- 01 Nov 2013, 16:20
Lepota je koncept koji ne mozemo lako da odvojimo od sredine u kojoj se nalazimo. Verovatno je to nemoguce, s obzirom da na individualni ukus puno utice ideja lepote na kojoj smo odrasli, u nekom rasponu naravno. Kao umetnost, i lepota je nesto sto se desava izmedju posmatraca i posmatranog. Uzimajuci to u obzir, cesto dolazi do raskoraka izmedju vaseg iskustva i kao posmatraca i kao posmatranog i drugih posmatraca - to je naravno ono sto cini individualni ukus. A sta se desava kada se pogled okrene ka unutra? Sta je to na vama sto vam je lepo, ono sto volite, a ne temelji se na percepciji drugih? Ono sto najvise cenite kod sebe, bez obzira da li taj kvalitet nailazi na odobravanje drugih ljudi ili ne? Fizicki ili psihicki, koja vasa osobina vas cini ponosnim, bilo da li ste se sa njom rodili ili ste ulozili vreme i trud na njeno oblikovanje?
Da odgovorim na sopstveno pitanje, ono sto trenutno mene odusevljava je snaga i vitalnost, ne u smislu da mogu da podignem odredjenu tezinu u teretani, vec sama cinjenica da sam jaca nego pre godinu dana i da cu biti jos jaca sledece godine. Povrh toga, sam kontrast je fantastican, s obzirom na to da do pre godinu dana najteza stvar koju sam u zivotu podigla je matematicki prirucnik. Snaga sa vitalnoscu i energijom, i pozitivnim pogledom na svet koji cesto proizilazi iz predhodnih stvari su takodje i najseksi kvaliteti koje vidim kod drugih ljudi.
A sta je sa vama? Sta vam je najlepse na samom sebi? Okice, bicepsi, guza ? Sposobnost govorenja tri jezika? Empatija koja vas tesno povezuje sa ljudima oko vas?
Da odgovorim na sopstveno pitanje, ono sto trenutno mene odusevljava je snaga i vitalnost, ne u smislu da mogu da podignem odredjenu tezinu u teretani, vec sama cinjenica da sam jaca nego pre godinu dana i da cu biti jos jaca sledece godine. Povrh toga, sam kontrast je fantastican, s obzirom na to da do pre godinu dana najteza stvar koju sam u zivotu podigla je matematicki prirucnik. Snaga sa vitalnoscu i energijom, i pozitivnim pogledom na svet koji cesto proizilazi iz predhodnih stvari su takodje i najseksi kvaliteti koje vidim kod drugih ljudi.
A sta je sa vama? Sta vam je najlepse na samom sebi? Okice, bicepsi, guza ? Sposobnost govorenja tri jezika? Empatija koja vas tesno povezuje sa ljudima oko vas?