Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

By bgboyyy
znate ono razmisljate o necemu, al ustvari i nema neke koristi samo vodi u bedak ili nicemu. ili primecujete neki sablon koji ne valja i koji se ponavlja.

tipa sta bi bilo kad bi bilo.
mogao sam biti takav, ili bio sam takav, ali vise nisam i ne mogu.
zivot mi je smestio, zivot je djubre prema meni. samosazaljenje. cak i da je to istina, koja korist od toga.
ako ne mogu to savrseno da uradim, ne treba ni da pokusavam.
sta misli ovaj, sta misli onaj potpuno nebitan.
poredjenje sa drugima, izjedanje zbog toga.
ili prosto kad nema svrhe u ovom trenutku da se misli o necemu. neke stvari koje vode u emocionalno lose stanje, a ustvari nikakve koristi.

koliko razmisljate o svom razmisljanju, koliko ste disciplinovani u tome, koliko ste ga svesni, i da li ga gledate kao neki materijal koji treba pravilno usmeriti.
Korisnikov avatar
By Laerem
Često sam potpuno šizofren, Hrpa besciljnih fantazija punih samosažaljenja, osvetoljubivosti, narcisoidnosti... i sve pod okriljem svijesti! Nije kao da nisam svjestan zašto potajno želim da mi susjedu umre krava, i prezirem sitničavu zlobu iza tih projekcija, ali projektor i dalje nesmetano radi. Što se tiče "šablona koji se ponavlja", dakle nekih kompulzivnih misli, to su neke djetinjaste fantazije, infantilne u prirodi, o tome kako sam bolji ili uspješniji nego što zaista jesam, kako će stvari biti dobre uz malo truda, etc. Zanimljiva stvar je da takve fantazije funkcioniraju i ako si potpuno svjestan da su to samo fantazije. Sam proces odigravanja fantazije, kao nekog filma u tvojoj glavi, te valjda dovoljno opusti od životnih neuspjeha i neostvarenih želja. Nije uopće potrebno da te prevari.

Introspekcija, tj. "razmišljanje o svom razmišljanju" te neće odvesti nigdje; čak štoviše, samo će uzrokovati egzarcebacije fantaziranja ili kompulzivnog analiziranja. Neki puta je i sam proces razmišljanja zapravo bijeg od nečega, bez obzira na sadržaj. Neki puta se i samokritičnost pretvori u liniju manjeg otpora: lakše je kritizirati sebe u svojim mislima nego poduzeti nešto da se to promijeni. Po meni je jedini lijek rad. Rad kao takav i rad na tome da se odvedeš u životne situacije koje će ti pružati nešto što će zasjeniti impotentna snoviđenja. Solipsističko samoanaliziranje samo vodi u reprodukciju tog istog procesa.

Meni je pomoglo da zapišem svoje misli na papir, baš u toj anarhičnoj sintaksi, ili prepričam nekome svoj misaoni proces. Bitno je da ne ostanu samo u glavi, da te misli nađu oduška ili da se registriraju u nečemu izvanjskom, poput, štajaznam, kratke priče ili dnevnika ili psihoterapije. Whatever works: :)

