- 15 Jul 2015, 20:49
dakle, imam jednu političko-moralnu dilemu i treba mi različitih mišljenja i feedback ![^^](./images/smilies/%5E%5E.gif)
zamislimo sljedeću situaciju: na exitu kao headliner bude pozvan izvođač koji je općepoznat po ekstremno homofobbnim stavovima, i to ne u stilu 'ja sam protiv gej braka' nego u stilu 'pedere treba ubiti'. tj, ne u stilu nego baš to i pjeva i govori godinama. KILL THE GAYS.
zamislimo i da se to događa u nekoj državi gdje ekšli LGBT zajednica reagira na takve stvari i gdje ćeš se kao organizator festivala naći u neugodnoj situaciji u javnosti zbog toga![^^](./images/smilies/%5E%5E.gif)
što onda zapravo treba tražiti od festivala? da otkaže nastup izvođača? da uplati novac nekoj LGBT udruzi (again, zamislimo da je to u državi gdje LGBT udruge nešto rade)? da se javno ogradi od stavova izvođača ali mu ne otkaže nastup? da podijeli pederima besplatno karte? šta?!![:nerd:](./images/smilies/nerd.gif)
to da će biti javno upozoreno na ekstremno homofobne stavove izvođača is a given. pitanje je - koji se konkretan rezultat želi postići?
i jel bi vi išli na taj festival ako na njemu nastupa netko tko pjeva i priča da pedere treba ubijati?
![^^](./images/smilies/%5E%5E.gif)
zamislimo sljedeću situaciju: na exitu kao headliner bude pozvan izvođač koji je općepoznat po ekstremno homofobbnim stavovima, i to ne u stilu 'ja sam protiv gej braka' nego u stilu 'pedere treba ubiti'. tj, ne u stilu nego baš to i pjeva i govori godinama. KILL THE GAYS.
zamislimo i da se to događa u nekoj državi gdje ekšli LGBT zajednica reagira na takve stvari i gdje ćeš se kao organizator festivala naći u neugodnoj situaciji u javnosti zbog toga
![^^](./images/smilies/%5E%5E.gif)
što onda zapravo treba tražiti od festivala? da otkaže nastup izvođača? da uplati novac nekoj LGBT udruzi (again, zamislimo da je to u državi gdje LGBT udruge nešto rade)? da se javno ogradi od stavova izvođača ali mu ne otkaže nastup? da podijeli pederima besplatno karte? šta?!
![:nerd:](./images/smilies/nerd.gif)
to da će biti javno upozoreno na ekstremno homofobne stavove izvođača is a given. pitanje je - koji se konkretan rezultat želi postići?
i jel bi vi išli na taj festival ako na njemu nastupa netko tko pjeva i priča da pedere treba ubijati?