Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547086#p2547086]source napisao:[/url]
Dobro. Evo podjimo od pretpostavke da su sve moje tvrdnje pogresne i netacne. ok?
Ti kao covek od nauke koji TVRDI da ja iznosim besmislice, MORAS potkrepiti svoju tvrdnju objasnjenjem. A kako ga ne iznosis, mislim na objasnjenje, ostaje mi da zakljucim da se samo bezrazlozno srdis :odbij: :kafa:
mene zabavlja kako ljudi svoje mišljenje o nečemu što misle da je nauka uzdignu na nivo religije. kad neko "vjeruje da je vrijeme kao pojam takvo i takvo", to više nije nauka. kad neko "smatra da je duša takva i takva" (gdje je koncpet duše nedefinisan), to nije nauka.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547098#p2547098]space_oddity napisao:[/url]Kada bi ti bilo Mage, bilo ja, bilo blenta, bilo ko drugi ko je svestan da stvari koje pišeš nisu tačne uzeo da obrazlaže po stavkama - ponovo bi počeo da trabunjaš o kritičkom mišljenju (tj tome kako ga nemamo), kako ovo nije naučni forum i ostalo.

Ako ti je bitnije da veruješ da si u pravu nego da veruješ u nešto ispravno, u redu, mada lolwtf.
Ali ako ti je ipak bitnije da stvari koje misliš budu ispravne, pogledaj neki kurs iz srodnih tema na Courseri - neki od njih kreću zaista od nule, a posle baci pogled na neku knjigu.
:hail2:
ovoj zeni dugujem vec jedno 4 velike milke

----------------------------------------------------------------------------------------

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U[/youtube]

mislim da je vreme za ovaj klip

:hvala:

-----------------------------------------------------------------------------------------

edit:

o da, bilo je pravo vreme za taj klip
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547102#p2547102]bern napisao:[/url]
mene zabavlja kako ljudi svoje mišljenje o nečemu što misle da je nauka uzdignu na nivo religije. kad neko "vjeruje da je vrijeme kao pojam takvo i takvo", to više nije nauka. kad neko "smatra da je duša takva i takva" (gdje je koncpet duše nedefinisan), to nije nauka.
You're so sure of your position,
But you're just close-minded,
I think you'll find that
Your FAITH in science and tests,
Is just as blind as the
faith of any fundamentalists,

Wow, that's a good point,
Let me think for a bit.
Oh wait, my mistake,
That's absolute bullshit.
Science adjusts its views
Based on what's observed.
Faith is the denial of observation,
so that belief can be preserved.

:yes:
Korisnikov avatar
By blenta
/blenta je drkazdija i reci hvale traju mu krace no postavka closeted attention whore's slike na moja fotka :smeh:

resio sam sve spakovati u jedan post popaje
jer se bernisha ubacio pa sam dodao edit
:kija:
inace sam strasno neupucen u prirodne znanosti (iako primjecujem da je ono sto ja smatram mojim ogromnim neznanjem za nekog drugog njegovo veliko znanje :D), ali ono sto znam i sto mi je u vezi znanosti najbolje jest bas njena vjecna skepsa i cinjenica da uvijek iza ugla ima neka nova teorija koja ce okrenuti cijelu postojecu paradigmu naglavce.

stoga me ne cudi da povrsno religiozni ljudi (is there any other kind? ^^), koji se oslanjaju na vjerovanje i dogmu a ne znanje i razmisljanje toliko seru u ovom topicu.
Korisnikov avatar
By source
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547098#p2547098]space_oddity napisao:[/url]Kada bi ti bilo Mage, bilo ja, bilo blenta, bilo ko drugi ko je svestan da stvari koje pišeš nisu tačne uzeo da obrazlaže po stavkama - ponovo bi počeo da trabunjaš o kritičkom mišljenju (tj tome kako ga nemamo), kako ovo nije naučni forum i ostalo.

Ako ti je bitnije da veruješ da si u pravu nego da veruješ u nešto ispravno, u redu, mada lolwtf.
Ali ako ti je ipak bitnije da stvari koje misliš budu ispravne, pogledaj neki kurs iz srodnih tema na Courseri - neki od njih kreću zaista od nule, a posle baci pogled na neku knjigu.
Odnosilo se na pojam energije, posto se pomenuti Mage uhvatio za istu kao pijan za plot..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547311#p2547311]Neutron napisao:[/url]Svejedno. Opet su u pravu. Kao sto je vec zakljuceno sa vernicima se ne moze razgovarati o nauci. :drama:
OMS... (S od Science da ne bude God) :drama:
opet taj atesticki pristup, cemu???
Imam taj cudni os(j)ecaj da SVI ateisti veruju da su popili SVU pamet ovog sveta samom cinjenicom sto su navodno ateisti... a kao sto sam vec napisao veliki broj istih ateista vise pominje Boga od onih koji za sebe kazu da su vernici i ne stide se toga. :drama:
I da, ja sam rekao da verujem u dusu, dobih epitet vernik.
Logicki sledi da su ovi koji veruju u nauku takodje vernici (jer oni veruju u nauku), znaci ateisticki pristup otpada :awesome:
source napisao:
Imam taj cudni os(j)ecaj da SVI ateisti veruju da su popili SVU pamet ovog sveta samom cinjenicom sto su navodno ateisti... a kao sto sam vec napisao veliki broj istih ateista vise pominje Boga od onih koji za sebe kazu da su vernici i ne stide se toga. :drama:
Logicki sledi da su ovi koji veruju u nauku takodje vernici (jer oni veruju u nauku), znaci ateisticki pristup otpada :awesome:
Opet lupetas. To sto sam ateista ne znaci da sam popio svu pamet, samo sam oslobodjen nekih okvira i mogu svesnije da razmisljam. Zasto je rec "bog" rezervisana za vernike, to je samo rec kao i bilo koja druga. Logika da sam vernik ako "verujem" u nauku je opet losa. Nauka dokazuje neke stvari tako da nema potrebe da verujem da je zemlja okrugla kada se zna da je tako. :pegla:
nemam vise volje za ovo . . . . . . . . . . .stavicu tackice da se popuni prostor . . . .. . . . . . . . .. . . . . . . . . .. . . . . . . . .. . . .. . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . .. . . . :zakljucano:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547315#p2547315]source napisao:[/url]
samocitiracu se
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536689#p2536689]blenta napisao:[/url]da, svi vernici su manje inteligentni.
jer biraju biti vernici usled nemogucnosti da se drugacije nose sa nepodnosljivom lakocom postojanja

