Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
posao/veza/tim sve se promenilo.

daj dobar film? :sweet:
Korisnikov avatar
By gossip
u pogresnoj crkvi se molis :D
serije mogu da preporucim ali film ne :D

ajd isto pitanje (mozda neko bude imao preporuku) :D
By Kragi
Sinister. (prvo mi pade na pamet)

Sta ne jedes? bilo da ti se gadi, bilo da je deo dijete.
Korisnikov avatar
By elizevin
ugljene hidrate, sem ako su u povrcu i, ponekad, u vocu
polinezasicene masti, trans masti
od konkretnih namirnica, ne prijaju mi pecurke, kiseli kupus, slatki kupus, generalno povrce u vecim kolicinama

pratis bozicne obicaje?
By Kragi
Ne.

'Samoubistvo je sebican cin zbog toga sto najblizi pate posle'.
Slazes se ili ne? I generalno tvoj stav po pitanju takve 'sebicnosti'?
By Aven
Ne.

Lakše će mi biti na to pitanje odgovoriti u prvom licu; moj život je moja odgovornost i ako ga živim radi drugih, a ne radi sebe, onda mu ne vidim smisao. Sebično je i očekivati da se netko nastavi patiti/živjeti samo zato da se ja ne bih osjećala loše ako okonča takav život.

Ukratko, ne osuđujem i ne smatram kukavičlukom. Posebno kad si netko godinama pokušava pomoći na razne načine, a stanje se ne mijenja.

Isto.
Korisnikov avatar
By elizevin
Eto jedne teme gde se ne bih slozila sa Aven :o Poslednji dani dosli... :D

Ako izuzmemo ekstremne slucajeve, kao na primer ljude u poslednjim stadijumima teske bolesti kojima se ceo zivot sveo na bol, rekla bih da je zivot uvek bolji od alternative. Posto ne zivimo u vakuumu, mislim da imamo duznost prema onima koji nas vole i koji bi strasno patili da nas nema da ulozimo trud u prezivljavanje. Recimo, zamisljam sta bi bilo s mojim tatom kada bih ja skocila s terase - s obzirom koliko smo svi patili kada mi je mama umrla, on bi verovatno skocio s iste terase. Ako ne, onda cisto sumnjam da bi se ikada oporavio do kraja. Postoje stvari koje ne mogu da se ostave u proslosti, a samoubistvo clana porodice je po mom misljenju jedno od njih. Takodje, imam divne ljude oko sebe koji bi ucinili sve da me odrze na povrsini.
Ukratko, mislim da je to, sem vrlo ogranicenih slucajeva, ekstremno sebican cin i za svaku osudu.

isto, dobro pitanje
Korisnikov avatar
By Madonna
Mislim da je sebicno osudjivati nekog kome je bilo pretesko da nastavi da zivi
Isto
Korisnikov avatar
By HalfJack
Aven napisao:Sebično je i očekivati da se netko nastavi patiti/živjeti samo zato da se ja ne bih osjećala loše ako okonča takav život.
Sve je rečeno ovime.

Stvarno mi je jadno da netko mora živjeti i patiti i imati jako lošu kvalitetu života samo zato da onda netko drugi bi se osjećao bolje. I onda ta druga sebičnost je važnija od ove prve sebičnost čovjeka koji živi očajno? :shrug:

Isto pitanje.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
i ja se slazem sa aven
editovacu kasnije moram sad da idem

edit:

zbog cega god da se ubije neka osoba to je za tu osobu extremno
mozda nekome to nije dovoljan razlog, ali za tu osobu jeste previse

verovatno svaka osoba ,koja pomislja da se ubije, vaga izmedju nanecu stetu ljudima koje volim i ne mogu ovo vise da podnesem i boga pitaj cega sve jos
to nije odluka jede mi se krem banana odoh cas da je kupim
ta odluka traje i promislja se

poenta mi je, da taj cin nije za osudu
uostalom sta bi osudjivanjem toga uopste postigli?
nesto ne bih rekao da je to od pomoci,
jeste zajebano sto ljudi kad hoce da se ubiju (obicno) to ne kazu, nego moze da im se pomogne tek nakon neuspelog pokusaja

kako ste ovih dana, ima li cega novog...starog?
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2740970#p2740970]elizevin napisao:[/url]Eto jedne teme gde se ne bih slozila sa Aven :o Poslednji dani dosli... :D
</3

Loše je počela ova godina. :placko:

:lol: :hug:

* * *

Sve po starom; učim, čistim, jedem, više sam u virtuali nego u RL-u.

