Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2660075#p2660075]nsc napisao:[/url]Transparent (2014– )
http://www.imdb.com/title/tt3502262/" target="_blank
9/10 za prvu sezonu
suludo, totalno americki, urnebesno, LGBT 100%, s tim sto je LHBT (LezbejskoHeterosexualnoBisexualnoTravestitsko) u stvari
evo što napisah prijatelju:
odgledao sam prvu sezonu 'transparent'. u pitanje je dobra serija, koju mrzim iz dna duše.
zašto? pa muka mi je više svih tih jebenih serija koja se događaju među upper middle class bijelcima u californiji, svih tih 'six feet under', 'parenthood' i hrpe sličnih serija.
koliko to još životnih kriza ljudi koji NE MORAJU RADITI DA BI IMALI ŠTO JESTI trebamo gledati?! serem se na sve serije u kojima likovi nikad ne razmišljaju o novcu, nikad nemaju problemam s novcima i nikad im novac ne određuje ključne životne izbore. cijela serija je o entitled white people a i sama je baš takva, utjelovljenje onoga što kakti kritizira i secira. to se najbolje vidi na liku maure, jer se niti u jednom trenutku ne tematizira očita i bolna činjenica da si ON/A MOŽE PRIUŠTITI TU TRANZICIJU, da ne mora radit ko fakin kurva i sl.
to se za jill soloway podrazumijeva, iako je to za većinu trans* ljudi nepremostiva prepreka, nedosanjani san da imaju tih 10-20 tisuća eura za plaćanje operativne tranzicije i sl.
muka mi je od psihičke kontaminacije tim nerealnim lajfstajlom i imperijalističkim nametanjem američkog majndseta i "problema" izabranog demografskog dijela cjelokupne tamošnje populacije.

prijatelj replicira:
Ali serija je konstruirana bas tako da tranziciju prikazuje kao sporedan proces i u tome je dosljedna - nit postavlja pitanje rodnog identiteta na nacin na koji smo vec sto puta culi (i to mi je neopisivo olaksanje), nit pokusava biti informativna (bas je kako ti volis reci - post gay), niti se dodire socijalnih pitanja (jer da ih tematizira to bi bila druga serija). Ne radi se ni o kakvoj kontaminaciji, sve je jasno postavljeno od prve epizode - prica ne pretendira na realnost (trans ljudi), niti je transseksualnost centralna tema. Moira je samo jedan od likova, a svi su (ukljucujuci Moiru ) uhvaceni u svoje (malodusne) drame.

ps
eto pametan post. dosta od mene ovaj tjedan. ^^
By Aven
Rectify, S02

Slika

To je vjerojatno najsporija serija koju sam gledala.
Samim time i bliža realnom životu, kojemu su 'specijalni efekti' izuzetak, a ne pravilo.
Sviđa mi se taj studiozni pristup. 7.5/10
Korisnikov avatar
By gossip
poceo da gledam Witches Of East End

malo mnogo podsecaju na Charmed...ali dopada mi se za sada....i imaju fin soundtrack
By Aven
True Detective (Cary Joji Fukunaga, 2014), S01 - 7.5/10

Slika

Nisam McConaugheyjev fan, a nije me ni tako jako impresionirao ulogom u DBC. Međutim, ovdje sam ostala impresionirana. Njegov tekst je jedan od najtežih koje sam vidjela. Trebalo je to naučiti i tako dobro interpretirati. Svaka čast. Najbolji dijelovi serije su dijalozi i odnos između protagonista, fotografija i režija. Sama priča slučaja, a posebno rasplet me nije usrećio. Prava je šteta što gradacija slučaja ne prati kvalitetu ostalih elemenata. U suprotnom bi se ova serija uzdigla u jednu od najboljih.

