Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
"Mislim da se to jako teško nalazi, pogotovo u današnje vreme"

Jako ne volim ovu frazu. Ako ista, sada je lakse naci nekog sa barem zajednickim interesovanjima.
Korisnikov avatar
By Hys.
ali kako je to drugacije nego "u ranija vremena" :nerd: ?
ne znam, sve vidim crno, pa mi je i danasnje vreme crno, da ste me pre tri meseca pitali da li se moze naci, rekla bih moze, ides, druzis se... osoba od pre par meseci i sada je druga osoba, izgubila sam samopouzdanje, izgubljena sam u vremenu i prostoru, ne znam nista, polupana skroz.
Inace sam bas drustvena bila, sto na sat, vodila racuna o fizickom izgledu, vezbala, usavrsavala se, trudila se na svim poljima... sada je sve to stalo za mene, izgledam kao duh, smrsala sam, bezvoljnog izraza lica, slom licnosti totalni
By Aven
Prvi dan kad će stvari krenuti na bolje bit će onaj u kojem ćeš čvrsto odlučiti prekinuti svaki kontakt s njom i odstraniti sve stvari koje te podsjećaju na nju. Uključujući i broj mobitela.

Do tada - jedan korak naprijed, deset natrag.
to sam i uradila, sve sam obrisala, sve uspomene sklonila, stalno govorim sebi da je ona tako htela, da pustim. Bojim se kriza, jutro je najgore kada shvatim sta je realnost, uhvati me panika. Samo da ne sanjam, jer ako sanjam da smo zajedno, pa se probudim i setim se, onda me boli u grudima i tesko disem.

Moram priznati da je malo lakse, jer sam rekla sebi da je ona tako htela i da moram da pustim. U pocetku sam se opirala i nisam htela da priznam poraz, gubitak, mada me i sada na momente zaboli kada pomislim da ona moze i zeli, da ima snage. Znam da cu ih mozda nekad sresti, ili cuti kako je srecna, nesrecna... bojim se kako cu reagovati, sta cu pomisliti, pozeleti, valjda ce to pokazati vreme i valjda cu biti dovoljni jaka da sve to preguram i da obradim emocije...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664857#p2664857]alexandermagic napisao:[/url]Onda kad ju uistinu preboliš, kad je vidiš ispred sebe nećeš osjetit baš ništa. Čudno zvuči u ovom trenutku, ali je tako.
Iz ovog ugla to mi deluje nemoguce, ipak je to 10 godina svega i svacega, ljubav koja je toliko trajala pod nemogucim uslovima nije bila mala. Mislim da cemo uvek osecati bar nesto, ne znam sta, ali ne verujem da cemo biti kao dva prolaznika, mada nista me vise ne moze iznenaditi, pa ni to da se dogodi...
Korisnikov avatar
By gnossienne
Ja to vidim kao jednu ogromnu prostoriju, salu, u kojoj je potpuni haos. Samo, ta haotična sala je sada samo tvoja, sama si u njoj i jedino što možeš je da polako, korak po korak, kreneš u spremanje i raščišćavanje. Kako? Radom na sebi. Kreneš trenirati, kuhati zdravo, čitati knjigu po knjigu, učiti novi jezik, ako studiraš učiti, učiti i učiti, ili ako radiš posvetiti se poslu, uređivati prostor oko sebe, sobu, baštu, kreneš istraživati oko homoseksualnosti, iskoristiš svaki dan za izgradnju sebe i protokom vremena se jednostavno nekako udaljiš od svega toga. Jednog dana posmatraš sebe drugačijom, budeš zadovoljna sobom, svojom promjenom i ona ti bude tamo neko iz prošlosti, neko dalek.
By Kragi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664857#p2664857]alexandermagic napisao:[/url]Onda kad ju uistinu preboliš, kad je vidiš ispred sebe nećeš osjetit baš ništa. Čudno zvuči u ovom trenutku, ali je tako.
Da, a do tada glumis kad je vidis da nista ne osecas. Susrete naravno izbegavas ali i ako se dese kazes da joj zelis sve najbolje u toj vezi sa deckom dok u crkvi iznad ikone molis Svetu Petku da ga zgazi kamion. :yes:
By tuzna ptica 2
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664899#p2664899]gnossienne napisao:[/url]Ja to vidim kao jednu ogromnu prostoriju, salu, u kojoj je potpuni haos. Samo, ta haotična sala je sada samo tvoja, sama si u njoj i jedino što možeš je da polako, korak po korak, kreneš u spremanje i raščišćavanje. Kako? Radom na sebi. Kreneš trenirati, kuhati zdravo, čitati knjigu po knjigu, učiti novi jezik, ako studiraš učiti, učiti i učiti, ili ako radiš posvetiti se poslu, uređivati prostor oko sebe, sobu, baštu, kreneš istraživati oko homoseksualnosti, iskoristiš svaki dan za izgradnju sebe i protokom vremena se jednostavno nekako udaljiš od svega toga. Jednog dana posmatraš sebe drugačijom, budeš zadovoljna sobom, svojom promjenom i ona ti bude tamo neko iz prošlosti, neko dalek.
bas je tako, totalni haos, svega se nakupilo. Trudicu se... Mada sve mi njene reci prolaze kroz glavu i moram vam reci da bas bole. Neko koga nikad ne bih izneverila, pre bih sebe zgazila nego sto bih nju povredila, sada je mene slomio na delove. Sastavicu se valjda, samo treba vremena za sve, prvo da se naviknem na cinjenicu da me je ona za koju sam na sve bila spremna, na veoma ruzan nacin ostavila i zivot preko noci obema promenila.
I krivim je i ne krivim je, i krivim sebe sto sam se uopste upustala u ovo, ako nisam spremna da se nosim sa problemima i sto nisam pokusala sa nekim momkom kada sam imala prilike i zelela,a zbog nje i odnosa koji sam drzala za poseban, sam prelazila preko svojih zelja misleci da smo dugo zajedno i da je normalno da imamo krize i i dalje to mislim, da smo mogle samo da smo obe zelele, ali eto izgleda je moja volja jedina ostala...svasta mi se mota po glavi
Korisnikov avatar
By Galadriel
bolje ti je otimaj tu devojku nazad dok je on nije napamprčio. posle možeš da se slikaš!
Korisnikov avatar
By Hys.
A zasto stalno pominjes momka kao mogucnost druge ljubavi a nikad neku drugu zenu?

