- 01 Okt 2013, 14:46
NeštA sam razmišljao u vezi sa tim sloganima i lepljenjem po strateški odabranim naseljima. Prvo, kad se polepe, odmah ih treba i slikati i javiti medijima da su tu i tu osvanule parole. Ne treba čekati da ih građani i mediji spontano uoče. Drugo, sama ta poruka i slogan ' Aktiviraj se ! '. Mršavo mi to nekako zvuči, ne samo za sebe, već po potencijalu da zainteresuje medije. ' Aktiviraj se ' i šta ? Tirade o nesposobnoj vlasti i nakaradnom sistemu se svaki dan čuju, kao i to da se gaze osnovna ljudska prava i uništavaju životi i ' danas mi, sutra vi ' i bla bla bla. Izanđalo je to i ishabano. Takav vid akcije bi više imao smisla uoči Parade, kao deo promocije Parade, ali Parada je zabranjena, čulo se da su ekstremisti spremili i oružje i svakakve još grozote i sad šta ? Pa možda nešto ekstremnije, brutalnije, kao što je najava kolektivnog suicida, kao krajnje mere u nastojanjima da se da do znanja da je stanje postalo neizdrživo. Tako nešto bi odmah zainteresovalo medije. Dobro, to za kolektivni suicid je preterano, ali neka ekstremnija poruka, najava, vapaj ne bi bili na odmet.