Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

ups, nesto mi govori da su ovde svi laici :odbij:
Opusti se, ovde smo da iznesemo svoja misljenja pa kakva ona bila.
Koliko sam mogao da zapazim velika vecina tema tangira nauku manje ili vise.

I da, cini mi se da koristis princip: "naucnici su rekli, da tako je onda sigurno"

Ko garantuje da su oni u pravu ako su nesto rekli? i Ajnstajn je izneo teoriju relativiteta pa je sada napadaju i osudjuju..
a to sto ti ne poznajes neke pojmove ne znaci da su drugima strani iako im ispred imena ne stoji
prof Dr. bla_bla_bla ;)
^Pa procitaj moj post opet pa ces videti da nisam napisao: "naucnici su tako rekli, stoga mora biti tako..." Rekao sam bas suprotno, da i ljudi koji se bave naukom nekada ispaljuju besmislene floskule zato sto ne razumeju u potpunosti pojmove o kojima pricaju.

A ja vrlo verovatno rzumem neke pojmove koje ti koristis daleko bolje od tebe. Kao npr energija, koju ti nekako poistovecujes sa nekakvom "dusom" i onda to koristis da zakljucis kako je ona neunistiva. Ocigledno ne znas sta je energija uopste.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
↑ A može li neko da razumljivo i jednostavno kaže šta je tačno energija? Dakle definicija energije?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546093#p2546093]source napisao:[/url]ups, nesto mi govori da su ovde svi laici :odbij:
Da, pocevsi od tebe... :sesir:

Ne vidim ko bi drugi mogao bolje da objasni nastanak vasione nego nauka i naucnici... Stvar jeste u tome da se misljenja vremenom menjaju ili koriguju...

Inace, ne vidim toliko veliku potrebu da znam sta je tacno prouzrokovalo veliki prasak, bitnije mi je np. da se svi saglasni u tome sta se desilo nakon toga kako je poznati univerzum postajao sve kompleksniji.
By space_oddity
I lost you at "duša je energija, a energija je neuništiva, dakle duša postoji".

Peticija da o energiji ili teoriji relativnosti ne piše niko ko nije savladao barem teorijsku mehaniku.
By space_oddity
Naravno da ne treba bukvalno da se tumači ono što sam napisala, nego povratim sebi u usta svaki put kad vidim budalaštine koje se provlače kao "fizika" a koje veze s njom nemaju, a koje se tolerišu zbog "kreativnog mišljenja", "borbe protiv autoriteta (nauke)" i čega sve ne.
OMG ppl wtf is wrong with u?!
Ovo nije naucni forum... :) :wtf:

@mage
video sam sta si napisao, ali mi nije jasno cemu toliki otpor?! :lood:
a mogao bi da definisesj pojam >energije< posto ga ti savrseno razumes... prosvetli nas obicne smrtnike... Bitch please... :sesir:

who the hell je pominjao fizuku pre tebe @space ? :shrug:

Covek je otvorio topik koji je imao zabavni karakter, gde bi svako (sa malo maste) mogao da iznese svoje misljenje na temu svemira i svog dozivljaja istog. To sto se nekome ne dopada kako ja to vidim, :whatever:
Zasto imate neodoljivu potrebu da svemu date neku super ozbiljnu notu. Verujem da postoje forumi na kojima iskljucivo naauucnoo osoblje iznosi "cinjenice" o svetu, pa idi tamo pa slusaj ko tele i iskljuci svaki kriticki faktor u svom umu ako ga imas. ostavi laike da prosipaju mudrost medju sobom u miru. manje ces se nervirati (mislim na sve koji su duboko potreseni ovom temom) :radosnice:

za neupucene, postoji googl i jos krs pretrazivaca, brdo knjiga ako vas mrzi da zurite u monitor pa se malo proedukujte, rasirite pogled na makar malo siru cev od one kroz koju sada gledate pa cemo da se zezamo :zen:

a dok se ne javi neko zainteresovan za dalji tok diskusije na ovu temu, ja cu ignorisati ovo off topic-arenje :sesir:
odoh da cuvam ovce, tamo je energija apsolutno pozitivna :lol: :cobanica:
^ :pucaodsmeha:

(no comment...)
space_oddity napisao: Peticija da o energiji ili teoriji relativnosti ne piše niko ko nije savladao barem teorijsku mehaniku.
+1

@Source: Ukoliko zelis preciznu definiciju energije, procitaj neku knjigu iz, za pocetak, najobicnije klasicne mehanike kako space_oddity kaze. Videces da je energija koristan koncept koji su razvili fizicari kako bi im olaksala matematicke proracune koji su bili isuvise komplikovani za kinematiku i dinamiku (koje ne koriste koncept energije u svojim proracunima).

