Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Belly, ne znam koje je tvoje muzičko obrazovanje koje ti daje za pravo da se proseravaš i postavljaš se u ulogu predavača na ovu temu, evo ja imam završenu samo osnovnu muzičku školu i već mogu da zaključim da itekako ne vladaš materijom. Zapravo, iznosiš stavove (čitaj: neznanje) zbog kojih se pada na ispitu drugog razreda osnovne muzičke škole. Pada.

To što pokušavamo da te diskreditujemo kao muzičara je sasvim na mestu, jer tema i jeste o muzici. Da pokušavamo da te diskreditujemo na nekom drugom polju, to bi bio ad hominem, ali u ovom slučaju nije. Ergo, diskreditovanje tebe kao muzičara jeste argument u okviru teme.

To što sviraš instrument 10 godina ne znači, pa, ništa. Imaš svadbarskih svirača i pevača koji decenijama nastupaju a da ne znaju šta je oktava a šta kvinta. Jednostavno rečeno, na klaviru nemaš sve tonove. Između Dis i Es postoji razlika, samo nije na klaviru predstavljena. Poznavanje jednog instrumenta nije isto što i poznavanje teorije muzike. Ja 10ak godina sviram klarinet i klavir, pa ne dajem sebi za pravo da teoretišem o muzici in general, iako (čitajući koliko lupetaš) čini mi se, mogao bih to bolje od tebe. Svakako ne dovoljno dobro.

Kažeš da je jedini muzički kontekst koji poseduje dance elektronika - pravilna raspoređenost zvukova? I da se zvog toga i ne može okarakterisati muzikom?
Prvo, ima mnogo više od toga čak i u dance elektronici - progresije akorada, melodija, bla bla.
Drugo, šta bi onda rekao za perkusivnu muziku?

Pun mi je kurac kulturfašizma i muzičkog elitizma. De gustibus non est disputandum
Korisnikov avatar
By blenta
belice nije mi bas najjasnije sto bi bas hteo cuti mene
nisam ja neki vrsni poznavalac muzike, samo ne mislim da bi neko morao biti muzicki obrazovan
sto inace ni sam nisi, da bi mu ti dozvolio da mu se nesto svidja a da nije zbog toga
inferioran ili mentalno zaostao, ili.... macka

ne znam odakle ti da zivotinje nemaju koncept vremena ili da niposto ne mogu biti muzikalne
a bogami ni da je muzika jedino rezultat intelekta kao i da je isti neophodan za slusanje i uzivanje u istoj

no mimo toga ja ... pa ne znam... stvarno ne znam kako da ja sad pridjem tom tvom problemu
a da ne zvucim kao kleopatra kad nekom ocita bukvicu

meni se cini da ti stvarno imas neki golem problem koji se pricom o muzici samo manifestuje
jer je to jedino sto (ti mislis da) radis relativno dobro

citam ovaj tvoj uvodni post vec drugi put....ne znam sta je to, neka eugenika po meri muzickog despota
pre si zvucao kao iskompleksirani narcis koji nije bas najbolje artikulisan a ide sve gore i gore.

ne znam da li imas neki kompleks nize vrednosti koji pokusavas da maskiras kompleksom vise vrednosti pravdajuci i obznanjujuci stalno svuda i u svakoj prilici koliko si poseban
ili si jednostavno jako ljut sto kao sto rece par puta kunes svoju sudbu sto po lokalima sviras lady gaga tribute i verovatno sve te ostale sljuke koje ovde posle dodjes da pljujes i njihove fanove nazivas debilima

ali mozda je vreme nesto da promenis.... da ne sviras po takvim mestima uopste ukoliko te toliko ljuti, ili nadjes neki hobi koji ce te ispunjavai, ili nastavis i zavrsis tu muzicku skolu koju nisi, ili ne znam... radis nesto na sebi sto ce biti produktivno umesto da se samomrcvaris naocigled svih jer evidentno ne ide.

izvni ako zvuci ruzno ili prejako
nije iz lose namere
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694656#p2694656]BellyButton napisao:[/url]Ovaj prvi nosi atmosferu opmisticnosti i radosti dok ovaj drugi nosi atmosferu melanholije. ...
[...]O tim znacenjma sam, Ulixe, govorio. To su znacenja koja dance-elektronci, a vidim i ti - slabo razumete.[...]
Razumem se zapravo malo više nego što ti pretpostavljaš (dovoljno da vidim tvoje greške).

