gej "u 4 zida" ga ne čini ni srećnijim ni sigurnijim, ni njegove roditelje i prijatelje.

a ako su ovi gore prijatelji gej, treba im oduzeti titulu i spustiti ih na rang poznanika. nisu vrijedni energije ni vremena, i samo ti odmažu.
Korisnikov avatar
By after11
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2744709#p2744709]2kune napisao:[/url]i str8eri imaju svoje ormare i svoje savjetodavce da ostanu u ormarima... tipa: nije ti pametno ne izaći na izbore - nek te vide... nije pametno opajdavati šefa i prijavljivati te i te nepravilnosti... nije ti pametno tužiti ministarstvo kulture ako ti nije isplatilo taj i taj ugovor, država je to... itd... itd...
uz sve ono specifično što je pitanje posebne napetosti i ozbiljnosti društvene lgbt...žnj stigme osjećam potrebu podcrtati taj specifični općebalkanski 'ne talasaj' mentalitet svojstven našim narodima i narodnostima... on se provodi aktivno i samoinicijativno, bez da ikoga pitaš za zdravlje a nekmoli za savjet... kod mene takva vrsta skrbi samo proizvodi krajnje negativnu reakciju prema konkretnom nosaču takve inicijative (ako se ista tako u opće smije nazvati)...
ukratko, nije sve samo do autohomofobije mada ona nosi svoj lavovski dio u tome...

Upravo to. Nije sve (auto)homofobija, ljudi prosto veruju u određene stvari i plaše se nečeg drugog. Vidim da se većina ljudi ne bi družili sa ljudima koji ih bockaju da se ne autuju, ja mislim da nema razloga za takvim presekom. Prijatelj je uz tebe i u dobru i u zlu, i kad te ne razume i kad ne odobrava nešto što radiš. Prijatelj koji ide uz tebe na Prajd, iako ga se to lično ne tiče, je hrabar, ali da li se družimo samo sa hrabrim ljudima?

Ono što smatram bitnim je da ne dozvolimo da drugi ljudi razmišljaju umesto nas - što nekada i nije krivica velikog pritiska sa strane, nekada ljudi prosto kažu šta misle, a onaj kome se kaže ima slabu volju ili sposobnost preispitivanja šta je rečeno.
Korisnikov avatar
By Blady
Dobrodosao After.
Btw ne bih se ja tu cimala sa takvima, kome se ne svidja poz.
Ok je da brines, ali nemoj da vrsisi pritisak, svi mi (ti) znamo kakva je situacija ovde po pitanju lgbt populacije.

Ali me je podsetilo to na jednu situaciju "moje bivse prijateljice" ,
kao ona je ok sa tim biti gay ali, kao da ja idem sa butychicom ulicom prevrnula je ocima, jednom prilikom me je nesto bila iskritikovala da sam se ja osecala kao da me treba biti sramota.
Mislim, ne mogu da kazem bas da je bila kritika, nego bas to, kao tipa "sta ces ti sa njom"
A pritom moja sestra koja je butch, je kuma njenom muzu :lol:

Drago mi je sto se vec dugo ne druzim sa takvim osobama, bilo je tu niz razloga.
Korisnikov avatar
By after11
Hvala lepo! Bolje vas našao! :)

Ma da, ima i toga "pazi na šta liče ljudi sa kojima se družiš". Bukvalno gluposti... i zasad nemam nikakve ikakve incidente osim takvih dušebrižnika. :/
Korisnikov avatar
By 2kune
tko drugog drži u ormaru ima da ga i hrani i stara se za sve njegove fiziološke potrebe... :sudija:
pa da vidiš kad krene ekspres proces oslobađanja... :giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!