* * *

Pitanje inspirirano ovom rečenicom:
Ako izuzmemo ekstremne slucajeve, kao na primer ljude u poslednjim stadijumima teske bolesti kojima se ceo zivot sveo na bol, rekla bih da je zivot uvek bolji od alternative.

Zašto će (vjerojatno) većina ljudi smatrati legitimnim oduzimanje vlastitog života u slučaju terminalne faze fizičke bolesti, ali ne nalazi opravdanja kad je riječ o kroničnim psihičkim patnjama? Je li razlika samo u tome što je jedno svima vidljivo, a drugo nije? Drugi razlozi?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
iz mog ugla deluje kao da je ta nevidljivost najbitnija,
mozda ljudi znaju da dodaju da je osoba sama kriva za tu depresiju (ili nesto slicno), sto po mom misljenju nije ispravno

mozda da otvorimo temu?
edit: necu to da pitam...ovo:

sto se slabost gotovo uvek osudjuje?
Korisnikov avatar
By elizevin
@aven, sv. majmun itd.
nije stvar u nevidljivosti, vec u nepovratnosti situacije, ljudi u krajnjim stadijumima neizlecive bolesti nemaju sansu za oporavak, ljudi u teskoj depresiji imaju
ako mozes da pokazes da je stanje konstantne mentalne patnje nepovratno, neizlecivo i sveobuhvatno, i tu bih podrzala pravo izbora, inace jok
nema to nikakve veze sa nabijanjem bilo kakve krivice, neki ljudi su krivi za svoju situaciju, neki nisu (fizicka ili psihicka bolest), to nema nikakve veze sa bilo cim sto kazem
ne mislim da ljudi koji premisljaju o samoubistvu mogu da sagledaju svoju situaciju racionalno, takodje vecina samoubistava je fejlovani poziv upomoc sta znaci da ta osoba misli da je poboljsanje moguce, sto samoubictvo cini iracionalnim izborom popravljanja situacije.
ne samo sto mislim da je takav izbor sebican i za osudu, vec i da je neizmerno glup, sem ako i bez ikakve sumnje neizmerni bol koji osoba oseca nema nade za poboljsanjem

e sad ot :D
zato sto zivimo u drustvu koje propagira perfekciju u svemu i ima jako dobro misljenje sta je perfekcija, samim tim sve sto odudara od nje ili nas sprecava da je dostignemo je slabost
ne dopada mi se takvo vidjenje iz puno razloga, ali najvise zato sto kada se covek stidi slabosti i nije sposoban da bude ranjiv pred drugim bicem generalno ima problem da se empaticki poveze sa drugim ljudima

isto pitanje :)
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
prvo cu malo/mnogo off:
nevezano za samoubistvo mislim da ljudi olako shvataju depresiju
ja ne znam da li postoji stadijum depresije posle kog nema pomoci
u principu neko (*ne ja*) bi mogo da kaze da je samoubistvo poslednji stadijum,

nisam strucan, ispravicete me
mislim da ljudi u vrlo teskoj depresiji i nemaju energije za tako nesto, iako mogu da razmisljaju o tome..a tek kad depresija malo popusti, i dobiju energije pokusaju samoubistvo

druga stvar je: teske bolesti i depresija idu zajedno
ako neko ima rak koji ne moze da se izleci, zar nije velika verovatnoca da ce biti u depresiji?

