Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By elizevin
juce: posirana jaja u paradajz sosu, razno dinstano povrce

danas: peceni pileci bataci, salata sa paradajzom, zelenom salatom i rukolom
Korisnikov avatar
By Mars
Danas sam pravila pileće jetrice u pikantnom umaku (obožavam izvorne nazive, ovaj iz Vegetinog kuvara).

Ukusno je ispalo.

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Nemoj često da ih jedeš. Ono znamo svi da nisu zdrave, ali neke baš ružne brojke skopčane sa bolestima i njima.

Od: danas ću spremati slanac i jako sam sretna zbog toga.
Korisnikov avatar
By elizevin
vec danima spremam divne pilece batake jer je to nesto najbolje ikada

mislim da ce biti i sutra na meniju :D
Korisnikov avatar
By Hys.
sinoc u slow cookeru pasulj a sad sam metnula sladak kupus sa slannnicom i jednom dimljenom kobajom isto u slow cooker.

Jerbo od sutra opet low carb. Da skinem i ovaj ostatak.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ govedina ti je suva i bezukusna? pa govedina je puna ukusa! mislim...prva asocijacija na govedinu - biftek! pa ako to nema ukusa :bale:

A suva je ako se ne sprema kako treba, ja govedje meso nisam spremila suvo bar 10 godina.

Belo meso se slazem, jeste i suvo i malo bland, ali ga ja volim kao sredstvo - da bude instrument da druge stvari dodju do izrazaja.
By Aven
Ja pak ne volim batake. To nikad ne diram. :/
Ni meso patkarica.

* * *

Kelj pupčar s češnjakom i maslinovim uljem.

Slika

I dva kuhana jaja. :D
Korisnikov avatar
By elizevin
retko pravim govedinu, istina, tako da verovatno masim metod :D

ali recimo kada uzimam mleveno meso, iskljucivo dam da mi samelju samo svinjetinu, jer mi ne bude ukusno ako je mesano sa govedinom

@aven: brussel sprouts :love:

edit: daj mi hys neki dobar recept za govedinu :trep:
By Aven
Elizevin, koliko se otprilike te prokulice moraju prokuhavati u vodi da budu taman mekoće/tvrdoće?

Ispale su mi pretvrde, a opet, ne volim premeko. :D

/Moja mama se sva zblokira kad ju pitam "koliko vremena treba" za nešto. Ona to sve po osjećaju. :D
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Joj ljudi, pa sve je lepo. :love:

Ont:
Majka mi se izgleda ugleda na elizevin pa mi drugu nedelju u nizu salje pilece batake.
Dakle, od pravljenja sad moze samo da bude - ajvar na 'leba uz (vec gotov) batak. :mljac:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni to uvek ispadalo gorko. Ujedno je to bilo i najsmrdljivije sto kuvam u stanu.

Dužina kuvanja je bila 10' pa posle takođe 10' u rerni, elzv nek ti kaže kako ona.
Korisnikov avatar
By elizevin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2730271#p2730271]Aven napisao:[/url]Elizevin, koliko se otprilike te prokulice moraju prokuhavati u vodi da budu taman mekoće/tvrdoće?

Ispale su mi pretvrde, a opet, ne volim premeko. :D

/Moja mama se sva zblokira kad ju pitam "koliko vremena treba" za nešto. Ona to sve po osjećaju. :D
Ja ih uopste ne kuvam u vodi. Generalno je dobro pravilo da se nista ne bari, jer vitamini rastvorni u vodi odu iz povrcke u kanalizaciju.
Prokelj (kao i karfiol i brokoli) najvise volim pecen u rerni, eventualno dinstan sa nekim mesom.
Ako ih peces u rerni, prvo ih lepo naulji i uvaljaj u zacine, pa ih stavi u tepsiju, a tepsiju na 180C. Pece se oko 30 mina, mozda 40, zavisno od rerne. Vadis ih dok su jos onako florescentno zelene loptice.

@mars: prokelj jeste acquired taste, ima taj gorak ukus, ali bas zbog toga mi je divan :)
Korisnikov avatar
By elizevin
Steta. Povrce ni je tako najukusnije. Ali imaj u vidu da ja pratim lchf sistem i da ne mogu da zamislim povrcku koja nije dobro zamascena, bilo u pecenju, bilo u prelivu ako je u pitanju salata :pig: U svakom slucaju je zdravije na pari, samo ga pusti bar pola sata, posebno ako kreces od zamrznutog povrca.
Korisnikov avatar
By Mars
Sve žene u mojoj porodici su prvo uvek barile povrće pa onda pekle, pa tako i ja nastavila po inerciji. Baš ću da probam ovako.
Korisnikov avatar
By Hys.
Povrce na pari je stvarno ukusno, ja imam stim kuker mada ga retko vadim. U principu je 20 minuta sasvim dovoljno, ako ne i previse, ako se stavi vec provrEla voda. Preko sos ili maslinovo ulje i milina.

I ja volim da pecem povrce, sve zavisi naravno koje se pece, te zavisi i duzina pecenja. Za neka je neophodno staviti foliju preko pa skloniti na kraju.

edit to add

skroz se slazem sa elizom da je greota bariti povrce. Retka namirnica koja ima vise vitamina npr posle obrade je saNgarepa.

edit na edit

recept za govedinu - el imades slow cooker ili neki lonac koji moze dugo da kuva?
Korisnikov avatar
By elizevin
nemam, draga :) evo i ti meni da nadjes pinklu koju nisam uspela da nahrchkujem do sad :D
Korisnikov avatar
By Hys.
e, onaj fud procesor ne radi il ja ne umem da ga turnem kako valja, kad svrnes da ispitamo zajedno :lol:

e pa onda mora u pac. cu ti nadjem receptic mozak trenutno ne radi na tu stranu :)
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!