Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By blenta
tajna ce svakako ostati
jer kad nesto izlupam moras me pitati odmah inace zaboravim
Korisnikov avatar
By barni011
blento znam da nisi vernik i nemoj ovo shvatiti kao provokaciju ali evo udjosmo u dan Hristovog rodjenja i ja ti evo ovom prilikom zelim da svaka tvoja sledeca godina bude kao tvoje novo rodjenje i da svu radost koju si ti dao ljudima oko sebe svojim rodjenjem das im opet i ne samo njima vec svima koji gledaju u tebe i tako dugi niz godina.

ziv bio
Korisnikov avatar
By bern
danaaas je daaaaaaaaaaaann mogaaaa rođeeeenaaaa....

naaah.... just trollin'
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Čitam upravo diplomski rad jednog kolege iz srednje škole pod nazivom "HRISTOLOŠKE RASPRE U V I IV VIJEKU" i moram priznati da je to jako zanimljiva tematika.

Zanima me npr. mišljenje Barnija ili ovog novog forumaša Urkejazz o obračunu "pravovjernog hrišćanstva" sa gnosticizmom koji nije prihvatao autoritet crkve(sveštenstva) i nametanje pravila vjere. Zašto je gnosticizam odbačen?

Da li bi hrišćanstvo danas bilo drugačija(bolja, prihvatljivija) religija da se nije odreklo gnostičkih učenja?

Naravno, svačije mišljenje je dobrodošlo. :D
Korisnikov avatar
By No_Stress
Verujem da postoji Bog, samo nisam u dobrim odnosima sa ljudima koji predstavljaju crkvu...:) Ja pravim razliku izmedju Crkve i religije.
Korisnikov avatar
By erkondisn
morao sam samo odgovoriti zbog avatara na ovu temu :D
Korisnikov avatar
By Sad Princess
verujem da postoji neka visa sila koja je mozda u stvari ili sreca ili savest ali je zovem bog,cisto da ne odudaram toliko od okoline :D
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536497#p2536497]blenta napisao:[/url]Religion & Mental Health: New Study Links Belief To Emotional Problems

http://www.huffingtonpost.com/2013/04/2 ... ide=590035" target="_blank
kako da ne,

iz clanka

“Quite simply, the notion is that belief in a benevolent God will reduce the sense that the world is threatening at the neural level, because God will protect you from harm,”

vec ovde je jasno na kome se ovo istrazivanje sprovodilo
.....
nevezano za clanak, postoje ljudi koji u nekoj svojoj zivotnoj muci pridju religiji, neki pridju necemu drugome, u Srbiji imas 300.000 narkomana.
Hoce li oni duze i kvalitetnije ziveti od onoga koji je prisao religiji?

Nema nigde u istrazivanju reci o ljudima koji su prakticno od sazrevanja u religiji, ljudima po manastirima.Ne postoji ni jedan slucaj suicida u manastiru.

Istrazivanje se bavi ljudima kojima imaju neke zivotne probleme sa kojima su prisli religiji.Imali bi ih i da nisu prisli, ljudi uglavnom misle da ce Bog sve popraviti, nece, dao ti slobodu volje nad samim sobom, ali dao ti je uz to i pomoc.Ljudi su tu pomoc odbacili davno da je prakticno vise ni ne vide pa kad sve podje naopako i da boli cak ni onda se ne sete toga prvoga vec traze drugo.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522003#p2522003]Dr_Shortbus napisao:[/url]Čitam upravo diplomski rad jednog kolege iz srednje škole pod nazivom "HRISTOLOŠKE RASPRE U V I IV VIJEKU" i moram priznati da je to jako zanimljiva tematika.

Zanima me npr. mišljenje Barnija ili ovog novog forumaša Urkejazz o obračunu "pravovjernog hrišćanstva" sa gnosticizmom koji nije prihvatao autoritet crkve(sveštenstva) i nametanje pravila vjere. Zašto je gnosticizam odbačen?

Da li bi hrišćanstvo danas bilo drugačija(bolja, prihvatljivija) religija da se nije odreklo gnostičkih učenja?

Naravno, svačije mišljenje je dobrodošlo. :D
nisam ranije video ovo,
bilo bi drugacije da su gnosticke sekte i njihovi ucitelji imali uticaja na crkvu...imas raznih gnostickih ucenja cak i dva Boga postoje, dobar i los Bog, zavisi od koga su dolazila.Imas ucenja da Bog nije tvorac svega, posto imas postojece zlo koje nije moglo nastati iz nicega.Ono bi se moralo pripisati Bogu kao tvorcu svega.Onda imas ucenja da je Bog tvorac dobroga a da je materija zlo i da on nije nen tvorac.Uglavnom se ta ucenja svode na to da covek prakticno ne odgovara za svoje postupke, nema greha.Imas onda problem Hrista, koje je bio Bog materija(da tako kazem, uzeo je ljudski oblik).
U gnostickim ucenjima imas dosta paganizma sa istoka i iz Grcke.
Da je to prihvaceno u ranohriscanskoj crkvi kuko bi sto ne postoji ova sadasnja.
By Reomir Klon
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522281#p2522281]erkondisn napisao:[/url] Slika
morao sam samo odgovoriti zbog avatara na ovu temu :D
hahahaha, samo ovaj avatar je možda još bolji. :tapse:

Slika

Inače Barni piše vrlo lijepo a glavno tačno o tom što piše na ovoj temi, sa zanimanjem čitam njegove postove. Možda se uključim u raspravu na ovoj temi i ja, sada nemam vremena a ni dosta potrebne motivacije, uvidimo možda poslije.

Zanimljiv članak danas u Blicu:
Pop zbog priloga pretukao monahinju
Monahinja Mihaela (78) dobila batine
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/383177 ... -monahinju

:opatica:
By Aven
Odgajana sam tako i bila sam do prije nekih 10-ak godina kad se dogodilo buđenje u svakom pogledu. I to mogu najviše zahvaliti svojoj orijentaciji.

Ne znam kakav to Bog/Otac (uz pretpostavku svemogućnosti) može dozvoliti silno zlo koje se dešava u svijetu. Ako i postoji, poručila bih mu da je teško poremećeni sadist. :moby:

Agnostik sam. Vjerujem da postoji nešto van granica ljudske spoznaje.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!