Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bothways
Dadoh danas 3216 dinara za mesečnu markicu. Jbg, ne mogu da se stresiram oko toga da li ulazi kontrola ili ne, a ionako od firme dobijam pare za prevoz.
Korisnikov avatar
By Tungi
Nemam nikakav otpor. Vožnja se mora plaćati.

Ovaj narod bi se samo opirao nečemu, bio to bus plus ili bilo koji sistem kontrole u GSP.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591800#p2591800]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591791#p2591791]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591787#p2591787]alexandermagic napisao:[/url]
blenta napisao: ...
...
.

Kroz sistem naplate karata u GSPovim vozilima godisnji prihod je skoro 1 milijarda evra.
Ali i dalje nije jasno gde te pare odlaze, ko su firme posrednici itd.
Da je prihod milijardu evra, Beograd bi do sad imao pet mostova novih....
kakve veze imaju privatne firme koje posreduju u prodaji BusPlus karata sa zidanjem mostova u Beogradu?
Ceo sistem naplate je privatan i odvija se posrednistvom sto je idealno za prikrivanje stvarnog stanja,Ne znam jel postoji negde podatak ko koliko dobija od prodatih karata.
Nadji podatke i vidi koliki je prihod GSP imao od karata pre davanja naplate putem BusPlusa.Karte su cak bile jeftinije i ljudi su se jos vise svercovali.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591836#p2591836]Galadriel napisao:[/url]Barni, milijarda je ovoliko: 1 000 000 000.

Poređenja radi:

http://www.mfin.gov.rs/UserFiles/File/z ... 202012.pdf
znam da zvuci neverovatno :)

bazi ovo sad

pre uvodjenja BusPlusa GSP od prodaje karata mesecno je znao inkasirati oko 700 miliona dinara!
Cena tadasnje karte je bila 30% jeftinija i ljudi su se vise svercovali.

Uvodjenjem BusPlusa izdato je vise od 3 miliona BusPlus kartica koje se dopunjuju!
Karta je 30% skuplja, manje se svercuje.
Tako sam dosao do te 1 milijarde evra godisnjeg.prihoda od prodaje karata i markica.

Mozda i gresim
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ali barni, autobusi se krecu na benzin koji poskupljuje. to sto je prihod ogroman ne znaci da je i profit.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591852#p2591852]Anhedonie napisao:[/url]ali barni, autobusi se krecu na benzin koji poskupljuje. to sto je prihod ogroman ne znaci da je i profit.
ja nisam rekao da rashodi ne postoje, niti sam ja strucan da se time bavim, pisem samo ono sto su cinjenice...a to je da se autobusi i tramvaji ne kupuju sredstvima od prodaje karate
a sredstava od prodaje karata iznose oko 1 milijardu evra godisnje
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591849#p2591849]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591836#p2591836]Galadriel napisao:[/url]Barni, milijarda je ovoliko: 1 000 000 000.

Poređenja radi:

http://www.mfin.gov.rs/UserFiles/File/z ... 202012.pdf
znam da zvuci neverovatno :)

bazi ovo sad

pre uvodjenja BusPlusa GSP od prodaje karata mesecno je znao inkasirati oko 700 miliona dinara!
Cena tadasnje karte je bila 30% jeftinija i ljudi su se vise svercovali.

Uvodjenjem BusPlusa izdato je vise od 3 miliona BusPlus kartica koje se dopunjuju!
Karta je 30% skuplja, manje se svercuje.
Tako sam dosao do te 1 milijarde evra godisnjeg.prihoda od prodaje karata i markica.

Mozda i gresim
Korisnikov avatar
By Still
to što vi plaćate kartu, to ne ide GSP-u, nego Djikijevoj privatnoj kompaniji I Turcima, ili kome već.

PONAVLJAM:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591814#p2591814]Still napisao:[/url]pročitajte sve, nemojte da vas zavara prvi optimistični pasos.

