Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By scout_finch
danas je Hys napravila najsavrseniju picu ikad. ja cu stavim fotke, a ona ako 'oce nek napise recept. :D

SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
By Hys.
Da znaš da ću da ispišem recept jer ću zaboraviti posle kad budem tela opet da pravim :)
Korisnikov avatar
By Mars
jel to ono sa karfiolom?
Korisnikov avatar
By Hys.
Nemam adekvatne spravice da dobro iscedim karfiol, ali ću probati i to :) Ovo je sa svim što može da ti padne na pamet :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Pošto znam da ću se posle pitati koliko čega sam metnula, a kombinacija je stvarno ispala čudno dobra, da zapišem ja sebi ovdena dok je sveže.

Za testo:

Oko 450 g mekog brašna T500 (treba još za posipanje)

2/3 svežeg kvasca

U zdelu sipati oko 2.6 deci tople vode (ne vrele, tople, sa česme) , kvasac, kačićicu soli, šećera i brašna i ostaviti da narasta kvasac. Kad naraste umesiti sa brašnom, preporučujem kutlačom u početku. Ostaviti na toplom da naraste skoro 3 puta - trebalo je pola sata jer sam stavila blizu sporeta di sam pravila sos.

Kad naraste razviti testo, ovo je količina za onaj pleh najveći koji ide celom dužinom šporeta, ostaviti da vise krajevi u plehu.

Za sos

Imale smo jedan tomatino u frižideru ( :lol: ) pa se to iskoristilo - u avan prvo jedan veliki čen belog luka izgnječiti da ispusti dobro sok. U isti avan dodati maslinovo ulje, nemam pojma koliko otprilike bih rekla 2 kašike.

Sitno iseckati manje od cetvrt crnog luka srednje veličine, baciti na tiganj sa malo maslinovog ulja, da postane staklast, onda beli luk sa uljem i kad krene da miriče tomatino i bosiljak, so i biber po želji - ja nisam stavljala so ni biber jer je slanina i kulen kao i sir već sve slano. Kuvati dok ne ispari trećina recimo, postane gušći - to bude jako brzo.

Iseći 2 manja i tanka šnita slanine na pravougaonilčiće jako sitne, isto tako 100 grama šunke, odvojiti 8 kolutova kulena, i na tanke listove iseći oko 200 grama šampinjona - izrendati 300 grama kačkavalja i jednu papriku tanko iseći na kolutove, 4 taaaanka koluta crnog luka.

Prvo sos (dovoljno ohlađen), šunka, slanina, pečurke, paprika i crni luk. Ispod krajeva koji vise ubaciti deo kačkavalja, zatvoriti krajeve (tako dobijemo sir u korici). Maslinovim uljem premazati krajeve četkicom, preći i sosem malo preko.

10 minuta u rerni na jakoj vatri, okrenuti na pola pečenja.

Izvaditi posle 10 mina, tek sad dodati kulen prvo i ostatak kačkavalja i još 3 minuta u rerni.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja ovo mi tako nije trebalo da čitam ovako kasno i ovako gladnom. :(
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jedva cukam sutra da odmrznem podvarak :love:

@Hys. pobogu zabogu, sta se desilo na putu od pleha do tanjira? izgleda skroz drugojacije :giggle:
u svakom slucaju deluje :njam:
Korisnikov avatar
By scout_finch
desilo se da moj telefon nema blic, a da u dnevnoj sobi u kojoj je nastala slika s tanjirom ima bolje, dnevno svetlo. a kuhinja je mracna :D
Korisnikov avatar
By Hys.
A telefon kome je još i prazna baterija i utaknut je u kujnu da se slika cela jer scout nije mogla da izdrži da je ne iseče pre nego što se iole napuni iako je bila vrela :D

@ Korvin

Ćuti, meni se opet jede al nema nestalooooo :sigh:

Scout, oćemo opet za vikend, ko pravi prasići :lol: ?
Korisnikov avatar
By scout_finch
vazi, ti pravi, a ja cu da slikam opet. it's all about teamwork :D
Korisnikov avatar
By Hys.
I nemoj posle opet da se žališ što te šaljem u prodavnicu, ipak se ja bakćem sa oklagijom :D
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2594755#p2594755]scout_finch napisao:[/url]nije s karfiolom.
drugim rečima NORMALNA pica :D

Ne znam...ja sam jedno vreme testo pravo po nekom ČAROBNOM receptu koji je kružio i u koji nema šta ne ide - i jogurt, i ulje i jaje i kisela voda i ne znam šta sve ne. I ok je je bilo. Onda sam od žene koja radi u mojoj omiljenoj piceriji čuo da je testo najjednostavnije moguće sa elementarnim sastojcima.

Što se fila tiče, ja na svojoj izbegavam sve ono povćasto što si ti stavila, jednostavno ne volim te kombinacije (pa mi je ovde problem da nađem picu bez belog i crnog luka).

