Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Originally posted by ZvezdasBG
Originally posted by Glorfindel
Zvezdashu, citaj lepo sta pisem da javno ne objavim cinjenicu da si ti pripadnik Torcide!!!
Procitao ja dobro, i trudih se maksimalno da ti ne odgovorim u navijackom tonu. To ti se nimalo ne bi dopalo. :lol:
A sto se "objavljivanja" tice, to mozes ali u trac areni. Ovde samo konstruktivne diskusije!
"Konstruktivne"?! Wow, gde se ovog termina setih... :roflmao:
Na zalost ja govorim racunovodstveni i jos neke jezike, tako da taj navijacki ne bih razumeo, samo bih se kezio, ko Kinez ili Japanac.

Da dodam na konsturktivnosti, videh kako se gadjate stolicama. Pa da pitam, sto niko ne ponese krampu, pa da pocne sa odvaljivanjem betona? Efektnije je ako pogodis nekoga. Oma ima da capti. Ili ja krampa mnogo velika, pa ne moze da se unese na "nevidjeno"?
Korisnikov avatar
By 2kune
U jebote sve odise tolerancijom. Btw u svim onim zemljama gde je zakonom regulisano navijanje na stadionu (primer Engleska), posle utakmica se neredi prenose na ulice! Dakle to sto mi ne vidimo direktno na TV-u da se makljaju kao kod nas na tribinama, uopste ne znaci da toga nema na ulicama. Dakle nije tu u pitanju srpski fudbal, vec navijanje u celini.
Malo obnovi informacije... Engleska je primjer kako ti zakoni rade kad ih se primjenjuje. Nakon najve?ih navija?kih incidenata na svijetu uveli su zakone i kamere na stadionima i najvažnijim navija?kim prilazima. I onda se isprva nisu mnogo mješali u masu sa specijalcima, ve? bi policija po snimkama izdvojila izaziva?e nereda i kasnije dolazila doma po njih, kad su bili pojedinci. I onda rigorozni kažnjavala po zakonu + dodatno pendre?enje. Sad su engleski navija?i najmirniji na svijetu. :opatica:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Dok su im klubovi u Premier ligi. ?im ispadnu u prvu diviziju krene divljanje. Dovoljno je pomenuti Milvol ili Luton, postoji i dokumentarac o tome kako se policija priprema za drugoligaške utakmice. Navija?i West Hama-a su uvek bili uzorni a onda su Kežmanu razbili glavu kad im je dao gol...
Korisnikov avatar
By 2kune
Eh sad Mahnitu... Pa to je novi sistem... Nek se malo uhoda... Ipak je to druga liga, he he he... :blush:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
To je problem o kojem je pisao i Nik Hornbi u svojoj knjizi "Fudbalska groznica". Zapravo je ?ovek postavio niz zanimljivih pitanja iz ugla navija?a (ne huligana).
By Opeechenee
Nas fudbal je ocajan, ono je sramota
A huligani koji 'zive za fajt' treba da budu u mentalnoj bolnici a ne na slobodi
vreme neandertalaca je odavno proslo!!
:zacepi:
By Бреее!!!
"Auti" za nerede

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Dragan Stojkovi? ogor?en je dešavanjima na derbiju i od policije i pravosuða traži rigorozne kazne.

U Skupštini Srbije, u kojoj je pre godinu i po dana donet Zakon o spre?avanju nasilja na sportskim utakmicama, uzroke nereda vide u opštem stanju društva u Srbiji.

U Fudbalskom savezu priznaju da je na subotnjem derbiju bilo propusta u organizaciji, a pomo? u borbi sa huliganima traže od policije i sudstva.

Disciplinski sudija Zvezdi i Partizanu može da odredi kaznu od nov?ane do zabrane igranja klubu pred publikom.

