Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Bavite li se nekim sportom?

1. Fudbal ( i mali fudbal)
1
1%
2. Kosarka
5
7%
3. Odbojka
2
3%
4. Rukomet
1
1%
6. Vaterpolo
Nema glasova
0%
7. Plivanje
7
10%
8. Trcanje (7minuta/ 1 milja)/ Jogging(10 min/1 milja)
4
6%
9. Aerobic ( tea-bo,...i ostale mesavine i derivati)
6
8%
10. Atletika
Nema glasova
0%
11. Gimnastika
Nema glasova
0%
12. Tennis
4
6%
13. Borilacke vestine (karate,aikido,judo,tae-kwon do,kick-box,jiu-jicu,.)
6
8%
14. Extremni sportovi (paraglajding, free-climbing, bungee-jumping,skateboarding...)
1
1%
15. Biciklizam
5
7%
16. Skijanje ( i ostali zimski sportovi)
4
6%
17. Streljastvo
3
4%
18. Ostali sportovi ( ne spomenuti ovde)
22
31%
Korisnikov avatar
By bern
prije 3-4 god bio sam gojazan i pušač, jeo sandvič sa MAJONEZM u 23h.

onda izgubio 15ak kg.

redovno vježbam. od 7 dana, 6 sam u teretani.

kardio, težine. ili plivam. vozim bajs

sam svoj intruktor. mnogo čitam.

ne bi se to naročito reklo po mom izgledu da toliko vježbam, ali to je već drugi issue.
Korisnikov avatar
By bern
aha. 700kcal po 100g. eto ga tebi.
Korisnikov avatar
By Madonna
a to si saznao juče? :lol: hvala, jedem, never gonna give it up, never hgonna let it go. pa makar jednom u mesec dana
Korisnikov avatar
By Madonna
makar, bernisha. kakav shank o čemu ti to :mazi:
Korisnikov avatar
By Madonna
how does that relate to jednom mesečno? na stranu to što ja na šanku u pleasure-u - ??
By soubiber
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627738#p2627738]Oziris napisao:[/url]Doslo je do nesporazuma. Nisam mislila da je greska sto osoba NE TRCI, nego je upravo greska sto doticna osoba "ZIVI" po kardio spravama... :)

A sto se gojaznih osoba tice, umesto sto ih treneri ostave da kampuju po trakama i biciklima, bolje bi bilo da rade drugaciji trening. Kao sto si i sam rekao/rekla, upravo gojazne osobe su najveci konzumenti kardio sprava, pa nakon toliko bivstvovanja na tim istim spravama trebalo bi da su mrsavi kao maratonci, ali nisu... Dakle, nesto je tu pogresno, ne?
Najpogresnije je sto liju znoj po spravama a nisu,kao prvo,regulisali kuhinju! :zid:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa jednom mesecno as debeo si.

Thomy majonez :love:

Ont: idem do prodavnice skoro svaki dan. Motivacija za taj napor dolazi iznutra, kao neodojiva potreba za cigarama i kolom. Ne pitajte me odakle mi snage za sve to, ne znam ni sam, to mi je od Gospoda dato!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sad citam opet i ni ja ne razumem

Cxudne se stvari desavaju na vaskrs . . .
By Kragi
Majonez lako moze da se napravi u kuhinji a rafinisano ulje iz industrijskog zamenite nerafinisanim. Kalorijska vrednost se nece bitno razlikovati ali ce home made majonez biti cak relativno zdrav, i ne samo u odnosu na onaj koji kupujete, zbog kolicina 'zdravih masnoca' koje ce te uneti u organizam. :D
Sve sto vam treba su zumance i ulje i mikser.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Hell to the no, radije cu gubiti zdravlje nego vreme
Korisnikov avatar
By Kiborg
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627578#p2627578]soubiber napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627438#p2627438]soubiber napisao:[/url]I hodanje na traci je takodje kardio.Toliko o tome.
Nema apsolutno nikakvog medicinskog (ili sportskog da tako kažem) opravdanja da zdravi ljudi samo hodaju na traci.
U rekretaivnom sportu ne postoje pravila.U takmicarskom da!Ako nekoga boli koleno naravno da nece trcati vec ce malo brze hodati i podici radnu temperaturu svoga tela lagano na puls od bar nekih 110!
Takodje,ako je osoba jako gojazna(a takvi su najcesce konzumenti kardio sprava) nije preporucljivo da ta osoba trci!Cak je kontraindikovano!Zbog velike kilaze dolazi do opetrecenja SVIH zglobova nogu pa takvo trcanje moze biti fatalno po vezbaca!

