Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By alexandermagic
Ovdje sam pod korisnickim imenom koje je nastalo onako kako sam vec x puta napisao. Neki drugi alexandermagic na net-u, ako ga ima, nisam ja.

Na ostalim mjestima sam sa punim imenom i prezimenom, modificirano tek toliko da umjesto Alexander (kako sam jelte zaveden u dokumentima) pise Aleksandar.

I ono sto napisem ovdje bih rekao bilo gdje.
Korisnikov avatar
By Mage
Interesantno, znaci zvanicno ti je ime Alexander a ne Aleksandar? Nisam znao da je moguce koristiti "x" na balkanskim prostorima u zvanicnim dokumentima :misli:
Korisnikov avatar
By Mage
Aaaaa, ok sad mi je jasno ;) Nevermind, then.
Korisnikov avatar
By mOwbid
Najviše me nervira kad mi neko napiše ime sa jednim m, zaista nije teško zapamtiti to duplo m. Inače nije mi problem da koristim svoje ime i prezime bilo gde.
Korisnikov avatar
By *deni*
Divno. Eto, redovno korišćenje imena i prezimena ima gomilu prednosti.
Na minulom takmičenju za Miss trans maja 2015. godine, defilovao sam pred žirijem i publikom takođe pod imenom i prezimenom. I dobio ovacije. Baš sam bio zadovoljan. Verovatno bih i zasuzio, no, međutim, zbog potrebe da budem skoncentrisan i da uspešno balansiram na ultravisokim štiklama, nisam konzumirao alkohol. Da jesam, sigurno bih i zaplakao na tolike aplauze, koje sam dobio. :yes:
By Aven
Generalno, imena i prezimena su samo formalnosti koja služe tek toliko da nas ne upisuju i prozivaju po brojevima ili šiframa.

S obzirom na nepovoljan položaj LGBT ljudi, (vlastita) javna objava imena i prezimena ima daleko veću težinu i značenje od te generalne i formalne. Sve su to koraci u odbacivanju ormara. Slijed u većini slučajeva izgleda ovako: najprije se daju neke općenite informacije, pa one malo intimnije, zatim ime i/ili slika i konačno prezime kao zadnja faza koja nedvojbeno pokazuje da se radi baš o toj osobi. I da je baš ta osoba, znana pod tim imenom i prezimenom, između ostalog, peder/bi/lezba/trans. BU!
Korisnikov avatar
By Blady
^djesi.

Ot
Nemam nikakav problem sa imenom i prezimenom. Predstavljam se opusteno, kad treba.
Sto se tice nadimaka, forumasi me mahom zovu blejdi ili bleki i uzivo.
Al sta da radim kad mi je to forumski identitet.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
autovala sam se pre neki dan u seminarskom
slučajno
dobro nije bilo slučajno
mrzelo me da pišem pa sam uzela lekove
i popila
i pisala
da pokupim bar neke bodove
i tako
dobila sam 7 od 10 poena
pa ono nema veze
i ovako ne pričam ni sa kim na faksu
da čak i usmene ispite propuštam
pa verovatno neću ni upisati drugu godinu i opet videti te profesore

inače da, sve pod imenom. dobro identitetom. ZNAŠ ME ZNAM TE hehe. hoće li mi ikad sve sećanje umreti?
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2711673#p2711673]Anhedonie napisao:[/url]stvarno ne mislim da je to poenta, za slaganje i kikotanje sa onima na koje se lozim, to mogu i ovako bez imena.
razumijem, nego ja sam mislio na nešto drugo, sasvim uopšteno.

vjerovatno zato što je moj online život na netu počeo na forumima, mailing listama i ircu, gdje je korišćenje pravog imena bilo... čudno. ljudi su stvarali neki identitet, najčešće u vezi sa tematikom foruma/liste, a upoznavanje je takođe išlo ruku pod ruku sa interesovanjima.

danas je to drugačije. ne kažem da je bolje ili gore, samo drugačije.

na društvenim mrežama je to preraslo u komediju sa pravim slikama i imenima. 3000 lajkova, od toga 2500 znači "jebao/la bih se sa tobom, iako nemam pojma šta piše tu".

sa druge strane, neko će reći da su maske pale, i da je korišćenje pravog identiteta (šta god "pravi selfi identitet" značilo) i pomama za erosom i tanatosom naše pravo ja, da je glumljenje anonimnosti i nedotupnosti na netu rasipanje (seksualne) energije.

