Originally posted by bg_glee
drage/i,
sinoc je obezbedjenje X-a bez razloga verbalno i fizicki nasrtalo na mene, ophodeci se krajnje nasilnicki.
ubrzo sam napustio prostor time izbegavajuci dalji razvoj konflikta.
ukoliko se na ovaj nacin prema pripadnicima/cama LGBTIQ populacije ophode oni koji bi trebalo da brinu o nasoj bezbednosti (ako ni zbog cega drugog, ono jer su za to placeni), trudim se ne razmisljati o tome sta sve mozemo ocekivati od drugih osoba.
ovo je inicijalni mail protesta.
ukoliko neka/o od vas ima ideju kako dalje reagovati - rad sam.
uzivajte u prolecu!
take care.
nisam bio svedok tvojih problema, pa ne mogu nista konkretno da prokomentarisem od tvojih navoda, ali mogu da potvrdim da se osoblje x-a ponasa krajnje neprofesionalno!
naime, proslog petka je ispred x-a napravljena citava guzva i red, jer je navodno klub pun, sto i jeste bio slucaj, i nisu dozvoljavali da se vise ulazi.
medjutim, obezbedjenje je krajnje drsko i bezobrazno, uz fizicki kontakt, zaustavljalo goste. umesto da im kaze da sacekaju ispred kluba, fizicki ih je dodirivalo i sprecavalo da udju u klub. i dok su jedni stajali u redu i cekali, sto je krajnje neprijatno, jer ljudi prolaze ulicom i cudno nas gledaju i samo sto ne prokomentarisu - vidi, eno su pederi, cekaju da udju u pederski klub i da te eventualno napadnu, drugi posetioci, po ne znam kom osnovu, su ulazili u klub preko reda...
sve vreme cekanja u redu obebedjenje je drsko gledalo grupu ljudi kojoj nije dozvoljavalo da udje, stalno upucujuci pitanja - a vi hocete da udjete, e pa nema mesta... sta je bilo, hocete da udjete, nema mesta, morate da cekate...
takodje su se pogledima i pokretima ruku nabacivali sto se moze smatrati seksualnim uznemiravanjem... ne znam koje su seksualne orijentacije pripadnici obezbjednjenja ovog kluba, ali je neprihvatljivo s moje tacke gledista da me pripadnik obezbedjenja merka od glave do pete, da me direktno posmatra u oci, oblizuje se i palaca jezikom i daje socne komentare sa svojim kolegama iz obezbedjenja...
takodje je neprihtavljiva njihova neorganizovanost, jer jedan radnik pusta grupu ljudi da udje u lokal, a drugi je vraca iz lokala, posle svega par metara!
ovakvo ponasanje i cekanje u redu mozda je prihvatljivo za klubove u nekoj svetskoj metropoli, ali nije za beograd.... da dodje do nekog konkretnog problema, da neko napadne 20ak pedera koji ceka u redu da udje u klub, cisto sumnjam da bi dva-tri pripadnika obezbedjenja mogla da srede situaciju... kao sto sumnjam da bi uopste bili nadlezni, jer mi nismo u klubu vec ispred kluba... a to sto obezbedenje u klub pusta da udju drugi preko reda i sto ne pusta da se u klub udje iako odredjeni broj ljudi iz njega izadje kao da ih ne zanima...
ovakvo neprofesionalno ponasanje treba korigovati i obavestiti vlasnika kluba, jer sam ipak misljenja da mu ovakvo ponasanje njegovog osoblja nikako ne ide u korist... ili mu nije stalo trenutno da o ovome razmislja, s obzirom da pedera u x-u ima nikad vise...