Ono što ti ne razumeš, čini mi se, da je sve to potpuno kontingentno o čemu pričaš. To je jedan način razmišljanja i osećanja koji je izašao iz određenog kulturno-istorijskog konteksta i koji nema nikakvu univerzalnu, "objektivnu", vrednost.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694669#p2694669]Katengl napisao:[/url]

Ostalo je previše nebulozno da bih komentarisao. Nijedna stroga definicija muzike nije preživela Debisija, Šenberga, Kejdža i ostatak dvadesetog veka. "Muzika kao skup simbola" je naročito beskorisna definicija. Organizacija muzičkog materijala nije isto što i postojanje simbolike u tom materijalu.
Da, jer sve može da se definiše kao skup simbola. Bukvalno sve.
Korisnikov avatar
By BellyButton
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694773#p2694773]ZlatnaPtica napisao:[/url]Između Dis i Es postoji razlika, samo nije na klaviru predstavljena.
Zasto? Zato sto je irelevantna. Zato sto su Dis i Es identican ton u harmoniji. Zato sto Dis dur i Es dur sacinjavaju potpuno isti tonovi.
Vrati se u muzicku, pa nauci ponovo, sta da ti kazem. I dosta o glupostima sa Dis i Es. To je isti ton. Evo tabele hromatske skale:

http://en.wikipedia.org/wiki/Note

Ljudsko uvo cuje frekvencije od 20 Hz do 18000 Hz, redje i do 20000 Hz. Teoretski govoreci, nije ista vibracija od 20 Hz i 21 Hz, ali to nisu dva zasebna tona hromatske skale. Ljudsko uvo ne percipira to kao tonove razlicite frekvencije. Ne prepoznaje tako malu razliku u frekvenciji. Tonova ima 12. To je univerzalno za muzicku harmoniju generalno, nebitno da li je to kineska muzika, indijska, jazz ili americki folk. To su C, Cis/Des, D, Dis/Es, E... i tako dalje.
Umesto pokusaja da me diskreditujes ti mi daj edm kompoziciju sa harmonskom i metrickom analizom, zatim jednu klasicnu melodijsku, uporedi, pa me na primeru razuveri.
Usput mozete i da mi objasnite zbog cega vecina instrumentalista smatra edm inferiornim pravcem.
Korisnikov avatar
By BellyButton
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694785#p2694785]blenta napisao:[/url]ne znam da li imas neki kompleks nize vrednosti koji pokusavas da maskiras kompleksom vise vrednosti pravdajuci i obznanjujuci stalno svuda i u svakoj prilici koliko si poseban
ili si jednostavno jako ljut sto kao sto rece par puta kunes svoju sudbu sto po lokalima sviras lady gaga tribute i verovatno sve te ostale sljuke koje ovde posle dodjes da pljujes
Prvo, ja nisam rekao ni za koga da je debil vec da ima nisku muzicku inteligenciju, sto nije ni priblizno isto. Od sto ljudi svega dve osobe imaju izrazenu muzicku inteligenciju i, prema mom misljenju, to su one koje imaju potencijal da se bave muzikom. To mu dodje prirodna stvar. Guess what. David Guetta i Marko Nastic ne spadaju u tih dva posto.

Drugo, potpuno nevezano za mene i moj muzicki rad i znanje, nervira me pojava da netalentovani ljudi okupiraju muzicku scenu, makar i majnstrim pop scenu. Dozivljavam to kao slavljenje neznanja i nekompetencije, na slican nacin kao sto ljudi dozivljavaju medijsku afirmaciju Stanije i Soraje ili cinjenicu da Lea Kis i Sanja Marinkovic slove za nekakve najbolje voditeljke, novinarke, stagod.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Muzika je rezultat i manifest intelekta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Ni svi ljudi ne razumeju muziku zato sto je stvar inteligencije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Tako ljudi sa izrazenom mentalnom zaostaloscu (ili koji je vec politicki korektan izraz) nisu u stanju da citaju jer simbolu na papiru ne umeju da dodele znacenje glasa. Tako ni skupu zvukova koji muzika predstavlja ne umeju da daju znacenje, pa ona za njih predstavlja kolekciju besmislenih zvukova, kao i mackama.

