Ovo mi je neshvatljivo..
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja oprao je na Veliki četvrtak, noge 12 mladih zatvorenika, tokom ceremonije koju je godinama obeležavao kao nadbiskup, a nastavio kao papa.
Kako je objavio radio Vatikan, papa Franja rekao je zatvorenicima da je Isus oprao noge svojim apostolima, kao gest dobrote.
"Ako je Gospod oprao noge svojim apostolima, mi treba da činimo isto", rekao je papa
......
Zasto je Isus oprao noge Apostolima?
Za vreme večere nastade među učenicima rasprava o tome koji je od njih važniji. Tada Isus ustaje, opasuje se ubrusom, uzima umivaonik i počinje da pere noge svojim učenicima, i time Isus pokaza svoju smernost punu ljubavi, koja treba apostolima i svima vernima da bude primar vrline poniznosti i ljubavi prema bližnjem. Kada im opra noge reče: “kad sam ja, Gospod i učitelj, oprao noge vama, i vi ste dužni da perete noge jedan drugom.” (Jovan 13;14).'
Isus nije prao noge apostolima da bi dokazao svoju dobrotu vec da bi ih naucio poniznosti i jednakosti u sluzenju jednih drugima.Isus je najveci deo svoga zivota proveo u najnizoj klasi ljudi svoga vremena kao njima potpuno jednak.
Rimokatolicka crkva u praksi je suprotnost svemu gore napisanom.
Njoj se sluzi, Papa je iznad svih.