vratih se kuci.
elem evo ga sajt koji sam vam preporucio
http://mailchimp.com/" target="_blank
i zvao sam profesora elektronske trgovine da ga gnjavim
i rekao mi je da je to po njemu najbolja solucija koju i on koristi za promocije
osim ako ne radi za ogromne kompanije tipa nike, adidas i tome slicno
isto je dobro sto je besplatno ukoliko se salje manje od 12 000 mejlove mesecno sto mislim da je taman - jer ne verujem da ce biti vise od 100 emajl adresa na koje cemo slati...
ja sam na relaciji Lisabon/Kopenhagen zbog faxa to bi trebalo da radi neko ko je u lokalu
medjutim isprobao sam ga danas i proverio opcije
registrujete se preko mejla ( i trebala bi biti lokalna osoba koja ce samo to da radi
jer ne moze par ljudi tipa neutron, katengle i ko je tamo aktivan da pokrivaju sve)
ubacite u listu imejl adrese koje ce da vam budu baza podataka - tu ubacimo adrese svih medija u srbiji kojima cemo slati saopstenje. i posle ima opcija za dizajn imejla i jako je jednostavno.
ono sto je odlicno je to sto postoji metrika tipa koliko je mejlova otvoreno, da li je odradjena neka akcija tipa da li su kliknuli na fejsbuk link ili skinuli slike ili stagod.
i dve napomene (ako vas ovo smara ovde prestanete citati)
prva je - ako dobijete 3 puta opomenu za velik procenat spama (koja se dobije ako mnogo ljudi klikne SPAM) banovace vas. tada samo otvorimo nov nalog i pici. ali znaci moraju se imejl adrese cuvati na jos jednom mestu za svaki slucaj.
druga stvar je- sigurno imamo ovde nekog ko uci zurnalistiku ili je ucio, jer textovi trebaju biti napisani tako da su kratki, slatki, pogadjaju srz a maltene spremni za objavu u pisanim i onlajn medijima tj da onaj ko namerava mozda da ga objavi sto manje posla ima da ga pripremi za objavu