Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
Nikako!!! Zasto uopste sprecavati jednu tako prirodnu stvar kao sto je ljubomora? Mislim da je samo treba lepo iskanalisati, i sopstvenu i partnerovu... onda sve dodje na svoje mesto. Uostalom, oni koji se zale na ljubomoru, cim partner prestane da biva ljubomoran, onda se zale na nedostatak osecanja... Nadjite ljudi sredinu u uzivajte u tome!
Korisnikov avatar
By HARP
Mala doza ljubomore moze biti seksi,privlacna,lepa i pozeljna.Ali problem je u kontroli povecanja kolicine.
Mislim kada se pojavi jaca ljubomora da ne bi postala ekstremna,pa i opasna treba odvuci paznju na drugu stranu,ali na stranu koja ce nam sigurno odvuci paznju.Tada ce se mehanizam za ljubomoru makar na kratko stisati.
Mada da ne budem neoptimistican,moze vam se desiti i kad legnete da spavate da pocnete da cesljate po mozgu razne gluposti i da uvecavate ljubomoru.
Treba jako odvlaciti paznju na dr. stranu svaki put kada osetimo da se ljubomora talasa.
Bio sam ljubomoran kao pas,ali sam time samo potisnuo ono lepo i izgubio zeljeno.Sada stisavam strasti kad god osetim najmanji povod.
Znaci ljubomora ustvari skodi samo onima koji je emituju.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
yoga mi kao pomaze....ali i dalje sam ali danas sam shvatio zbog chega sam ljubomoran, tj da nisam ljubomoran samo tako..nego da mi je to doshlo kao neka vrsta orudja za neshto....
tako da ce da ce sve da bidne ok....
By Бреее!!!
malo ljubomore je dobro, znak je da volis ! :) ))
malo vise, treba se paziti da se nesto ne polupa u stanu ! ;)

onome zbog koga si ljubomoran, treba staviti na znanje to jasno...a ne sve drzati u sebi do eksplozije !
bar ce ti biti lakse, ako razlog ljubomore i dalje ostane ! :)

neces moci sebi da prebacujes da nisi sve preduzeo, brze ces doci do saznanja da je tako bolje, da zapravo takve licnosti i ne zavredjuju tvoju preveliku predanost, paznju ! :trep:

a, onda rad, ucenje...najbolji su nacin da se misli usredsrede na nesto novo, a ne neuzvracenu ljubav i paznju ! :)
:kiss: :love: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Mouse
Ja mislim da odredjena kolicina ljubomore moze da bude zdrava ukoliko ume da se kontrolishe.

Onaj ko voli prirodno je da s vremena na vreme bude malo ljubomoran. Odnosno ako stvarno volis nema ti leka :no: :cut: :no:

Ja sam takodje shkorpija i jako sam ljubomorna, posesivna itd, itd. Ali sam mukotrpnim radom i strpljenjem nauchila da je kontrolishem :cool:
:klap:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Alexandrus Magnus
Ljubomora je senka ljubavi..
Sto je ljubav veca, senka je duza..

Nema ljubavi, nema ljubomore!
:yes:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by bigirl
Jako sam ljubomorna osoba. I umem da preteram. Cak umem da budem ljubomorna povodom stvari koje su bile pre mene, tipa "grrrr, ja nisam prva s kojom cekas novu godinu", "grrr, ja nisam prva s kojom provodis noc" i sl. I veoma sam ljubomorna na bivse deckove i devojke drage mi osobe. Uf, mrzim ih!

A kad je neko ljubomoran prema meni... Hej, pa to volim. Bas mi je slatko. Tada znam da je osobi s kojom sam stalo do mene. To mi je neki znak ljubavi.

Gledam to po sebi. Kad nisam ljubomorna - onda nisam ni zaljubljena.

