Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Horcrux
Napisacu esej, tako da se zahvaljujem svima koji se odluce da procitaju.

Za 3 nedelje treba da se preselim u Beograd, a za 4 mi pocinju predavanja i prva godina da fakultetu. Stan prodanjen, cimerka najbolja drugarica sa kojim se druzim osam godina. Savrsen zajednicki zivot i studije mesecima unapred isplanirani. Da kazem da smo odrasli zajedno, isli zajedno u osnovnu, srednju , sedeli u klupi, isli na ekskurzije, more, njoj sam se prvo autovao i sve. Bila je puna podrske i potpuna fag hag. Inace je uvek vesela i ume da me nasmeje jer sam cesto nadrkan. Njen otac nije bio odusevljen da ona zivi sa mnom, ali ok. Necu sad u to da ulazim.

Anyway, danas me je zvala da mi kaze da je nasla novu cimerku i da ne moze da zivi sa mnom. Rekla mi je da je razgovarala dugo sa roditeljima i da misli da su u pravu. Rekla je da nam se ciljevi i zivoti razlikuju. Rekla je kako joj smeta to sto sam gej i da ja ne vidim da od mene zavisi i da to moze da se promeni, samo kada bih hteo. Navodno ne zeli da bude deo tog sveta i ne zeli da me gleda kako unistavam svoj zivot. Onda je rekla kako ona ide u Bg da bi ucila a ja iz sasvim drugih razloga. Takodje, navodno se plasi polno prenosivih bolesti (dafuq) Ostao sam zatecen. Za 8 godina smo se jednom posvadjali i to pre 3 godine i to je sve. Uvek je bila vesela i nezna osoba, a tokom ovog razgovora koji je cinilo da je trajao vecno sam slusao osobu koju za 8 godina nisam nijednom upoznao. KO JE OVO? I sto je najgore posle ovoga svega mi je rekla "Nadam se da to sto necemo ziveti zajedno nece uticati na nase prijateljstvo," Kakvo crno prijateljstvo nakon ovoga?

Inace sam osoba koja je dobro istrenirana i vrlo dobro kontrolisem emocije. Vecina stvari me ne pogadja, uglavnom sve sagledam objektivno, ne dramim, smiren sam i uvek sve efektivno resim. Medjutim u ovakvoj situaciji kad vam neko blizak zabije noz u ledja, ne znam kako da se osecam. Uzasno je.

Vec sam ove godine imao ogromnih problema sa outovanjem i roditeljima i svakodnevnim paklom kod kuce koji i dalje traje sa sve suzama, dramom, kuknjavom, pretnjama, lomnjavom, policijom itd. Ovo je previse pritiska za nekog ko ima 18 godina. Da ne pominjem ogromne probleme koje sam imao u prvom srednje (da ne ulazim sad u to, ioanko je predugacak post).

Osecam se putpuno samo. Roditeljima sam najvece razocarenje u zivotu (pre nekoliko dana su me nazvali neuspelim abortusom), "najbolja drugarica" me je bas izdala a ostalo su povrsni prijatelji koji me koriste da se zajebavamo i izlazimo. Stvarno ne znam vise nista. Drustvo, sta da radim? Znam da u zivotu moze mnogo gore i da pravi problemi tek dolaze, ali mi se cini da se samo nizaju udarci.

Jedino se tesim sto sam stvarno sazrelio i ojacao kao osoba zahvaljujuci mnogim losim stvarima koje su mi se desile, pa mislim da cu i iz ovoga izvuci nesto. Zaista sam ponosan na sebe i ako me neko ne zeli u svom zivotu, onda je to njihov gubitak, jer sam fabulous takav kakav sam :)

Pozz svima i hvala ako ste procitali.
Korisnikov avatar
By Horcrux
Pritom da dodam da je karma kucka jer joj je drugi najbolji drug takodje gej. Ja to znam naravno, ona ne zna, a zna ceo grad bukvalno. Bas cekam da vidim kako ce da reaguje kad sazna :lol:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pročitala sam sve ali ne kontam za šta ti tačno treba pomoć :lol:

ono, jebiga, dešava se. meni je prošle godine puklo dugogodišnje prijateljstvo sa najboljom drugaricom sa kojom je trebalo da živim zajedno, shvatiš vremenom da neko ko te ne prihvata takvog kakav jesi ne može da ti bude prijatelj i da je bolje da se raziđete za sad nego da forsirate sa održavanjem takvog odnosa po svaku cenu. možda ona nekad promeni mišljenje po pitanju toga pa se združite opet, do tad ti nastavljaš svojim putem, ona svojim i to je to.

