Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
dabogdacrkločovečanstvo.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa to se nekako i uklapa u, mislim, ispravno definisanje srbijanskog Prajda kao političkog protesta mučenih duša. U Srbiji to nije karneval, proslava, već povorka izmučenih, maltretiranih i diskriminisanih , pre svega. Zato svi u crno da se obučemo i zbog preporuke organizatora,a i zbog suštine našeg Prajda. :opatica:
O, siiiiiiiii
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577156#p2577156]Herald napisao:[/url]Evo i na b92:
Premijer Srbije poziva na nasilje nad LGBT populacijom
"Gotovo nestvarno zvuče reči premijera i ministra unutrašnjih poslova izrečene u jednoj TV emisiji i ponovljene nekoliko puta u toku dana, a samo dva dana pred održavanje gej parade u Beogradu, da gejevi nisu normalni, da on ne mora postati gej da bi se nekome dodvoravao".

Sindikat srpske policije ističe da bi potencijalno veliki problem mogle biti takve izgovorene reči premijera izgovorene pred održavanje Parade, jer bi ih neko mogao protumačiti, ne samo kao direktan poziv, već i kao dozvolu "sa najvišeg mesta" za obračun, pa i fizički, sa "nenormalnim".

link
koji ti rokalj moras da budes da SMISLIS nesto tako
Korisnikov avatar
By source
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577408#p2577408]blenta napisao:[/url]jao jel moze jedan trol attack pliz

na spodobu sledecu
https://www.facebook.com/Tajci66" target="_blank

komentar na clanak o paradi kako smo jadni jer podlezemo pritiscima trulezi sa zapada
inace pise iz nemacke

jbt
ovo je poruka koju sam joj poslao u nadi da ce je procitat, barem do nekle.
Nadam se da nisam naveo nesto sto nije tacno.

"Conversation started today
01:22

Gospodjo Stamatovic,
zahvalite Bogu sto sam obrazovan i kulturno vaspitan.
Nadam se da cete biti ljubazni i procitati ovu poruku do kraja.
Unapred zahvalan M.M.
Da li ste Vi svesni da vas manjina nikako ne moze ugroziti? Cime su Vasa prava ugrozena, ako neko trazi pravo da bude srecan na nacin na koji to njemu odgovara? Zasto dva bica, odrasla i svesna odlucna da zasnuju vezu i budu srecna, treba da budu uskracena srece, jer neko tamo smatra da je to STRASNO?
Sram Vas bilo! I Vas licno i vas kao mase koja je ista..
Da, tacno je da je prica o Paradi umesana u politiku ali za to se obicni ljudi homoseksualne orjentacije ne pitaju.. Tacno je da je nacin na koji se ona promovise pogresan i suvise, a bez razloga, bode oci delu sveta koji ne moze da razume jos uvek o cemu se radi.
Ne nisam "postao" gej/peder/homoseksualac tako sto sam se jednog jutra probudio i reka: "e od danas sam gej"...
Ne..
Unutrasnja borba sa samim sobom se ne broji danima ni mesecima, vec GODINAMA. Moze li Vas um da zamisli da GODINAMA trpi uvrede upucene od najblizih? Da sam sebe ne prihvata? Da pomislja na samoubistvo? (a veliki je broj onih koji ga izvrse). Da se ujutru pogleda u ogledalo i pita se: "zasto ja, zasto se meni ovo desava.. zasto je proketstvo baceno na mene?" I mozemo u nedogled nabacivati te recenice koje iskazuju gnusanje prema samom sebi... I skrivanje svog identiteta od roditelja, brace, sestara, prijatelja.... Sve to je MNOGO za jednog mladog coveka. PREVISE za nejaka pleca da ponesu taj pritisak. Ako i izdrzi, veliki broj nas ima problema sa samopouzdanjem dugi niz godina, probleme socijalne prirode jer su se celoga zivota osecali odbacenima, probleme u porodici jer su prinudjeni da LAZU konstantno s kim se nalaze, gde se nalaze, gde idu... Da skrivaju da su zaljubljeni, da vole, da su ostavljeni, da pate... A zasto skrivaju, pa iz razloga sto znaju da ce verovatno biti odbaceni. A i onda kada nece, strah cini svoje.
Zvucace mozda bezobrazno s moje strane da Vam postavim sledece pitanje: "Zamislite da Vas sin, ili Vasa kcerka bude homoseksualne orjentacije, kako biste reagovali na to?"
Svakodnevno slusa uvrede za koje Vi niste ni svesni da su upucene njemu/njoj, a Vi nastavljate. Sta mislite gospodjo Stamatovic, kako bi se osecalo Vase dete? A to je Vase dete. Vi ste vidim srecno udati. Znaci jedna porodica normalna i heteroseksualna/strejt/srpska/pravoslavna porodica i Vase dete gej/lezbijka... Sta sad? Pa da, verovatno je to od propagande...
Razmislite samo zasto bi iko birao tezi put??? Ne malo tezi, nego uzasno tezak. Postavite se malo u drugi ugao... Imamo dva puta "pravi" (taj koji Vi smatrate jedinim) i ovaj nas put (po svim merilima VEOMA TEZAK). Zasto bi iko na svetu odabrao put na kome ce biti proganjan, pljuvan, ponizavan, diskriminisan ... ZASTO?
Zato gospodjo Stamatovic jer nije birao taj put iz obesti, nije birao taj put da bude u trendu (mada mozda ima i takvih, ali mi govorimo o obicnom svetu), nije birao da bi nekome napakostio, da bi bacio prokletstvo na roditelje i kucu (ili ne znam sta sve ljudima nece pasti na pamet kao razlog), niti jer je devijantan, bolestan i nakazan...
Put je odabrao njega prirodnim tokom stvari kao sto je Vas odabro taj na kome se nalazite..
Mislite da nama nije tesko sto je ovako tesko? Sto se svaki dan susrecemo sa problemima? Mislite da teramo inat vama "normalnima"?
Ne radi se gospodjo draga ni o kakvom inatu... Rec je o dostojanstvu koje svaki covek treba da ima. A ova Parada, nije ona Freak Show kao sto Vi mislite, to je samo borba/protest za dostojanstvo i ponos!
A ne radi se o ponosu sto smo gej, (mada nekada i budem radostan, jer mi je to omogucilo da budem daleko normalniji od onih koji sebe tako nazivaju) vec o ponosu i dostojanstvu svakog coveka.
Hvala Vam na izdvojenom vremenu.
S' postovanjem M.M.
P.S.
Oprostite sto, zbog takvih kao sto ste Vi, moram da Vam pisem sa laznog profila, namenjenog za pracenje iskljucivo gej tematike."
Korisnikov avatar
By V25
Ako je u poslednjem trenutku ne otkažu... well... glavu da nudim na seču ne smem... seksualne usluge isto. Ajd' da se nađemo na pola - osmislite kaznu :)
Korisnikov avatar
By source
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577456#p2577456]V25 napisao:[/url]Ako je u poslednjem trenutku ne otkažu... well... glavu da nudim na seču ne smem... seksualne usluge isto. Ajd' da se nađemo na pola - osmislite kaznu :)
slazem se sa tobom.. msilim da je sva ova "tisina" i mazanje ociju, cisto zavaravanje ljudi koji se zalazu za tu Paradu.
Mada, mozda i gresimo. Mozda sve bude ok. Ali.. nekako mi je to sumnjiva prica... :tegovi:
By Kragi
^
^
^
:neto:
Al veceras sam bas nesto fin pa cu samo reci da mi se ne dopada. Uopste.

