[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625940#p2625940]BellyButton napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2625715#p2625715]blenta napisao:[/url]dakle prvo ukazujes na neki golem problem, koga si samo ti svestan jer si i vrlo inteligentan, i vrstan umetnik (svira -check, decja predstava komada 2-check, dokumentarni film komada 1-check) , i vrlo otvoren (prima u dupe, geografska odrednica-lazarevac-check).
potom izvuces neke primere budidarvinsnama, te predlazes ... ne znam, nista praktino ne predlazes sem neke nove klasifikacije sto je u duhu svih tvojih tema (makar si konzistentan)
sledi u podzanrovima ineligentna/neinteligena muzika
i sad na kraju, eto nije vise toliko neinteligetna, malo se kultivisala blagoscu tih iskusnih muzicara koji joj ukazase malo smisla i materije. jbt, gospodja ministarka, mtv izdanje
Nisam se kategorisao kao "vrstan umetnik".
Banalizujes sve sto kazem i cini ti zadovoljstvo da tim banalizacijama diskreditujes sagovornika.
Niti smatram treba zabraniti bilo koji muzicki zanr, niti smatram da bilo koji zanr nema svoj kredibilitet. Govorim o tome da su se pojedini stilovi razvili od strane DJ-eva koji nemaju nikakvo ili vrlo malo muzicko znanje i da je takav izraz inferioran (ne i manje bitan) u odnosu na onaj koji se zasniva na definisucim muzickim elementima - ritmu, melodiji i harmoniji. Slicno je bilo i sa pank muzikom ciji je uticaj vise kulturoloski nego estetsko-umetnicki.
Dalje, muzika, kao proizvod, sto danas i jeste, sklona je da se bolje proda ako ima bolje pakovanje. Kad govorim o etiketiranju muzike, govorim o tom pakovanju. Ima jako losih pesama (harmonsko-melodijski) koje cete kupiti jer ce neko da uradi aranzman kako se vama dopada. Vecina ljudi nije u stanju da prepozna takvu "manipulaciju", a njoj su najskloniji producenti koji rade za pop pevace poput Kylie, Madone (narocito 2000's), Rijane, Keti Peri, Niki Minaz, Lejdi Gage. Kupujete lose pesme zapakovane u skupu produkciju i svaki ce vam muzicar to reci. Ja nisam nista novo ovde izmislio, samo dao objasnjenje kroz muzicku teoriju.
PS.
MDNA je fantastican primer ovoga o cemu pisem.
Btw, prirodno je da sa napretkom tehnologije opada kvalitet kompozicija jer nekada je bilo mnogo komplikovanije doci do opreme za snimanje i produkciju, a danas je sve moguce uraditi kod kuce sa jednim dobrim mikrofonom, zvucnom kartom i racunarom. Nekada nije u studio mogao da udje bilo ko, a danas su softveri za produkciju dostupni svima koji imaju racunar i upravo dance elektonikom se bave "kucni producenti". Jazz-om ne sigurno. I zbog toga postoji drastican pad u kvalitetu harmonija koji cak postaje trend.
jao beli misa mu beloga
niko te ne diskredituje i banalizuje tim intenzitetom i frekventnoscu kojom ti to uspevas
to da ti nikom i nicemu ne ukidas kredibilitet je isto mantra koju ponovis svaki put pre nego sto je ostvaris
zadarvina, 90% tvojih tema je attention seeking da ti neko aminuje tvoj kompleks vise vrednosti
ili kompleks nize vrednosti upakovan u kompleks vise vrednosti
tzv pederski komplex duplex inception .... vrlo cest u pedera koji drze da su umetnici
vidi:
http://www.gay-serbia.com/forum/search. ... mit=Search" target="_blank
jedino sto menjas stvar na koju gledas sa visine: dunja, gaga, elektronska muzika, ne citanje hesea
, nepreterana emotivnost
bukvalno svaki uvodni post ti je tako dizajniran da ti nesto obznanis dekretom i uopste ne ostavlja utisak da o tome zelis da diskutujes (a i ne zelis)
postoji razlog zbog cega se pop kultura tako zove, i ne mozes umetnost i subkulture ugurati u kojekakve teorije i ocekivati prozivod koji je po matrici. a koliko sam shvatio iz diskusija dosada ni sa tom muzickom teorijom ne baratas poprilicno dobro poredeci te sa ulixom i danteom. te vazda na kraju porazen uhvatis se muzicara koji sviraju instrument - btw i ta gaga (koju prezirem) koliko znam jako dobro svira, i zapravo zvuci bolje uzivo nego sa celom elektronikom - no to je opet svar ukusa i raspolozenja
ergo nisi dao nikakvo objasnjenje nego si samo trazio potvrdu onoga sto ti mislis
iz tvojih vrlo sebicnih razloga
i niko se sa tobom dosad ne slaze, osim mozda tvojih ortaka iz benda
na kraju ja licno ne mislim da se kvalitet dobija tako sto se ogranici na manje ljudi kojima je dozvoljeno da se necim bave nego tako sto vise ljudi ima pristup pa se iskristalisu nise i ko je u cemu bolji. poooooogotovu u oblastima kao sto je muzika
ovo je btw dobro i za tebe kao muzicara jer ces naci svoju publiku i svoju nisu u kojoj mozes da ostvaris svoj potencijal i razvijas se