tako da je tebi sad glavni problem da nađeš novi stan i cimera, ostalo će već vremenom doći na svoje, nisi sam, upoznaćeš nove ljude kad se preseliš, pun je beograd gejica, steći nova prijateljstva itd itd znaš već i sam, da ne dužim sad. uostalom potreban ti je cimer samo/bar za jednu godinu, možda za to vreme budeš upoznao nekog okej sa kim ćeš živeti sledeće, nije kraj sveta ako jednu godinu živiš sa nekim sa kim i nemaš kontakta maltene, nego ste eto samo cimeri

e da, i batali roditelje. nećeš imati toliki pritisak kad se preseliš, a što se ostalog tiče, tvoj život je u pitanju i vodićeš ga kako hoćeš šta god oni protiv toga imali. bitno je da ti održiš samopouzdanje, tako da nemoj da se oslanjaš na te njihove komentari i da na osnovu njih gradiš sliku o sebi. izguraj još malo dok se ne preseliš, posle će ti već biti lakše
By Sixto
U Beogradu ima toliko divnih novih najboljih drugara i drugarica.

Da je valjala kao osoba ostala bi uz tebe. Dal je dobro folirala ili je previse povodljiva je sada irelevantno.
Trazi drugi stan da stanujes i glavu gore, ceo zivot je tek pred tobom.

PS. ukoliko je frka za pare i sl, nije ni dom tako los. Ja imam lepe uspomene iz doma u bg.

:maji:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pronaćićeš makar jednu osobu na faxu s kojom ćeš se razumeti i družiti, siguran sam.

Lično, tek na fakultetu sam osetio da nisam prinuđen na određeno okruženje i ljude... potput škole pre toga.

Uživaj u novim iskustvima - novom gradu, fakultetu, novim poznanstvima.

Srećno.
Korisnikov avatar
By mikeli
E svidja mi se to za tog lika, svi znaju, ona nema pojma ... Odusevice se ... Ides u BGD, svi su tamo i sve je tamo !!! Navikni se na poraze, to je zivot made by Srbistan !!!

A nadji svoj mir, satisfakciju, motivaciju, zivot je taj koji te uci konstantno i nebi bio zanimljiv bez poraza i pobeda !

U zdarovje !.
Korisnikov avatar
By *deni*
Da ti kažem nešto, sine. Kad sam se davnih godina upisao na studije i iz Bečeja iselio za Novi Sad, ubrzo sam shvatio da se suštinski ništa nije promenilo. Družio sam sa istim društvom iz bečejske Gimnazije ( bukvalno su svi takođe upisali različite fakultete u Novom Sadu ), trljao se sa istim likom iz Bečeja, jedva čekao petak da trčim nazad u rodno selo, a sve je to pratio i jak otpor prema bitisanju u novoj sredini. I to je tako trajalo bezmalo 2 godine, dok nisam shvatio šta ja to radim. '' Bože, Deni '', rekoh sebi '', pa ti si izgleda prava seoska potočara. Što ne uzmeš od ovog grada sve što možeš, kad si već tu ? ''
Tako i ti. Nemoj čekati 2 godine, već odmah kreni da putuješ sam. Ko sam putuje, brže putuje. Uzmi sve što možeš, a kad vidiš da tamo više nema ništa za tebe, a ti se pokupi i idi dalje.
Sve najbolje. :deni:
Korisnikov avatar
By antibiotic
uh, bas mi te je zao. najgore je kada te bliski prijatelji izdaju.
ali ono sto te ne ubije, ucini te jacim, jelte,
taman ces biti dobro potkovan za Beograd koji je pun ljudi sto umeju da bodu nozevima u ledja,
ali ne gubi veru u ljude, imas podrsku sa foruma kojima barem mozes dobro da se izjadas ako nista vise, sto vecina nas ovde nije imala kada je prolazila kroz 'rane jade'.
Srecno!
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Zao mi je, verujem da ti je tesko i nikada nije svejedno kada ti draga osoba okrene ledja i razocaras se u istu.
Ali veruj mi, kroz deset godina ces naici na ovu temu i smejati se.
Ne znam kakav si tip licnosti, da li "patis za tim" da si stalno okruzen ljudima i da ne mozes biti sam sa sobom (meni je to jako dugo okupiralo zivot), ali sigurna sam da ces naci par osoba koje ce ti biti sasvim dovoljne i koje ce te voleti sa svim vrlinama i manama. Pogotovo, koje se nece obazirati na to sta o tebi misle Janko, Marko, Petko, vec kako te on/ona dozivljava.

