Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Svako ko se ikada osetio poni�enim zna da je to jedan od najmu?nijih do�ivljaja, koji se te�ko zaboravlja. Bol poni�enja mu?i dugo, pe?e �estoko, ti�ti duboko. Do�ivljaj poni�enja prati ?oveka kao senka, koja preti da ga proguta.

Tako nije ?udo �to, iz straha od mogu?eg poni�enja, ljudi izbegavaju mnogo toga �to bi �eleli i voleli ili �to bi im moglo biti korisno. I obrnuto, �to iz straha od poni�enja ?ine mnogo toga �to zapravo ne �ele i ne vole pa i mnogo toga �to im �teti.

Poni�enje i strah od poni�enja igraju veoma veliku ulogu u �ivotima mnogih ljudi. ?esto ih ?ak su�tinski odre�uju. Ta je uloga ?as sputavaju?a i ograni?avaju?a, kada nas spre?ava da ne�to ?inimo, ?as primoravaju?a kada nas goni da se u ne�to upu�tamo.

Iz poni�enja se tako�e ra�a potreba za osvetom, koja mo�e poprimiti takve razmere da anga�uje gotovo celokupnu energiju, posedne skoro sve misli i usmeri sve postupke kako bi bila zadovoljena.

�ta je, me�utim, poni�enje koje poprima tako veliki, ponekad presudan zna?aj? Razli?ite su prilike i postupci koje ljudi do�ivljavaju kao poni�avaju?e, kao �to je razli?ita i u?estalost ovog ose?anja. Neki se ljudi gotovo stalno ose?aju poni�enim, neki povremeno ili veoma retko.

Neko ?e se osetiti poni�enim ako, recimo, ostane bez posla ili ga zaobi�u povi�ica ili unapre�enje. Neko ako ne polo�i ispit. Neko ako se ne prihvate njegovi predlozi. Neko ako mu ne posvete dovoljno pa�nje na kakvoj zabavi. A ima i onih koji ?e se osetiti poni�enim i ako se na�u zarobljenim u saobra?ajnoj gu�vi.

Drugi ljudi, opet, mogu takve stvari do�iveti kao bolne ili neprijatne ili neke od njih smatrati potpuno neva�nim, ali nikako poni�avaju?im.

Beskrajan je, i za razli?ite li?nosti razli?it, spisak potencijalno poni�avaju?ih situacija i doga�aja. Poni�enje ne proizlazi iz samih okolnosti ili doga�aja. Ono je odnos li?nosti i onoga �to joj se zbiva.

Za poni�enje je karakteristi?no ose?anje bezvrednsti koje nastupa kao posledica odre�enih okolnosti ili zbivanja.

Poni�enje proizlazi iz raskoraka izme�u onoga �to stvarno jesmo i stvarno mo�emo i onoga �to verujemo da bismo morali biti. �to je ovaj raskorak ve?i, poni�enja su ?e�?a i dublja. �to od sebe vi�e zahtevamo i �to sebi vi�e umi�ljamo, to ?emo se lak�e osetiti bezvrednim i ni�tavnim.

Okolnosti i ljudi nam mogu naneti bol, mogu nas o�teti, mogu nas osujetiti na razli?ite na?ine, ali nas ne mogu poniziti. To jedino mi sami mo�emo u?initi, mere?i sebe neodgovaraju?im metrom.
By fazza
Direktno me nikada niko nije ponizio. Nema potrebe, jer niko ne moze da me
ponizi onoliko koliko ja mogu sam sebe.

Nego, Eyice, ti postade neki shrink ovde, a? :lol: :)
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ponizila me je ova nasha zemlja i uslovi u njoj.
By argentum_inf
naravno da jeste,i to ne bas tako davno..savladala sam se,progutala sam..ne savetujem tako nesto ubuduce..fitilj mi je sve kraci..
Korisnikov avatar
By Kupper
Pa da, pokusao je. Zavisi koliko se primas na pokusaj da te neko....Opet, to pokazuje njegovu muku, ne moju.