ps. za takve ličnosti trava baš i ne pomaže, psihodelici još manje, ali je MDMA bogom dan. Da ti tako jedan prekrasan fokus...
Korisnikov avatar
By hippo...
Ja sam večiti optimista. Trudim se da ne razmišljam o tome šta nisam uradila ili šta sam mogla bolje a najmanje se opterećujem drugim ljudima. Njihovo ponašanje može da me iznervira u trenutku ali ne dozvojam da to utiče na mene dugoročno. Jednostavno, isključim mozak i pustim muziku. NIkad se nisam samosažaljivala jer je to najgore što čovek može da uradi kad ima neki problem. Treba krenuti dalje.
Korisnikov avatar
By gossip
uhvatim sebe u nekim momentima kako tako razmisljam
uglavnom kada mi je dosadno i kada ne znam sta cu sa sobom
By bgboyyy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568913#p2568913]gossipboy8989 napisao:[/url]uhvatim sebe u nekim momentima kako tako razmisljam
momentima? nema tog paralelnog univerzuma gde je bavljenje likom i delom jedne shitney spears konstruktivno. cak i kao deo dokolice. jer i ona treba imati smisla. to ti je moc konstrktivnih misli - da razmisljas o svom razmisljanju i u sta ga ulazes.
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568928#p2568928]bgboyyy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568913#p2568913]gossipboy8989 napisao:[/url]uhvatim sebe u nekim momentima kako tako razmisljam
momentima? nema tog paralelnog univerzuma gde je bavljenje likom i delom jedne shitney spears konstruktivno. cak i kao deo dokolice. jer i ona treba imati smisla. to ti je moc konstrktivnih misli - da razmisljas o svom razmisljanju i u sta ga ulazes.
Ne slazem se sda oivim,bavljenje likom i delom britni spears moze biti konstruktivno ali prvobitno mora biti inspirativno,recimo njena muzika moze biti nekome inspirativna,pa da iz te inspiracije neko krene da se bavi muzikom,npr iz njene muzike nastane neki novi muzicki pravac,ko zna.
A sediti i konstano razmisljati"jao sta da radim" "jao meni dosadno" itd ne vodi nicemu,u dosadi se uglavnom krije odgovor sta treba uraditi da bi prekinuli dosadu.Neko je pomenuo da bavljenje sobom tj razmisljanje o sebi moze biti konstruktivno,ja mislim da ne,uglavno ljudi kojima je dosadno nemaju nekakv cilj koji su sebi zacrtali u zivotu,ako vec ne znas sta zelis onda mozes da se oprobas u onome sto te zanima i onda ces saznati sta zelis.
Korisnikov avatar
By stefan19
Posavetovao bih te da pročitaš "Kaludjer koji je prodao svoj Ferari" od Robin Sharma.
Daće ti odgovore na pitanja koja si postavio.
By blueswe
Cini mi se da jedino pali da "izores u svojoj glavi", sta je to sto te interesuje , sta mozes, i da prosto tokom dana obavljas te zadatke.
Npr. ujutru umesto da te scepaju, uzmes i trcis,vozis byce... I vec je jedan veliki deo dnevne energije ispario u "pametnom pravcu". Onda uzmes radis, studiras ili sta vec.
Posle spremas rucak npr.
Druzis se, ljubavises se... i vec je noc i nemas snage ni da hodas ,a kamoli da aktiviras "unutrasnji parlament".
Prosto nadjes aktivnosti koje su ti podnosljive i obavljas ih!
Naravno u svemu ovome postoje rupe, ali zar je bolje analizirati u nedogled?!

Meni je najveci problem sto ne mogu da radim sta zelim, nego uvek moram da pravim kompromis sa okolnostima,znanjima ,mogucnostima! I to me vodi u vrtlog negativnih misli i analiza!
Kad bi se taj problem resio mislim da bi prodisao!
Korisnikov avatar
By Blady
Ucim da zivim u sadasnjem trenutku ..
To mi je cilj.
Ne opterecujem se razmisljanjem.
By bgboyyy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573443#p2573443]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568928#p2568928]bgboyyy napisao:[/url]moc konstrktivnih misli - da razmisljas o svom razmisljanju i u sta ga ulazes.
cek cek cek, ti to delis ovakve savete?

HAHAHAHAHAHHAHHAHAHAHH

cekcek

HAAHHAAHAHHAHAAHHAAHHAHHHAHHHAHAAHHAHAHAHHAHHHAHAH

hit :pucaodsmeha:
Pa tebi bi mozda i koristilo, da ne glupetas i dalje bez argumenata.