Covece, Beograd! :rock: a njoj pozeli svako dobro i cao cao :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Au, s kakvim retardom si se ti družio 8 godina.
Mada interesantna je stvar da tolika količina imbecilnosti nije izletela barem jednom za tih 8 godina.

U suštini, nadam se da si izabrao neki normalan fakultet posle kog nećeš da budeš klošar, tj. da si zaobišao sociologiju, filozofiju i tako neka društveno-politička ili filološka sranja, pa lepo uči da sutra budeš svoj čovek. Odvajanje od porodice prija poprilično, u početku možda malo bude nezgodno, mada generalno ako je u vašim konfliktima morala i policija da posreduje, onda i niste baš u vinkli, tako da i dobro je da se malo razdvojite.
U suštini, fakultet i učenje moraju da budu na prvom mestu, jer ti sve u životu posle zavisi od toga.
Korisnikov avatar
By RetributioN
Čudi me sto Anhedonie nije napisao da bi je krvnički izjebao i samo bacio.

Tebi Maxi želim da što pre predjes preko toga i nastavis dalje bez zaljenja za onim sto je bilo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
:lol:

darvine svasta, em je zensko em je na los nacin bezobrazno. to je no-no :durenje: to se samo baci
Korisnikov avatar
By Horcrux
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652132#p2652132]Anhedonie napisao:[/url]:lol:

darvine svasta, em je zensko em je na los nacin bezobrazno. to je no-no :durenje: to se samo baci
Hvala na PM! Odgovorio sam ti, ali se mucim sa PM ovde, ne znam da ce da se salju (sve moje poruke idu u folder "Za slanje" umesto za "Poslato" ???). U svakom slucaju, napisao sam ti da sam zahvalan na velikodusnosti, ali da moram da elegantno odbijem, jer sam srecom resio stambeno pitanje i da ce moji moci da placaju da zivim sam.
Korisnikov avatar
By bern
Prvo, nasmiješi se i shvati da treba da si zahvalan. Konačno ti se pokazala kakva jeste. Puna predrasuda. Nedovljno jaka. Takvi prijatelji ti nisu potrebni.

Drugo, odjebi ih u paketu. Roditelje i nju. Kad se opamete znaju gdje si.

Trece, vidi da nisi sta zaboravio ponijeti u toj torbi...
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652128#p2652128]Kiborg napisao:[/url]
U suštini, fakultet i učenje moraju da budu na prvom mestu, jer ti sve u životu posle zavisi od toga.
To utiče u smislu sticanja radnih navika, znanja, manira i naobraze. Inače ne mora da utiče na koncept života, niti baš MORAŠ da se baviš strukom za koju si se iškolovao. Guzana Mančić je svršena pravnica, pa ipak ne sedi u nekom ćumezu zatrpana papirologijom.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
poruke ostaju u folderu "za slanje" sve dok ih primalac ne otvori, tj procita. to ti dodje kao neki forumski seen

