Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
- Kako ide prodaja u vašoj radnji?
- Slabo! Ljudi kupuju samo ono najneophodnije: kafu, cigarete i dopune za tel.

Toliko o uglovima gledanja.

Ne plaćamo ništa što MOŽE da se ne plaća, što neće da ti isključe, odseku, gone i sl.

I ja mislim da je prevoz neopravdano preskup.
Korisnikov avatar
By blenta
meni super smesno kako vama koji ste tako dusebrizni
te vam smeta kako neko ko nema veliku platu moze da plati prevoz (a koristi ga)
a nikakav problem nije da tim sa ispod 1k ojra platom prevoz placaju ljudi
koji prevoz ni ne koriste (a mozda imaju i manju platu- znate ono odnos plata beograd/ostali)
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
Wow, kako smo slozni kod javnog prevoza. Stvarno se divim elementarnom ljudskom saosecanju, zaista.

Nisam ja govorio o besplatnom javnom prevozu u bukvalnom smislu, naravno da u monetarno kapitalistickom smislu postoji cena.

Nadam se da bi bili tako principijalni i kad se radi o socijalno ugorzenim kategorijama. Posto naravno, i proizviodnja hrane, odece, obuce, ima svoju cenu. Ma jok, sto stati tu, i javne kuhinje kostaju. Gde je ta granica? Lepo kad vam se pojave gladni i bosi ljudi, vi recite "nista nije besplatno". Kapitalizam bato, zaradi.

Ja nisam komunista, ali ocigledno da jesam budala. Posto ne drkam na svoj ekonomski status. Ne gledam "nize" slojeve sa snobovskim prezirom. Ne molim se tom protestantskom detetu, radnoj etici. Tako da mi je taj monetaristicki framework totalno nejasan. Ali valjda je to ono sto ljudi zele, nesto gde mogu da se osete tako superiorno naspram drugih, a zapravo je tako sitno i pateticno.
Sto se tice "besplatnog" javnog prevoza, nisam naivan, naravno da bi postojala cena koja bi u nekom vidu morala da se nadoknadi, ali tu na scenu nastupa tehnologija. Ako bi autobusi koristili savremenu tehnologiju like hidrogen, efikasne komponente i dugotrajni materijali, sa pridavanjem vaznosti na dugotrajnosti tih vozila. Cena odrzavanja takvog javnog prevoza bi bila mnogo mnogo manja, gde bi preuzimanje troskova moglo da padne na ledja drzave. Oh da, znam da ce mnogi da se najeze spominjanja drzve, ali ona i jeste tu za nas, a ne obrnuto.
Podrzao bih (u buducnosti afkorz) neke mnogo radikalnije ideje tipa meglev izmedju tri najveca grada u drzavi Novi Sad-Beograd-Nis. Jeste da bi cena takvog jednog projekta bila astronomska, ali odrzavanje takvog jednog sistema bi bilo zaista minimalno, a decenijama (ako ne i duze) bi imali kvalitetan, brz a pre svega jedan od najbezbednijih prevoznih sredstava na svom raspolaganju. ( btw. Negde sam citao da planiraju da ih potpuno automatizuju, a napajaju iz solarnih panela koje bi stavili na sine.)

Ali zasto gledati u buducnost, kad je svako sa platom od 300e car u svom malom svetu, posto moze da kenja na one sa manjom, ili ne daj boze nezaposlene. Robovlasnicka drustva, u svoj svojoj lepoti.

:nokti:
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
Oh da, hteo bih i da spomenem jedan momenat kad sam isao tri-cetiri stanice autobusom, a pritom nisam imao para za markicu tih dana. Zapravo nisam imao prebijene pare u dzepu. A morao sam da odem do zavoda za zdravstveno osiguranje. I tako udjem ti ja u autobus kad na sledecoj stanici kontrolor me napao kad sam rekao da nemam kartu, da nisam imao para da je kupim, i da cu izaci na sledecoj stanici, posto ne mogu iz vozila u pokretu. Kad sam izasao on je izasao sa mnom sa njih petoro, gurajuci me ramenom sa recima "sta ti mene vredjas? Ko si ti, da se svercujes? Hajde uradi me pedercino. itd." naravno, ovi drugi su stajali sa strane ocekujuci da su ja pasti na foru i udariti ga kako bi se umesali, oborili me, i pozvali komunalnu policiju da me privede.