tek ovde pominjes nisku "muzicku" inteligenciju (sto je opet sta?! ima par tipova merljive inteligencije, muzicka ne ulazi u njih). I to pominjes samo da bi se opet pokako po ljudima koji slusaju elektroniku jer za njih ne mozes bas da kazes da su de fakto retardirani pa zato ne razumeju muziku kao ti.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Ljudi koji imaju nisku muzicku inteligenciju, ali ne spadaju u zaostale, razumeju samo ocigledne simbole, poput repeticije i glasnoce, pa vole dance-elektroniku, recimo.
da. stoga ti ljudi sto vole elektroniku preko nedelje kad nema klabinga djuskaju u pilanama pored cirkulara - ono glasnoca, repeticija, metal i tehnologija, balvani... kontas?

pa ih onda nadovezes sa mackama jer eto taman su dovoljno umno razvijeniji od macaka pa kontaju koncept vremena
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Ali cak i to je za macke nesto nedostizno jer ne razumeju koncept vremena.
E sad, kada govorimo o muzici kao skupu simbola moja tvrdnja bi bila ta da posmatrajuci dance-elektroniku moze da se zakljuci da je vreovatno jedini princip i simbol koji se dodeljuje zvukovima pri kreaciji takvih kompozicija njihova pravilna vremenska rasporedjenost.

edit: dodtak posto si menjao post

sasvim je jasno da si ti iskompleksiran sto muzicku scenu okupira neko ko nisi ti a nije "muzicki inteligentan" kao ti
ali ti nisi inteligentan uopste jer to sto ti godinama pokusavas da isteras uopste ne uspevas da artikulises nigde, muzickom teorijom ocito ne vladas ( ja ne znam muzicku teoriju ali mi zvuci logicno ako postoje dve stvari koje se razlicito zovu onda su to dve razlicite stvari po nekom modalitetu iako ti kad lupas po klavijaturama pritisnes istu dirku), jer nigde ne uspes da objasnis te svoje ideje pa cak i na fb ides za mis ban balkan gde te klinci ispoklapaju kao duduka koji ne zna o cemu prica

nadalje muzika nije egzaktna stvar, nije posao inzenjera u cern-u i podleze i tendovima, i kulturi, i preferencijama potrosaca i sijasetu drugih faktora ... toliko da bih cak isao toliko daleko da tvrdim da to sto je neko muzicki inteligentan (opet sa god to znacilo?! dobro svira??prvi fini skup simbola? prate ga macke?!) zaprvo najmanje bitno

to ti je glede marka nastica ili tog drugog. to ti je kao kad neko misli (sto sam zilion puta cuo a i video kako propada) da treba da otvori restorancic jer jako dobro kuva. a za uspesan restoran treba mali milion skillova od kojih je kuvanje zapravo naj naj najmanje bitno
Korisnikov avatar
By Anhedonie
JAOJ VRELI BELI TOTALNO TE PODRZAVAM MUZIKA ZA MACKE UNISTAVA MUZIKANSTVO SKORO PA KAO MADONA ILI NEDAJBOZE ONA DUDUDU MUZIKA TREBA UMESTO LJUDI PO KLUBOVIMA DA SE STAVI DA JE MACKE-ONLY VECE TOTALNOSAM UZ TEBE CARAPAMA NA KURCU I DUDUDU MUZIKOM PROTIV MUZIKE ZA MACKE IDEMOOOO
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694693#p2694693]BellyButton napisao:[/url]Dis i Es su isti ton. To je ton koji je za tri polustepena visi od tona C (vizuelno, druga crna dirka na klavijaturi).
TAKO JE VRELI BELI POKAZI IM KOME JOS TREBA OBRAZOVANJE IOANKO JE RAZLIKA IZMEDJU OBRAZOVANJA I OBREZIVANJA SAMO DVA SLOVA TO MORA DA ZNACI NESTO HHMMHMHMHM SVE U SVEMU JEBES EDUKACIJU MADONA JE SRANJE DENS MUZIKA JE ZA MACKE A KLAVIJATURA JEDINI INSTRUMENT NA SVETU KO JE KRIV GLUPIM VIOLINAMA STO NEMAJU CRNE I BELE DIRKE PA SE ES I DIS RAZLIKUJU SKROZ SU GLUPAVE
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694826#p2694826]blenta napisao:[/url]
da. stoga ti ljudi sto vole elektroniku preko nedelje kad nema klabinga djuskaju u pilanama pored cirkulara - ono glasnoca, repeticija, metal i tehnologija, balvani... kontas?
:pucaodsmeha:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694826#p2694826]blenta napisao:[/url]to sto je neko muzicki inteligentan (opet sa god to znacilo?! dobro svira??prvi fini skup simbola? prate ga macke?!)
:pucaodsmeha:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694826#p2694826]blenta napisao:[/url]
sasvim je jasno da si ti iskompleksiran sto muzicku scenu okupira neko ko nisi ti a nije "muzicki inteligentan" kao ti
ali ti nisi inteligentan uopste
suština svake čarapine teme
Korisnikov avatar
By BellyButton
Kraftwerk i Bjork nisu dance-elektronika vec su eksperimentalni, avangardni elektronski umetnici, i sjajni su. Ja sam ovde govorio o dance elektronici.