Zanima me kako će to u sljedećoj sezoni izgledati s Colinom Farrellom, Vinceom Vaughnom i Rachel McAdams u glavnim ulogama.
Korisnikov avatar
By mega therion
Mene je Transparent oborila s nogu. Najbolja serija koju sam gledala ove godine :)
By Aven
The Knick (Steven Soderbergh, 2014), S01 - 8.5/10

Slika

Navukla sam se na seriju ko Dr. Thackery na kokain i 'progutala' je za dva i pol dana.
Very good, Mr. Soderbergh. Clive Owen je sjajan. Zapravo, cijeli cast je jako dobar.
Korisnikov avatar
By IriS
^ mmmm ovo mi deluje interesantno. to ću da počnem.

nego, gleda li ko Scandal? valja li šta?
Korisnikov avatar
By Srklet
'the knick' je najbolja nova serija. doista je fascinantna u smislu priče, s desetak odlično profiliranih likova koji su vrhunski odglumljeni. owen je divan, no meni je možda od glumaca najdraži andre holland koji glumi dr. edwardsa. owen često ide na fantastičan vatromet (a kako glumi teškog ovisnika o kokainu, to se savršeno uklapa) gestikulacije i mimike, dok je holland sav ispod površine. također, holland ima onu ne baš čestu glumačku sposobnost da glumi razmišljanje. imaš ga u kadru, ne radi ništa, ne miče se, ali je jasno da se tu svašta događa, vidi se kako razmišlja sto na sat, kako se bori sa svojom savješću ili kako se obuzdava okružen rasistima.

no, soderberghova režija (a i kamera i montaža, jer sve sam radi) je vrhunac. uz to se genijalno uklapa electro coundtrack cliffa martineza iako se radnja odvija početkom 20. stoljeća.

također, među glavnim likovima su i tri ženska. sve tri su fascinantne pojave, doista moćno odglumljene. ima jedna scena kada sestra lucy elkins - trying not to spoil here ^^ - po prvi puta doživi nešto u životu i onda se probudi the morning after. nema dijaloga, samo ta glumica (morat ću guglati kako se zove) u nekoliko kadrova i njeno lice... na kojemu se prelijevaju tolike raznolike emocije, od grižnje savjesti do ushita. predivno režiran i odglumljen trenutak.
By Aven
@Srklet

Slažem se. Jedino što je bilo tu i tamo trenutaka kad mi glazba nije bilo dobro plasirana tj. nije se dobro stopila sa scenom, neovisno o tome što se radi o suvremenim electro notama koje odlično doprinose atmosferi anksioznosti onog vremena kojom je obavijena cijela serija. I nekonzistentnost boja fotografije u smislu prevelikog kontrasta mi je bio maleni turn off u par scena.

Ženski likovi su sjajni, ali me ipak najviše impresionirala Sister Harriet koju glumi Cara Seymour.

Slika

Btw, frendica medicinarka kaže kako su medicinske scene prilično autentične. : )
Korisnikov avatar
By Srklet
časna je zapravo vrlo časna osoba <3 odnos između nje i clearyja je zanimljivo gledati, kako se razvija.

također, super su uspostavljeni odnosi među likovima. recimo, između thacka i harriet, vidi se međusobno poštovanje, a da to nikad nije izvučeno u prvi plan, nekako nezgrapno istaknuto i naglašeno. 'the knick' je i vrlo osjetljiva serija prema tadašnjem položaju žena, možda najbolnija scena te vrste dolazi u zadnjoj epizodi kada se u ne baš standardnim okolnostima susretnu časna sestra i cornelia. ona rečenica u kojoj časna kaže zašto si nisu mogle reći to što su sad saznale jedna o drugoj je potresna i toliko govori o društvenom položaju žena, pa čak i samosvjesnih i moćnih poput njih dvije.

i da... scene seksa su wow <3 a opet, posve su različito snimljene u odnosu na ta dva para i kako oni specifično (ne) funkcioniraju.

čitao sam da su snimili tih deset sati za 70 dana, što je inače malo više od prosječnog trajanja snimanja jednoipolsatnog filma. pretpostavljam da su neke manje tehničke nesavršenosti nastale zbog budžetskih ograničenja ali još više takvog tempa rada, u kojem se dnevno prolazi i do 15 stranica scenarija s hrpom dijaloga, dok je prosjek inače 3-5.
By Aven
Slika

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2663434#p2663434]Srklet napisao:[/url]

i da... scene seksa su wow <3
Mhm, a još su bolje post-sex scene. Osim gore spomenute, estetski mi je predivno snimljena ona u kojoj Cornelia sjedi polugola na naslonjaču i puši, pa se kamera iza njenih leđa/ramena prebacuje na njenog ljubavnika (nećemo spojlati, jel : D) koji leži na krevetu. :love:

Dojmile su me se scene bez dijaloga koje se (brzo) izmjenjuju između likova i prikazuju njihove osobne borbe/tragedije. To često bude napravljeno loše ili se preglumljava, ali ovdje su zahvaljujući jako dobroj režiji i glumi skroz on point. :)

#jebomepas ak' ne krenem još danas gledati ponovo cijelu sezonu
Korisnikov avatar
By nsc
The Knick je meni jedna od top serija ove godine
Najavili su i drugu sezonu

Gledam i Scandal, vredi
Kao i Downton Abbey,
Nashville,
The Good Wife,
Chicago Fire i P.D..,
Scorpion,
How to Get Away with Murder,
Stalker,
Party tricks,
Red Band Society,
Grey's Anatomy,
Korisnikov avatar
By constantine
Poceo Constantine i svidja mi se cu gledam :) Glumac je njam njam
Krenula je 4 sezona Grimm-a i to sam zadovoljan :)
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2661043#p2661043]gossip napisao:[/url]poceo da gledam Witches Of East End

malo mnogo podsecaju na Charmed...ali dopada mi se za sada....i imaju fin soundtrack
Prva sezona je ono, ok. Druga je much darker, svidela mi se mnogo! Zavrsila se sa zescim cliffhanger-om, s nestrpljenjem cekam trecu!

---

^
Pogledao sam pilot Constantina i nisam bas odusevljen, ali nastavicu da gledam.

---

Od novih sam bacio oko na constantina, kao sto rekoh, i poceo da pratim Flash-a.
Od starih, nastavio da gledam Supernatural, Grey's Anatomy, The Originals, TVD, Once Upon a Time i Arrow.

Edit: zaboravio sam The Legend of Korra, jos jedna odlicna sezona! Pitam se samo, hoce li ova biti poslednja? Bilo bi kul da posle Korre urade nov serijal, o liku koji potice iz Earth Kingdom-a...kao sto bi i trebalo po redu radjanja avatara.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Upravo odgledao finale od The Leftovers, nisam stigao pre 'cos I was caught up in 10 seasons of grey's anatomy. Enivej, faking vau, ne za finale, nego za seriju uopste, ekipu, writing, sve. Procitao sam dosta losih review-a, i nisu mi bili jasni, jer se meni apsolutno sve u vezi ove serije svidja, so fak 'em, imo leftovers je jedna od najboljih, running shows trenutno, i briga me sta drugi misle.

TVD - less terrible than last season.
Arrow & Flash su ok, Supernatural moze to malo brze da se odvija
Korisnikov avatar
By castor
Call the Midwife.. Cim vidim Mirandu Hart pocnem da placem od smeha iako ovaj put ima ozbiljnu ulogu.
Downton Abbey, Homeland i Walking dead cekam da izadju cele sezone posto me je Irisica nalozila na How to get away with a murder a nije izasla cela sezona..
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Sirens!

Slika

Fresh and funny! Ovaj crnac je gay, zbog toga sam i pogledao pilot...i onda mi se serija svidela. Nije da crknes od smeha, ali ne bi ni bilo ukusno, da ima vise humora, zbog ozbiljnosti posla koji rade. Serija je pretty entertaining, zato joj dajem 7.5-8/10

http://www.youtube.com/watch?app=deskto ... o-9f0SbXoo" target="_blank
Korisnikov avatar
By gossip
Poceo da gledam drugu sezonu Witches Of East End
me likeees it :love:
By filipkum
Odgledao Vicious britanski gej sitkom sa Ijanom Mekelenom bas sam se slatko ismejao o dvojici dzangrizavih gej staraca, glumi i ona zena sto je bila Madam Maksin u "Hariju Poteru" i onaj decko sto glumi Remzija Boltona u "Igri prestola" nadam se da ce snimiti drugu sezonu bas je zabavno
By Aven
Mučim se s The Honourable Woman. Braco i seka Gyllenhaal mi nikako ne sjedaju. :shrug:
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Ne znam sta od ovih novih da gledam. Pratim samo flash i constantine :ozbiljan:
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 119
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!