Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Je li Srbija u svojoj historiji isključivio vodila obrambene ratove?

da
2
12%
ne
6
35%
možda/ne znam
4
24%
srbija nije nikad bila u ratu, to samo ustaša može tvrditi
5
29%
Korisnikov avatar
By nsc
:wtf: Popaye, zasto postavljas pitanje i tackom 4 sam sebi odgovaras?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
po onome sto nas uce u skolama, odgovor bi bio da. po onome sto se stvarno desilo, odgovor je ne. a toma ne zna nista ni o cemu.
By Sixto
Zato si ti tu da naucis forumski zivalj, da slucajno se ne saplete o neku pogresnu statistiku...
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706217#p2706217]haemoglobin napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706207#p2706207]Sixto napisao:[/url]Zato si ti tu da naucis forumski zivalj, da slucajno se ne saplete o neku pogresnu statistiku...
pa popaj na putu do svog bana mora da prospe neku govnjivu temu ili bilo kakvo proseravanje jerbo jako zeli da ga banuju trajno, a pritom nigde najavljenih fotografija kurca
Ne dirajte ga, jer ću i ja da se razularim, pa će nas streljati Kaznija obojicu. Ako vam smeta, ignorišite, čitajte samo poučne mu postove. O, siiii :yes:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nema potrebe za panikom, nije ni malo strano da politicari govore ono sto se uci u skolama kao zvanicno znanje, a istoriju je lako neobjektivno gledati i takvu isto predavati. bas sam pricao sa nekim hrvatom pre neko vreme o onome sto ucimo iz istorije o raspadu jugoslavije. kod nas uce kako su hrvati za sve krivi a kod njih se uci kako su srbi za sve krivi, i zaista je lako da neko ko ne razmislja o tacnosti onome sto se u skolama predaje (a to je ogromna vecina) padne u ovu zamku krivljenja.
By Sixto
Postavlja se pitanje autoriteta "ispravljaca" pomenutih krivih Drina...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706237#p2706237]Srklet napisao:[/url]svatko ima svoje svetinje. u hrvatskoj filoustaše polude ako se kaže da je devedesetih vođen građanski rat.
Ili ako im neko dirne u Oluju.

Baš nedavno Kokolinda ponosno izjavi kako je Oluja najveća pobjeda u historiji u Hrvata.
Ako se uzme da je Jasenovac druga najveća pobjeda onda se tu stvari nadovezuju i historijske pobjede u Hrvata dobijaju taj logičan slijed. :eu:
Korisnikov avatar
By 2kune
je, vodila ih je... u šetnju po komšiluku... :pas:
zar nije ovaj forum nadišao ovakve teme? :trep:
e tek sad ne dati popaju ban dok se ne skine erektivno! :sudija:
Korisnikov avatar
By Laerem
Hoće li netko napokon da uvjeri Srbe da naprosto nisu talentirani za teritorijalnu ekspanziju? Treba da se prihvatite, što bi se reklo - cultural heritage: opanci i Karađorđeve šnicle, a ne rat!
Što se tiče naslovnog pitanja, ne Srbija nije vodila samo odbrambene ratove.

A sada nešto sasvim drukčije, imam neke spekulacije bez pretenzija, koju su možda na krivom tragu glede logike, pa ostavljam mogućnost ispravke, ako se ko odluči na to, ali proučavajući egipat i plodni polumesec došao sam do zaključka da postoje prosto rečeno imperijalni narodi, odn. narodi sa imperijalnim aspiracijama, kao što su Japanci, ili Nemci, ili upravo stari Egipćani - koji su osećali snažnu želju da svoje viđenje poretka prenesu na svet oko sebe, milom, osobito silom, a takva želja je posle nekog vremena stvarala pojedince dovoljno sposobne da to i realizuju.

S tim u vezi, pošto sam polu-Srbin, polu-Hrvat, i pošto iskreno smatram da je to isti narod, zaključio sam da Srbija nikada nije imala pravi imperijalni duh; u onim periodima, kao što je Srednji vek, kada je ono što se naziva srpsko kraljevstvo, a zatim i carstvo imalo neku vrstu važnosti i kulturne hegemonije u regionu, čak ni tada nije bilo tog duha; sa druge strane, smatram da Hrvati imaju taj duh; tragedija leži u tome što su i Srbija i Hrvatska komarci, prilično neiskreni oko svog identiteta i bagaža, i pojedinačno i jedni u odnosu na druge (jer, suvišno je reći, Hrvati ne postoje bez Srba i Srbi bez Hrvata), pa kada ta potreba kod Hrvata pokuša da dođe do izražaja, vrlo je groteskno.
Da poentiram, da je Hrvatska malo veća i da ima priliku da ostvari svoje imperijalne aspiracije, smatram da bi bilo reč o lepom eksperimentu u okviru slavenskih država, posebno što se tiče kulturne politike i to bi bilo nešto što bih voleo da vidim. Jako bih voleo da vidim nešto što počiva na helenskom, rimskom, kao i autentičnom autohtonom antičkom nasleđu (jer su, iz onoga što barem arheologija ima o tome da kaže, i srednjovekovni Beograd i Dubrovnik podignuti sa osvešćenošću glede antičkog korenja i bili u svojim vremenima, respectively prestonice nekakvih državnih formacija na toj ideji), zatim srednjovekovnoj svesti o tome, vizantijskim slojevima, isto kao i ranim novovekovnim, renesansnim i humanističkim (otomansko da ne pominjem) i ostala locus communis.

Oko toga, već sam to jednom spominjao na forumu, mislim da je period Jugoslavenstva bio bitan, jer je dopustio, na kratko barem, da se i Hrvatska i Srbija (makar u domenu nauke) oslobode od sopstvene provincijalnosti i zavisnosti od većih sila, tipa Turska, Nemačka, Rusija štogođ.

odnosno, što bi rekla bas bleu svojevremeno vikiju vilotijeviću, vrati se postavljanju sebića.
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706363#p2706363]Speculum Columbae napisao:[/url] Srbija nikada nije imala pravi imperijalni duh; u onim periodima, kao što je Srednji vek, kada je ono što se naziva srpsko kraljevstvo, a zatim i carstvo imalo neku vrstu važnosti i kulturne hegemonije u regionu, čak ni tada nije bilo tog duha
Sledeća tema: :serlok: Dante :crveni: dokazuje da Car Dušan nije ni postojao vec je izmišljotina nedovoljno obrazovanih arheologa :lolusha:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706363#p2706363]Speculum Columbae napisao:[/url] Da poentiram, da je Hrvatska malo veća i da ima priliku da ostvari svoje imperijalne aspiracije[*](sic!)[*], smatram da bi bilo reč o lepom eksperimentu u okviru slavenskih država, posebno što se tiče kulturne politike i to bi bilo nešto što bih voleo da vidim.
Sledeća tema: :serlok: Dante :crveni: : NDH nikad nije postojala :sudija:
@Dante
vrati se postavljanju sebića.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2706363#p2706363]Speculum Columbae napisao:[/url] smatram da bi bilo reč
i posveti se gramatici
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!