[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643197#p2643197]blenta napisao:[/url]barni, sta pricas ti
niti je ptica djak, niti je neophodno izaci iz srbije da bi se kriticki sagledalo predizborno obecanje
o gradnji kula i gradova - literally, unutar srbije
.
pa to nije kritika vec spin, i to onaj najgori
tipa
nema leba bez motike
ja sam trazio i jedino nasao da su UAE zbirno uloziili u srbiju prethodne godine 21 MILION eura.
vucic glede beograda na vodi pominje nekih 4 plus 8 MILIJARDI eura
i ti mislis da je to malo za zemlju sa kojom do pre ni 2 godine nisi imao nikakve razgovore o investicijama u Srbiji
daj link o te 4 milijarde i tih 8
evo ti link za 3,1 milijarde
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=868757
dobro sam istrazio i njihovu stranu i oni jedino pominju etihad koji je kupio pola jata i al dahru - koja je kupila 8 bankrotiranih poljoprivrednih kombinata po vojvodini za sitnis
posto nisi dao linkove, necu se ni ja zamarati guglom
potrazi na internetu koja su bila dugovanja tih preduzeca, kako su ta preduzeca prethodno bila opljackana tajkunskom privatizacijom i prakticno u jos gorem stanju prodata ovima.
I sta sve o tome kazu radnici istih.
apsolutno ne pominju nikakve MILIJARDE ulaganja, ali pominju jednu MILIJARDU (JEDNU) koju su nam dali na ZAJAM na 10 godina (dakle dodatni dug - velik a kratkorocni).
dug potpisali vucic i dinkic
pa to je najpovoljnija kamata po kojoj je Srbija zaduzila 1 milijardu 2% kamate!To ti samo Svetska banka moze dati ako uspes da je ubedis.
Srbija je od 2000. do danas uzela 230 kredita. Samo u ovoj godini na otplatu dospeva više od pet milijardi evra, od čega je kamata oko 780 miliona. Milijarde evra vraćaćemo i narednih godina.
Najskuplji zajam uzela je Vlada Mirka Cvetkovića u septembru 2011. godine i to 1 milijardu sa kamotam 7,25%!!!
od 2000 godine naredne 4 vlade zajedno su Srbiju zaduzile 10,6 milijardi evra!
ne znam na sta mislis kad kazes azijski model nikad omanuo a pasuje za beograd,
niti beograd - europski bangkok
.
nisam napisao da je Beograd evropski Bangkok vec da moze da postane tako nesto, ima nesto slicno u ta dva grada
Bangkok je najzivlji grad jugoistocne Azije, ludilo od grada, srce Tajlanda, unutrasnjost Tajlanda su poput pluca toj zemlji.
Sve je povezano kao zivi organizam.Ne moze jedno bez drugoga.To je model po kome se razvijaju zemlje jugoistocne Azije.Moras imati jako srce!
ne znam jesi li bio nekada u Bangkoku i u unutrasnjosti Tajlanda?
Bangkok je nekako podeljen na
dva centra pa mozes bez iskopavanja videti kako se razvijao ceo grad, sta ga je zapravo napravilo megapolisom, slicni su i Dzakarta, Singapur, Kuala Lumpur.
Beograd je ekonomska kasaba za te gradove.
U Aziji engleski prica i covek bez zavrsene srednje skole, u
najzabitijem selu se mozes sporazumeti sa ljudima na engleskom.
Kod nas gomila ljudi u Beogradu ni sa zavrsenim fakultetima ne umeju razgovarati na engleskom, unutrasnjost jos gora.
Nama treba identican model razvoja i uveren sam da bi se to primilo u Srbiji.Ova zemlja je predivna i ima ogroman potencijal, to ce ti svako reci ko je obisao sveta.Dzaba i skola i sve ako ne vidis na cemu stojis.
ne osporavam niti tvrdim da je lose, ali mislim da nema bas preteranog smisla osim ako oni ne grade (a ne pozajmljuju nam pare da bi mi digli jednu zgradu i osvojili opet izbore) i da je ta zgrada opet shopping centar.
mozda ti imas i neku dojavu da ce smak sveta biti u cetvrtak i da je glupo sve to zidati, pazi kad je i to moguce
EDIT
sad gledam post, ovo mi je najduzi post od kada pisem na forumu