I da,srcana frekfenca od 50 b/min je vise stvar intervente kardiologije i peys makera...[/quote]

Za početak, u rekreativnom sportu itekako ima pravila, jer cilj svake aktivnosti jeste očuvanje i unapređenje zdravlja, a ako se to radi anarhično, stihijski, onda nema nikakvih rezultata ili čak rezultat može da bude narušavanje zdravlja vežbača.
Osoba velike težine, sa zdravim srcem, mogla bi da vozi biciklu, npr. Jer to hodanje je i u njenom slučaju besmisleno.
Takođe, vežbanje tegovima itekako doprinosi smanjenju telesne težine na više načina, da ne dangubim sa tim, kod neutreniranih pojedinaca je i efikasnije nego kardio.
Ako nekog boli koleno, takođe, ni forsirano hodanje ni trčanje nisu opcija. Opet, postoje zamene.
Tvoje stanovište je neodbranjivo, ja samo hoću da kažem jednu stvar: ako si nesposoban da trčiš, radi nešto drugo.
I druga stvar, OBESITAS, tj. gojaznost, pogotovo ekstremna je PATOLOŠKO STANJE, dakle nije zdrav čovek u pitanju. Isto važi i za te sa bolesnim kolenom.
p.s.
pejs mejker ili pacemaker
volja ti srpski, volja ti engleski
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627845#p2627845]Kiborg napisao:[/url]

Osoba velike težine, sa zdravim srcem, mogla bi da vozi biciklu, npr. Jer to hodanje je i u njenom slučaju besmisleno.
Takođe, vežbanje tegovima itekako doprinosi smanjenju telesne težine na više načina, da ne dangubim sa tim, kod neutreniranih pojedinaca je i efikasnije nego kardio.
Ako nekog boli koleno, takođe, ni forsirano hodanje ni trčanje nisu opcija. Opet, postoje zamene.
Tvoje stanovište je neodbranjivo, ja samo hoću da kažem jednu stvar: ako si nesposoban da trčiš, radi nešto drugo.
I druga stvar, OBESITAS, tj. gojaznost, pogotovo ekstremna je PATOLOŠKO STANJE, dakle nije zdrav čovek u pitanju. Isto važi i za te sa bolesnim kolenom.
Dokaz: Oziris - gojazna osoba, sa povredjenim kolenom i nedostatkom pola casice na levom kolenu. Od 1-og novembra do sada skinula 26 kg, uz regulisanu ishranu, kombinaciju rotacije ugljenih hidrata i keto dijete. Vezba: body complex HIIT vezbe i DC training. Nijednom se nije popela na traku, bajs, steper i sl za ovo vreme provedeno u teretani. Nijednom nije uradila klasicni kardio trening. Vezba 6 x nedeljno, po 45-60 min. Cak je koleno toliko profunkcionisalo da sada radi cucanj sa 66 kg slobodnog opterecenja (nikakva Smith masina i sl - sipka na ledja i do zemlje. :) ) A obim butina samo ide dole. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni je ona stara Oziris iz Smajlija bila divna.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Oziris
Jesi li imala nekakvih problema sa kolenom od novembra? (Pre nego sto je profunkcionisalo sve, a za vreme ovog vezbanja)
Korisnikov avatar
By Oziris
^ Jesam jednom samo, svojom nepaznjom, htela sam jos jedno ponavljanje cucnja da izvedem, ono - zadnjim atomom snage, i prilikom ustajanja mi je koleno zbog slabosti unutrasnje loze krenulo ka unutra pa sam osetila jaci probod, ali nije bilo nista ozbiljno. Napravila sam nakon toga nedelju dana pauze i sve je bilo ok. Medjutim, moram ti reci da sam ja 2 meseca dolazila do toga da radim cucanj sa opterecenjem. Kad sam krenula sa treninzima, uz licnog trenera, prvih nedelju dana smo radili tako da sam bukvalno sedala na bench klupu iza sebe, naslonjenih potkolenica i ustajala uz pridrzavanje. Nakon toga sam se drzala za sipku na Smith masini i isla zadnjicom unazad sve do punog cucnja, dubokog, ispod paralele, ali tako da mi koleno ni u jednoj situaciji ne prelazi prste na stopalima prilikom cucnja. To je tako trajalo mesec dana, posle toga sam pocela da radim cucanj bez opretecenja, uz ovaj "drzeci" kako ga prozvah, kao uvodnu, zagrevajucu seriju. I to je trajalo jos mesec dana. Posle toga krenuh od sipke tezine 10 kg, pa eto, sve polako napredujuci dodjoh do 66 kg. :)