Edit: ok, ne uopste.
Aj sve i neka inferiornost i bog i NORMALNO i sve ali gde pretpostavka da je dete gay moze da bude bezobrazna? :rida:
Korisnikov avatar
By V25
Način na koji je "organizovan" je odlična "preskordicija odnosno predosećanje" za ishod :lol:
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577461#p2577461]source napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577459#p2577459]Kragi napisao:[/url]^
^
^
:neto:
Al veceras sam bas nesto fin pa cu samo reci da mi se ne dopada. Uopste.
Pa, hvala za komentar. imas njen fb onde u komentaru blentino, napisi joj sta i kako mislis ;)
A pa ne smem. Nemam lazni fb. ;)
Inace, sam bio krajnje dobronameran ali ti shvati kako hoces. :andjelak: I editovao sam post da ti kazem zasto.
Korisnikov avatar
By source
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577466#p2577466]Kragi napisao:[/url]
A pa ne smem. Nemam lazni fb. ;)
Inace, sam bio krajnje dobronameran ali ti shvati kako hoces. :andjelak: I editovao sam post da ti kazem zasto.
napravi ;)

ne, nisam se ja naljutio na tebe. nemam razloga. Hvala za kritiku.. mozda je pocetnicka greska, ali ja smatram da je ono za bezobrazan korektno jer ce ona to tako videti, ako i stigne do onog reda..
:cool:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ako je ovo tačno, citiram Danas "Međutim, Danas piše i da su predstavnici stranih ambasada, mada su podržali Prajd, poslali poruku Srbiji da neodržavanje Parade ne bi dovelo do posebno kritičnog stava prema ovoj vladi, jer ona sprovodi Briselski sporazum i priprema izbore na Kosovu." (zatvoren citat) ovo je zapravo najveća tragedija i šamar gejevima Srbije koja dolazi od onih koji gejeve Srbije bacaju pod voz kao kolateralnu štetu a sve da bi se zadovoljili i kosovskoalbanski i srpski nacišovinisti. srpske antigej nacišoviniste smo/ste iskusili većma i na sopstvenoj koži i dobro znamo/te, a evo primera pandana im s kosovskoalbanske strane a koji su predstavnicima stranih ambasada najvažniji prioritet za udovoljiti http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/407976 ... toj-strani" target="_blank

ma, :radosnice: i ako je stvarno tako, da i ja ponovim post s vrha ove stranice ove teme - dabogdacrkločovečanstvo.