Бојан Бован, секретар за саобраћај, задовољно је пре неколико дана констатовао да је ефекат увођења система „бусплус” донео Београду осам милиона евра више него пре две године. Утврдио је да се од тог новца могу направити три вртића или школе, купити готово 50 аутобуса или 200 нових амбулантних возила.

Сви ови подаци, ма колико импозантно делују, у ствари су доказ да је нови систем наплате карата од 1. фебруара прошле године, када је почео да се примењује, доживео колапс.

Када се тај вишак у каси од осам милиона евра или 880 милиона динара подели са бројем месеци, лако је утврдити да месечно Градско саобраћајно предузеће „Београд” и приватни превозници заједно поделе свега 74 милиона динара.

То је мало новца, јер када је почео да се примењује „бусплус” систем,
тадашњи генерални директор ГСП-а Милета Радојевић нагласио да би највећи београдски превозник могао да буде задовољан само уколико се месечно у његову касу слије најмање 250 милиона динара.

Сада ГСП добија око 50 милиона динара, што је по курсу Народне банке Србије само око 435.000 евра. Колико је то мало новца показује управо рачуница коју је направила градска управа, по којој сва возила ГСП-а за један дан потроше 410.000 евра.

То практично значи да је захваљујући примени „бусплуса” плаћен само један дан месечно рада ГСП-а. Ако је то успех примене „бусплуса”, шта би онда београдске власти прогласиле за неуспех?

Да би прикрили неуспех у летку штампаном у неколико стотина хиљада примерака, наведени су лажни резултати примене „бусплуса”. Истакнуто је да је возни парк ГСП-а обновљен, али је вешто прикривено да су нови трамваји и тролејбуси купљени пре него што је „бусплус” систем уопште и почео с радом, и да је 200 нових „Соларисових” аутобуса из Пољске купљено за око 63 милиона евра од кредита Европске банке за обнову и развој.

izvor
http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/ ... sa.sr.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By Neutron
Još prolazim kao maloletan, pa me baš briga. Ne osećam neki otpor, ne plaćam zato što nemam para za bacanje. Simple.
Korisnikov avatar
By Torry
kao i sve sto u ovoj drzavi ide mafijasima, kriminalcima, lopovima....

ne ide sigurno za korisne stvari, za plate i penzije, za siromasne, za....
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591833#p2591833]Tungi napisao:[/url]Nemam nikakav otpor. Vožnja se mora plaćati.
Jedino se mora umreti, sve ostalo je diskutabilno.

Ja sam se uvek zalago za besplatan javni prevoz, i uvek cu se zalagati. Za razliku od raznih kapitalistickih mozgova kojima je vrednost novca jedina mera vrednosti, ja ipak mislim da je mnogo bitnija vrednost zivota, kao i njegov kvalitet.

I da placam redovno markicu, zato sto sam u mogucnosti. Ali cu uvek se zalagati za one koji nemaju ili ne mogu da plate, jer to smatram vidom elementarne solidarnosti u jednom drustvu. Mislim da je mobilnost doci od tacke A do tacke B danas , ravno fizickoj egzistenciji.

Ono sto me iritira jeste taj kapitalisticki pristup "plati pa zivi", u danasnje vreme pored toliko nezaposlenih i siromasnih, to je meni ravno kriminalu. Ali posto drustvena raslojavanja danas dobijaju takve razmere, lako je videti te jadne male duse koje misle da su bolje od drugih zato sto imaju novca za jednu tako jadnu stvar kao sto je markica.
Korisnikov avatar
By Tungi
To nije opravdanje. Ne možeš ući u prodavnicu i uzeti nešto, a da ne platiš, jer je ekonomska kriza i nema se posla, ni para.
Korisnikov avatar
By blenta
aman, ne postoji besplatan prevoz
ne postoji nista besplatno a osobito ne usluga u sferi necega sto je toliko skupo
(ulaganje u vozni park, odrzavanje, benzin, plate)
kada ga ne bi placali ne bi bilo besplatno nego bi ga placao neko drugi
sto je em manje fer - jer nema smisla da neko u kragujevcu placa porez kako bi se neki bilde u beogradu dobio jos jednu stvar jeftinije
a pritom manje efikasno glede ekonomske strane