E da, ono sto meni dosta pomaze i nekako pruza sigurnost su kinesio trake. Ja obavezno kada radim noge radim kinesio taping kolena. I ne radim leg extension uopste. Ima mali milion drugih vezbi koje se mogu raditi za quads a da nemaju taj pogubni efekat po koleno kao sto leg extension ima meni. Kad radim noge, radim cucanj, leg press i iskorak, leg curl, deadlift pravih kolena za istezanje zadnje loze i listove.

P.S. Ovo je moj nazovimo ga cardio workout:

https://www.youtube.com/watch?v=bYMFWZbtw-0" target="_blank

5 serija, svaka vezba unutar kompleksa po 8 ponavljanja, trenutno sa 16 kg opterecenja. Nakon toga, odradim plank 4 min ostajem 30 sec u "most" pozi, i uradim stretching. Sve ukupno traje 25 - 30 min i to je to. Svaki drugi dan tako, a dani izmedju weight training.
Korisnikov avatar
By Oziris
^ :lol:

Ma nemam ja nista protiv kardio sprava, ko voli nek' izvoli. :) Imaju one itekako svoju primenu i nisu nesvrsishodne. Ono sto ja hocu da kazem je da nisu neophodne u SVAKOJ vrsti treninga, pogotovo nisu neophodne kod ljudi koji rekreativno idu u teretanu ili hoce da smrsaju, a neko im je rekao da je to nemoguce bez kardio treninga. :)
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Oziris
Hvala na objasnjenju!
Kao neko ko ima slican problem sa kolenom kao i ti - drago mi je da si sve to uspela! (Dok mene jos uvek zaboli koleno kad neko pomene cucnjeve :lol: )
Korisnikov avatar
By ultraviolet
lupetam, pušti me :lol:
al' na stranu, ja ne mogu da zamislim trening bez jahanja neke od gorepomenutih, valjda zato što za mene biti u formi znači imati kondicije, pa kad zasednem sine.. :lol: al' najbolji osećaj na svetu posle.
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627979#p2627979]Over the rainbow napisao:[/url]@Oziris
Hvala na objasnjenju!
Kao neko ko ima slican problem sa kolenom kao i ti - drago mi je da si sve to uspela! (Dok mene jos uvek zaboli koleno kad neko pomene cucnjeve :lol: )
:smeh: Verujem ti. Ja mislim da je meni veci problem bio in the head nego in my knee. :) Mislim da me je mnogo kocio strah da bilo sta uradim. Ja sam inace imala stravicnu povredu kolena pre milion godina kada sam se bavila kik boksom - dobila sam izuzetno snazan sut u koleno i dozivela pucanje patele i kidanje kolenih ligamenata. Usledila je operacija i godinu dana raznih fizikalnih terapija, depresija sto vise "nemam koleno" (my own words!), i kao posledica - 50-ak kg viska. :glupavasam:

Sad resih da se dovedem u red i koliko god je moguce ispravim svoju visegodisnju glupost i stetu koju naradih sebi i svojih zglobovima bespotrebno negujuci overweight kategoriju na ove moje sirote, sportom upropascene zglobove.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!