Inace, nIgde nisam tvrdio da sam "iskljucivo konstruktivna draga saveta", vec je tema da se izlozi problematika i razna vidjenja. I ja imam nekonstruktivnih misli, al razbucavanje onog oportunog aktiviste nije jedna od njih. Iako te to izgleda grdno zulja.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mene zabole za njega, ti si mi mnogo zanimljiviji slucaj za posmatranje sam po sebi :radosnice:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pricaj mi o svojim jaslicama :psiholog: nenenen ipak bolje nemoj
Korisnikov avatar
By Pauceti
Briga je zloupotreba maste. Kreativan rad je nesto cime uvek mozete spasiti mentalno stanje.
Igranje takodje pomaze i mislim da je neophodno za svaki period zivota.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
počela sam da pevam kad krenem da razmišljam o nekim prošlim stvarima oko kojih uvek mogu da se iznerviram a toliko me iritira sopstveno pevanje tako da većom trenutnom nervozom ubijem tu manju od razmišljanja o prošlosti. prsla. :grin:

inače da. naučila sam da u svemu nađem pozitivnu stranu kroz razmišljanje, ali to je dovelo do toga da previše analiziram sve što mi se dešava, što ispadne poprilično smor jer nekad toliko toga već prođem u mislima, a ne iskoristim te trenutke u stvarnosti na pravi način zbog ishoda tih verzija događaja u glavi. aman prsla si prekini da pričaš šta pričaš ti

sve bih dala da sam se rodila glupa i da ništa nisam naučila tokom života SVE
da ne znam kako se zovem MA DA TREBA U OGLEDALO DA SE POGLEDAM SVAKI DAN DA ZNAM DA LI SAM MUŠKO ILI ŽENSKO I ONDA OPET DA NE ZNAM i da kažem a i boli me kurac danas ću biti pčelica ((((((: bzzz bzzzzzz BZZZZzzzZzzzZZz i ceo dan tako da bzujim c e o dan a sutradan kad se probudim da zaboravim da sam bila pčelica i mislim da sam mačkica i onda ceo dan da mjaučem mjauu mjauuuu

ovako pošto sam se rodila pametna i postala još pametnija tokom života samo želim da promenim svet. tj. da ne preterujem već sad, samo ću da prehranim afriku genetski modifikovanim jestivim kaktusom. pa da. ako ne poludim usput, mada svi geniji su malo skrenuli, tako da na dobrom sam putu. bzzZZz
Korisnikov avatar
By Katengl
Pa manje-vise sve od navedenog mi se redovno desava. Radim na ispravljanju toga i moguce je, samo je potrebno vreme, strpljenje i trud, kao i kod svake druge navike. Doduse, ponekad je jako tesko primetiti te sablone razmisljanja i ponasanja, tako da je korisno imati psihotetu i psihociku da te u tome usmeri.

Meni je do sada najvise oko toga pomoglo da, kad mi je sve skroz ok i kad mi takve misli ne padaju na pamet, pocnem sam sebi da ih naglas pricam. Posle 5 minuta se smorim i osetim koliko energije crpi to kinjenje samog sebe. Sad sam vec polako poceo tako da se osecam i kad spontano krenem da se maltretiram.

I ovo sto je Emakov rekao. Doduse, ako su takve misli navika, onda je to samo privremena mera.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
čitam sad ovaj svoj post iznad, ju koliko me je i popodne i dalje držalo pijanstvo ahaha
pa lepo nataša. baš lepo. imbecilu.