And a small correction: definitivno razumem koncepte o kojima ti pricas bolje od tebe.
joj covece, kako ti ne kapiras da energija nije samo E na papiru, niti
T u mehanici...... obelezi ga kako hoces. ona nije samo puko slovo na papiru. ona postoji..
my god, promeni fakultet ako ga i malo tangira energija....
btw. ti si toliko uvredjen, da vristis verovatno dok citas ove postove. tako barem izgleda kroz nacin na koji iznosis svoje misljenje.. ahhhh nemam vise snage. I give up :potapsava:
treba mi za mehaniku2 koju danas pocinjem da spremam... :hand:
By space_oddity
Kakve ima veze što nije naučni forum? Da li to znači da automatski naučni zaključci podležu izvrtanju?

Nije energija samo E na papiru, ali nije ni što ti tripuješ da jeste.
Možeš ti neki apstraktni koncept poput duše da nazoveš energijom - ali ta energija nema veze sa CERNom niti bilo čime drugim o čemu si pisao na prethodnoj strani.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546259#p2546259]source napisao:[/url]
who the hell je pominjao fizuku pre tebe @space ? :shrug:
Ti, jebote.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546042#p2546042]source napisao:[/url]
Pre toga moramo uvesti pojam vremena i toka vremena.
Dakle sat je najveca zabluda koju je covek sebi nametnuo. postoji vreme, mozes ga meriti cime hoces, treptajima.... ono ide napred. Dakle vreme se moze posmatrati kao 4ta poznata nam dimenzija.
Zasto kazem poznata, pa iz razloga sto je prostor N-dimenzioni, matematicari ce znati u cemu je stos.
Cinjenica da tok vremena ima samo jedan smer, a to je napred, ostavlja veeeeliiikiiii prostor iza svakog trenutka u kome se nalazimo. Znaci u tom vEEElikom nazad se desilo monogo sot sta a u tom jos vecem napred mi ne mozemo sa sigurnoscu znati sta ce se desiti..
Medjutim, postoji i pojam iskrivljenog vremena, o kome ne bih da sada izlaem neke velike teorije jer se nisam bavio mnogo tom tematikom, ali sigurno je da vreme ne tece istom brzinom za sve nas.(ako zanemarimo sat- nekome je dan malo a nekome prodje dug kao godina- znaci to je subjektivan osecaj)

Uvedemo jos pojam paralelnih svetova (zasto bi n-dimenzioni prostor zvrjao prazan) u kojima vreme tece drugacije, gledano tako da onima koji su "iznad" vreme tece brze,

E sada kada znam da je jedina konstanta koja je sigurna u prici o svemiru vreme i njegov tok mogu da izlozim svoje vidjenje svemira.

Svedoci smo da se u CERNU (istrazivacki centar u Zenevi) desava nesto vrlo interesantno. Naime zeleli su da izazovu veliki prasak u kontrolisnim uslovima, u kojima bi nastale i planete i zvezde i crne rupe, sta sve ne i kvazi svemir bi imao jedan svoj ciklus postojanja u kome bi vreme u odnos na nase bilo iskrivljeno, odnosno teklo sporije.
Kako vreme tece znatno sporije od naseg (uzmimo da je jedna nasa sekunda recimo tamosnjoh milijardu sekundi)
Za to vreme dok nasi naucnici posmatraju desavanja u akceleratoru(zatvorena mracna kutija-- ima dimenziju, nije beskonacna) tamo se radjaju neki svetovi, umiru, pa radjaju i isto tako ce nastati neki ljudici koji ce se sivm silama truditi da shvate odakle su dosli i kako i da li je svemir (tama u akceleratoru) beskonacan i da li se siri, da li je sve to ciklus, ima li kraja i pocetka.....
I oni ce u toj ceznji da naprave akcelerator u kome ce se naci neki novi svetovi, gde ce vreme teci jednim smerom ali drugom brzinom u odnosu na nas.
dakle lanac ide u nedogled
Ne izvrci moje reci. :shamar:
Ja sam CERN pomenuo jer se tamo nalazi akecelerator u kome se desava sta se desava. ok? Prica o dusi je druga prica, ali sam je pomenuo tu posto sam video da su i ranije iznosili misljenje o istoj, a sa ciljem da ne sibam post za postom nego lepo sve smestim u jedan.
Dakle CERN nije u vezi sa dusom. ok? ali jeste u vezi sa pricom o lancu alter-svemira ili nazovi ih kako hoces i onoj prici o vremenu. Dusa je druga prica.

dakle ne mesaj mi dusu sa CERN-om. Njihova jedina veza je kada pomenem ljudice(pretpostavka je da oni imaju dusu... iskljucicemo tebe i one koji ne zele istu a imaju je).

Naucno dokazano je da telo oslabi u trenutku smrti 2 ili 3 grama. Isti ti naucnici koji su to izmerili veruju da je to dusa. eto, toliko. proguglaj malo ;)
By space_oddity
Haha koji si ti car.
Proguglaj ti - i videćeš da je taj eksperiment sa dušom hoax. A i nisu tvrdili da je 2 ili 3 nego 21. :smeh:
http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp" target="_blank
http://rationallyspeaking.blogspot.com/ ... grams.html" target="_blank
Pročitaj tekst(ove), objašnjeno je zašto se ti "rezultati" odbacuju.