Btw, totalno je debilno reci da mene "poklapa" osoba koja tvrdi da su enharmonski tonovi Dis i Es razliciti tonovi. To je idiotizam. Opsirno sam objasnio vezu izmedju tona i frekvencije u jednom od prethodnih postova i to sa sve linkom za svih 12 postojecih tonova hromatske skale. Ja nisam u svojim temama izneo nijednu tvrdnju koja se tice muzicke teorije, a da je pogresna. Ali vi ste uvek stavljali reci koje nisam rekao u moja usta, vadili ih iz konteksta i pokusavali da me diskreditujete tvrdeci notorne gluposti poput toga da su Dis i Es razliciti tonovi.

Vi se, recimo, cak i ne bavite voditeljskim pozivom ali kapirate koliko je glupo da Lea Kis i Sanja Marinkovic slove za najbolje voditeljke. Isto tako ja mislim za Dipla i Avicii-ja.
Moze vama nesto da se dopada ili da se ne dopada, ali ono sto je cinjenica je da je dens-elektronika pravac koji je nastao razvojem tehnologije i konzumeristickog drustva koji si omogucili ljudima koji ne razumeju muzicke principe i sustinu muzicke ekspresije da se bave produkcijom. Zato su joj estetika i ekspresija primitivne i nemuzikalne i odrzavaju se takvim do dan danas.
Korisnikov avatar
By blenta
cek, ti sviras klavijature u kafani
a zalis se na razvoj tehnologije i konzumeristickog drustva koji proizvodi trash?
^^
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Presporo bre nesto ovo ide. :/ Predhodna tema je u ovo vreme vec bila na sedmoj
Korisnikov avatar
By Anhedonie
POSLE TVOJE EMANCIPACIJE MOJE MACKE VISE NIKADA NECE SLUSATI MUZIKU ISTIM USIMA
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Belly, čak i da te shvatim ozbiljno, ti zapostavljaš jednu stvar - dance elektronika. Muzika za cupkanje, đuskanje, skakanje u klubu. Poenta te muzike i jeste da ima brz ritam i da se uz nju krećeš, nije poenta da ima ikakvu simboliku, značenje, finoću, da bude vrhunac muzičkog umetničkog izraza ili šta već.

Drugo, mani se teorije muzike kada očigledno nisi dovoljno obrazovan da pričaš o istoj. Zvučiš mi kao neka tetka koja je pročitala par članaka na internetu i isprobala par home-remedyja i sad vrši kampanju protiv vakcinacije, tripuje da je pametnija od imunologa. Ne kažem da smo mi teoretičari muzike (imunolozi u analogiji), ali očigledno nemaš ništa više znanja od ostalih, a tripuješ da si neki muzičar par excellence, intelektualac prefinjenog ukusa. Nisi.
Korisnikov avatar
By Srklet
ali u čemu je problem s muzikom za ples? :nerd: od svih mogućnosti za pižđenje oko toga kako se koristi i (zlo)upotrebljava muzika, EDM je kao nešto najgore? :blentavi:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Inače, posle mog prvog odgovora na temu, Pupaque me blokirao na fejsu :lol: :radosnice:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694925#p2694925]Srklet napisao:[/url]ali u čemu je problem s muzikom za ples? :nerd: od svih mogućnosti za pižđenje oko toga kako se koristi i (zlo)upotrebljava muzika, EDM je kao nešto najgore? :blentavi:
A pa kako ne znas? Postoji i IEDM a to je inteligentni EDM a to znaci da je to muzika za inteligentne a samo EDM je za glupe (jer nema I jelte). Ne znam kako mu se zvala ta tema u kojoj to objasnjava, potisnuo sam je iz secanja.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!