Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Slatkiši i piće su jednako nezdravi, kao i konzumiranje cigareta, kažu vodeći holandski stručnjaci. Ali Pol van der Velpen, šef Amsterdamske zdravstvene službe, otišao je još dalje tvrdi kako je šećer najopasnija droga našeg vremena.

Zaslađena pića izazivaju dijabetes "To se može činiti možda preteranim i nategnutim, ali šećer je najopsanija droga ovog vremena i ima ga svuda. Baš kao što je to slučaj sa cigaretama i na ambalaži slatkiša treba da stoji upozorenje da šećer stara zavisnost i da je štetan za zdravlje", smatra Van der Velpen.

link
Korisnikov avatar
By Katengl
Kakav krek, kakvi bakraci – secer, ljudi, secer.
Korisnikov avatar
By 2kune
da vam se povjerim... davno sam se ostavio šećera i za slađenje koristim isključivo med... :blush:
Meni za odvikavanje od secera i mesa treba isto vremena. 3 dana kriziranja, 4-ti dan mi nije jasno kako sam ih mogao jesti, ne izgledaju mi nista specijalno. Ali zato ako ne jedem voce 2 puta dnevno, pre rucka i pre vecere, zavisnost za secerom se vraca. Kad sam na seceru, gadi mi se voce.
Korisnikov avatar
By Laerem
Ništa ne ispunjava prazninu u ljušturi ljudske egzistencije kao 400 grama Nutelle. Na žlicu. U jednoj večeri. Čak ni stihijski gastrointestinalni izboj koji slijedi jutro poslije ne može me odvratiti od kompulzije da to učinim opet iznova.
Korisnikov avatar
By Herald
Ja cu sutra za dorucak da kupim nutelu da umacem lesnike.
By Kragi
Ja, iako nisam bas strucan, ne verujem u tu pricu da konzumiranje secera moze dovesti do pojave dijabetesa.
Drugo, vise verujem u osluskivanje nekih signala koje ti telo salje, nego sto verujem u neki opsti nacin ishrane koji je primenjiv na sve ma koliko bio 'zdrav'. Ne mogu svi da ne jedu meso, budu makrobioticari, vegani ...
Trece, secer (a valjda se misli na saharozu) jedem onda kada imam osetim zelju i ne smatram sebe nekim ovisnikom niti primecujem da mi skodi zdravlju. Prosle nedelje sam, izmedju ostalog, bio i u N Pazaru i prava bi steta bila da nisam svratio na baklave. :D
Cetvrto, zabole me za sve kalorije koje ima jer mi metabolizam vise nego brzo radi svoj posao.
I na kraju, peto, dok god mi pankreas i insulin drze nivo glukoze u krvi ispod 7.8 tj 11 nemam nameru da vodim preterano puno racuna o tome :D
Korisnikov avatar
By 2kune
e da... uvijek jednu žličicu meda više... :sunce:
Korisnikov avatar
By gossip
then I'm a junkie kome nema pomoci :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ono što ja mogu da primetim kod sebe je da mi se percepcija šećera i slatkoće promenila. Od kad sam ga izbacio odakle god mogu da ga izbacim, sad kad povremeno uzmem nešto što sam ranije tamanio - bude mi je preslatko.

