Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ne slažem se sa ovom ispravkom jer sam 1) ubeđen da homoseksualna ljubav postoji isto koliko i heteroseksualna, 2) nije svaka ljubav ista - da bi se dve ličnosti potpuno spojile u bračnoj ljubavi mora da postoji na kraju krajeva i seksualna privlačnost. Znači, gej muškarac može da voli ženu, ali ne može da bude u braku sa njom jer ga ona seksualno ne privlači. - Da ne mešamo babe i žabe... :D

A ako pričamo o ljubavi u najširem smilsu reči (prema bilo kom čoveku, ličnosti, svešteniku, religijskoj zajednici)... Da pogledamo kakvo je stanje kad su obične stvari u pitanju.

Šta moraš da uradiš da bi pročitao jednu knjigu - saznao njen sadržaj?

- Moraš da je uzmeš prvo, pa moraš da je otvoriš, pa da je čitaš i to do kraja...
Dakle, moraš da se pokreneš, da uložiš neki napor, da se posvetiš na neki način - a i to je vrsta žrtve. Zar ne trošiš svoje vreme? Zar to nije žrtva? A govorimo i dalje o stvari... :)

Onda je jasno koliko je tek posvećivanja i žrtve potrebno za bilo koji odnos među ljudima ;)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Da ali iz knjige imas koristi.

Inace, da li ljudi iz crkve u koju ides znaju da si gej?
Od knjige je gotovo izvesno da postoji neka korist, ako u nicemu drugom, onda u naucenoj jednoj reci vise. :diplomac:
A da li ljudi znaju da si gay, je pitao iz vrlo jasnog razloga, mislim da smo svi svesni da nas crkva obelezava kao protivprirodni blud, samim tim je vrlo cudno da tebe prihvate, osim ukoliko tamo nisi otisao po neku vrstu pomoci, u smislu, necu da budem gay, lecenje, ili nesto trece. Uostalom ko normalan ide u crkvu po savet?! :merlinka:
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Ja sam u crkvi oduvek. Nisam otišao po savet...
I jeste, zvanični stavovi crkve su strogi (to su oni ideali), potpuno je druga stvar kada duhovnik razgovara sa konkretnom ličnošću koju ima ispred sebe koju poznaje i voli...

Kad kritikujete crkvu morate da kažete koju crkvu kritikujete jer se one međusobno mnogo razlikuju.
Dakle, neke crkve dozvoljavaju gej brakove.

Komentar na ove fotografije je da ima svakakvih ljudi među sveštenstvom i monaštvom - kao uostalom i svuda. I svi oni greše...

I šta ono po pravilu biva sa stadom bez pastira?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Dodje do svoje slobode, pa se raspe po prirodi i brdima, umesto da ode na klanje?
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Ne naravno, nego ga divlji psi ili vukovi pokolju!
Neću nikada moći da shvatim kako jedan odrastao, ozbiljan, inteligentan, obrazovan čovjek, akademski građanin, može da ima tako tvrde i principijelne stavove u nečemu kao što je zagovaranje bilo koje religije.
Evo i ja vjerujem, ali to ne znači da sam tupav i da ne znam da razmišljam sopstvenom glavom!

:neznam:
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Nisam ja nego je u biblijskoj priči Hristos sve ljude u alegoriji nazvao slovesnim ovcama.
A istina je da su svi ljudi izgubljeni u okovima smrti bez boga koji daruje vaskrsenje i večni život - kao ovce bez pastira...

Po čemu se zaključuje da ja ne razmišljam sopstvenom glavom...? Ono drugo, odnosno prvo neću ni da spominjem jer vrlo lako može da se shvati kao uvreda. - Da ne ispadne da se lako vređam... :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovih par stvari
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517449#p2517449]UrkeJAZZ napisao:[/url]
Kad kritikujete crkvu morate da kažete koju crkvu kritikujete jer se one međusobno mnogo razlikuju.
dakle, kritikujemo ovde spc, rpc, rkc, "evangelistichke" protest. fundice i sekte koje ne samo ne dozvoljavaju gej brakove vec ne pushtaju ni na miru gej ljude, ne prestaju da nas klevecu i mrcvare svakom prilikom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517449#p2517449]UrkeJAZZ napisao:[/url]

Komentar na ove fotografije je da ima svakakvih ljudi među sveštenstvom i monaštvom - kao uostalom i svuda. I svi oni greše...
ali, mili moj, shta je crkva preduzela i uradila da zaustavi, kazni, da bar prekori nekom porukom ove iz sveshtenstva i monashtva koji su onako greshili?
nishta, nikad! i ne samo nikad nishta vec ih crkva unapredjuje, preporuchuje, postavlja da ju predstavljaju, da ne podsecam na amfilohija i njegov konstantan jezik zla i mrznje.

dakle, GDE je ta bolja crkva u spc-i?