Pretpostavlja se da je broj povreðenih daleko ve?i od zvani?nog, jer verovatno veliki broj ostalih gledalaca ili graðana, koji su se po završetku me?a slu?ajno našli u blizini stadiona, nije prijavio povrede koje su im nanele agresivne grupe navija?a.

Sigurno je i da je broj ošte?enih vozila koji su se zatekli oko stadiona deleko ve?i od 11.

Odbor za omladinu i sport Skupštine Srbije najoštrije je osudio vandalske ispade navija?a i pozvao nadležne organe da preduzmu odgovaraju?e mere protiv njih.

Ipak, javnost s nestrpljenjem ?eka da sazna koliko ?e ratobornih, od 87 privedenih, biti kažnjeno po Zakonu o spre?avanju nasilja na sportskim manifestacijama, a koliko samo prekršajno.

Oni koji donose zakone i ?iji je posao, izmeðu ostalog, i da kontrolišu u?inak policije i pravosuða kažu da su sudovi do sada bili blagi prema izgrednicima i da kaznama moraju da budu obuhva?eni i organizatori me?eva zbog propusta.

"Zakon predviða mnogo strožije kazne, ali to su sudski, istražni organi, od njih to mnogo zavisi. Trebalo bi da po?nu da primenjuju jer valjda je bolje da pet organizatora svih tih dogaðanja dobije teže zatvorske kazne, kako Zakon predviða, nego da 18 policajaca i još 50-ak ljudi bude teže i lakše povreðeno", smatra Dragan Šormaz, ?lan Odbora za sport i omladinu uz DSS-a.

Dušan Prorokovi?, poslanik Demokratske stranke Srbije kaže da ve? 15 godina ide na sve utakmice Zvezde i Partizana, ali da se ni na jednoj od njih nije ose?ao kao na poslednjem derbiju:

"Mislim da to nema veze sa primenjivanjem ili neprimenjivanjem zakona, nego sa jednim opštim stanjem u društvu. Ako pogledate naše medije, našu politiku, vide?ete da se, osim tog dnevnopoliti?kog brloga, ništa drugo ne može videti, ne može ?uti niti pro?itati." Kao redovni posetilac utakmica, on tvrdi i da incidente i tu?e izaziva mali broj navija?a, ali da se to ne spre?ava jer na stadionima ne postoje kamere i drugi tehni?ki ureðaji, koji bi te izgrednike snimili i locirali.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrovi? objašnjava ko je kriv što na utakmicama dolazi do nemira:
"Pre svega MUP, a onda i pravosuðe. Ako su države zapadne Evrope, a pre svega Velika Britanija, uspeli da iskorene huligansko ponašanje na stadionima, ne postoji nijedan razlog da se to ne uradi i u Srbiji. Oni koji su zaduženi i odgovorni za suzbijanje nasilja i kriminaliteta i za kažnjavanje moraju da preduzmu korake koji su za to potrebni. To da policija u Srbiji ne radi svoj posao je opšte poznato i ovo je samo jedan od dokaza da jo to baš tako."

Podsetimo, ukoliko u?esnici u subotnjim neredima budu prekršajno kažnjavani, mogu dobiti najviše 60 dana zatvora, a uz malo sre?e, mogu se provu?i samo sa nov?anom kaznom.

Na drugoj strani, ako bude primenjen Zakon o spre?avanju nasilja na sportskim manifestacijama, u?esnicima u neredu preti kazna od 3 meseca do godinu dana zatvora. Inicijatori haosa mogu provesti od jedne do 5 godina iza rešetaka. (Beta - B92)

:gol: :tornado: :boxer: :sluske: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by Opeechenee
A huligani koji 'zive za fajt' treba da budu u mentalnoj bolnici a ne na slobodi
pa to vreme neandertalaca kod nash ochigledno josh uvek postoji!