Meni je stvarno sve teze da razumem sto rece bas bleu bas ovoliki nivo neosvescenosti.

I doista ne zelim da budem gruba, ali puno oprecnosti ima u tome sto pricas. Ne poricem tvoju patnju ali zar ne rece da ste odlucile da se rastanete i da je ok da ona nadje nekog - kako te je izneverila?

Mislim da su ti ljudi dali zaista empaticne savete i iskreno ti zelim da budes bolje - a pre svega da pocnes od sebe i da se zapitas cemu stalno pominjanje normalnog zivota koji si mogla da imas - da mozda bi mogla da shvatis da zivot sa zenom nije "nenormalan".
By Kragi
Aman, njoj je bitna paznja i to da je neko slusa (u ovom slucaju cita) i nista vise sem toga. Kakva crna empatija, uzimanje u obzir tudjih misljenja koja prevazilaze domen njene patnje, kakvo crno otrežnjenje i osvešćivanje?!
Znaci, udri brigu na veselje :kolo:
Doduse, jes da bar naslov topica Potrebna ponoc - HITNO sve vise dobija smisao ali nije da morate toliko da se trudite. :predaja:
Da, ne kužim što je s ovim forumašicama. Djevojka je zasljepljena svojim bolom i iznimno racionalni savjeti tu slabo mogu polučit uspjeh.