ONT, u ostalom, vi a/nti/teisti ostavite UrkeJAZZ-a na miru, ne shikanirajte ga vashim krajnostima! :)
Sv. Nikola bijaše peder i imadaše muža. Muž taj stalno ga je pratio u poslu njegovu pregolemu iako pomalo pedofilskih inklinacija (sve soft i košer, da se razumijemo). Praktični ameri tutnuše tom vrijednom mužu coca-colu u ruku i priznaše da su gay osobe jako dobre za tršište. :srba:
Korisnikov avatar
By Mars
Drag mi je taj probisvet Sv. Nikola, ali - oće li ova zimska tema d'umre?!
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517564#p2517564]Vel boy napisao:[/url]samo na ovih par stvari
dakle, kritikujemo ovde spc, rpc, rkc, "evangelistichke" protest. fundice i sekte koje ne samo ne dozvoljavaju gej brakove vec ne pushtaju ni na miru gej ljude, ne prestaju da nas klevecu i mrcvare svakom prilikom.

ali, mili moj, shta je crkva preduzela i uradila da zaustavi, kazni, da bar prekori nekom porukom ove iz sveshtenstva i monashtva koji su onako greshili?
nishta, nikad! i ne samo nikad nishta vec ih crkva unapredjuje, preporuchuje, postavlja da ju predstavljaju, da ne podsecam na amfilohija i njegov konstantan jezik zla i mrznje.

dakle, GDE je ta bolja crkva u spc-i?

ONT, u ostalom, vi a/nti/teisti ostavite UrkeJAZZ-a na miru, ne shikanirajte ga vashim krajnostima! :)
Crkva ima svoje mehanizme za suzbijanje nedoličnog ponašanja. Jesi li čuo da je jedan vladika SPC (Artemije sa Kosmeta) kažnjen i ne samo da nije više u aktivnoj službi, nego mu je oduzet čin vladike, a i svi ostali sveštenički činovi jer je ostao uporan u tome što greši? I to ne bilo kakav vladika nego poštovan i školovan - doktor nauka...! Dakle, ovo je veliki događaj u crkvi.

E, sad se ovakvi fundamentalisti uglavnom okupljaju oko njega. Ali neće niko njega da pita: "Jesi li ti artemijevac ili nisi?" nego svi vide da je monah/sveštenik i osuđuju odmah SPC. A on čovek više nije u SPC...
ah, mili moj, artemija kaznishe ne zbog homomrznje vec shto je crkvenoj birokratiji stao nechim sasvim drugim na zulj.
a ovi crkvenjarski antigeji se bojim vishe okupljaju oko amfilohija (a ovaj je nakon irineja glava broj 1 u crkvi), ili i oko i artemija i amfilohija. mogu da biraju, itekako, jer spc je nazalost puna pluraliteta amfilohija, artemija, pahomija, filareta, ..........
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Pa čekaj, Pahomije je naš... :-P :D

Znam ja sve ovo. Samo sam hteo da istaknem dva momenta - 1) da crkva inače ima mogućnost da reaguje i to radi kad "gori pod nogama" i 2) da mnogi mogu da izgledaju kao da rade nešto u ime SPC a da sa njom nemaju veze.

E sad, sa druge strane, crkva nije neka stranka pa da se za svaku sitnicu oglašava i "ograđuje" od nečega - ona je jednom za svagda "ograđena"!
Ta ograda je ljubav božija prema svim ljudima i svi koji delaju u suprotnosti sa tim automatski ne rade to u ime crkve i boga. Razumeš?

Dobro, sad ćeš ti reći da je to tako u teoriji a u praksi je drugačije. Slažem se! Ali ponovo se vraćamo na ono da se neke stvari polako menjaju i da se ljudi u crkvi ništa ne razlikuju od ljudi van nje - isto greše...
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Pa ne bi bila sitnica da je bilo mrtvih i da su u tome učestvovali pripadnici klira. Onda bi moralo da se reaguje...
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
Šalio sam se malo - naravno!

Izvinjavam se ako sam preterao. :mete:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!