@argentinum_inf - blago tebi, ja vise nemam fitilj.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by fazza

uvek mi je nekako smetalo sto na forumu toliko cesto raspravljamo o pojedinacnim slucajevima nekog i necijeg problema, pa se tako svi zagubimo u detaljima konkretnog slucaja, a nikad ne stignemo da sagledamo sustinu tj uzrok nastanka problema... i tako stalo, sve ispocetka... i mnogo sve povrsno sagledavamo...

i nesto sam zbog sebe trazila pa naletela na sajt sa sjajnim textovima i razmisljanjem o mnogim korenskim uzrocnicima nasih svakodnevnih problema...
odabrala sam par textova za koje mislim da su vazni i pre svega razumljivo i zanimljivo napisani, samo sam promenila naslove da bi bili atraktivniji, jer ovde naslov cini cuda, i eto sad svi razmisljamo i diskutujemo...

ja promenila forum onako kako se meni vise svidja da bude :up:

ne secam se da sam se ikad osecala nesto posebno ponizeno.
mozda sam samo imala dobar mehanizam odbrane pa sam osecaj ponizenosti zamenila nekim drugim.

u svakom slucaju, mene ponekad optuzuju da ponizavam ljude...
a ja, zaista, UVEK govorim samo ono sto vidim i mislim.
ispada da se ponekad druzim sa sitnim dusama.

:neznam:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by fazza

Ne, samo copy-cat.
Ali ne smeta, teme kao teme nisu lose.
Korisnikov avatar
By spark
taman sam se obradovao misleci da se radi o ponizavajucim situacijama u seksu koje su u mom slucaju veliki seksualni stimulans... kad ono medjutim... preskacem za sada... :balon:
Korisnikov avatar
By Val
E bas spark. Taman sam pomislila da je presla sa emocija na konkretna dela, kad ono NISTA! E pih...

Konkretno se ne secam ni jednog trenutka, kada sam se osecala ponizenom. Niti vidim nacin, na koji bi mi to neko ucinio...
Korisnikov avatar
By EYA
o da, ponizavali su me u toku sexa, i nadam se da ce opet :D

a to je takoooo jebeno dobar osecaj !
zapravo, to je psiholoska igrica u kojoj sto vise dopustas to si jaca licnost.
:federi:
Korisnikov avatar
By Myself
Kada bi neko protiv tvoje volje te ponizavao u toku seksa (silovanje ili sl.), to bi bilo pravo ponizenje/avanje...ali ako ti to ocekujes (nadas se) to je igra. Zar ne?
Korisnikov avatar
By Val
I to dobra! :spank:
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by EYA
DA :yes:

:pickme:
Nije moralo sa Caps lock. Napisala si i gore, a moj problem je sto sam preletela, pa dala suvisan komentar...Sorry...

Igraj se...
Korisnikov avatar
By m..
Ponizio me je ortk kada smo igrali stoni fudbal na kompu. Pokupila sam sve moguce golove kao tim Kameruna. Posle sam se revanshirala, ali to pocetno ponizenje je bilo duboko.

Salim se, retko mi se desavalo da me neko ponizi i relativno lako bih prelazila preko toga. U svakom slucaju, njemu/njoj na cast.
Korisnikov avatar
By Skyen
-slejv mi, pliiiiiiiz
- e baš ne?u
:prst:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
josh se takav/takva nije rodio,
pokushali jesu, al su na kraju sami sebe polili shitom,
jednom sam bio ponizen od samog sebe, ali da nepostoji prvi nebi postojao ni poslednji put...
primetio sam kod sebe osobinu da volim da "spushtam" osobe koje po mom sistemu vrednosti su u vecim visinama nego shto im odgovara, a back to reality trip im s vremena na vreme dobro dodje....
Korisnikov avatar
By 2kune
svakodnevno me ponižava država, njezina javna poduzeća, državna uprava i birokracija...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
seksualno da, super mi je to, a inace ne pridajem znacaj takvim stvarima pa ne.
Korisnikov avatar
By Sunce
Nikad niko. Sta to znaci?

Dante, zar u svakom postu moras da naglasis da se obrazujes? :puzzle:
Korisnikov avatar
By Macan86
pokušpavali su,i pokušavaju(delujem kao dobrica pa ljudi misle da može)...samo što je to bilo izvodljivo dok sam bio klinac i mnogo osetljiviji,sad sam baksuz s kožom kao krokodil(jbg,čeličilu su me)

dobro,može da me uvredi lako neko do kog mi je stalo...ali ja tad ne gubim poštovanje prema sebi nego prema toj osobi koja me uvredila...i onda ja znam da budem skot pošto imam ponos veći nego što je zdravo po mene i moje međuljucke odnose i onda sam u stanju da nekog dovedem do toga da se oseća kao govno(pa makare nabijao toj osobi na nos neke nebitne sitnice) iako mi je posle žao kad se ohladim...
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
ne secam se. moguce i da jeste, ali lose stvari uspesno zaboravljam
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
tu privilegiju imaju samo osobe koje volim i kojima verujem, a njih brojim na jednoj šaci. samo njihova izdaja mi je poniženje. do sad se desilo samo jednom.
i još uvek nisam sigurna da li želim da oprostim ili da se osvetiti duplo :shrug:

pokušaji poniženja svih ostalih me ne dotiču ni ič.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!