Btw, mojoj prirodi prija onaj dio koji si napisao o moliteljskoj želji nad/pred ikonom. :ozbiljan:

:lol:
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664928#p2664928]tuzna ptica 2 napisao: I krivim je i ne krivim je, i krivim sebe sto sam se uopste upustala u ovo, ako nisam spremna da se nosim sa problemima i sto nisam pokusala sa nekim momkom kada sam imala prilike i zelela,a zbog nje i odnosa koji sam drzala za poseban, sam prelazila preko svojih zelja misleci da smo dugo zajedno i da je normalno da imamo krize i i dalje to mislim, da smo mogle samo da smo obe zelele, ali eto izgleda je moja volja jedina ostala...svasta mi se mota po glavi
Ali čejak,ti si rekla da si pokušavala s momcima i opet si se vraćala njoj...Znači da ti je ipak bilo bolje s devojkom u tajnoj vezi koja i nije išla baš najbolje nego u sasvim običnoj vezi s nekim momkom(meni to nešto govori).Zašto onda stalno pokušavaš da ubediš sebe da bi ti bilo bolje da nisi ušla u vezu s njom? Kažeš da si imala prilike i želela si a nisi iskoristila...Pa zašto onda nisi? Jesi li baš sigurna da si stvarno želela...I ako jesi šta te je onda stvarno sprečilo...Šta te je nateralo da ostaneš u toj vezi ikao kažeš si želela da budeš sa momcima? Ajde ja da ti kažem...Nisi htela da iskoristiš prilike zato što to nije ono što si ti uopšte htela,da jesi ne bi ništa moglo da te spreči,niti bi samu sebe mogla da nateraš da ostaneš u toj vezi protiv svoje volje,samo sad pokušavaš na silu pogrešno složiš kockice da bi dobila neki zaključak koji neće da ti kaže da si lez ili bar bi.
Nemoj to da radiš sebi,veruj mi,ne činiš sebi nikakvu uslugu time što nabeđuješ sebe da bi ti bilo bolje s nekim momkom a za neko čudo iako si imala prilike nisi ni jednu iskoristila iz razloga zato što ti je devojka bila draža od svih tih momaka(opet to govori mnogo).Tako samo zbunjuješ sebe i to je ustvari ono što ne treba da radiš.
Moraš da naučiš da samu sebe razumeš i da izdvojiš tvoje prave želje od onoga što misliš da drugi ljudi očekuju od tebe i što sebi namećeš kao želje iako nisu.
Evo sad imaš prilike da proanaliziraš svoja osećanja(ne da sebe malteriraš time koliko si je volela a ona te ostavila nego da razmisliš malo o tome zašto si je ustvari baš toliko volela) i da se zapitaš šta ustvari ti želiš a šta samo misliš da moraš da želiš.
nisam nikada imala snage da prekinem jer je ona uvek bila u nekim gadnim problemima, ja izigravala andjela cuvara, spasitelja, oslonac i znala sam da bi je to unistilo, ona bi mi govorila probaj, ali znala je da ja to necú uraditi, bile smo stalno zajedno, kada bi i taj momak bio tu, tu je bila i ona i bila je cudna atmosfera, energija...
Kada je osecala da je ugozena odmah bi se umilila, cak mi je poslednji put rekla da je mislila da bi mogla da podnese da sa nekim momkom budem, ali da ipak ne bi mogla, da to ne bi funkcionisalo. Secam se, bio je period kada sam se bas udaljila od nje, kada sam mislila da mogu biti s jednim momkom, kada sam bila na ivici, ona je plakala i govorila kako ce ostati sama, kako sam se otudjila... kada bih videla da pati, a prema njoj sam bila zastitnicki nastrojena, bas iz tog razloga sto je uvek bila u problemima bila sam slaba na nju, na njenu tugu, ja bih odustala i gurale bismo dalje. Mislim da u poslednjih par godina nismo imale iskren odnos, da smo mozda razgovarale otvoreno o problemima, pa mozda i sa nekim strucnim licem, mislim da bi se mozda ovo lakse zavrsilo, ili lepse pocelo, sta god.

Neko me je pitao zasto stalno pominjem da bih probala sa momkom, pa cu da odgovorim. Posle 10 godina ovakve veze, volela bih da probam da budem sa momkom, ne mogu reci da nisam o tome mastala, da me neko nije privukao, da me ne uzbudjuje pomisao na odnos sa muskarcem i da mi tokom naseg odnosa nije nesto falilo, falilo je, ali sam je toliko volela da sam sve to zanemarila. U pocetku je strast bila tolika da nam nista nije smetalo, vremenom su se stvari pocele menjati. Svaka veza trazi odricanje neko, to sto smo mi imale, takvu povezanost, stvarno nisam videla kod mnogo parova i smatrala sam da sam srecna sto smo se nasle. U poseldnje vreme sam sve cesce pomisljala i zelela da kraj sebe imam momka, da li zbog tezine veze, da li je strast nestala usled svega i svacega, ali nikad se nisam odlucivala da presecem, uvek bih se opredelila da pokusamo da prevazidjemo problem, bas zbog te povezanosti i posebnosti koju smo imale.

