[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579148#p2579148]Srklet napisao:[/url]evo par sugestija za priopcenje...
Zabranjena je još jedna Parada ponosa i Srbija je ponovno kapitulirala pred huliganima, fašistima i nasilnicima, od kojih su neki izvan vlade a neki u njoj.
Mi ne želimo živjeti u državi koja dijeli svoje građane po boji kože, seksualnoj orijentaciji, nacionalnosti i u kojoj se svakodnevno uskraćuju osnovna ljudska prava i gaze demokratske tekovine. Iz tog razloga mi smo formirali građansku inicijativu: "Aktiviraj se!"
Naš je cilj stati na put svakom vidu diskriminacije, boriti se za ravnopravnost svih građana Srbije, poticati na toleranciju i prihvaćanje, a suprotstavljati se nepravdi i fašizmu. Našom uličnom akcijom u više gradova Srbije želimo poručiti našim sugradjanima da nisu sami, ali i da imamo iste razloge za brigu, poput porasta cena i nezaposlenosti, korupcije i sve većeg stepena nasilja u svim gradovima.
Pošto država do sada nije pokazala interesovanje da poboljša položaj svojih građana, i jasno kaže da je dosta nasilja na ulicama, mi ovom prilikom obaveštavamo javnost da je dosta represije, ponižavanja, diskriminacije i gaženja Ustava, te ćemo se neumorno i neprestano protiv toga boriti. Takodje pozivamo zainteresovane da nas podrže u stvaranju boljeg društva za sve nas! Aktiviraj se!
Ovako:
kao što zna Srklet, novinari svakog dana dobijaju brdo medijskih saopštenja i velika većina istih završi u korpi za otpatke.
Pravilo dobrog MS je naslov i prva rečenica koja privlači pažnju, da novinar kada ga primi se zainteresuje da čita dalje . U tom smislu, Srki boj, mislim da treba ispretumbati pasuse i rečenice - dobar je tekst ali mislim da redosled treba izmeniti - da udariš šta se konkretno radi u prve dve rečenice, i odma u sledećoj povezivanje sa porastom cena i korumpiranošću, jer će ono što je prvo da bude preneseno - kapiram da se kapiramo (who, what, why, when, where, how – and so what).
Takođe, MS bi trebalo pisati u 3 licu; Osnovana je itd; Što se tiče datuma - on mora da bude prikladan - saopštenje se šalje u skladu sa vremenom aktivnosti.
edit to add ali vrlo bitno:
Saopstenje treba da salje kada je "miran dan" kako bi ta vest dobila što veći fokus - znači to je obično vikend (po pravilu nedelja) - tako će na spor, miran dan, saopštenje za medije dobiti mnogo veću pažnju novinara nego ostalim danima kada po pravilu ima više dešavanja.
Saopštenje za medije ove prirode u sredu može da izazove manji pasus na 5 strani a u nedelju kad nema ničega oma se bliži naslovnici (što onlajn što paper based)