Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
Moram da naglasim da u tome sto zovete "narodnjacima" (ne mislim na turbo-folk) ima genijanih ekspresija kroz melodiju i harmoniju i da su polovina tih pesama prava umetnicka dela u odnosu na kvazi-muzicku, frigidnu dance elektroniku koju konzumirate zato sto nosi etiketu "urbane muzike". O mejnstrim hip-hopu da i ne govorim.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja nista ne tripujem. Neke stvari su cinjenicno stanje.
"Superioran muzicki ukus" je sposobnost da razlikujes muzicku ekspresiju kroz ritmiku, melodiju i harmoniju od frigidnih, kvazi-muzickih produkata kapitalisticki i histrionicki vodjene pop-kulture, te da ovu drugu ne svrstavas u muziku i ignorises pojave poput Madone, Keti Peri, Kajli Minog, Britni Spirs, Niki Minaz, Kelvina Herisa i Dejvida Gete, Avicija, Bijonse, Keshe, Eli Gulding, Tejlor Svift, Ariane Grande, Igi Azalee, Dzej Zija itd itd itd
Cinjenica da sviram instrument, te da imam razvijen osecaj za melodiju, harmoniju i metar mi u tome svakako pomaze.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
cestitam
vec u dva posta zaredom ste u pravu

cinjenicno je stanje da imate 'superioran muzicki ukus'
Korisnikov avatar
By BellyButton
in deed... i covek treba da uci od onih koji znaju
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2701859#p2701859]BellyButton napisao:[/url]Moram da naglasim da u tome sto zovete "narodnjacima" (ne mislim na turbo-folk) ima genijanih ekspresija kroz melodiju i harmoniju i da su polovina tih pesama prava umetnicka dela u odnosu na kvazi-muzicku, frigidnu dance elektroniku koju konzumirate zato sto nosi etiketu "urbane muzike". O mejnstrim hip-hopu da i ne govorim.
Bas si zeljan paznje, je l da?
Oh da, ekspert za muziku se javio, koji ceni rad dj-a, koji ni manje ni vise pusta madonnu, britni itd.

Aj, skloni se.

Volim tu frigidnu dance elektroniku jer me napali kao krmacu, pa posle ne mogu pet dana da sidjem sa picke/kurca.
:fuck:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Stvar je u tome da je u muzici glavna stvar - muzicka ekspresija. Kad neko pravi pesmu da bi promovisao svoju personu ili da bi zadovoljio svoje histrionicne motive - to se vidi jer nema ekspresije, pa pesma zvuci fejk. Samo zato sto je nesto urbano ne znaci da je dobro. Zato kazem da cak mnogo vise ekspresije na muzickom nivou postoji u folk pesmama nego dance-pop muzici.

