- 12 Apr 2013, 21:47
mislim da postoji kod njih problem u povezivanju sa drugim ljudima
usled straha da se potpuno otvore u odnosima sa prijateljima, porodicom, simpatijama
i to je po mni glavna stvar. ali tvoj komentar "nisam se napusio/nalizao" me podseti
na tipicnu reakciju kad im se suprostavi - sta ima ko da zna o mom seks. zivotu
a uopste se ne radi o tome. ne treba da pricas o svom seksualnom zivotu
ali je potrebno da mozes da otvoreno komuniciras sa ljudima bitnim ti i uspostavljas poverenje
i osecas to poverenje i u svojoj glavi i da nisi sam jer imas jake spone sa drugim ljudima
no spremni su sve zrtvovati zbog problema da se prevali preko jezika svidja mi se milan umesto milica
i to se kasnije vidi najociglednije jer im je nemoguce ostvariti normalnu vezu. da sam dobio dinar svaki put kad mi je neko rekao da ce da emigrira ne zbog posla, homofobije ili ekonomske situacije nego jer je nemoguce naci pedera za biti u vezi u srbiji dosad bih imao preko 50 rsd u nasim dragim novcima
mozda je malo prejak zakljucak ali mislim da je ovo posledica opste klozetiranosti koja traje odredjeno vreme dok se skupe muda a usled prevelike homofobije u drustvu i jer se ljudi plase dal ce biti izbaceni, ismejani, izlupani - te imamo homofobiju koja ima direktnu bezbedonosnu posledicu, i indirektnu koja od pedera pravi manje stabilne licnosti nego sto bi inace bila.
druga nuspojava je sto se taj skriveni deo licnosti ispoljava kad je to pogodno. kad nema poznanika, kad se umecem vrednim cia terenskog agenta izstalkuje osoba s kojom se nalazi da se utvrdi da nemazajednickih prijatelja ili prijatelja zajednickih prijatelja te da je potvrdila verbalno i napismeno da je "diskretna", da je nefem, i nema nijedan predmet/odevni artikal koji prelazi u topli spektar boja itd itd.
i tada kad se taj "stealth" deo licnosti ispolji, ispoljava se u mini eksplozijama. strasti, drame, frke, panike, diskrecije itd. enter likovi koji dobijaju nervne slomove kad ih ostavi decko a ne smeju da placu pred zenom jer su macho, ili ribe koje tuku svoje devojke itd. ergo nesposobnost da se na eksternu situaciju odgovori standardnim ocekivanim racionalnim odgovorom, nego je odgovor na eksterni stimulus nesto potpuno neocekivano i poprilicno ludo