Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By lezbroh
Caooo svimaa :D
Imam 17 godina lez sam i ne znam kako mojima da kazem,nista ne mogu da primete jer ja to bas onako skrivam,svuda imam neke sifre laptop,telefon...doduse nikada i ne pricam sa njima na temu LGBT,a oni su u fazonu ma kao docice vreme kada ce i ona naci decka al zapravo nije tako,barem ja znam da nije. A isto tako znam da oni nikada ne bi u zivotu prihvatili moju orijentaciju... a ja nikad nisam srela nekog ko je u LBGT zajednici,nikoga ko je tu moje godiste otprilike,mislim jesam al nikada niko nije bio otvoren po tom pitanju,tako da nikada nisam mogla nikome da se obratim pa eto dodjoh ovde kod vas malo iskusnijih... :upomoc:
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2702225#p2702225]lezbroh napisao:[/url]ne znam kako mojima da kazem,nista ne mogu da primete jer ja to bas onako skrivam

doduse nikada i ne pricam sa njima na temu LGBT
A isto tako znam da oni nikada ne bi u zivotu prihvatili moju orijentaciju...
ŽELIŠ reći.
NIKADA ne pričate o LGBT temama.
Ali,
ZNAŠ da oni NIKADA ne bi prihvatili.

Zanimljivo klupko nelogičnosti. :D

Posveti vrijeme ovom podforumu, naslovima i temama koje te zanimaju:

http://www.gay-serbia.com/forum/coming-out-f11.html" target="_blank

Čitaj, prikupljaj, procesuiraj.
By lezbroh
Znam da ne bi prihvatili jer kad god je prajd svi su oni za njih bolesnici i to je tema koja ih ne zanima, i to su prosle godine kad je bio prajd rekli i nikada vise na tu temu nije pricao...
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2702231#p2702231]lezbroh napisao:[/url]Akoo imas vremena... :)
well, prvo definitivno treba pohvaliti da si sigurna u sebe i svoju seksualnu orijentaciju, te spremna izgraditi svoj seksualni identitet. mnogi u tvojim godinama, a i mnogi stariji, nisu uopće stigli do toga.
ali, to je zapravo nekakav prvi korak početka. drugi i treći koraci bi bili socijalizacija s drugim LGBT osobama i prestanak tajenja vlastitog lezbijstva. pritom ti definitivno može pomoći da se sama obrazuješ o svim aspektima LGBT tematike. znanje je moć, dakle čitaj čitaj čitaj. gledaj filmove. prati relevantne LGBT medije. informiraj se o LGBT aktivizmu, politici, ovim i onim teorijama. itd. na forumu imaš dosta topica oko svega toga koji će te uputiti u dobrom pravcu. bit ću slobodan predložiti ovaj:
http://www.gay-serbia.com/forum/misfit- ... 47113.html" target="_blank
^^

kada je riječ o autanju roditeljima, za mnoge je to zadnja stvar na koju se odlučuju, te prethodno svoju homoseksualnost prestaju skrivati i počinju slobodno ili slobodnije izražavati u krugu prijatelja, kolega itd. to je definitivno osnažujuće, što ne znači da roditelje treba najduže ostaviti u mraku i da im treba najduže lagati. no kako je odnos djeteta i roditelja ipak specifičan, auranje njima je ipak something special.
i sad konkretno: kada se budeš autala roditeljima budi nepokolebljiva, čvrsta, pa i nemilosrdna ako treba. moraš slomiti njihovu unutarnju homofobiju, moraš se moći izboriti za svoje pravo da budeš ono što jesi. a opet, budi fer, pokaži razumijevanje za iznenađenje i moguću prvotnu lošu reakciju, nemoj odmah odustati, nemoj se povući, nemoj slučajno da im se pokoriš i kažeš 'sve je to bila šala' i sl. ne dopusti da ugrožavaju tvoje ljudsko dostojanstvo, recimo ako će ti predložiti liječenje ili nekakav crkveni voodoo. uvijek budi spremna za komunikaciju, ne dozvoli da tema bude tabu, da se ne razgovara o tom dijelu tvoje ličnosti. ponudi im činjenice, ponudi im informacije, obrazuj ih i odgoji, kao što su oni odgajali tebe.
bez obzira što bilo, loše ili dobro, ono na što 100 posto možeš računati jest da je coming out pravi put i da se uvijek isplati, možda ne odmah jer to je potez za cijeli tvoj život a ne instant divota. nema nikoga tko se autao i tko se emancipirao da kaže 'nisam trebao, bila je to greška'.

i ključno oko toga čije savjete slušaš: ljudi koji su u ormaru ne znaju kako je to biti aut, dok ljudi koji su aut znaju i kako je to biti u ormaru i kako je to biti aut. prilično je jasno tko tu zna što priča a tko ne. ^^
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Moraš prvo sama sa sobom da raščistiš to. Da prihvatiš svoju seksualnost, da shvatiš da je savršeno normalna, da ne pristaješ na kompromise. Da, kad već pokreneš tu temu sa nekim, sa samopuzdanjem i bez straha braniš svoju poziciju.
Potrebno je zapravo dosta toga, moraš se trgnuti (i naterati ljude oko sebe da se trgnu) iz heteronormativnog načina razmišljanja, patrijarhalnih i sl. načina razmišljanja, seksizma...

I autovanje uopšte nije lak put. Svakakvih dramatičnih priča smo se naslušali na ovom forumu, ni moja nije izuzetak. Ako su ti roditelji zadrti dverjani, hrišćani, srbende i slično... Možda je najbolje da se njima ne autuješ dok ne postaneš samostalna. Odličan je osećaj kada ti padne teret sa srca nakon autovanja, ali, zavisno od toga kakvi su ti roditelji, posledice mogu da budu... svakakve
Ako proceniš da u porodici ne možeš imati podršku, svakako ti treba sistem podrške sa strane. Tolerantni prijatelji, LGBT zajednica, forum, kogod, štagod. :)

Najgore od svega je da ostaneš u ormaru. To stanje 'podvojene ličnosti' razara psihu.
By alexandermagic
Cao. :ozbiljan:

Imas dovoljno tema sa slicnom problematikom, ljudi su godinama pisali kilometarske postove, pa shodno tome searchuj i citaj kako bi pokazala da cijenis njihov utrosak vremena i podijeljena iskustva i savjete.

Vi, Popi, malo se suzdrzite, da gospodjica ne bi pobjegla glavom bez obzira. Mozda ste isuvise radikalni za ovaj profil licnosti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Opet plašite i rasterujete novajlije ?
:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!