PS. ljudi koji nisu sluhisti najcesce ne prpoznaju muzicku ekspresiju jer nemaju razvijen osecaj za melodiju i harmoniju, pa se koncentrisu na marginalne stvari u svom izboru muzike (trljanje picke na bini i tako to, repetativnost i pravilnost ritma bla bla). Zato treba da slusate sluhiste ako vec vama samima nije jasno sta je to sto je uopste poenta muzickog izraza i pokusate to da prepoznate.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Isto tako reaguju i gledaoci Parova kad im kazes da to degradira kulturu. Kazu da si nadmen, budala i da ih boli kurac.
Korisnikov avatar
By Blady
Aman, niko te nije pitao da nam drzis predavanja o muzici. Jbte, imas svoju temu pa idi tamo razglabaj.
Ali zaista, ne interesuje me tvoje misljenje, ne smatram te osobom kompetentnom za raspravu o tome jer si subjektivan, nadobudan itd..
i jesi nadmen.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Svasta. Ja ne vidim nadmenost u tome sto smatram da sam kompetentan da procenim muzicko delo s obzirom na cinjenicu da sam sluhista, dobar klavijaturista i da imam dobar osecaj za kompoziciju, melodiju, harmoniju itd. Isto tako, ako mi lik kaze - ja sam modni dizajner, ja mu necu reci da je nadobudan nego cu da ga pitam sta ne znam i sta bih mogao da promenim u svom stilu, bla bla... naucio bih nesto od njega...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja sam dovoljno objektivan da mogu da prevazidjem etikete ruralnosti i urbanosti koje odredjene kompozicije nose, te da mi one ne budu bitne. Znam da ste naucili da su narodnjaci bljak i da ne mozes da budes gradska faca ako ti se neki dopada, ali to je tako banalno i fejk. U kojem god pravcu da postoji dobra ekspresija kroz metriku, melodiju i harmoniju - ona cini kvalitetnu kompoziciju. Pa i u folku.
I da, superioran muzicki ukus podrazumeva i sposobnost da se prevazidje etiketiranje pesama kao ruralnih, urbanih, kul, seljackih i td. Ekspresija je jedino sto je bitno.
Korisnikov avatar
By Macan86
ne pričam ja o ruralnoj i urbanoj muzici i grackim facama i tim površnim bakračima kojima se ti zanosiš već o tvom "superiornom" ukusu...a ako ti je to genijalno ti nemaš superioran već prosećan ukus jer računaš za genijelno nešto što jedva može da prođe kao pristojno skrepano...tek koliko da zvuči,malo kao muzika...zato prekini da gnjaviš narod ko da si u prošlom životu bio Mocart(kigla izgleda),kad ne znaš razliki uzmeđu genijalnog i prosečnog.
Nisi poseban,nisi ni jedinstven...Prosečan si,pomiri se s tim i pokri se ušima.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Prvo, ja se ne osecam uvredjenim kad mi neko kaze da sam prosecan. To je njegovo skromno misljenje, a ja sam svestan znanja koje stoji iza mog ukusa.
Drugo, u pojedinim folk pesmama, poput "Mila majko, salji me na vodu" i slicnih, harmonska i melodijska ekspresija je nista manje nego genijalna i apsolutno stojim iza te svoje tvrdnje.
Korisnikov avatar
By Macan86
nikad nisma čuo tu pesmu...ali nema veze,ne kažem ja da nema dobrih narodnjaka,ali ne možeš da tvrdiš da je to nešto genijalno kad na jednu malo kvalitetniju dođu 100 koje su užas neviđeni i ofrlje sklepane,još gore nego ta dens elektronika koju ti pljuješ...a i za denc elektoniku neko može da izvuče per primera koji su kvalitetniji od većine,isto tako...tako da ti agument ne valaja :D

Znanje i ukus su dve različite stvari koje ne moraju da idu zajedno i često i ne idu...i za to čak postoje i primeri(svako ko poznaje dobru frizerku sa odvratnom frizurom nek digne ruku)...Tako da tvoj "superioran" ukus je ustvari samo neki tvoj neuspeli pokušaj da deluješ važno i posebno,iako nisi...I to što spopadaš ljude po temama da im soliš pamet svojim "superiorim" ukusom je dokaz toga koliko te ustvari boli ta činjenica da si prosećan muzičar a ne genije...
I od danas te zovem Lignjoslav :D
Korisnikov avatar
By BellyButton
Nigde nisam rekao da sam genijalan. Bas nigde. Samo da sviram klavijaturu i imam dobar osecaj za melodiju, metriku i harmoniju, te da umem da razdvojim zito od kukolja. Na pokusavam uopste da budem bitan. Svako ko svira instrument i poznaje muzicku ekspresiju podjednako je bitan i kompetentan kao ja. Cak su oni koji sviraju, recimo, dzez i mnogo kompetentniji. Vama se dojmi da sam nadmen zato sto kritikujem ono sto vi volite, pa to dira u vas ego. Ali, sta da kazem, neko kome su Madona i Britni pojam dobre muzike je svakako manje kompetentan od onoga koji uvidja da doticne pevaju fejk pesme koje gadjaju u plitke emocije sa ciljem sto vece prodaje.
Drugo, dance elektronika ako i ima svetlih tacaka u vidu dobrih producenata, to je nevazno jer cinjenica da se taj muzicki pravac razvio radom ljudi koji nemaju nikakvo znanje o metrici, melodiji i harmoniji jer nisu muzicari je diskredituje.
Korisnikov avatar
By Macan86
belly tebe izgleda ko i barnija,čovek samo da ignoriše...
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!