znaci nisu automatski pripadnici neke grupe nego su self selecting

:nazdravlje:
ergo, da. prosecan ateist je jebeni genijalac za prosecnog vernika, ceteris paribus

i vec smo pomenuli i ja i potom popaj da nauka menja svoje stanoviste u svetlu novih informacija
dok vera odbija nove informacije kako bi odrzala dogmu

stoga insistiranje na naucnom pristupu nije nikakva vera u nauku
no poverenje da se uvek postuje ono sto je najverovatnije i najpotpunije tacno u svetlu svih dosad dostupnih i proverenih cinjenica

:zakljucano:
Izvini ali morao sam da ovo dodam ovde, pre nego sto otvorim tu najavljenu temu...
"Naucnik" koji je skinuo homoseksualnost sa liste poremecaja je bio dokazano pedofil i imao je zelju da skine pedofiliju sa liste poremecaja..

Da li se takav covek moze smatrati naucnikom, pa jos i normalnim i sposobnim da stvari razmatra naucnim pristupom?! no no
Razmisli o ovome. a kada otvorim temu tamo cemo raspravljati da ne spam-ujemo vise ovu.
aj u zrdravlje :srbin:

:zakljucano: :sudija:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547435#p2547435]source napisao:[/url]
"Naucnik" koji je skinuo homoseksualnost sa liste poremecaja je bio dokazano pedofil i imao je zelju da skine pedofiliju sa liste poremecaja..

Da li se takav covek moze smatrati naucnikom, pa jos i normalnim i sposobnim da stvari razmatra naucnim pristupom?! no no
to sve zajedno nije točno. pretpostavljam da pišeš o kinseyu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547435#p2547435]source napisao:[/url]Izvini ali morao sam da ovo dodam ovde, pre nego sto otvorim tu najavljenu temu...

:ubise:
@source: moze li se kinseya smatrati naucnikom. pa naravno da moze, covjek je bio jebeni biolog i bavio se nekim muhama niz godina ^^ e sad, bi li njegove tadasnje metode mogle proci danas u nauci. pa naravno da ne.
al to generalno ne diskreditira kinseyev rad i to da je naucnik.
naime, po danasnjim standardima naucnog istrazivanja ni maria curie ne bi bas dobro prosla, jer se ne potice da sam sebe ozracis radijacijom i umres. ali je to znaci da ona nije bila velika naucnica? naravno da ne znaci.
By space_oddity
Evo, jedan prst mi na čelu dok pišem, drugim kuckam po forumu.
Still funny, though :smeh:
A zašto si se ti source toliko rasgoropadio na ovoj temi? Prilično si pitom bio. :nerd:

Zbog kritike religije i crkve? Uvijek moraš da sjedneš, razmisliš i kreneš prvo od sebe. To važi i za sve ostale na ovoj temi. Uglavnom laprdate sumanuto a niste svijesni koliko smo kao ljudi mali i ništavni i koliko ništa ne znamo. (sad bi jedan forumaš rekao da sam patološki slučaj i da prestanem pripovjedati u ime svih :lol: )
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547572#p2547572]Dr_Shortbus napisao:[/url]A zašto si se ti source toliko rasgoropadio na ovoj temi? Prilično si pitom bio. :nerd:
Ja sam i dalje pitom :saint:
Nego ima jedan problem. Ljudi ovde nisu navikli da nismo svi ukalupljeni i da nemamo svi pogled sirine cevi ili tunela recimo. Nisu navikli da neko ima mastu i da se ne stidi da je iskaze.

Tema je nekada bila o tome kako neko vidi nastanak svemira i bla bla bla.
Medjutim, ja sam to zacinio dodatkom o dusi koju bi svaki covek nevezano za religiju trebalo da ima, je l' te. Sada necu dalje tupiti i dokazivati postojanje iste jer smo videli da je to beznadezan zacarani krug :lood:
Korisnikov avatar
By blenta
uslovno
a onda mi nauka objasni zasto, kako i zbog cega ja to tako dozivljavam

a jel ti osetis da worshipujes govno/a ukoliko ti svi moguci izvori sem seoskog popa na to eksplicitno ukazuju?

:pinknaocari:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!