Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
boldovan deo se odnosi na vas dvojicu sto se razumete - beli i zvonki pls
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625994#p2625994]blenta napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625940#p2625940]BellyButton napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625715#p2625715]blenta napisao:[/url]dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).

potom izvuces neke primere budidarvinsnama, te predlazes ... ne znam, nista praktino ne predlazes sem neke nove klasifikacije sto je u duhu svih tvojih tema (makar si konzistentan)

sledi u podzanrovima ineligentna/neinteligena muzika

i sad na kraju, eto nije vise toliko neinteligetna, malo se kultivisala blagoscu tih iskusnih muzicara koji joj ukazase malo smisla i materije. jbt, gospodja ministarka, mtv izdanje
Nisam se kategorisao kao "vrstan umetnik".
Banalizujes sve sto kazem i cini ti zadovoljstvo da tim banalizacijama diskreditujes sagovornika.
Niti smatram treba zabraniti bilo koji muzicki zanr, niti smatram da bilo koji zanr nema svoj kredibilitet. Govorim o tome da su se pojedini stilovi razvili od strane DJ-eva koji nemaju nikakvo ili vrlo malo muzicko znanje i da je takav izraz inferioran (ne i manje bitan) u odnosu na onaj koji se zasniva na definisucim muzickim elementima - ritmu, melodiji i harmoniji. Slicno je bilo i sa pank muzikom ciji je uticaj vise kulturoloski nego estetsko-umetnicki.
Dalje, muzika, kao proizvod, sto danas i jeste, sklona je da se bolje proda ako ima bolje pakovanje. Kad govorim o etiketiranju muzike, govorim o tom pakovanju. Ima jako losih pesama (harmonsko-melodijski) koje cete kupiti jer ce neko da uradi aranzman kako se vama dopada. Vecina ljudi nije u stanju da prepozna takvu "manipulaciju", a njoj su najskloniji producenti koji rade za pop pevace poput Kylie, Madone (narocito 2000's), Rijane, Keti Peri, Niki Minaz, Lejdi Gage. Kupujete lose pesme zapakovane u skupu produkciju i svaki ce vam muzicar to reci. Ja nisam nista novo ovde izmislio, samo dao objasnjenje kroz muzicku teoriju.
PS.
MDNA je fantastican primer ovoga o cemu pisem.

Btw, prirodno je da sa napretkom tehnologije opada kvalitet kompozicija jer nekada je bilo mnogo komplikovanije doci do opreme za snimanje i produkciju, a danas je sve moguce uraditi kod kuce sa jednim dobrim mikrofonom, zvucnom kartom i racunarom. Nekada nije u studio mogao da udje bilo ko, a danas su softveri za produkciju dostupni svima koji imaju racunar i upravo dance elektonikom se bave "kucni producenti". Jazz-om ne sigurno. I zbog toga postoji drastican pad u kvalitetu harmonija koji cak postaje trend.

jao beli misa mu beloga
niko te ne diskredituje i banalizuje tim intenzitetom i frekventnoscu kojom ti to uspevas

to da ti nikom i nicemu ne ukidas kredibilitet je isto mantra koju ponovis svaki put pre nego sto je ostvaris
zadarvina, 90% tvojih tema je attention seeking da ti neko aminuje tvoj kompleks vise vrednosti
ili kompleks nize vrednosti upakovan u kompleks vise vrednosti
tzv pederski komplex duplex inception .... vrlo cest u pedera koji drze da su umetnici

vidi:
http://www.gay-serbia.com/forum/search. ... mit=Search" target="_blank

jedino sto menjas stvar na koju gledas sa visine: dunja, gaga, elektronska muzika, ne citanje hesea :pacman: , nepreterana emotivnost

bukvalno svaki uvodni post ti je tako dizajniran da ti nesto obznanis dekretom i uopste ne ostavlja utisak da o tome zelis da diskutujes (a i ne zelis)

postoji razlog zbog cega se pop kultura tako zove, i ne mozes umetnost i subkulture ugurati u kojekakve teorije i ocekivati prozivod koji je po matrici. a koliko sam shvatio iz diskusija dosada ni sa tom muzickom teorijom ne baratas poprilicno dobro poredeci te sa ulixom i danteom. te vazda na kraju porazen uhvatis se muzicara koji sviraju instrument - btw i ta gaga (koju prezirem) koliko znam jako dobro svira, i zapravo zvuci bolje uzivo nego sa celom elektronikom - no to je opet svar ukusa i raspolozenja