E to je ta vasa kontrola, to je ta politika, ta esencija onoga sto vi zagovarate.
(Nisam moga peske, posto je dragi moji iz krugu dvojke, u predgradju razdaljina izmedju stanica mnogoo dalja nego u centru grada.)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592037#p2592037]barni napisao:[/url]Secam se jedne moje drugarice, koja nikada nije kupila povlasticu za prevoz, kada smo studirali uvek se svercovala i onda posle par godina nasla je dobar posao sa platom od skoro 1000 evra i jednom prilikom u nekom druzenju potegla se prica o svercovanju u prevozu..ona je tada bila zagovornik da nije uredu svercovati se i smatrala je to bezobrazlukom.

hocu da kazem da oni koji dobro zaradjuju svet vide iz sasvim neke drugacije perspektive dok oni koji ne zaradjuju ili zaradjuju 200 evra mesecno sve to gledaju iz nekog drugog ugla.

za nekoga je 70 dinara nikakav novac a neko za te pare doruckuje.
O tome pricam. :nokti:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592044#p2592044]Coryn Cral napisao:[/url]A morao sam da odem do zavoda za zdravstveno osiguranje.
(Nisam moga peske, posto je dragi moji iz krugu dvojke, u predgradju razdaljina izmedju stanica mnogoo dalja nego u centru grada.)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591940#p2591940]Coryn Cral napisao:[/url]Jedino se mora umreti, sve ostalo je diskutabilno.
:grin:

meni samo nije jasno to vaše "morao/la" sam da idem prevozom i "moram" da idem prevozom do posla. okej ako ste invalidi, ali ovako vam taj razlog ne prolazi

kontam ja udaljenost, ali šta onda, treba i bus za bilo koji drugi grad da bude besplatan jer je daleko?

i to kako bi trebalo da bude i šta bi bilo kad bi bilo da je država takva i takva i poređenje sa drugim država isto nema poente, jer je kod nas tako kako jeste i teško da će se išta promeniti
volim ja i podržavam optimizam, ali nekada je potrebno i realistički sagledati stvari
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592051#p2592051]EnMademoiselle napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592044#p2592044]Coryn Cral napisao:[/url]A morao sam da odem do zavoda za zdravstveno osiguranje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591940#p2591940]Coryn Cral napisao:[/url]Jedino se mora umreti, sve ostalo je diskutabilno.
:grin:

meni samo nije jasno to vaše "morao/la" sam da idem prevozom i "moram" da idem prevozom do posla. okej ako ste invalidi, ali ovako vam taj razlog ne prolazi

kontam ja udaljenost, ali šta onda, treba i bus za bilo koji drugi grad da bude besplatan jer je daleko?

i to kako bi trebalo da bude i šta bi bilo kad bi bilo da je država takva i takva i poređenje sa drugim država isto nema poente, jer je kod nas tako kako jeste i teško da će se išta promeniti
volim ja i podržavam optimizam, ali nekada je potrebno i realistički sagledati stvari
Well, ako bas moram da ulazim u detalje. Da, ne mogu toliko dugo da hodam posto imam povredjenu kicmu. A morao sam hitno do zavoda, pa nisam mogao da organizujem nikakva drugi prevoz.

Je l' vas zadovoljava odgovor? Ispunjavam kriterijume prava da zivim? I koliko ljudi u ovoj zemlji u nekom momentu moraju da odu negde, a nemaju za kartu?

:roll:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
da, zadovoljava. da si to rekao kontroloru i da je hteo da te izbaci, ja bih prva došla i platila ti kartu da sam bila u busu sa tobom iako te ne poznajem, jer se slažem sa tobom oko solidarnosti

ali opet treba da shvatite da je to njihov posao i ako bi propustio tebe bez karte, sigurno bi se bar par njih u busu pobunilo i ne bi htelo da pokaže kartu, što bi kontroloru išlo na štetu.
ako očekujete shvatanje i toleranciju, onda ih i pružajte.
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592056#p2592056]EnMademoiselle napisao:[/url]da, zadovoljava. da si to rekao kontroloru i da je hteo da te izbaci, ja bih prva došla i platila ti kartu da sam bila u busu sa tobom iako te ne poznajem, jer se slažem sa tobom oko solidarnosti

ali opet treba da shvatite da je to njihov posao i ako bi propustio tebe bez karte, sigurno bi se bar par njih u busu pobunilo i ne bi htelo da pokaže kartu, što bi kontroloru išlo na štetu.
ako očekujete shvatanje i toleranciju, onda ih i pružajte.
You're missing a point. Ne radi se tu o meni. Vec o situaciji u kojoj svi mi mozemo da se nadjemo. Nema sta ja njemu da dajem svoje zdravstvene dijagnoze, da ga molim i kumim. I nema on pravo da mene napadne, a bio sam fin i kulturan u ophodjenju. Ali to je taj sistem koji melje sve zivo, bez bilo kakvog osecaja za ljudska bica.

