Ova priča i likovi prikazuju zapravo čitav dijapazon emocija i stanja. Glazba se isto krasno uklapa u priču (soundtrack je radila Karen O iz Yeah Yeah Yeahs). Sviđa mi se Jonzeova režija i gradacija. Želim što prije pogledati "Her".
Sve je super, sama ideja, glumci isto (Cameron Diaz konačno u nekoj drugačijoj ulozi, a i pomalo neprepoznatljivom izdanju). Adaptacija jedino od Jonzea nije nešto. :/ Skidam Her.
http://www.imdb.com/title/tt0097814/" target="_blank
Ko voli anime i Majazakija ovo ne sme da propusti,i ovo je meni jedan od najboljih animiranih filmova ikada,i mislim da nikada vise necu gledati bolji animirani film nakon ovoga,mozda i kenjam ali domaci zadatak za diznija
Aven napisao:...što me podsjetilo da želim opet pogledati SFU.
Hm... dugo nisam.
A ista je indeed, iako malo mi je trebalo da skužim taj glas.
OT: The Life Aquatic with Steve Zissou (Wes Anderson, 2004) - Simatično? 7.5/10
The film stars Bill Murray as the eponymous Zissou, an eccentric oceanographer who sets out to exact revenge on the "Jaguar shark" that ate his partner Esteban.
Zgodna priča, dobra postava (uključujući Owen Wilson koji inače mi je poprilično iritantan a ovdje skroz ok). Ovo mi je prvi Wes Anderson film. Bill Murray je kul. Plus dodatni poen za pred kraj filma kada nalete na tog morskog psa i baš u tom trenutku počne jedna od meni dražih Sigur Rós pjesama.
7/10 - Isprva su mi se flashbackovi činili suvišnim a Emma Thompson kao da preglumljuje. Nakon 20 minuta filma, on se pretvorio u nešto posve drugačije od onoga što sam mislio da jeste, vrlo verovatno zahvaljujući očajnom trejleru. Čak je i Hanks dobar. Hanks koji je u ovoj godini imao čak dva dobra filma. Po meni prva dva od "Cast Away". U svakom slučaju, ne gledati trejler, već film.
Vrlo, vrlo zanimljivo. Čekam drugi dio da upotpunim dojam i sliku.
Najdosadniji/najnepotrebniji dio filma je bio onaj s Umom Thurman. Ne služi ničemu. Niti šokira niti rastužuje niti pobuđuje neke emocije, a ona mi nikad lošije nije glumila.
Stellan Skarsgård i Charlotte Gainsbourg su jako dobri protagonisti i pripovijedači.
6/10 - Dadoh šesticu samo zato što je film bio zabavan, ali daleko od toga da kao celina valja. Gledao sam ga iz više pokušaja, jer je početak stravično dosadan. Christian Bale je najbolji od cele ekipe, a ove dve jadne žene, Amy Adams i Jennifer Lawrence su nešto glumatale i preglumljavale ne bi li ne znam ni ja šta dočarale. Al džaba ti sve to kada je scenario slab. Cooper je ok, ništa groundbreaking.
Pošto je i mene to često bunilo, jer se događa da na plakatu koji ima samo dva glumca, imena budu unakrsno napisana, objašnjeno mi je da se s leva na desno rangiraju po tome ko je glavni po screen time-u na filmu.
Steve McQueen i Michael Fassbender u još jednom odličnom filmu. Zanimljivo je gledati film o ropstvu kroz kameru crnog redatelja. Nakon "Shame" se već vidjelo kako McQueena u budućnosti čekaju natprosječna filmska ostvarenja. On mi spada u poetične redatelje (npr. kao i Terence Malick). Kad gledam njegove filmove imam osjećaj kao da čitam neku realističnu pjesmu o patnji drugog ljudskog bića. Scena s bičevanjem Patsey je duboko potresna. Fassbender je odličan u njoj.
Sometimes I think I have felt everything I'm ever gonna feel. And from here on out, I'm not gonna feel anything new. Just lesser versions of what I've already felt.
Mogu samo opet ponoviti kako Spike Jonze u svojim filmovima kroz priču, sliku i glazbu, lijepo i fluidno oslikava životne faze i emocije. Dok se McQueen više bavi emocijom kronične patnje, Jonze se bavi emocijama akutne samoće i otuđenosti. "Her" me kroz svoje slojeve podsjetio na tri filma koja volim: Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Moon i Lars and the Real Girl.
McConaugheyju se mora priznat da pametno bira uloge. Jako je dobar ovdje. Međutim, kad ovu ulogu usporedim sa onom u Wolfu (koja mi je isto bila jako dobra) i kad maknem šminku i kontekst, interpretacija se puno ne razlikuje - isti kurčeviti stav i prigušen glas. Možda je Matthew počeo zapravo glumiti mršaviju verziju samoga sebe. To će tek pokazati nove uloge. Trebala bih još pogledati i "Mud". Što se Leta tiče, nije da sam pretjerano impresionirana poput većine. Napravio je zapanjujuću fizičku transformaciju prema anoreksiji, a takvom pregladnjelom uz dodatak femi pokreta zbilja nije teško izgledati kao da će svaki čas umrijeti. Film je solidan. Ni manje ni više od toga.
Ovdje jako dobru priču konstantno upropaštava loša režija. Meryl je imala zadatak odigrati ulogu teatralne žene na tabletama, koja ima i oštećenje na mozgu i to je tehnički dobro odigrala. Međutim, dalje od tehničkog dijela ne ide. Emocionalno nije probila karakter i ovo mi je jedna od njenih zaboravljivijih uloga. Iskoristila je 20% svojih mogućnosti. S druge strane, Julia je rasturila svoju ulogu i bez problema mogu reći da je nadigrala spomenutu glumačku instituciju. Julianne Nicholson je također ostvarila jako dobru ulogu.
Ovaj bih film sredinom devedesetih dala u ruke Clintu Eastwoodu i onda bi to bilo to.
Lock, stock and two smoking barrels (1998) http://www.imdb.com/title/tt0120735/" target="_blank
Tek u drugoj polovini mi film postaje gledljiv. Ne znam, ne svidja mi se. (Gledala ga po preporuci)
The mortal instruments: City of bones (2013) http://www.imdb.com/title/tt1538403/" target="_blank
Gledala deo u teretani pre mesecak dana i pre neki dan sam ga odgledala celog. Svidja mi se.
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.