Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_
ne znam kakav je tačno koncept tog bus plusa, ali mogu reći da je po mom mišljenju najbolje sledeće (što sam videla u inostranstvu): lepo razdeliti karte u nekoliko kategorija, tipa vožnja do 20 minuta, do 40 minuta, do 60 minuta, do 12h, do 24h, do 72h, do 7 dana, jedna vremenski neograničena vožnja... i slično tome. svaka kategorija ima svoju cenu, svako vozilo bi trebalo da ima automat za kupovinu tih karata. ne može isto koštati vožnja od dve stanice i od okretnice do okretnice.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616034#p2616034]emo_haos_ napisao:[/url]ne znam kakav je tačno koncept tog bus plusa, ali mogu reći da je po mom mišljenju najbolje sledeće (što sam videla u inostranstvu): lepo razdeliti karte u nekoliko kategorija, tipa vožnja do 20 minuta, do 40 minuta, do 60 minuta, do 12h, do 24h, do 72h, do 7 dana, jedna vremenski neograničena vožnja... i slično tome. svaka kategorija ima svoju cenu, svako vozilo bi trebalo da ima automat za kupovinu tih karata. ne može isto koštati vožnja od dve stanice i od okretnice do okretnice.
Kako spreciti ljude da se voze od okretnice do okretnice a platili za dve stanice?
Korisnikov avatar
By emo_haos_
lepo, u svakom vozilu automat za čekiranje. karta se pečatira datumom, vremenom (do u minut) i još nekim brojevima koji repreentuju vozilo i liniju. pa kada kontrola dođe sve je tu lepo.
By Sixto
Aham... dakle opet armija kontrolora...
Sta smo onda napravili, isto BusPlus ali na drugi nacin izveden. Znaci problem je kako preorjentisati nesto da bude funkcionalno, sa manje resursa, para... problema...?
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ah... pa nijedan sistem nije savršen. ali ovaj koji sam navela je, po mom mišljenju, najbolji od onih koji se, verujem, mogu i kod nas implementirati.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
ne vidim kako ijedan sistem moze da funkcionise bez kontrolora

u svakom slucaju, treba uvesti naplatu po kilometrazi, a to je valjda topla voda i ne nesto cega se treba narocito setiti
By Sixto
E vidis. U Australiji se ulazi u bus na prednja vrata, cekiras karticu prislanjanjem na automat kod vozaca i sedas... nema zajebancije, sranja...
Karta traje dva sata i za to vreme drndaj, vozi koliko hoces...
Korisnikov avatar
By .:Q:.
i u Holandiji se ulazi na prednja vrata, ali samo u autobusima koji inace voze po perifernim delovima gradova kojima centar opsluzuju tramvaji; tako da nema guzve koja bi "onemogucila" to pravilo prednjih vrata
Korisnikov avatar
By bothways
U mnogim mestima u svetu postoji to pravilo ulaska na prednja vrata, ali ta mesta tipično imaju i metro ili su dovoljno mala da im ne treba metro (sećam se Potsdama, na primer), te nema takvih gužvi kao kod nas.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616061#p2616061].:Q:. napisao:[/url]ne vidim kako ijedan sistem moze da funkcionise bez kontrolora

u svakom slucaju, treba uvesti naplatu po kilometrazi, a to je valjda topla voda i ne nesto cega se treba narocito setiti
Jao ljudima je bila panika sto moraju da se validiraju (OMG BUSPLUS NAS SPIJUNIRA) dok ulaze, zamisli kad bi morali i kad izlaze :drama:
Korisnikov avatar
By Mars
evo na rts pricaju o svemu ovome
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2616045#p2616045]Sixto napisao:[/url]Aham... dakle opet armija kontrolora...
Sta smo onda napravili, isto BusPlus ali na drugi nacin izveden. Znaci problem je kako preorjentisati nesto da bude funkcionalno, sa manje resursa, para... problema...?
baš juče naišla kontrola u tram, i ja se setila ove tvoje izjave. razmišljam, jbt, pa gde to nema kontrolora. ideš u pozorište (gde, jelte, ide kulturan svet) pa opet eto ti ga na ulazu neko cepa karte. ideš na utakmicu, koncert, gle opet neko cepa karte. ideš vozom do drugog grada, gle opet kontrolor cepa karte. mislim, mogla bih tako u nedogled da nabrajam, samo dobrovoljni prilozi šljakaju bez kontrolora. NE, ček ček, i to sam doživela, u Budimpešti u katedrali lepo svešteno lice stoji na ulasku i čekira o.O
By Speculum Columbae
voleo bih da bus plus validatori umesto poštovani putnici očitajte vašu kartu kontinuirano ponavljaju glasom jedne maloletnice YADAN STE YADAN STE YADAN STE YADAN STE