Verujem u priču da se radi o zavisnosti, kako na nivou hemije u organizmu, tako i u glavi.
Jao evo ih new age smaraci,ajde jbt sta se primate na te price naucinici rekli ovo,naucnici rekli ono,secer i so su potrebni telu,samo ne morate da izbacujete iz upotrebe a ni ne morate da je preterujete,iskreno debilno mi je "a nauka rekla kako je so losa ili kako je secer los,pa cu zato sto je tako nauka rekla,ja to izbaciti,jer ja verujem u nauku!!!Samo cu ponekad da trknem do mekdonaldsa",licno meni ne smeta i ja volim slatkise i volim kada je meso lepo zasoljeno
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579174#p2579174]Kragi napisao:[/url]Ja, iako nisam bas strucan, ne verujem u tu pricu da konzumiranje secera moze dovesti do pojave dijabetesa.
Drugo, vise verujem u osluskivanje nekih signala koje ti telo salje, nego sto verujem u neki opsti nacin ishrane koji je primenjiv na sve ma koliko bio 'zdrav'. Ne mogu svi da ne jedu meso, budu makrobioticari, vegani ...
Trece, secer (a valjda se misli na saharozu) jedem onda kada imam osetim zelju i ne smatram sebe nekim ovisnikom niti primecujem da mi skodi zdravlju. Prosle nedelje sam, izmedju ostalog, bio i u N Pazaru i prava bi steta bila da nisam svratio na baklave. :D
Cetvrto, zabole me za sve kalorije koje ima jer mi metabolizam vise nego brzo radi svoj posao.
I na kraju, peto, dok god mi pankreas i insulin drze nivo glukoze u krvi ispod 7.8 tj 11 nemam nameru da vodim preterano puno racuna o tome :D
Moja mam je tezak dijabeticar(fikas se insulinom cetiri puta dnevno) odmah da vam kaze da dijabetes nema veze sa secerom,dijabetes je kada pankreas izgubi sposobnost da proizvodi insulin, tj. trajno povišeni nivo glukoze u krvi. Uglavnom je uslovljen naslednim faktorima[2], a nastaje zbog smanjene sekrecije ili smanjenog biološkog dejstva hormona insulina, odnosno u kombinaciji ova dva faktora.[3] Taj nedostatak ometa razmenu ugljenih hidrata, masti i belančevina u organizmu (što se ispoljava tipičnim tegobama), a nakon dužeg vremena utiče i na strukturu i funkciju krvnih sudova, živaca i drugih vitalnih organa i organskih sistema.Dakle osoba koja je gojazna takodje moze imati dijabetes a daje gojazna od prekomernog jedenja raznog junkfood-a.
Korisnikov avatar
By 2kune
tko nije probao bez šećera nije kvalificiran za ovu temu jer jednostavno nije svjestan koliko je bijeli šećer sveprisutan, kolika je navika i koliko se čovjek subjektivno bolje osjeća bez njega...
istina je da tijelo potrebuje šećere, ali sigurno to nije industrijska saharoza u svom bijelom ili smeđem obliku... tijelo treba monosaharide, fruktozu i glukozu... disaharid pluta kao neiskoristiva bijela smjesa krvlju šaljući krive signale i sjebava suptilnu ravnotežu izlučivanja inzulina jer je sistem stvoren da obrađuje monosaharide... otud duga i česta upotreba saharoze može dovesti do dijabetesa koji dolazi u više oblika i tipova od kojih svaki ima svoje specifične uzroke... upotreba saharoze može biti jedan od takvih uzroka... saharoza postoji u raznim biljkama ali praktički samo u tragovima osim u šećernoj repi, trski i javoru... glukoze i fruktoze ima u izobilju u svakom voću i povrću a mi smo po nastanku primati primarno voćnog senzibiliteta pa nije čudo da se navlačimo na slatko... monosaharidi teško kristaliziraju pa ih je teže industrijski proizvoditi... odnosno, to je uspjelo samo pčelama... fino stabilizirani, obogaćeni i trajno uskladišteni monosaharidi nazivaju se med...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
cuo sam da i vazduh stvara zavisnost. kad jednom udahnes ne mozes da prestanes da dises :sveca:
Korisnikov avatar
By 2kune
nisi dobro čuo... to što si ti čuo odnosi se na ljepilo a ne na vazduh... :giggle:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579277#p2579277]nsc napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2578940#p2578940]2kune napisao:[/url] da vam se povjerim... davno sam se ostavio šećera i za slađenje koristim isključivo med... :blush:
+1
svojevremeno sam malo čitala* na tu temu - šećer vs. med. i, možda će i vas ovo razočarati, med nije neki spas u odnosu na šećer. naravno, med sadrži druge sastojke i te kako korisne po naše zdravlje, ali kada se gleda striktno (prosti) šećer, to što ćemo sunuti kašikicu meda u čaj umesto kašikice šećera, "šećer-wise" ništa si pomogli nismo.

*po internetu, ne peer reviewed časopise.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!