Jheronim van Aken napisao:Znam da svi blagosiljaju i aminuju, ali ostaju još uvek dva pitanja: koliko brzo možemo da se okupimo i kada. Ja imam u glavi i koje bih ljude pozvao, siguran sam da bi došli, jer oni dolaze na takve stvari.
Ja nekako racunam da kada budemo zavrsili sa ovim plakatima, to ce nam dati malo vremena da se izorganizujemo, samo to treba da se uradi polako i da izbegnemo neke pocetnicke greske koje smo sad napravili. I sto kaze Neutron, lakse je organizovati okupljanje nego dizajniranje i lepljenje flajera. A moguce je organizovati se i to relativno brzo, to je moj zakljucak iz svega ovoga.
Ljudi ima, ukljucujuci i strejt ljude, koji ce uvestvovati u ovome sto se sad planira, tako da verujem da moze da se racuna na njih i za takve setnje.
Jheronim van Aken napisao:ali se plašim da je preambiciozno.
Jos jedan moj zakljucak iz svega ovoga je da to uopste nije bitno. I da se skupi 10-oro ljudi, to je dobro i sledeci put ce da bude bolje. Ne mora savrsenstvo i revolucija iz prve, inace nikad nista nece biti uradjeno, jer svako ima drugaciju ideju kako to savrsenstvo izgleda.
Neutron napisao:Ako se izlazi, onda izbeći konkretnu povezanost sa ovime iz prostog razloga. Nije još odlučeno šta sa ovime.
A random okupljanje i performans, relativno lako.
Tako je. Ovo jos nije osmisljeno do kraja i trebace vremena da se osmisli. Za sad je u pitanju jednostavna akcija lepljenja plakata.
EnMademoiselle napisao:Nije najveći problem KO će govoriti već ŠTA će govoriti. Zato i kažem da mislim da je ovo još uvek prerano. Možemo se mi okupiti i diskutovati o tome itd., a kad budemo znali šta ćemo da kažemo, onda da izađemo pred javnost spremni.
Jeste naše pravo, ali na mene prvu kao nekog iz medija bi to ostavilo utisak "grupica revoltiranih ljudi, nah, jaka vest". Treba nam izrađena konkretna struktura (ciljevi, ideje, dalje akcije) ovog projekta, kako bi ukazali na to koliko smo zaista ozbiljni.
Ne moze da skodi, a povecava vidljivost.
+ ono sto rece Neutron, ako bi se to radilo u skorije vreme, izbeci povezanost sa celim ovim projektom bas iz tih razloga koje si navela.
+ ono cime sam sam sebi dosadio jer stalno ponavljam, u ovom trenutku je bitnije da se ljudi (mislim na nas) podstaknu da se ukljuce nego neki konkretan rezultat odmah. Za rezultat ce trebati vremena.
Al' ajde da uradimo sad ovo kako valja, pa cemo onda da razmisljamo o svemu tome.