Te druge stvari koje si pisao takođe govore u prilog toga da ne bi bilo loše naučiti ponešto pre pisanja o prostor-vremenu, dimenzijama i ostalom. Duša ili ne.
ok, my bad. 21 gram. nema razloga da izvrces ruglu to sto sam pogresio. bese davno kada sam o tome citao, tako da ono.. priznajem da sam pogresio u vezi gramaze..
hvala sto si me apdejtovala da se rezultati odbacuju. ne samo mene, nego i siiirooke narodne mase koje ovo citaju. mogli su negde reci da je dusa teska 3 grama, a ono zapravo nije ni jedan :besimse: :njanja:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Mislio sam da je Reomir plafon, al' ovaj ga očigledno šije. :lood:
^ Imas srece honey. :P
Daj Source svaka rasprava o dusi i postojanju iste je izlisna. Dusa ne postoji, tebe kao i mene pokrece elektricitet a ne sveti duh. I ne, CERN nije igracka u kojoj stvaramo paralelne dimenzije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546891#p2546891]Neutron napisao:[/url]^ Imas srece honey. :P
Daj Source svaka rasprava o dusi i postojanju iste je izlisna. Dusa ne postoji, tebe kao i mene pokrece elektricitet a ne sveti duh. I ne, CERN nije igracka u kojoj stvaramo paralelne dimenzije.

:D ja ne verujem da se ova tema i dalje nastavlja :astral2:
Ma ok je Neutronac.. necemo da razglabo o necemu oko cega ne mozemo da se slozimo nikako.
nema ni kompromisnog resenja :giggle:

Nego htedoh da pitam za astralnu proje.... a da, necemo da idemo dalje u apstrakcije i nepoznanice :balerina: :angel:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546462#p2546462]source napisao:[/url]btw. ti si toliko uvredjen, da vristis verovatno dok citas ove postove. tako barem izgleda kroz nacin na koji iznosis svoje misljenje.. ahhhh nemam vise snage. I give up :potapsava:
Pa kao neko ko se zaista bavi naukom, osecam potrebu da ti stavim do znanja da lupas gluposti i da nemas pojma sta pricas. Take it as you will.
Korisnikov avatar
By blenta
ova tema je potpuna salata...

ne znam sta mi je veci hit:

1. kad poredite koja je religija bliza nauci :ves:
2. kad male bebe puno spavaju jer su snovi uber vazni, a isus je na 8 herza :pinknaocari:
3. pa spona izmedju isusove frekvencije, boga, sirenja i teorija nastanka- naravno kvantna fizika :zid:
4. sledi energija je dusa, ergo dusa je neunistiva, a dusa je paradajz on earth, sledi dusa je vojvodina :hmm:
5. pa onda e ovo nije naucni forum, ajde da budemo imbecili :balerina:

no jednu stvar su uboli:
Source: "Ma ok je Neutronac.. necemo da razglabo o necemu oko cega ne mozemo da se slozimo nikako. nema ni kompromisnog resenja"

----------------------------------------------------------------------
ne idemo kod krojacice da je pitamo kako se popravljaju kola, isto tako nema se sta sa vernicima razglabati o nauci. netolernatno? jbg, jeste. :sesir:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2547024#p2547024]Mage napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2546462#p2546462]source napisao:[/url]btw. ti si toliko uvredjen, da vristis verovatno dok citas ove postove. tako barem izgleda kroz nacin na koji iznosis svoje misljenje.. ahhhh nemam vise snage. I give up :potapsava:
Pa kao neko ko se zaista bavi naukom, osecam potrebu da ti stavim do znanja da lupas gluposti i da nemas pojma sta pricas. Take it as you will.
naaaukaaa :mucka:

Dobro. Evo podjimo od pretpostavke da su sve moje tvrdnje pogresne i netacne. ok?
Ti kao covek od nauke koji TVRDI da ja iznosim besmislice, MORAS potkrepiti svoju tvrdnju objasnjenjem. A kako ga ne iznosis, mislim na objasnjenje, ostaje mi da zakljucim da se samo bezrazlozno srdis :odbij: :kafa:
By space_oddity
Kada bi ti bilo Mage, bilo ja, bilo blenta, bilo ko drugi ko je svestan da stvari koje pišeš nisu tačne uzeo da obrazlaže po stavkama - ponovo bi počeo da trabunjaš o kritičkom mišljenju (tj tome kako ga nemamo), kako ovo nije naučni forum i ostalo.

Ako ti je bitnije da veruješ da si u pravu nego da veruješ u nešto ispravno, u redu, mada lolwtf.
Ali ako ti je ipak bitnije da stvari koje misliš budu ispravne, pogledaj neki kurs iz srodnih tema na Courseri - neki od njih kreću zaista od nule, a posle baci pogled na neku knjigu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!