Neko rece da se smeje dusebriznistvu. A to samo govori o elementarnoj empatiji za drugo ljudsko bice. I ja se nadam da nikad nece morati to da dozivi. Posto bi se onda prica obrnula, pa ne bi mi prosipao ovde svoje kapitalisticke pamflete.

A ja cu uvek ostati na strani potlacenih, pa neka zvucim pateticno. Stvar principa, sorry.
By avgust
svejedno, ko moze da plati neka plati, ko ne moze, a treba prevoz neka ne plati, pa sta.
i ovi koji mogu a ne placaju to je njihova stvar da li ce da strepe od kontrole, da li ce ih izbacivati ili svadjati se sa njima.
najdosadniji su ovi sto placaju i gnjave ove druge kako i oni treba to isto da cine. ako nece da plati, nece,
ko si ti da ga opominjes zbog toga? kontrolor? vlasnik prevoza? smarac?
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
^ dobrodoša/la među diskusije
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592063#p2592063]Coryn Cral napisao:[/url] You're missing a point. Ne radi se tu o meni. Vec o situaciji u kojoj svi mi mozemo da se nadjemo. Nema sta ja njemu da dajem svoje zdravstvene dijagnoze, da ga molim i kumim. I nema on pravo da mene napadne, a bio sam fin i kulturan u ophodjenju. Ali to je taj sistem koji melje sve zivo, bez bilo kakvog osecaja za ljudska bica.

Neko rece da se smeje dusebriznistvu. A to samo govori o njemu, o njegovoj elementarnoj empatiji za drugo ljudsko bice. I ja se nadam da nikad nece morati to da dozivi. Posto bi se onda prica obrnula, pa ne bi mi prosipao ovde svoje kapitalisticke pamflete.

A ja cu uvek ostati na strani potlacenih, pa neka zvucim pateticno. Stvar principa, sorry.
nisam ni rekla da se radi o tebi, tebe sam navela samo kao primer nekog koga ne poznajem, a ako sam u ovom slučaju u finansijskoj mogućnosti da pomognem, pomogla bih mu

razumem ja tebe, ne zameram ti za brižnost, čak štaviše svača čast na tome što si takav.
ali zaboravljaš jednu stvar, a to je ta da taj kontrolor ne predstavlja sistem, kao što ni kasirka u radnji ne predstavlja sistem. kao i bilo koji radnik, eto i ti ako si zaposlen, i oni rade da bi zaradili za život. njihov posao je da naplate to što ti koristiš, nisu oni nametnuli tu naplatu.
zameranjem i otporom prema njima, više štete nanosiš pojedincima nego sistemu. a to je kontradiktorno tvojoj brižnosti prema drugim ljudima

ne poričem da naš sistem ne funkcioniše kako bi trebalo u mnogo čemu, ali u ovom slučaju, ovakva "borba protiv sistema" nikako ne predstavlja dobar način koji bi mogao dovesti do prave promene, već samo do još veće štete
Korisnikov avatar
By scout_finch
placam kartu uvek mada je bezobrazno skupa. retko koristim gradski prevoz, da ga koristim cesce imala bih mesecnu verovatno. a kvalitet prevoza definitivno ne opravdava cenu. od kako su uveli onu uslugu da smsom saznas kad stize bus, nijednom se nije desilo da info koji dobijem bude tacan. samo sviranje kurcu i bacanje 3 dinara. mislim da bi dnevna karta ili neka vremenska karta bila mnogo korektnije resenje. al' ko mene pita.
Korisnikov avatar
By Hys.
Cico postoje neke vremenske karte sada, znam da je A. koristio.
Korisnikov avatar
By Hys.
Nemam pojma, znam da jeste manje od dve karte.
Korisnikov avatar
By nsc
e izedete mi levu cipelu kad ugazim u ono psece ...
nek se javi 1 od tih koji nemaju za kartu za prevoz, a da nema internet, komp, mobilni i ne pusi i ne ...
a ja verujem da vecina sve to ima i koristi
nije nuznik predaleko, nego ti nisi krenuo na vreme, govorili su nasi stari
ako nemate para za kartu, krenite ranije i idite pesice
a ti fazoni tipa nisam zadovoljan kvalitetom - nemoj da ga koristis i resen problem
preskup je? u odnosu na sta? na broj pica koje popijete kad izadjete? na cenu cigareta koje popusite?
na cenu vaseg laptopa ili mobilnog?
:sekirica:
Korisnikov avatar
By blenta
ne zamenjujte teze
ne pricamo o socijalnim transferima - tipa javne kuhinje (gde se od poreza izdvaja za HRANU, ljudima koji ne mogu da plate HRANU), pricamo o tome da ocete da od poreza sakupljenih od svih gradjana subsidizirate ljude u jednom gradu koji nece da kupe kartu za prevoz.