@aven
da, ali gejevi ponekad pređu u grotesku. umjesto da se prihvate onakim kakvim jesu, usvoje taj neki identitet žrtve koja ima pravo na odštetu, koja se u najgadnijim slučajevima maskira kao pravo na površnu narcisoidnost s imenom i prezimenom. manje-više. sjećam se jednom ted govora kojim sam gledao držeći se za stolicu od muke, zbog silnog režiranog i uvježbanog samozadovoljstva i ponosa.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
problem danas je sto postoji mnogo ljudi koji dozvoljavaju da drustvene mreze upravljaju razvojom njihovog identiteta u korenu, i onda imamo ljude koji kad vide nesto lepo slikaju ga samo da bi skupili lajkove, gde god da odu razmisljaju o najboljoj lokaciji za selfi, ogranicavaju recenice i misli na 170 karaktera, anksiozni kad ne procitaju danasnje tvitove i slicno. al taj problem nije nastao tako sto su ljudi prekinuli da budu anonimni vec tako sto ljudi dozvoljavaju da im se to desi.

a to "lepasi jebo bite" je oduvek postojalo, samo je preko drustvenih mreza lakse da se kaze i mi to vidimo.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa, društvene mreže su deo tog tehnološkog progresa, u koji ste se svi kleli.
Društvene mreže sužavaju dijapazon duhovnih vrednosti samo na lične interese. Tako sužene, brzo se troše. Gubi se orijentacija. Dolazi do inverzije vrednosti, do degradacije vrednosti - estetske , etičke i političke - pa se tako kao starlete predstavljaju obične kurve, ratni heroji i patriote su obični pljačkaši i ubice. Ovakva sezona u Srbiji nikad nije prestala, još od devedesetih.
Univerzalno objašnjenje za ekspanziju tih antivrednosti, estetskog, etičkog i političkog kiča je da to narod voli i traži, tržište dopušta. A izlaženje u susret željama i potrebama naroda i građana je - demokratija. I tako se dolazi do samog srca našeg kiča. Do shvatanja demokratije kao vrhunske vrednosti naših dana na kič način. Pre svega, zato što se interesi, odnosno ukus nekih slojeva i grupa predstavljaju kao interesi, odnosno ukus čitavog naroda i svih građana. A zatim i zato što, i kad bi to bili interesi i ukus mnogih i u tom slučaju bi morali da budu estetski i etički ograničeni.
Mnogi vole ove nove grčko-arapske pesme, ali hoćemo li mi na osnovu ukusa te kategorije stanovništva formirati osnove za muzičkko obrazovanje nacije ?
Mnogi imaju sklonost ka nasilju, hoćemo li ga legalizovati i ostaviti bez sankcija, zbog sklonosti koju ka tom nasilju ispoljava jedan deo stanovništva ?
Ima onih koji vole da kradu, koji lažu, koji čitaju isključivo ljubavne romane kupljene na trafikama ?
Hoćemo li u ime demokratije i poštovanja naroda usklađivati pravno uređenje države, kreiranje društvenog morala i izdavačku politiku sa sklonostima ovih kategorija stanovništva, ili će te sklonosti naići na etičke i estetske granice ?
Nije na društvu i njegovim institucijama koje žele da budu humane i demokratske, da izlaze u susret svim potrebama, pa i onim najnižim, već naprotiv - da mehanizmima kojima za to raspolažu nastoje da te potrebe dignu na viši nivo, da ih humanizuju, da ih približe najvišim kulturnim, tehnološkim i političkim dostignućima našeg doba.

Kao što sada '' narod voli '' kvazi arapske tužbalice i njihove u odgovarajućem dizajnu priložene izvođače, jer ima prilike da ih svaki dan gleda na televizoru, možda bi narod isto tako zavoleo nežnu uzdržanost Mirej Matje , njene lepe pesme i njenu čistu kosu, kad bi za to imao prilike.
:deni:
Korisnikov avatar
By nsc
:odlican:
Sto ne pomenu Lolu Novakovic :zvezda: i njen milozvucni glas ili Oliveru (u to vreme Vuco) :hail: Katarinu i njen raspon od ciganske (koju je ona na velika vrata uvela na nasu muzicku scenu), preko becaraca :kolo: i sansona do popa :dance:
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro, sad te zabole, pa si me popišao i otišao. Dobro. :deni:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
hocu da kazem da me zabole sto ljudi imaju taj problem i ne zelim njime da se bavim.
Korisnikov avatar
By *deni*
A, vratio si se ? Da vidim koliko si utvrdljiv u stavovima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!