- 12 Jun 2014, 22:17
"Ultraviolence" je u odnosu na druge pop albume koji su se pojavili u poslednje vreme poprilicno ozbiljniji. Lana nije, sto je meni izuzetno drago, podlegla trendu electronic dance music (EDM) aranzmana koji su postali must ne samo kod pop nego i kod RnB i rock izvodjaca. "Ultraviolence" je svedeniji nego "Born to Die", minimalistickiji u aranzmanima i sa vise gitarskog zvuka. Izuzev pesme "Ultraviolence" jako mi se dopada i "Old Money", koja je moj favorit, iako nije dovoljno komercijalna da bi bila singl.
Lana i dalje komponuje lepe melodije, ali ono sto je negativna strana albuma je to da one jedna na drugu dosta lice. Pesma koje je izabrana za singl, "Brooklyn Baby" ima delova melodije koji su identicni strofi u "Summertime Sadness". Atmosfera albuma je nepromenljiva od pocetka do kraja, a album je poprilicno dugacak.
Ipak, za mene licno, "Ultraviolence" je bolji album nego "MDNA", "Beyonce 2013.", "Britney Jean", "Kiss Me Once", "Artpop", "Prism", "Bangerz" i "Pink Friday reloaded" zajedno.
Lana i dalje komponuje lepe melodije, ali ono sto je negativna strana albuma je to da one jedna na drugu dosta lice. Pesma koje je izabrana za singl, "Brooklyn Baby" ima delova melodije koji su identicni strofi u "Summertime Sadness". Atmosfera albuma je nepromenljiva od pocetka do kraja, a album je poprilicno dugacak.
Ipak, za mene licno, "Ultraviolence" je bolji album nego "MDNA", "Beyonce 2013.", "Britney Jean", "Kiss Me Once", "Artpop", "Prism", "Bangerz" i "Pink Friday reloaded" zajedno.