PS Kad preteram sa ljubomorom tj kad pocnem da gusim... izvinim se. Ono, kontam da sam preterala.
That's my girl. :poklon:
Korisnikov avatar
By frenki
mala doza ljubomore oke...al sve u svojim granicama..
previse ljubomore znaci da osoba nema samopouzdanja i da nema povjerenja u voljenu osobu a bez povjerenja nema veze stoga...

ja inace nisam ljubomorna a i kad jesam skuliram se,ne dopustam bas da se to vidi na meni
Korisnikov avatar
By olgic
Mislim da je sasvim normalno biti makar malko ljubomoran..To je na neki nacin dokaz da ti je stalo do te osobe..E sad samo treba znati kontrolisati je i ne preterivati:)
Korisnikov avatar
By apotekarka
Zašto moramo da posedujemo?
To nas pretvara u paranoike i teške ljude....
Dajem isfoliranoj monogamiji još 20 godina raspada, a onda kraj....:grouphug:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dušica
Ljubomoru ne treba sprecavati ljubomora je super.Samo je treba sprecavati da izadje u javnost.Nemoj nikad pokazati da si ljubomoran nego cooliraj kao ma sta me briga sta radi:-)).Pali varijanta 100%
:D Naravno... :cool:
Korisnikov avatar
By Galateja
Jako sam ljubomorna osoba. I umem da preteram. Cak umem da budem ljubomorna povodom stvari koje su bile pre mene, tipa "grrrr, ja nisam prva s kojom cekas novu godinu", "grrr, ja nisam prva s kojom provodis noc" i sl. I veoma sam ljubomorna na bivse deckove i devojke drage mi osobe. Uf, mrzim ih!

A kad je neko ljubomoran prema meni... Hej, pa to volim. Bas mi je slatko. Tada znam da je osobi s kojom sam stalo do mene. To mi je neki znak ljubavi.

Gledam to po sebi. Kad nisam ljubomorna - onda nisam ni zaljubljena.

PS Kad preteram sa ljubomorom tj kad pocnem da gusim... izvinim se. Ono, kontam da sam preterala.
Ti kao da si o meni govorila,a ne o sebi.Imamo skoro iste 'simptome' kada je o ljubomori rec.:temperatura:
By Swanheart
Mozda zvuci cudno,ali ja zaista nisam ljubomorna osoba.:)
By Ljudmila
Ljubomora je izdanak sujete i posesivnosti zato NE SERITE ! :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Idealan lek : ucini ti njega ljubomornim
pa nek onda on pravi stetu po svojoj kuci:tumble:
Korisnikov avatar
By wroom
Originally posted by _Osiris_
Nikako!!! Zasto uopste sprecavati jednu tako prirodnu stvar kao sto je ljubomora? Mislim da je samo treba lepo iskanalisati, i sopstvenu i partnerovu... onda sve dodje na svoje mesto. Uostalom, oni koji se zale na ljubomoru, cim partner prestane da biva ljubomoran, onda se zale na nedostatak osecanja... Nadjite ljudi sredinu u uzivajte u tome!
I couldn't agree more..mala dozica iste pokazuje da vam je stalo do nekoga, da imate emocije za nju/njega,da u krajnjem slucaju niste indiferentna masina vec covek sa celim dijapazonom osecanja
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Kako moja ljubav ume da kanalishe ljubomoru koju emitujem ovih dana kao luda :) lepota :) (volim je bwe shto je tako pamtna) :)
Korisnikov avatar
By gaylove
Pa koliko je pripadnika ovog sveta u kome zivimo promiskuitetna, nije ni cudo sto su ljudi ili totalno hladni ili su stalno sumljicavi. A sto se ljubomore tice, ljubamoran je samo onaj koji je zaljubljen. Ne treba potiskivati ljubomoru, ali ne treba ni preterivati. Naravno, treba uvek razgovarati sa partnerom, ako Vam je nesto sumljivo. Razgovor sa partnerom sve moze da pobedi, pa cak i ljubomoru. Ukoliko je razgovor iskren i otvoren.
Korisnikov avatar
By black_wings
a kad i navika umesa prste...a joj....
secam se jedne veceri kada nisam mogao da disem kolko sam bio ljubomoran jer je decko izasao bez mene (sam sam kriv nisam hteo)..to je bilo pre neka 2-3 meseca.a sada kada osetim ljuboomoru kazem sebi:
"To je njegov zivot, ne moj.Ima pravo da radi sta zeli"Zar ne?
Korisnikov avatar
By Crave
Jednostavno Uni .... onesposobi uzrok ljubomore i ljubomora ?e trenutno nestati.
Korisnikov avatar
By Don`t Look
Ljubomora je cudnovata bolest..Ne mozes da umres a ni da se izlecis..
Meni u granicama normalnog i prija partnerova ljubomora,sto znaci da mu je stalo do mene..Mada i ja znam da budem zajeban tu......
By spf 3000
Originally posted by Swanheart
Mozda zvuci cudno,ali ja zaista nisam ljubomorna osoba. :)
:hail: :hail: :hail:

kako, kako, kako? :wow: :puzzle: :alikako:
molim te nauci me, bicu ti zahvalna u svim zivotima :)

unicorne koliko ja znam ljubomori leka nema.
ne znam zasto toliki silni ljudi to vezuju za samopouzdanje. to je jednostavno stvar karaktera npr. kao sto si strastvene prirode tako si i ljubomoran, posesivan itd. jednostavno takav si.
mozda mozes da se promenis. ne znam. meni ne polazi za rukom. u svakom slucaju mozes da glumis njeno nepostojanje ne bi li osobi s kojom si dao prostora da dise.
By spf 3000
Cak umem da budem ljubomorna povodom stvari koje su bile pre mene, tipa "grrrr, ja nisam prva s kojom cekas novu godinu", "grrr, ja nisam prva s kojom provodis noc" i sl. I veoma sam ljubomorna na bivse deckove i devojke drage mi osobe. Uf, mrzim ih!
kako te samo razumem :yes:
Korisnikov avatar
By BARAKUDA
Ljubomora se obi?no definise kao negativna emocionalna reakcija na stvarno ili zamišljeno ugrožavanje ljubavnog odnosa. Obi?nim re?ima re?eno - bojimo se da ?e se ljubav i naklonost osobe koju volimo okrenuti prema nekome drugome. Svi su ljudi u nekom trenutku svoga života (bili) ljubomorni. Ono po ?emu se razlikuju je u?estalost ljubomore. Neki su bili ljubomorni ?eš?e i intenzivnije, dok se kod drugih ljubomora javljala reðe i slabijim intenzitetom.

Gde ima ljubavi, tu je i ljubomora - obe spadaju u normalna ljudska ose?anja. Ljubomora, doduše, jeste iracionalna i jeste usmerena ka drugome, ali ne sme se zaboraviti da ona ipak poti?e iz nas samih.
Kada govorimo o ljubomori, pre svega imamo u vidu jedno žestoko stresno stanje sastavljeno iz više emocija. Kojih? To mogu biti strah, gnev, bespomo?nost, ?ežnja ili žudnja, bol, tuga, razo?aranje. Strahujemo od toga da ?emo biti iznevereni ili strahujemo od gubitka; strah od poraza karakteristi?an je za muškarce, a strah od samo?e je tako karakteristi?an za žene.
Zanimljivo je uspostaviti relaciju izmeðu tri ose?anja: zavisti, posesivnosti i ljubomore. Kod sve tri varijante dominantna crta je samosažaljenje. Ako je u pitanju zavist, re? je o ne?emu što ne možemo da postignemo, na primer, u ekonomskom smislu; posesivnost se svodi na konstataciju: jadan ja što nemam nekoga, dok se kod ljubomore stvar svodi na: jadan ja što nemam tvoju ljubav i pažnju.
Ljubomora kao osecanje je urodjena osobina, tako da se ne moze promeniti, ne mozes je izgubiti kao osobinu ali se moze delemicno kontrolisati.Ako u ljubavnom odnosu nema ljubomore ne znaci da nema ljubavi,strasti i ostaloga.Poenta je u tome da ljubomora ne treba da gusi ljubavni odnos.Dobro je i zdravo biti svestan ljubomore i priznati je kao svoju osobinu a ne pretvarati je u manu.Ljubomora je normalna dok time ne opterecuje druge ili ne prelazi u posesivnost,koja je vrsta bolesti.

