Ok, ako podelim ovo, nadam se da ljudi nece misliti da sam lud, jer generalno ne pricam ovo ljudima jer sam doziveo neke krajnje skepticne reakcije.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis" target="_blank
Paraliza sna, 2 puta. Nije natprirodno, ali u tom trenutku je delovalo tako stvarno. Za ljude koji ne znaju (a iz iskustva sam primetio da vecina ljudi nikad nije cula), paraliza sna nastaje u toku REM faze (Rapid Eye Movement) kada je telo paralizovano usled spavanja a mozak je budan pa je osoba budna i svesna, ali ne moze da se pomeri. U vecini slucajeva je propracena audiovizuelnim halucinacijama i osecajem opasnosti i malicioznog prisustva u prostoriji koje se uglavnom manifestuje u vidu nekog demona, senke, cudovista, itd.
Konkretno u mom slucaju, ja sam vec znao sta je paraliza sna jer je drugarica godinu dana pre mene dozivela to i pricala mi je koliko je traumaticno, medjutim meni je to bilo smesno i mislio sam da preteruje. Jedne noci sam se probudio i telo mi je bilo paralisano, nisam uopste mogao da se pomerim. Naravno da me je uhvatila panika, ali nisam se previse plasio jer sam se odmah setio o cemu je rec, znao sam da ce proci za nekoliko minuta. Ubrzo nakon toga sam cuo kako neko/nesto jako, skoro nasilno udara u vrata moje sobe i tad je krenula panika. Lezao sam na stomaku tako da nisam bas najbolje mogao da vidim sobu oko sebe ali cuo sam kako mi nesto gmize po zidovima i onda sam video nesto veliko i dlakavo iza sebe. Imalo je duge crne, glatke vlasi kose po celom telu i zenske (???) ruke sa dugim noktima, ali je izgledalo prilicno deformisano i udovi su bili izlomljeni. U svakom slucaju, selo mi je na ledja i uhvatilo me za ruke. U tom trenutku sam osetio ostar bol u grudima i vrlo sam tesko disao (sto je inace vrlo cesta pojava prilikom paralize sna, ako ukucate na guglu paraliza sna, videcete sliku demona kako sedi na grudima zrtve). Mislim da je nepotrebno reci da sam se u tom trenutku tresao od straha, nisam znao sta se desava, oci su mi se otvarale i zatvarale, ali sve je delovalo tako stvarno, pokusavao sam da pobegnem, ali nisam mogao, zvuci koje je stvorenje proizvodilo su bili sve jaci i jaci i samo u jednom trenutku sam zatvorio oci cvrtso i kad sam otvorio, osetio sam trenje u telu, stvorenje je nestalo iz sobe i mogao sam opet da se pomeram. Ustao sam, upalio svetlo i plakao jedno 15 minuta na podu. Bukvalno najstrasnije iskustvo u zivotu.
Kasnije sam se dodateno edukovao na temu i video da zapravo 25-30% ljudi dozivi paralizu sna bar jednom u zivotu, samo sto se vecina ne seca ili nije u tom trenutku bila dovoljno svesna. Oni koji su potpuno svesni trenutka kao sto sam ja bio, njima ostane kao velika trauma. Jos jednom se desilo, mozda godinu i po nakon toga, ali nije bila toliko intenzivna i tad nisam panicio, bio sam potpuno svestan da nisam u opasnosti i brzo sam uspeo da zuastavim halucinacije.
Ajde Isto?