uglavnom tu je negde suština bila. samo da prestanem toliko da analiziram stvari a više se fokusiram na trenutak i biće kul. ostalo sam već sredila.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573702#p2573702]EnMademoiselle napisao:[/url]počela sam da pevam kad krenem da razmišljam o nekim prošlim stvarima oko kojih uvek mogu da se iznerviram a toliko me iritira sopstveno pevanje tako da većom trenutnom nervozom ubijem tu manju od razmišljanja o prošlosti. prsla. :grin:

inače da. naučila sam da u svemu nađem pozitivnu stranu kroz razmišljanje, ali to je dovelo do toga da previše analiziram sve što mi se dešava, što ispadne poprilično smor jer nekad toliko toga već prođem u mislima, a ne iskoristim te trenutke u stvarnosti na pravi način zbog ishoda tih verzija događaja u glavi. aman prsla si prekini da pričaš šta pričaš ti

sve bih dala da sam se rodila glupa i da ništa nisam naučila tokom života SVE
da ne znam kako se zovem MA DA TREBA U OGLEDALO DA SE POGLEDAM SVAKI DAN DA ZNAM DA LI SAM MUŠKO ILI ŽENSKO I ONDA OPET DA NE ZNAM i da kažem a i boli me kurac danas ću biti pčelica ((((((: bzzz bzzzzzz BZZZZzzzZzzzZZz i ceo dan tako da bzujim c e o dan a sutradan kad se probudim da zaboravim da sam bila pčelica i mislim da sam mačkica i onda ceo dan da mjaučem mjauu mjauuuu

ovako pošto sam se rodila pametna i postala još pametnija tokom života samo želim da promenim svet. tj. da ne preterujem već sad, samo ću da prehranim afriku genetski modifikovanim jestivim kaktusom. pa da. ako ne poludim usput, mada svi geniji su malo skrenuli, tako da na dobrom sam putu. bzzZZz
:lol:

super si
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Od navedenog:

tipa sta bi bilo kad bi bilo. - da, alternativna scenarija mogu biti jako zanimljiva za diskusiju i razmisljanje
mogao sam biti takav, ili bio sam takav, ali vise nisam i ne mogu. - ne, ja sam ja i ne bih promenio niti jednu odluku koja me je dovela do tacke u zivotu gde sam sada
zivot mi je smestio, zivot je djubre prema meni. samosazaljenje. cak i da je to istina, koja korist od toga. - it's called geting over oneself, ljudi bi trebalo da prestanu da krive druge za svoje odluke i akcije (or lack thereof)
ako ne mogu to savrseno da uradim, ne treba ni da pokusavam. - e pa sad, ne
sta misli ovaj, sta misli onaj potpuno nebitan. - sta drugi misle jeste vecinom nebitno, ne mogu se svi zadovoljiti
poredjenje sa drugima, izjedanje zbog toga. - izbegavam u sirokom luku, da drugi mozda su lepsi i bogatiji i sta sve ne ali sa dobrim ide i lose, radije ne bih da se poredim sa nekim ko recimo ima bolje ocene na faksu ali zato takodje recimo i ima roditelje koji su idioti, itd
ili prosto kad nema svrhe u ovom trenutku da se misli o necemu. neke stvari koje vode u emocionalno lose stanje, a ustvari nikakve koristi. - to, ako ne mogu da uradim nesto po pitanju problema, ne vidim razlog da se nerviram; a opet, ako mogu da uradim nesto, opet ne vidim razlog da se nerviram

Mimo svega toga, trudim se da budem pozitivan koliko mogu i da gledam vise na the bigger picture nego nebitne detalje.
Korisnikov avatar
By Srklet
iznimno sam zadovoljan time kako razmišljam, radio sam godinama na tome. nema ništa bolje u vezi mene. ^^
većinu pizdarija koje sam napravio u životu napravio sam kada sam odlučio ignorirati razmišljanje i ravnati se prema emocijama kao apsolutnom kriteriju, umjesto da ih uzimam kao jednu od varijabli. onda sam si sjebao i razmišljanje. no, to je uvijek period ograničenog trajanja, nakon kojega bez problema vraćam oštrinu uma, te njegove kreativne i analitičke kapacitete.

i da, meni je najbolja stvar u vezi razmišljanja ono sto se na osnovu tog razmišljanja učini. so i think a lot and do a lot. :scout:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!