samoubistvo je stvar licne procene nemanja izlaska iz neke situacije koja je nepodnosljiva
uopste i ne vredi da pokusavamo da (kao) odredimo neki prag nepodnosljivosti
kad je taj osecaj subjektivan

osoba koja ima rak koji je neizleciv i osoba koja je (samo) u depresiji imaju slican osecaj: tu i tu sam, uzasno mi je, ne vidim izlaz

to sto mi kao neko spolja vidimo izlaz iz te i te situacije ne znaci da treba da osudjujemo
tako da ja bih ostao pri svom misljenju, da ne treba osudjivati
pomoci DA, osudjivati NE

a sad ot:
zato sto su ljudi u principu slaba bica, koja cine sve sto je u njihovoj moci da to prIkriju
i onda kad vide slabost u nekom drugom, prepoznaju deo sebe koji mrze i onda prc

sto ja nemam taj talenat da koristeci malo reci kazem mnogo?
just kidding, pravo pitanje:
koje talente jako cenite?
By Speculum Columbae
Da se ćuti kad nema šta pametno da se kaže i da se sluša/čita.
(nije upućeno tebi nego ovako generalno osobina koju cenim)

isto?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
pa svakako moze i na mene da se odnosi to
iz nekog razloga vise cenim osobine koje nemam..tako da eto mozemo reci da i ja cenim tu osobinu da se cuti kad treba ..
cenim sve talente vezane za prirodne jezike, jer nikad nisam imao dobar osecaj za (prirodne) jezike (jerry i talenti spadaju u osobine, mene ucili iz psihologije da da?)
od osobina koje imam, cenim fleksibilnost

koji tip ljudi najcesce izbegavate
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
izbegavam sve tipove :ozbiljan:
ali najvise tip ciji je um potpuno zatvoren
ne volim tu nespremnost da se nesto promeni i iskljucivost

moram dva:
koliko ste skloni osudjivanju, a koliko razumevanju?
da li su osudjivanje i razumevanje nuzno iskljucivi?
(Where understanding is created, judgement will vanish)
Korisnikov avatar
By zozefin st
u zadnje vreme se trudim da budem vise sklona razumevanju nego osudjivanju,
uglavnom uspe

a ranije sam na prvu loptu osudjivala, a posle kada sam se malo zamislila istu stvar sam gledala sa razumevanjem...

da li bi prihvatio ponudu od najboljeg drugara da radis za njega za minimalac,recimo 6 sati dnevno i da nemas slobodan dan, i da budes dezuran 12 sati dnevno?
{recimo da mu dugujes uslugu}
By Kragi
Naravno. Kazem to zato sto sam ga uvek imao. Ostalo mi jos iz detinjstva jer je mojima bilo obavezno da imaju 'cuvara' u dvoristu.Jedino sto ja volim karakternije rase, tvrdoglavije i ne toliko poslusne i servilne.

Piton kao ljubimac? Da ili ne?
Korisnikov avatar
By gossip
hell no

cega se nikada ne bi odrekao/la?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
od ovih materijalnih stvari racunara jbg
od duhovnih ..sta znam, dostojanstvo, samopostovanje...jbg ne mogu se odreknem nicega (kriza nema se)
KURCA

a vi?
By Kragi
Ne postoji stvar koje se nikada ne bih odrekao imajuci u vidu sve moguce i hipoteticke zivotne situacije. Bar tako mislim.

Volis suseno voce i koje ti je omiljeno?
Korisnikov avatar
By Madonna
O
Bo
Za
Vam
Ne mogu da verujem da me to neko pitao a ja bas juce smarao jednog dopisnika iz inostranstva o tone!!!!!
Suve sljive su mi omiljene, pa onda kajsije, pa sve drugo.
Isto
Korisnikov avatar
By elizevin
volim, bas, suve smokve, sljive, kajsije, ananas i mango
retko ga jedem doduse :)

omiljena klopa iz bakinog spajza tj. iz zimnice?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
moja baba nema spajz plaky
ajvar recimo

kad ste poslednji put plakali
By Kragi
Slovenska sta? :smeh:

Jako malo. :)

Ima nesto sto biste voleli da vam je nekakva zivotna navika a nije i nikako sebe da naterate?
  • 1
  • 788
  • 789
  • 790
  • 791
  • 792
  • 844
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!