ergo nisi dao nikakvo objasnjenje nego si samo trazio potvrdu onoga sto ti mislis
iz tvojih vrlo sebicnih razloga
i niko se sa tobom dosad ne slaze, osim mozda tvojih ortaka iz benda

na kraju ja licno ne mislim da se kvalitet dobija tako sto se ogranici na manje ljudi kojima je dozvoljeno da se necim bave nego tako sto vise ljudi ima pristup pa se iskristalisu nise i ko je u cemu bolji. poooooogotovu u oblastima kao sto je muzika

ovo je btw dobro i za tebe kao muzicara jer ces naci svoju publiku i svoju nisu u kojoj mozes da ostvaris svoj potencijal i razvijas se

:geisha:
Korisnikov avatar
By Mars
Malo sve počinje da liči na mrcvarenje.

Neko čudno zadovoljstvo registrujem iz vas dok radite to što radite.
Korisnikov avatar
By Madonna
Speculum Columbae napisao:konformisti na belijevoj kremaciji od strane blente

Slika
ahahaahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahhahahahahahaahhahaha

hahaha
hahaHAAAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAH
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ti nemas autoritet kod mene da bih mogao da se osetim ponizenim.
Korisnikov avatar
By Madonna
pa dobro, ti si sebi strava i to je skroz dobro, tako treba
al nemo posle da se čudiš što te pederi smatraju za debilčinu
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa, ja se tome uopste ne cudim. Pederi (ne svi, samo konformisti) smatraju za debilcinu svakoga ko ne razmisklja kao oni. Ja o tome i pisem.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Beli ne kontam odakle ti toliko snage da se sa njima raspravljas,vidis da su tvrdoglavi,pusti ih da se dalje kotrljaju,nece te svi pederi ovoga sveta smatrati debilcinom,jos su ovo forumski pederi,neke tamo N.N osobe,ti si talentovana osoba to se vidi po tvojoj muzici,zasto ne bi svetu pokazao koliko si talentovan? Obogati svoj talenat,jacaj svoju muziku..
Korisnikov avatar
By Madonna
slažem se. a ti mu radi cover za album
zbacite anitu i doris sa trona !
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jao bre beli pa kako ne kapiras da necemo da te slusamo dok ne dobijes kurac ko blenta.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa da. madona i blentin kurac, to je jedino sto je bitno.
Korisnikov avatar
By Blady
UUu, skapirao je on.
Kamo srece, pa se skapirao sa yvenkijem, konacno neko.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Upravo sam procitao clanak u novinama da su naucnici napravili muziku koja prija mackama. E sad, sigurno postoje zvukovi koji prijaju mackama, ali ne muzika. Muzika je rezultat i manifest intelekta i nema nikakvog smisla van tog koncepta jer se zasniva na simbolima. Tj, zvukovi u muzici su ljudima smisleni samo zato sto im ljudi daju odredjeno znacenje. Macke ne razumeju simbole. Ni svi ljudi ne razumeju muziku zato sto je stvar inteligencije. Tako ljudi sa izrazenom mentalnom zaostaloscu (ili koji je vec politicki korektan izraz) nisu u stanju da citaju jer simbolu na papiru ne umeju da dodele znacenje glasa. Tako ni skupu zvukova koji muzika predstavlja ne umeju da daju znacenje, pa ona za njih predstavlja kolekciju besmislenih zvukova, kao i mackama. Ljudi koji imaju nisku muzicku inteligenciju, ali ne spadaju u zaostale, razumeju samo ocigledne simbole, poput repeticije i glasnoce, pa vole dance-elektroniku, recimo. Ali cak i to je za macke nesto nedostizno jer ne razumeju koncept vremena.
E sad, kada govorimo o muzici kao skupu simbola moja tvrdnja bi bila ta da posmatrajuci dance-elektroniku moze da se zakljuci da je vreovatno jedini princip i simbol koji se dodeljuje zvukovima pri kreaciji takvih kompozicija njihova pravilna vremenska rasporedjenost.
Pitanja bi bila:
1. Da li je to dovoljno da se ovakav skup zvukova okarakterise kao muzika?
2. Ukoliko smatrate da jeste, koliko je onda takva muzika ekspresivna (jer bez ekspresije muzika je samo skup besmislenih zvukova)?