inace zao mi je da cujem da ti se ovako nesto desilo, ali bolje pre, nego posle. sada barem znas na cemu si. kreces od nule, ali moci ces da budes otvoreniji sa novim prijateljima koje upoznas, videces ko te prihvata onakvog kakav jesi od samog starta, a ko ne, tako da ce ti ovog puta biti mnogo lakse, pri odabiru istih.
Korisnikov avatar
By *deni*
A ti, sine, ne moraš da zaćutiš na tu drugaricu i ostale što su ti, kako kažeš, zabili nož u leđa. Slobodan si da im saopštiš u oči šta misliš o njihovim potezima i saopštenjima, koje su ti blagoizvoleli dati, a prema njima u nastavku života možeš da se ophodiš sa čak uvredljivom ravnodušnošću. Nema potrebe dramiti i prekidati kontakte definitivno i trajno. Niko te nije osakatio, izbio oko, ili pucao u tebe, daleko bilo.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Pošto je (pretpostvljam) finansijski potpuno zavisna od roditelja, moguće je da je bila ucenjena i pri tome dovoljno slaba da je odlučila da u potpunosti igra njihovu igru. Da je makar htela da nađe kompromis i uz svo priznavanje situacije i izbora rekla da je jedino što mora to da nađe drugog cimera jer u suprotnom nema ništa od Beograda, a da sve ostalo doslovce ostaje isto - lično bih imao razumevanja. Ovako.... Naravno, možda je prosto klozetiran idiot koji se upravo autovao, and that's it; i tu takođe važi da je better late than never.
Korisnikov avatar
By Horcrux
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2652150#p2652150]*deni* napisao:[/url]A ti, sine, ne moraš da zaćutiš na tu drugaricu i ostale što su ti, kako kažeš, zabili nož u leđa. Slobodan si da im saopštiš u oči šta misliš o njihovim potezima i saopštenjima, koje su ti blagoizvoleli dati, a prema njima u nastavku života možeš da se ophodiš sa čak uvredljivom ravnodušnošću. Nema potrebe dramiti i prekidati kontakte definitivno i trajno. Niko te nije osakatio, izbio oko, ili pucao u tebe, daleko bilo.
Niko mi nije zabijao noz u ledja i ona je jedina koja me je povredila. U pitanju je jednina. Izbegavam dramu, svadje, suze i slicno, nisam temperamentna osoba, kao sto sam napisao, vrlo sam dobro istreniran emotivno i veoma objektivan tako da filmskih scena sa moje strane nece biti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kamo sreće da se najčešće drami kroz '' filmske scene '', to bi bilo još i zabavno. Nego se daleko češće drami na jedan nesnosno dosadan, neinventivan i zamoran način, uz iscrpljujuće isisavanje energije svima koji ne uspeju da pobegnu na vreme iz okruženja. Hoću reći, daleko su češći ljudi koji traže pažnju, animaciju, a ne umeju tu pažnju ni da ispoštuju, ni da zadrže , još manje da je vrate kroz lični napor i trud da budu makar zabavni drugome.
Korisnikov avatar
By *deni*
I umereno sa tom '' emotivnom istrenirašću '', trening kad je preteran, hoće da dovede do naknadnih loših nuspojava, kao kad dugogodišnjim ekstremnim bilderima u jednom momentu propadnu zglobovi, popucaju mišići itd.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
eh deni, decko nije ni blizu andjelke govedarovic, van tvog domasaja je
Korisnikov avatar
By *deni*
Nema to veze, Anđelka Govedarović, Britni, Rijana, sve su to estradne umetnice, šta pričaš bezveze ?
Korisnikov avatar
By Horcrux
Hvala na psihoanalizama Deni, ali nema potrebe da se brines :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa, ako nema potrebe, onda nema potrebe ni za ovakvom temom. Ne ?
Ja uvek računam da je tema otvorena upravo iz razloga koji su navedeni u oficijalnom, uvodnom postu.
Uvek, naravno, postoji ( ovde posebno velika ) mogućnost da su pravi motivi prikriveni, ali mi za tu vrstu pritvornosti ne moramo da znamo i ne možemo sa sigurnošću da je prokljuvimo, pa se držimo zvanične verzije i tako i učestvujemo u diskusiji.
Korisnikov avatar
By Torry
Bolje sad sto se pokazala takvom nego da bude kasnije, i jos gore.

Nemoj da te tih 8 godina druzenja sa nekim demoralise, dao si sve i bio pravi prijatelj, za razliku od nje. Neki se znaju i po 20 godina pa se iznenade...

Srecno u Beogradu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!