Zato me je i sokiralo sve ovo, kada mi je javila, kada se kao preko noci promenila, mene koja sam joj bila sve kako je umela da kaze. Jos sta mi je sve rekla, mislim da sada nije ni svesna izrecenog i napisanog. Verovatno se tako jako zaljubila da je zaboravila na sve ove godine koje njoj sada izgledaju kao godine mucenja, ne znam... stvarno ne znam sta se u toj glavi moglo izdesavati za kratko vreme. Cudim se i kako moze odmah biti u vezi, da joj ne treba vreme.. mozda je za nju bilo odavno gotovo, mozda je on neki fatalan muskarac, ne znam...
By tuzna ptica 2
Ona mi je rekla da nikada ne bi presekla da nije otisla u inostranstvo i da nije upoznala njega, da ne bi imala snage. Ima tezak zivot, imala je tesku vezu, odjednom joj nailazi neko ko joj skrece paznju, zaljubljuje se i vidi izlaz iz svega, a mene ostavlja i vec nasu vezu naziva prosloscu, iako pre mesec dana nije ni pomisljala da ovo uradi na ovakav nacin. Jos imam poruku u telefonu kada mi je na moje pitanje ko joj je neki kolega, ona mi odgovori porukom "ne svidja mi se, ne brini se, ti si nezamenljiva". To nije bilo uopšte davno... Sta se u toj glavi desilo tako munjevito ko zna...verovatno se jako zaljubila, ne verujem da bi me svesno ovako jako povredila.
By tuzna ptica 2
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664938#p2664938]Hys. napisao:[/url]A zasto stalno pominjes momka kao mogucnost druge ljubavi a nikad neku drugu zenu?
Otkud znam, valjda sam iskusila negativne strane ovakvog odnosa, nije iskljuceno kada bi mi se opet dogodila ovakva luda, nenormalna privlacnost i povezanost, mada stvarno ne verujem da mi se to moze desiti, a i zbog ovakvog iskustva malo mi je muka od svega, mozda nisam trenutno sposobna da rasudjujem, ali jedno znam, ako mi se vec dogodio prekid veze, ako imam potrebu za muskarcem zasto da ne probam...
By tuzna ptica 2
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2664938#p2664938]Hys. napisao:[/url]A zasto stalno pominjes momka kao mogucnost druge ljubavi a nikad neku drugu zenu?

I doista ne zelim da budem gruba, ali puno oprecnosti ima u tome sto pricas. Ne poricem tvoju patnju ali zar ne rece da ste odlucile da se rastanete i da je ok da ona nadje nekog - kako te je izneverila?

Mislim da su ti ljudi dali zaista empaticne savete i iskreno ti zelim da budes bolje - a pre svega da pocnes od sebe i da se zapitas cemu stalno pominjanje normalnog zivota koji si mogla da imas - da mozda bi mogla da shvatis da zivot sa zenom nije "nenormalan".
Jesmo, ali dogovorimo se, onda mi ona kaze ne bih mogla bez tebe, ne bih mogla da te delim sa drugim... to je kao kada se dogovoris nesto,a nisi siguran da li bi dogovor uopste mogao da ispostujes. S druge strane nacin na koji je to uradila, valjda gledam prema sebi, ja njoj ne bih nikad ovako nesto napravila, javiti porukom, crkla bih od brige da nesto ne napravi sebi, kako ce to podneti, da se vacarim s nekim, a ona pati... ne bih mogla to da uradim nekome s kim sam tolike godine provela. Uvek sam nastojala da je zastitim od svega, cak i od sebe.

