- 03 Avg 2015, 01:54
trazim pojmove koji su vezani za moju sjebanu memoriju
glavna ja slaba/ekstremno selektivna memorija. ponekad pamtim sta je nosila osoba X kad smo se upoznali pre 13 godina iako je nikad posle toga nisam ni video a u isto vreme u stanju da jednoj osobi pricam istu pricu 7* puta, ili se jednostavno ne secam da sam juce bio da posetim babu npr, jako mi je teksko kad zelim da hronoloski poredjam svoje memorije
* toliko je max izbrojao decko za jednu stvar.
tu je i cryptomnesia
a ne mogu nigde da nadjem kako se zove kada stvari koje sanjas (ili dozivis u stanju disasocijacije) mozak u potpunosti memorise kao realne. jako cesto mi se desava da je moj odnos prema nekoj osobi zasnovan na snu a da ja toga nisam ni svestan, ili kupim "omiljen" slatkis decku koji on ni ne voli, al eto moj mozak se seca da mi je on rekao da obozava jafu. sjebano je, preispitujem sve i svasta, duplo provervam bitne stvari. ponekad sam uplasen da reagujem ukoliko se znanje vadi iz memorije. plasim se snova. a volim ih.
jedino se stabilno osecam kad radim suve logicke stvari, bez konteksta, programiranje u dahu, matematicki zadaci, tu znam da je sve realno. da, matematiku sam oduvek dozivljavao kao nesto najrealnije. i muziku. juce sam upoznao sopena i skontao da ga ljudi pogresno sviraju sto nije cudno s obzirom da je pravio kompromise u mnogo svojih dela, ali uvek ostavljao i pravog sebe u njima. problem je sto ljudi sviraju kompromis.