ok Ra, tad nije imao novce za markicu a boli ga kicma (ni to cak ne opravdavam, ne radi se o esencijalnoj stvari kao sto je hrana i nije u redu da ocekujete da vam subsidizira neko drugi), no cak i da to zanemarimo koji je procenat tih a koji je procenat ljudi koji se svercuju a imaju pare za kafice, cigare i ostale stvari
Korisnikov avatar
By blenta
ne bih se mogao vise sloziti
posto vec postoje nize subsidizirane cene markica za nezaposlene, stare, studente, djake...
a ocekuje se da se ne plati nista, da se kenja kako to sto se ne placa nije dovoljno dobro
i ocekuje se da plati neko kome ce da otkinu porez u gornjem milanovcu
da bi neko u beogradu jedanput kupio pljuge umesto karte :)
Korisnikov avatar
By Mars
Uz neshvatanje tih elementarnih stvari, ne moze da se ocekuje ni da se izvrsi pritisak kako bi se situacija promenila. Politicarima ocigledno odgovara stanje kako jeste, ne secam se da je nekom u programu bila reorganizacija javnog prevoza.
By Speculum Columbae
Neplaćanje busplusa je najelementarnije nepristojno ponašanje, nedostatak shvatanja pravila i kauzaliteta i ordinarni bezobrazluk/potreba da se po svaku cenu ide uskurac.
Kada bi ljudi toliko energije utrošili da poštuju najosnovnija pravila, umesto da nalaze "ideološka opravdanja" za sopstvenu lenjost, nepristojnost, egoizam itd.
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
@ Blenda

my my aren't we condescending....:nokti:

Ja sam svoje rekao, ostanimo na tome da se ne slazemo. Posto smatram da nisi u pravu, a i tvoji argumeni su prosto deo ideologije kojoj pripadas. And that's fine by me.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2592025#p2592025]Mars napisao:[/url]Ne pada mi na pamet da pešačim JEDNU stanicu...ali mi takođe ne pada na pamet ni da platim tu vožnju.

Pa da si ti taj mučeni kontrolor - kako bi reagovao na tu priču? I ko je od svih njih koji tu priču valjaju stvarno ušao na prethodnoj i silazi na sledećoj, ILI si se izvozao njih nekoliko a hoće da ga zajebe.

Ne mogu da tvrdim na osnovu priče dotične iskustva u inostranstvu i plaćanja tamo, ALI znajući lično neke druge ljude - znam sigurno da to nema veze sa vrhunskom uslogom, kvalitetom, tačnošću, frekvencijom linija (a kod nas to nije pa si revoltiran)...nego je, prvo, tamo sistem takav, NE PADNE ti na pamet da se švercuješ, a drugo - sa kontrolom nema rasprave, gledali bi te belo i ne bi razumeli šta im pričaš da probaš da im prodaš neku BG foru - nemam pare, jedna stanica, zaboravila sam, evo izaci cu na sledecoj i sl. nego te odere sa kaznom od minimum 200e pa ti vidi dal ti se isplati.

mene jos vise brinu sve ucestaliji napadi na kontrolore, juce jedan isutirao zenu, mislim se ejjjjj dokle smo dosli...pa i oni su deo nas i oni rade da bi prehranili porodicu, za nekih dvadesetak hiljada

ja se svakako slazem da je preskupo imajuci u vidu plate i nezaposlenost ali se ovo sve ne resava nasiljem vec nekim doskocicama (da se napravimo blesavi pa bar 5 dana apsolutno niko da se ne vozi autobusom, pa ko popusti :) ) ili strajkom ili sta vec smislimo
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!