@Source, :up: samo, smatram da bi bilo važnije po najpopularnijim srpskim medijima poslati tu poruku nego se ganjati po zuckerberg-teapartyjaškom fejsbuku (serem li li se na nj).

a da će Prajd, ako ga i bude, pod grobarima Srbije biti grobarski, pa, tipično.........
Korisnikov avatar
By source
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577480#p2577480]Vel boy napisao: @Source, :up: samo, smatram da bi bilo važnije po najpopularnijim srpskim medijima poslati tu poruku nego se ganjati po zuckerberg-teapartyjaškom fejsbuku (serem li li se na nj).
Slazem se za medije.
Ako neko zeli, moze i ima vremena, neka slobodno uzme poruku i prosledi je kome misli da treba. svako prepravljanje je dozvoljeno, "skidam" autorska prava sa nje :yay:
Korisnikov avatar
By Herald
Paradu će čuvati 6.500 policajaca
Deset organizacija najavilo je protestne skupove u isto vreme kada je sutra planirano održavanje Parade ponosa. Iako će tek danas u 16 sati biti saopšteno da li će se parada održati, desničarski pokreti okupljaće se u neposrednoj blizini rute kojom će učesnici prajda šetati.

ŠETNJA - Beogradska Parada ponosa trebalo bi da započen, kao i 2010. u parku Manjež, odakle će okupljeni krenuti u šetnju Nemanjinom ulicom. Kod zgrade Vlade Srbije skrenuće desno u Ulicu kneza Miloša, kojom će se kretati do raskrsnice sa Masarikovom. Kolona će se potom vratiti u park Manjež, gde ći biti održan program.

Organizacije “Obraz”, “Naši”, “Zavetnici” i pristalice stranke “Dveri” najavili su skupove u isto vreme kad je planirano održavanje Prajda. Pristalice “Obraza” okupiće se u 9 sati ispred Saborne crke, odakle će prošetati najužim centrom grada do Vaznesenjske crkve u Ulici admirala Geprata. “Dveri” se okupljalju u 12 sati ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a “Zavetnici” će se okupiti ispred Ustavnog suda u Bulevaru kralja Aleksandra.

link
Korisnikov avatar
By acid drop
Pa da, biće kao za vreme utakmice HR-SRB, sa par stotina huligana koje izgleda više boli prajd nego to što su ovi priznali kocobo.
Korisnikov avatar
By Herald
Biće otkazani svi skupovi osim Prajda
Ukoliko bude doneta odluka da parada bude održana, svi ostali skupovi, koji su najavljivani za subotu, biće otkazani - kažu u MUP Srbije.

Šest i po hiljada policajaca obezbeđivaće Paradu ponosa u subotu, a kako ekskluzivno saznaje “Blic”, pripadnici MUP-a već u petak uveče će biti raspoređeni na položaje po ulicama Beograda kako bi sprečili bilo kakav incident. Učesnike parade u parku Manjež čuvaće policajci raspoređeni u tri prstena, ali će još toliko prstenova biti raspoređeno u širem centru grada.

link
Korisnikov avatar
By V25
Ne znam zašto i dalje, evo 25h pred održavanje skupa, mi i dalje imamo "ukoliko" situaciju. Kao "Da, održava se", a onda u tekstu "ukoliko"...
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2577495#p2577495]Herald napisao:[/url]
Biće otkazani svi skupovi osim Prajda
Ukoliko bude doneta odluka da parada bude održana, svi ostali skupovi, koji su najavljivani za subotu, biće otkazani - kažu u MUP Srbije.

Šest i po hiljada policajaca obezbeđivaće Paradu ponosa u subotu, a kako ekskluzivno saznaje “Blic”, pripadnici MUP-a već u petak uveče će biti raspoređeni na položaje po ulicama Beograda kako bi sprečili bilo kakav incident. Učesnike parade u parku Manjež čuvaće policajci raspoređeni u tri prstena, ali će još toliko prstenova biti raspoređeno u širem centru grada.

link
Nisam siguran da treba zabraniti ostale skupove ( who the fuck are the "zavetnici"?), mozda je bolje ako se fasisti u skupu drze pod kontrolom. U svakom slucaju iznenadjen sam ovom odlukom, pozitivno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Visok stepen pišljivosti. O, siiiiii
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!