privedeno je vishe od osamdeset osoba....protiv nekih ce biti podnete prijave....medjutim, u opstinski sud (ili koji vec?) nije stigao josh NIJEDAN predmet....tako da verovatno opet sve pada u vodu. I prosli put su uhapsili 50 osoba, p asu svi bili uslovno pusteni. Katastrofa.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by 2kune
U jebote sve odise tolerancijom. Btw u svim onim zemljama gde je zakonom regulisano navijanje na stadionu (primer Engleska), posle utakmica se neredi prenose na ulice! Dakle to sto mi ne vidimo direktno na TV-u da se makljaju kao kod nas na tribinama, uopste ne znaci da toga nema na ulicama. Dakle nije tu u pitanju srpski fudbal, vec navijanje u celini.
Malo obnovi informacije... Engleska je primjer kako ti zakoni rade kad ih se primjenjuje. Nakon najve?ih navija?kih incidenata na svijetu uveli su zakone i kamere na stadionima i najvažnijim navija?kim prilazima. I onda se isprva nisu mnogo mješali u masu sa specijalcima, ve? bi policija po snimkama izdvojila izaziva?e nereda i kasnije dolazila doma po njih, kad su bili pojedinci. I onda rigorozni kažnjavala po zakonu + dodatno pendre?enje. Sad su engleski navija?i najmirniji na svijetu. :opatica:
Smaras. Bolje bi ti bilo da pratis neku tekmu premijer lige pa da posle prokomentarises, a ne da lupetas ko Maksim.....
Post ti je budalastina do jaja....
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Opeechenee
Da,da........samo kod nas jos ima 'huligana' i nigde na celom svetu.
Onda bi trebalo pola Engleske staviti u 'mentalnu bolnicu'(kako suptilan izraz)jer je tamo svako drugi huligan.Ali to bi malo teze islo jer je huliganstvo organizovana i osmisljena stvar a vodje huligana su na visem nivou od nacelnika ijedne 'mentalne institucije'.Ili,moze biti,sve 'huligane' svodis na nivo navijaca "Rada" ili tako nekog 'tima'?Ako da,poraspitaj se malo o tom fenomenu zvanom "huliganstvo" i kako to funkcionise.
A sto se naseg fudbala tice probaj da ga posmatras sa vise aspekata ako vec ne mozes da se uzivis.Derby izmedju Zvezde i Partizana tj. Delija i Grobara maybe ide malo dalje od cistog "zivljenja za fajt".A moze biti da ide i malo dalje od fudbala i utakmice.Evo,uzimam sebe za primer da ne dodje do neke zabune pa da krivis neke druge posto ocitio globalizujes stvari.Ako Partizan pobedi Zvezdu ja se iznerviram koliko zbog rezultata koliko sto sad navijaci Partizana mogu da se qrce nad navijacima Zvezde.A to,dragi moj,ide unazad sve do '45 ili nisi jos skapirao ko navija za koga tj. ko su Delije a ko Grobari.Understand?
A zar su neandertalci igrali football,cisto da pitam? :kafa:
:lukavi:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ne vredi da objasnjavas, prosto zato sto 99% pedera ne dozivljava fudbal onako kako ga dozivljavaju preko 2 milijarde ljudi na planeti....Pa jos ako su gay.....ih..:lol:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Pa zar ne bi bilo logicno da neko ko je gay voli da gleda momke u sorcevima kako trce po terenu?Mozda gresim,sorry.
A,u pravu si-drug Opeechenee verovatno uopste nije skapirao moj post koji ide malo dalje od fudbala...Ko ga sisa,on je zonska liga kako god da ga gledas :lol:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by gothrose
Pa zar ne bi bilo logicno da neko ko je gay voli da gleda momke u sorcevima kako trce po terenu?Mozda gresim,sorry.
A,u pravu si-verovatno uopste nije skapirao moj post koji ide malo dalje od fudbala...Ko ga sisa,zonska liga kako god da ga gledas :lol:
pa gledali bi oni, al im ne odgovara uglovi kamera koje prenose tekmu! Suvise su bre daleko...a i pokazuju "nebitne" delove tela :lol:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Aha,u tome je stos!Vidis,nisam skapirala.A ja bas mislila da im je interesantno-toliko skromno obucenih tipova na jednom mestu.
Mozda onda prodje makar kraj-kad se utakmica zavrsi a fudbaleri krecu da skidaju majice... :wink:

ps.a sto se meni u poslednje vreme govori da dzaba objasnjavam-jel problem u mom objasnjavanju koje je moz' biti nejasno ili u tim nekima kojima objasnjavam a tesko kapiraju makar dubila na trepavicama?:nerd:
By Бреее!!!
Veciti rivali pozivaju navijace na sportsko bodrenje

U nameri da sprece nasilje na
fudbalskim stadionima, ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanovich
i fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Ivica Kralj i Marko Pantelich
apelovali su danas na navijace da smire strasti i da sportski bodre
ljubimce na predstojechoj utakmici polufinala Kupa Srbije i Crne Gore.

Vuksanovich je organizovao konferenciju za novinare u Vladi
Srbije, na koju su dosli i Kralj i Pantelich, kako bi uputili apel
navijacima da se na utakmici polufinala Kupa SCG 11. maja ne ponove
scene tuca i incidenti sa poslednjeg duela dva najpopularnija srpska
kluba.

"Ono sto danas rade Kralj i Pantelich ima istu tezinu kao i svi
njihovi sportski uspesi. Oni su ovde da pomognu drzavi i da drzava i
vlada pomognu njima kako bi deca mogla da gledaju utakmice, da derbije
pamte po golovima, driblinzima, a ne po tuccama i nasilju", rekao je
Vuksanovich.

On je rekao da che se "za godinu dana" fudbal u Srbiji igrati kao u
Engleskoj i da che i navijacci biti disciplinovani, kao ssto je to
uccinjeno na Ostrvu.

Ministar prosvete i sporta zatrazzio je od policije i sudskih organa
da budu "nemilosrdni" i da sprovode Zakon o spreccavanju nasilja na
stadionima i da ne prave nikakve izuzetke po tom pitanju.

"Zakon che se, bogami, posstovati", poruccio je ministar.

Golman Partizana Ivica Kralj pozvao je navijacce oba tima da budu uz
svoje ljubimce i da ih bodre na sportski naccin i pozzeleo je da
najvechi srpski fudbalski derbi bude uzor evropskim.

Kapiten Crvene zvezde Marko Pantelich obratio se samo navijaccima
Crvene zvezde, pozivajuchi ih da budu razumni i da "joss jednom
pokazzu da su najbolji u Evropi".

"Navijajte svim srcem za nas, jer chemo i mi tako igrati. Zamolio bih
ih da budu nikad bolji i nikad pametniji", rekao je Pantelich,
dodajuchi da je "derbi svetinja"i da che "trajati veccno".

"Ima navijacca koji visse mrze protivnika, nego ssto vole svoj klub.
Apelujem da na utakmicu dodju zbog kluba kojeg vole", dodao je
napadacc Crvene zvezde.

Na pitanje da li che menjati dresove posle utakmice, ssto do sada nije
bio sluccaj u duelima "veccitih rivala", igracci Partizana i Crvene
zvezde imali su drugacciji stav.

Dok je Kralj rekao da, iako to do sada nije ccinjeno, ne vidi razloga
da se to sada ne uccini, Pantelich je rekao da "Zvezdin dres ne bi
menjao ni za ssta na svetu".

"Za mene je dres Zvezde svetinja. Ceo zzivot sam u Zvezdi i to je klub
koji volim. Svoj dres bih mogao da poklonim nekom navijaccu ili
igraccu koji mi ga trazzi, ali nikada ne bih uzeo tudji dres. To je
moja privatna stvar i nema veze sa ovom akcijom", rekao je Pantelich. (Beta)
:novine: :gol: :kafa:

:zastava: :zastava: :zastava:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!