Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Denni85
S obzirom da su na podrucju bivše SFRJ dominantni nemacki i engleski kao strani jezici, interesira me ima li nekoga na ovom forumu ko govori ili poznaje francuski jezik?
Naime, preduzetje gde radim šalje me na kurs francuskog , kurs pocinje u sredu , trenutno ne znam ni jednu rec , pravo da kazem nešto nisam fan francuskog ali se mora, mora se.
Ima li neko neki savet glede ucenja francuskog? Jel postoje pravila glede izgovora kao npr. u nemackom (ei=aj , ie=i) ili se mnoge reci izgovaraju posebno (kao npr. u engleskom)? Kako stoje stvari sa gramatikom, jel npr. slozenija od gramatike engleskog?
Korisnikov avatar
By Torry
Ucila par godina, gramatika je teska, izgovor laksi, bar meni, spremi se temeljno i sa ljubavlju jer jedino tako mozes da ga savladas. Gde ides na kurs?
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jedino sto znam o francuskom (a ucila sam ga 4 godinica) jeste da ima vise izuzetaka nego pravila :pivce:
Korisnikov avatar
By Denni85
@Torry - Talenpracticum Nuffic u Den Haag :D

Sto se tice izgovora i pasivnog znanja (slušanja) - bojim se da upravo u tom delu bude bilo najteze, jer mi se njihov izgovor cini nekako specifican a kao dodatni problem vidim cinjenicu da oni ne titluju strane filmove, nego sinhronizuju za razliku od Holandjana koji titluju ne samo strane filmove nego i svoje ako se govori specifican dijalekt a što u principu dosta pomogne kada se uci neki strani jezik.
Korisnikov avatar
By belch
Nadji i skini program rozeta stoun, meni je nemerljivo pomogao kad sam spremala spanski
Korisnikov avatar
By Still
moje iskreno saučešće, jedino što mogu da garantujem je da ćeš naučiti pravila čitanja, a za ostalo nek su ti francuski bogovi u pomoći. :france:

evo pesma za vežbu izgovora, refren možeš veoma brzo da uvežbaš
Alors On Danse (S i E na kraju reči se ne čita)
Korisnikov avatar
By Vel boy
nakon b/h/s jezika (računa se kao jedan) i engleskog, francuski je moj treći "maternji", iako zapravo učen pre engleskog od osnovne pa nadalje. kažem treći "maternji", što će reći nakon engleskog drugog "maternjeg", jer mi manje služi od engleskog. takođe više sam poznavalac literarnog francuskog nego kolokvijalnog, dok sam engleskog oba, naročito amer. engleski.

ça y suffit...
By alexandermagic
U osnovnoj sam ucio francuski. Jedan od rEtkih predmeta kojima se i nisam posvEcivao, a imao sam visoku ocjenu.

Nema potrebe da budes unaprijed demoralisan, nije da se radi o jeziku tezine mandarinskog ili arapskog koji ipak zahtijevaju golem brojem satova ucenja ne bi li se dobro savladali.
Korisnikov avatar
By 2kune
čim je romanski jezik lagan je... ali nijesam objektivan... em svi oko mene pizde talijanski od malena, em sam učio i latinski i francuski... ko će to više izbacit iz ušesa...
By Ханс
Ne govorim, ali bih ga rado učio. I mislim da ću od jeseni početi. Zasad znam samo osnovne fraze, a mnogo mi pomaže aplikacija na telefonu koju imam a zove se Duolingo.

Je mange une pomme rouge. :D

A nemački je zauvek najdominantniji jezik Evrope. :lepeza:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!