Postoji nekoliko osnovnih grupa ljubomore

-Pozitivna ljubomora-takva se prikriva
-Sebicna ljubomora koja najcesce dolazi do vlastite nesigurnosti
-Opsesivna,destruktivna ljubomora koja unistava sve pred sobom u prvom redu ljubav

Ljubomoru mnogi smatraju hronicnom bolescu i nazalost nema joj leka.
Najzalosnije je kada se osoba dovede u to stanje,radi necije pasesivnosti a nemoze se tome oduprieti..A ljubomora snosi i dodatne posledice,od mrznje do ubijanja,nije bitno u kojem obliku.

Ljubomorni su skloniji:
• oni koji su nesigurniji u ljubavnom odnosu - ?esto vide opasnost i tamo gde je nema
• oni koji procjenjuju da osim braka ili veze nemaju drugih važnih stvari u životu
• ljudi niskog samopoštovanja - obi?no sumnjaju da mogu zadržati partnera
• rastavljeni - u svom novom odnosu
Što ?initi?
• Otvoreno razgovarajte s partnerom - ne napadajte ga nego recite kako se ose?ate
• Razmišljajte racionalno - uprotstavite se mislima koje vas izluðuju. Evo nekih ideja koje vam pritom mogu pomo?i:
Ljubomora je u odreðenom stepenu verovatno neizbežna
Vi ste ti koji ste odgovorni za svoje ose?aje. Ako ste izabrali ose?ati ljubomoru, možete isto tako odabrati ose?ati i nešto drugo.
Svi ponekad "igramo" neke igre kako bi izazvali ljubomoru. Možda to trenutno radi i vaš partner.
Neki ljudi su toliko usmereni samo na sebe da jednostavno nisu u stanju biti verni.
Nijedna ljubav nema doživotnu garanciju.
• Radite na svom samopouzdanju.
• Ljubomora nije dokaz ljubavi - ona je samo dokaz vaših potreba i vaše o?ajni?ke želje da zadržite ono što trenutno želite i vaših možda nerealnih o?ekivanja od budu?nosti.
• Ne budite suviše strogi prema sebi - mnogi ljudi pokušavaju potisnuti ljubomoru kada je osete, no ?esto u tome ne uspijevaju. Voleti nije uvijek lako - mnogo puta smo povrijeðeni, nesigurni i želimo nekome u životu biti na prvom mjestu. To ne zna?i nužno da nam nedostaje samopozdanja ili da smo posesivni - to samo zna?i da smo ljudi i da žalimo za ne?im što gubimo ili bismo mogli izgubiti.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Ljudmila
Ljubomora je izdanak sujete i posesivnosti zato NE SERITE ! :)
:klap:

evo i ja sam skorpija pa se ne dam ljubomori ...
najbolji lek - pridruzi im se, ne mozes biti ljubomoran/na ako svi zajedno uzivate :grouphug:
Korisnikov avatar
By Mars
Okrenuti se i otici. Simple as that.

Zatim uzivati u osecaju slobode i sopstvene velicine koji slede.
Korisnikov avatar
By djesi
Ljubomorata e zavist, a zavista e mal nizok prorok, koj ne poznava drugo zadovolstvo do celosno unistuvanje na svojot predmet.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Moja ljubomora vec pocinje da me nervira....i to nije dobro:down::mad:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Mars
Okrenuti se i otici. Simple as that.

Zatim uzivati u osecaju slobode i sopstvene velicine koji slede.
je l' ima neko bolju ideju? :nerd:
:vezan:
Korisnikov avatar
By unic0rn
jebote, 3 godine :) )

steta sto nema uvodnog posta, bash me zanima shta sam napisao i bilo bi zanimljivo uporediti sa onim sto cu sad da napishem :)

setih se zasto sam pokrenuo temu i koliko sam tada pizdeo i gubio zhivce i sad mi je to smesno... :)

3 godine kasnije, sa dosta iskustva vishe, malo vishe emotivne zrelosti i na vreme skontanim stavom da mi zapravo ne posedujemo nikog recimo da ove pojave prakticno nema.

a mozda sam samo u medjuvremenu postao ice queen pa me sad bole dupe sta ko radi :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!