PS.
Tekstove pesama izostavite iz diskusije jer oni nisu muzicki izraz.

PPS.
Voleo bih da cujem Blentu i SPECULUM COLUMBAE-a.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Čekaj, barataš nekim terminima koje nisi baš definisao. Kakvo to značenje može da nosi bilo kakva melodija/muzika/muzički simbol/štagod?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Znacenje je kontekst u kojem se zvukovi nalaze u kompoziciji. Znacenje je SVE ono sto diferencira ono sto zovemo muzikom od nasumicne kolekcije zvukova.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
A je l' možeš ti nama da daš primer te muzike koju ne smatraš muzikom nego nasumičnom kolekcijom zvukova (npr. to za mačke, ili šta već), i muzike koju smatraš muzikom?
I ima li smisla da se raspravlja na ovu temu, kad sam siguran da na wikipediji ili u bilo kakvoj stručnoj literaturi možeš naći prilično dobru odrednicu toga šta je muzika a šta ne?

Evo pravim se da ovo nije još jedna tvoja 'ja prepametan vi govno' tema.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2694635#p2694635]BellyButton napisao:[/url]Tj, zvukovi u muzici su ljudima smisleni samo zato sto im ljudi daju odredjeno znacenje.
Ova tvrdnja je dovoljna da obori sav tvoj muzički elitizam.
Ali cak i to je za macke nesto nedostizno jer ne razumeju koncept vremena.
Otkud znaš?

1. Da li je to dovoljno da se ovakav skup zvukova okarakterise kao muzika?
2. Ukoliko smatrate da jeste, koliko je onda takva muzika ekspresivna (jer bez ekspresije muzika je samo skup besmislenih zvukova)?
1. Ako je stvar u značenju koje se pridaju sukcesiji zvukova, kao što si u uvodnom postu napisao, onda sve može da se okarakteriše kao muzika onog momenta kada neko u nju učita svoj sistem značenja.

2. U sistemu značenja iz koga se čita, sigurno da jeste. Ali u suštini, ko zna šta ti podrazmevaš pod muzičkom ekspresijom, pošto ne barataš dobro teorijskim terminima u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ovako. Ton C sam po sebi nema nikakvo znacenje. U kompoziciji on moze biti u sklopu harmonije i to mu je kontekst. Skup tonova C, E i G (prima, terca i kvinta) cini durski C akord, dok skup tonova C, Dis, G cini molski C akord. Ovaj prvi nosi atmosferu opmisticnosti i radosti dok ovaj drugi nosi atmosferu melanholije. Dodavanjem sedmog stepena (sedmi ton skale) na ovu kombinaciju (ton B) stvara se tenzija jer harmonski ton B tezi da se razresi na najblizi ton koji cini cistu harmoniju, a to je ton C u sledecoj oktavi. Dodavanjem dodatnih neparnih intervala (devet, trinaest) tenzija se intenzivira. Zamenom terce (treceg stepena, a to je ton E za dursku ili Dis za molsku skalu) sekundom (tonom D) dobija se akord koji se zove Csus2 i on stvara atmosferu "nestabilnosti" sa tendencijom razresenja na gore (ka terci). Zamenom terce cetvrtim stepenom dobija se akord Csus4 oji takodje stvara atmosferu "nestabilnosti" ali sa tendencijom razresenja spustanjem.
Ovo je samo par primera kojim se tonu dodeljuje kontekst u sklopu harmonije. Kontekst takodje moze da se dodeli u zavisnosti od visine tona, u zavisnosti od jacine i intenziteta tona, u zavisnosti od visine tona u odnosu na susedni ton (melodija), u zavisnosti od vremenske pozicije tona (njenog polozaja u odnosu na taktnu liniju), u zavisnosti od boje tona (timbre), vibriranja tona (vibrato) i td.
Tonovi, ili bilo koji zvukovi, sami po sebi, bez svog konteksta koji im daje znacenje, nemaju nikavog (muzickog) smisla.
O tim znacenjma sam, Ulixe, govorio. To su znacenja koja dance-elektronci, a vidim i ti - slabo razumete.
A u tom smislu je, Sixto, manifest intelekta jer bez intelekta tonovima ne moze ni da se dodeli ni da se percipira njihov kontekst.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
To o čemu govoriš je gradivo osnovne muzičke škole, i te kombinacije tonova se itekako mogu naći i u dance elektronici i turbo folku i popu. Šta je poenta?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!