Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By nsc
kod nas u kuci se uvek nedeljom ujutru trazio neki kanap i neko je bio vezivan i morao je da se necim otkupi, odrasli obicno cokoladom, a uopste se ne secam sta smo mi deca davali, majku sam obicno ljubio, verovatno i oca, to je prestalo tek kad sam otisao u vojsku

edit: ne svake nedelje, one 3 nedelje pred bozic, kad po crkvenom kalendaru padaju - mislim da je prva pre katolickog bozica, druga izmedju bozica i nove godine i treca posle nove godine,
Korisnikov avatar
By Mars
Svake nedelje?

Simpatično zvuči, mada verujem da bi majke i očevi trebalo da imaju jedan poseban dan godišnje. Ne Dan žena, nego Dan majki, nevezano za borbu za ravnopravnost, Claru Zetkin i ostalo.
Korisnikov avatar
By Stripi
U Rvatskoj i postoji Majčin dan. koji je trebao zamijeniti Dan žena (nastojanje velikih domoljuba devedesetih godina), i mislim da pada 12.05. ali mislim da to nitko, osim djece u vrtićima i osnovnim školama, neš posebno ne obilježava.
Imamo i Očev dan, ali ne znam kad točno pada.
Također nitko neš posebno ne obilježava.
Korisnikov avatar
By Blady
Tema treba da se digne, naravno :D

Nacionalna kaze ovako...

Slika

Na današnji dan, 8. mart 1857. godine, žene zaposlene u tekstilnoj industriji su u Njujorku protestvovale zbog loših uslova i niskih plata. Danas, zahvaljujući njima, obeležavamo Međunarodni dan žena.

Američke radnice su tog dana marširale i zahtevale bolje uslove, radno vreme u trajanju od 10 sati dnevno, povećanje plata, pravo da glasaju i, uopšte, jednakost. Skupu su prisustvovale stotine žena, a protest je prekinula policija.

Ipak, nekoliko meseci kasnije, radnice u tekstilnoj industriji su osnovale radnički sindikat.

Protesti nezadovoljnih žena od tog trenutka bili su sve ćešći, a jedan od najznačajnijih je održan 1908. godine, kada je Njujorkom marširalo 15.000 žena, tražeći isto što i dame 1857. godine - pravo glasa, više plate i kraće radno vreme.

Pogledajte i: Bezbednosne preporuke za žene i devojke

Dve godine kasnije, 1910, u Kopenhagenu je održana Prva međunarodna ženska konferencija, u Socijalističke internacionale, a tom prilikom je ustanovljen Dan žena. Predlog za obeležavanje ovog datuma dala je Klara Cetkin, čuvena nemačka aktivistkinja za prava žena. Već 1911. godine, više od milion žena je slavilo Dan žena u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i Danskoj. Ubrzo je u Rusiji Dan žena postao državni praznik, a on se u sovjetskoj eri obeležavao kao praznika "Herojstvo radnica".

Znate li zašto žene žive duže?

Od 1975. godine, koju su Ujedinjene nacije proglasile godinom žena, ovaj praznik je i zvanično Međunarodni dan žena. Danas se u čast dama svakog osmog marta širom sveta održavaju brojne manifestacije, na kojima se ističe uspeh žena na svim poljima.

Moć žena: Šest liderki koje javnost obožava

Sudeći po nekim izvorima, njujorški protest nije se dogodio 8. marta. Štaviše, mnogi veruju da se na današnji dan nije dogodilo ništa u vezi s pravima žena. Sociološkinja Lilijan Kandel i feministkinja Fransoaz Pik smatraju da je smeštanjem Dana žena u okvir osmog marta i podsećanjem na njujorške radnice izbegnuto da se ovaj praznik vezuje za sovjetsku istoriju, čime je on dobio snažniji međunarodni karakter.
By Insert
srecan 8. mart svim damama kao i onima koje se osecaju tako ;)
Korisnikov avatar
By ultraviolet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2695559#p2695559]Blady napisao:[/url]

Sudeći po nekim izvorima, njujorški protest nije se dogodio 8. marta. Štaviše, mnogi veruju da se na današnji dan nije dogodilo ništa u vezi s pravima žena. Sociološkinja Lilijan Kandel i feministkinja Fransoaz Pik smatraju da je smeštanjem Dana žena u okvir osmog marta i podsećanjem na njujorške radnice izbegnuto da se ovaj praznik vezuje za sovjetsku istoriju, čime je on dobio snažniji međunarodni karakter.
ma ŠTA? nađite mi izvore.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ovo mi je so ont:

still gives me chills

za još bolje sutra, we should all hope
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517596#p2517596]Stripi napisao:[/url]U Rvatskoj i postoji Majčin dan. koji je trebao zamijeniti Dan žena (nastojanje velikih domoljuba devedesetih godina), i mislim da pada 12.05. ali mislim da to nitko, osim djece u vrtićima i osnovnim školama, neš posebno ne obilježava.
Imamo i Očev dan, ali ne znam kad točno pada.
Također nitko neš posebno ne obilježava.
u nekim zemljama se sve to obeležava. mislim da odrastanje u katoličkoj veri has much to do with it.u pojedinim zemljama se i te kako obeležava dan očeva, dan majki, dan deda, i dan baba. ali ono, ne samo na papiru.
Korisnikov avatar
By Macan86
joj što ja ne volim ovaj praznik...možda zato što ceo dan moram da se mačujem s glupim čestitkama i čak se poneko prevari da mi pokloni neku glupost...

ali ajde,da ne ispadmem mrgud...svim curama srećan praznik i od mene
Korisnikov avatar
By Blady
Hvala macane
Nego sta, nego da se cestitamo
By alexandermagic
Sretan onima kojima je bitan.

Hvala vam na danu kad sam se morao mijesati po cvijecarama sa hiper - logoreicnim klincima koji bi majkama da kupe cvEce, a ne znaju sto hoce, a i kad znaju - za to nemaju para, pa zavrse sa karanfilima i narcisima. Poneki i sa gerberima, koji vise idu za nosenje na groblje. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By 2kune
zato se i poklanja drugarici učiteljici... ;)
By alexandermagic
Znao sam da ces reagirat cim zamijetis. Ako. :)

Slican ispad postoji i na jos jednoj recentnoj temi, ali zbog tvog mira drago mi je sto ga nisi uocio.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!