da ne govorimo o moralu, valjda je normalno da uslugu placa onaj ko je istog momenta koristi a neki jadovan 300 km daleko koji beograda ni ne vidi
te kad se zalazete za nesto 'besplatno' zapravo se zalazete da to plati neko drugi, sto nit je fer nit je moralno a vise ce da kosta usled neefikasne alokacije i vecih transakcionih troskova
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa imamo i onih koji se povremeno voze, pa im je teško da plate i jednu vožnju od 72 din.
Korisnikov avatar
By Vel boy
kada bih ovu temu uzeo za vrednu i smislenu s obzirom ko i u kom duhu ju je otvorio, još bih rekao da je stanje javnog prevoza u Pittsburghu, PA, USA (bus prevoz se zove PAT iliti Port Authority of Allegheny County, videti samo kako dižu cene, često više puta godišnje, ticketsa) vrlo slično beogradskom, kako opisaše npr. barni ili still, u smislu vašljivosti servisa koji se često dobije (autobusi kasne preko 15, preko 20 minuta standard, ili se nikako ni ne pojave ("engine blew up" dobije se phone-operatorov standard-odgovor na upit šta bi s scheduled busom koji se nije ni pojavio, and they just hang up), mrzovoljni, pijani, drogirani, ludi što vozači što putnici, neudobni i prljavi prenatrpani autobusi...., s tim što se svakogodišnje sve skuplje i skuplje karte za prevoz moraju (i odvajkada su morale) platiti pri samom ulazu, kakve naknadne kontrole...., a ako nemaš ili ako nemaš egzaktno tačno fare novca u centu i peniju, vozač ti ne dozvoljava da napraviš ni korak napred a nekmoli da uđeš da sedneš u sedište i očekuješ vožnju već te i fizički izbaci s ulaza u autobus).
s tim što u ovom gradu nema nijednog drugog prevoznog sredstva do autobusa, ovde nema ni trola ni tramvaja.
sve ovo ipak nije opravdanje za vašljivost beogradskog bus plusa, ja se npr. slažem s postovima Trilliana i Coryn Crala ovde, ali instrumentalizovati ovu temu za tipične poznate političke težnje autora teme u situaciji u kojoj bi skoro svi oponenti beogradskoj vlasti zapravo bili samo gori na istom mestu, je providno....
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591978#p2591978]blenta napisao:[/url] aman, ne postoji besplatan prevoz, ne postoji nista besplatno, a osobito ne usluga u sferi necega sto je toliko skupo (ulaganje u vozni park, odrzavanje, benzin, plate)
da ne govorimo o moralu, valjda je normalno da uslugu placa onaj ko je istog momenta koristi
te kad se zalazete za nesto 'besplatno' zapravo se zalazete da to plati neko drugi, sto nit je fer nit je moralno a vise ce da kosta usled neefikasne alokacije i vecih transakcionih troskova
:odlican:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591948#p2591948]Tungi napisao:[/url]To nije opravdanje. Ne možeš ući u prodavnicu i uzeti nešto, a da ne platiš, jer je ekonomska kriza i nema se posla, ni para.
:odlican:
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2591940#p2591940]Coryn Cral napisao:[/url]
Ja sam se uvek zalago za besplatan javni prevoz, i uvek cu se zalagati.
A ne razumem šta te sprečava da se zalažeš za to da pri svakom ulasku u gradski prevoz - putnik dobije 10 dinara, m?

Ljudi su ti objasnili gore da ništa nije besplatno, i da to svakako neko mora da plati. Ono kako ti vidiš rešenje, taj neko je DRŽAVA, ali već na prvom koraku izvan te apstrakcije se dolazi do toga da su to na kraju ipak građani, niko drugi. Sve i da se TO plati, zarad toga ostaće neplaćeno nešto drugo što se finansira budzetom. Nismo Abu Dabi. Niko nije Abu Dabi (osim Abu Dabija).