a kad se karta poništi: I KAO ČETVRTO PALI SA MOG ASKA

Slika
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Stane bus, otvore se vrata, pokazem kartu i udjem, otvore se srednja i zadnja da ljudi izadju. Ne razumem zasto je to toliko tesko, Novi Sad tako funkcionise vec par godina. Ni kod babe nema za dzabe a ne kod JGSP.
Korisnikov avatar
By acid drop
uđe vas svih troje na prednja, a?
fino u novom sadu. ovde kad kreneš da uđeš, pa kad grunu iza tebe i gaze te po petama i bodu kišobranima da bi seli.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ajde ne seri, nekad nas bude i cetvoro :lol:
A sto je problem da sacekate minut da udjete?
Verovala ili ne od 14h do 16h su i ovde nenormalne guzve pa sacekam da me izudaraju babe i dede koje se voze iz zajebancije.
Korisnikov avatar
By Trilian
Moram da priznam da mi je uvek zabavno da gledam kako bakice i dekice, kad je bus manjevise prazan, upadaju unutra i kidisu na prazna sedista ko lav na gazelu :lol:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja se švercujem. Jednom su me na kvarno sahvatali kad nisam imao kartu kod sebe, i ja im u bunilu dam ličnu (umesto lepo da odšetam, to su bili kontrolori, ne komunalci) i sad imam kaznu od 6000. Da bih koristio personalizovanu studentsku moram prvo da platim tu kaznu, a ja para za bacanje nemam. Truckam se u busu sa ovom običnom kartom, ako naiđe kontrola ja otkucam, ako me uhvate sa komunalcem neka mi stigne i još koja kazna, platiti je neću. Ne bi mi bila neka frka da izblejim u zatvoru par dana.
Korisnikov avatar
By Trilian
Da, kontrolori po zakonu mogu samo da te izbace iz autobusa ali nemaju pravo da te zadrzavaju u busu..
Inace cula sad da ce od danas da pri ulasku u bus da blokiraju aparate tkz validatore pa karta nece moci da se kuca nakon njihovog ulaska...sto znaci ili opsti haos ili ce provera karati trajati samo jednu stanicu
Korisnikov avatar
By GayForPutin
Mi u Sarajevu bas imamo problem sa kontrolom gradskog prevoza (revizorima :))

Sam kvalitet tramvaja i trolejbusa je na jako niskom nivou, a revizori su cisti seljaci koji nemaju zavrseno sigurno ni 5 razreda osnovne skole! Jos da kazem da su neki cak i agresivni prema starijim osobama i zenama...

Ja imam 26 godina i nikad u zivotu nisam platio kartu za javni prevoz, dok npr mama kupuju svako jutro jer njoj smiju da pridju i da je izbace iz prevoza.
Korisnikov avatar
By GayForPutin
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2686655#p2686655]Trilian napisao:[/url]Da, kontrolori po zakonu mogu samo da te izbace iz autobusa ali nemaju pravo da te zadrzavaju u busu..
Inace cula sad da ce od danas da pri ulasku u bus da blokiraju aparate tkz validatore pa karta nece moci da se kuca nakon njihovog ulaska...sto znaci ili opsti haos ili ce provera karati trajati samo jednu stanicu

To su uveli u Sarajevu odavno, bas me cudi da kod vas tek uvode.
Korisnikov avatar
By Trilian
Ta opcija postoji kako je uvedem bus plus ali nije praktikovana...sta znam....mozda im se vise isplatilo da daju ljudima foru da naknadno kucaju karte...sad su se malo osilili pa uvode...

Inace ovo da su silni pred zenama to se i ovde desava... par puta sam bila svedok kako muskarcice u punoj snazi i ne pitaju za kartu...
Korisnikov avatar
By bothways
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2686655#p2686655]Trilian napisao:[/url]Da, kontrolori po zakonu mogu samo da te izbace iz autobusa ali nemaju pravo da te zadrzavaju u busu..
To su radili još u januaru.

Ja ušao u 27 da se vozim jednu stanicu (imam mesečnu pa nisam otkucao). Neki lik ušao isto na jednu stanicu. Obojica smo ušli na zadnja vrata. On nije video da je kontrola ušla na prednja vrata i kada su zablokirali aparate, on se jadan izmučio da validira kartu, ali ništa. Kad je kontrola stigla do nas (što je bilo brzo, jer je bus bio gotovo prazan), odblokirali su aparat, on je validirao kartu, očitali su je u svojoj okovratnoj spravi, autobus je stao na stanici/stajalištu i lik je izašao iz busa. Baš mi ga je bilo žao.
Korisnikov avatar
By gossip
desavalo se par puta da udju a da ja nemam kartu
ignorisu oni mene
ignorisem ja njih
svi srecni :D
Korisnikov avatar
By bothways
Smorim se kad uđem u bus na stanicu-dve na opterećenim linijama, kontrola unutra vršlja, ja izvadim svoju bus+ karticu i izignorišu me i onda izađem na svojoj stanici neproveren. :'(
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!