Ne bih da uvredim nikoga kada kazem normalan zivot, ali smatram da se gay osobe u Srbiji suocavaju sa jako velikim problemima, teskocama. Cim ti ne mozes nekoga da poljubis, zagrlis, uhvatis za ruku, a da te neko ne odalami, ili ti ne dobaci nesto, ne mozes reci da zivis bezbedno i normalno. Da sutra mozes da biras da li ces imati decu, da li cete ziveti zajedno, kako cete podeliti imovinu ako dodje do raskida... sve to nije regulisano, nailazi se na osudu sredine, ja stvarno ne znam kako moze da se zivi normalno u Srbiji...
Korisnikov avatar
By Macan86
naravno da treba da probaš ako već želiš i imaš potrebu da budeš sa muškarcem,jer ipak ti treba da radiš ono što želiš,a ne ono što milsiš da bi bilo dobro....Ali ne treba sad pošto ti je veza propala da korisiš to kao izgovor da nabeđuješ sebe da si strejt kad nisi(najverovatnije si bi kad kažeš da ti se sviđaju muškarci,a to 10god veze sa devojkom nije nešto što rade strejt devojke),i da ti definitivno ne treba više ništa tako slično sa devojkom...
Treba da budeš otvorena prema sebi i da ne ubeđuješ sebe da pošto te je jedna devojka razočarala da sad zbog toga treba da se kloniš svih devojaka jer će te i sledeća razočarati.Nije to dobro da radiš sebi jer to je bukvalno sabotirane same sebe.Treba da prihvatiš svoj sekualitet takav kakv je u potpunosti a ne da pokušavaš da ignorišeš jedan deo njega i da još nalaziš razloge zašto je to dobro.
To što ti sad nije do veze sa devojkom je sasvim normalno...nećeš ti biti još za vezu ni sa momkom a kamo li sa devojkom dok to ne preboliš i ako si pametna ti ćeš saćekali malo da ti se osećanja normalizuju dok se ne upustiš u bilo šta novo.
Evo, nashao sam na netu da se dosta preporuchuje tzv. Deprozepam terapija. Kazhu da je nekima pomogla. FYI, detalji su dati u prilogu:

Dodushe, meni, koji sam zbog odredjenih ljubavnih problema u jednom periodu zhivota (2009/2010) bio okarakterisan kao potpuno "izgubljen slucaj" (kombinacija "GG Allin" destrukcije/auto-destrukcije, pomesana sa "go meet your Maker" odnosno "I really feel like snuffing it right here, right now" tendencijama), ova terapija nije bila ni od kakve pomoci, tako da sam prethodnim primerom samo hteo da ti pokazhem kakvih sve sluchajeva ima.

U mom sluchaju je bilo neophodno uraditi sledece: potpuno "isprazniti stan od go*ana", nabaviti dovoljno hrane i pica za naredna 2-3 dana, setovati "2001" na re-play mode (pa, recimo, barem nekih desetak ponavljanja za pochetak ... ) ... i pazhljivo (u kontinuitetu, bez preskakanja scena!) pratiti film. I veruj mi, nakon nekog vremena pochinjesh poooolako da osechas sve vecu i vecu energiju koja izvire iz tebe; napokon, u jednom trenutku (KLIK) naprosto shvatish (dupe -> glava) da inherentno posedujesh izvanrednu sposobnost za "Veliki Novi Pochetak".

I to je uglavnom to.

Naravno, kao shto reche prepodobni Rosmersholm, manastir uvek stoji na raspolaganju kao opcija. Medjutim, treba da imash u vidu chinjenicu da to reshenje i nije bash za svakoga (narochito ako nisi vegetarijanac) !!

Moj ti je savet da probash sa “Odisejom”. Meni je definitivno pomogla.
Korisnikov avatar
By gossip
ova tema se skroz nepotrebno oduzila

nakon 10 godina ako ne mozete da resite svoje nesuglasice,lepo se razidjite,i kraj price.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Gosip ne pratis fabulu price...vec su se razisli,ali sada je Jolanda ukapirala da je ona bila njena majka iz proslog zivota a muz joj je brat iz ovog...A cek! Nije to to,jel ovo tema o novoj spanskoj seriji?? NIje?? A dobro onda gossip nastavi!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!