Ja opet kažem: SVE je nakaradno u funkcionisanju gradskog prevoza, ali ta socijalna pravda treba da se regulise drugacijim mehanizmima (uvođenjem kategorija, povlavstica za one socijalne, stimulisanjem korišćenja prevoza van špiceva za penzionere itd) a ne nazovi besplatnim javim prevozom. A jedina razliga između toga što ti zoveš elementarno pravo prelaska sa tačke A na tačku B, i bilo koje druge robe ili usluga je ta što će taj autobus nekako da se kotrlja, što će da ide, pa ćeš ti moći da se voziš neko vreme bez plaćanja, bez ili sa učešćem kontrolora u celoj priči-autobus ide pa ide, inače nema nikakve razlike između toga i elementarnog ljudskog prava na vodu, struju, hleb (čije nezakonito korišćenje jedino ima očigledniji karakter krađe od ovoga)...i gde smo onda stigli? Tori je u pravu: sve što platimo - u startu je preplaćeno i deo tih para ide kriminalcima, mafijašima, reketašima, samo što ovde možeš da se švercuješ, a na npr benzinskoj pumpi ne možeš da kažeš "Sipajte mi 50 litara a ja ću da vam platim 35, JER sistemski lopovluk" - jer bi te oterali.

Ko nije komunista u svojim 20-im godinama, taj jeste bez srca. Ali ko je komunista u svojim 30-im, 40-im i na dalje - taj je bez mozga.
Korisnikov avatar
By spliff
kupujem mesecnu kartu
smatram da prevoz treba da se placa
a najbolji su mi ovi koji samo kritikuju gradski prevo z a hoce da se vize za dz
Korisnikov avatar
By Mars
Ne pada mi na pamet da pešačim JEDNU stanicu...ali mi takođe ne pada na pamet ni da platim tu vožnju.

Pa da si ti taj mučeni kontrolor - kako bi reagovao na tu priču? I ko je od svih njih koji tu priču valjaju stvarno ušao na prethodnoj i silazi na sledećoj, ILI si se izvozao njih nekoliko a hoće da ga zajebe.

Ne mogu da tvrdim na osnovu priče dotične iskustva u inostranstvu i plaćanja tamo, ALI znajući lično neke druge ljude - znam sigurno da to nema veze sa vrhunskom uslogom, kvalitetom, tačnošću, frekvencijom linija (a kod nas to nije pa si revoltiran)...nego je, prvo, tamo sistem takav, NE PADNE ti na pamet da se švercuješ, a drugo - sa kontrolom nema rasprave, gledali bi te belo i ne bi razumeli šta im pričaš da probaš da im prodaš neku BG foru - nemam pare, jedna stanica, zaboravila sam, evo izaci cu na sledecoj i sl. nego te odere sa kaznom od minimum 200e pa ti vidi dal ti se isplati.
By barni
Secam se jedne moje drugarice, koja nikada nije kupila povlasticu za prevoz, kada smo studirali uvek se svercovala i onda posle par godina nasla je dobar posao sa platom od skoro 1000 evra i jednom prilikom u nekom druzenju potegla se prica o svercovanju u prevozu..ona je tada bila zagovornik da nije uredu svercovati se i smatrala je to bezobrazlukom.

hocu da kazem da oni koji dobro zaradjuju svet vide iz sasvim neke drugacije perspektive dok oni koji ne zaradjuju ili zaradjuju 200 evra mesecno sve to gledaju iz nekog drugog ugla.

za nekoga je 70 dinara nikakav novac a neko za te pare doruckuje.

Ja mislim da je prevoz u Beogradu skup jer nije prilagodjen onima koji ga koriste,
Onaj ko radi za 200 evra nece kupiti mesecnu kartu za 25-30 evra,
karta za jednu voznju mu je skupa, pa ce se svercovati od stanice do stanice
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!