Posle godina eksperimentisanja i mnogo pica koje sam napravila, ključni momenti moje savršene pice su sledeći:
1. ne previše paradajza (greška koju sam godinama pravio i hvala bogu što je izbacih iz glave). paradajz čist pelat, bez ikakvih začina osim origana
2. sir preko toga, što masniji i žući
3. meso: idealno suvi vrat i to ne previše postan
4. plus: neko teško aromatično meso, jako malo, kao začin, može i sitno seckana čajna, do dva prstohvata, ne više
5. zelena paprika. minimalno, nekoliko kockica. ne znam šta joj radi ali je aroma zbog nje super.
6. kap maslinovog ulja preko
7. sve to na krupnoj morskoj soli
8. što jača temperatura
9. procitah opet tvoj recept pa da se setih: obavezno rastanjivanje oklagijom, ne rukama (osim ako nije ono profi bacanje po vazduhu). Oklagijom, thin crust u mom slučaju i višak se odbaci

Ovo tvoje sa okretanjem mi zvuči zanimljivo, koristan trik ako rerna ne peče idealno.

I još jednom bih podvukla značaj origana. Jak, aromatičan origano je jako važan.
Korisnikov avatar
By belch
ja pravim tako što odbacim sve mesne kombinacije :D
al zato stavim raznih sireva

testo pravim najjednostavnije - brasno, so i malo ulja sjedinim da nema grudvica, u šolju s mlakom vodom stavim pola kvasca sa kašičicom šećera, pa napravim testo kad se dvasac, da prostite, digne.

onda ostavim testo da odmara dok seckam crni luk, maslinke, paprike i šampinjone. uglavnom stavim dve do tri vrste sira, a jedan od njih je uvek neki buđavi, ima ih sad za ne tako ogromne pare

sos mi je samo pelat, matori prave domaći sok od paradajza pa to procedim, i obavezno stavim sloj maslinovog ulja na testo pre bilo čega.

i pečurke obavezno idu poslednje, jer puštaju dosta vode, pa ne volim da ta voda ostane zarobljena ispod sira, onda mi bude gnjecava pica.
i origano ide od gore, ranije sam ga stavljala na pelat al se mnogo bolje oseti kad je od gore

često izvadim picu na pola pečenja pa razbijem po jedno jaje na svaku polovinu. onda gledam da se ne ispeče skroz, nego izvadim dok je još rovito pa razmažem po celoj površini, od vreline pice se tako ispeče do kraja
Korisnikov avatar
By spliff
Slika

3 jajeta
3 šoljice kukuruznog brašna
3 šoljice belog brašna tip 400
3 šoljice ulja
3 šoljice jogurta (1 čaša)
200g belog sira
prašak za pecivo

dobro podmazati pleh
ugrejati rernu na 250C
kad stavite projice smanjiti na 210C
peći oko 25 minuta

Po potrebi dodati:
spanać
zelje
duvan ćvarke
...
Korisnikov avatar
By belch
jel moze ovo u običnu tepsiju?
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
^naravno da moze i seckas na kockice
samo zavisi kolika ti je tepsija da pa povecas masu
jaoooooo sad mi se ruckju projice!
Korisnikov avatar
By belch
E pa kul, znam onda sta cu za rucak :D
Korisnikov avatar
By spliff
naravno da moze i u tepsiji
samo da se prilagodi vreme koje je potrebno da se ispece
Korisnikov avatar
By belch
ono, kad je čačkačica suva nakon što probodeš testo? :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Mars, naravno oklagijom, ja ne znam kako bi drugacije stanjila testo, cak i profi pica majstori pocnu sa oklagijom. Igrala sam se malo i onog prebacivanja preko laktova kad sam ga dovoljno razvila :)
Korisnikov avatar
By gossip
danas jos uvek nista
ali veceras cu palacinke
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2594885#p2594885]spliff napisao:[/url]Slika

3 jajeta
3 šoljice kukuruznog brašna
3 šoljice belog brašna tip 400
3 šoljice ulja
3 šoljice jogurta (1 čaša)
200g belog sira
prašak za pecivo

dobro podmazati pleh
ugrejati rernu na 250C
kad stavite projice smanjiti na 210C
peći oko 25 minuta

Po potrebi dodati:
spanać
zelje
duvan ćvarke
...
ovo bas dobro izgleda, probacu napraviti u tepsiji, nemam te kalupe za mafine
.........

evo i jedan praktican brzopotezni recept od mene, najsocnije spremljena testenina

U dublju podmazanu tepsiju staviti pola kilograma nekuvane testenine(makarone recimo), iseckati sta se ima(slaninice, prsuta), izrendati kackavalja po zelji, posuti malo origana, sve to izmesati u tepsiji i jos narendati ekstra sira po svemu i preliti po zelji kecapom.
Potom sipati vodu da prekrije sve u tepsiji i staviti da se pece u rernu na nekih 200 stepeni oko 1 sat.Najbolje proveravati dok se pece.
Cilj je da sve bude spremljeno da se topi u ustima.jede se toplo.

Mogu razne kombinacije...ko sta voli
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja u te projice metnem kisele krastavcice, ajvar, sunku i kulet i po mogucstvu preko njih slaninu pa da te bolnica vidi :love:
Korisnikov avatar
By belch
kupila sam pleh za projice! weee
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!