Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Pa, zene, srecan nam 8. mart :)

Evo malo teksta sa fejsa, cisto da ne zvrji tema prazna :lol:

Jugoslovenske Žene su prvi put u istoriji dobile pravo glasa 11. avgusta 1945. u Titovoj Jugoslaviji !

Položaj žena na Balkanu početkom 20. veka bio je karakterističan po njihovoj podređenoj ulozi u patrijarhalnom društvu. Žene su bile potiskivane iz javnog života, u kulturnom pogledu zaostale, velikim procentom nepismene, a običaji su ih odvajali od društvenih aktivnosti jer se smatralo da je ženi mesto u kući.

Žene su dale ogroman doprinos borbi za oslobođenje: od 1941. do 1945. borilo se u redovima Narodno oslobodilačke vojske oko 100.000 žena od kojih je 25.000 poginulo, 40.000 ranjeno, dok je 3.000 žena ostalo potpuno nesposobno za rad. U toku 2. svetskog rata oko 2000 žena postale su oficiri. Partizansku spomenicu 1941. je dobilo 3.344 žena, a Ordenom narodnog heroja odlikovana je 91 žena.
Na oslobođenoj teritoriji učestvovalo je oko 2 miliona žena u različitim pozadinskim akcijama, a 600.000 žena je hapšeno i zatvarano. Posebni odbori AFŽ-a skupljali su hranu, odeću i sanitetski materijal za Narodnooslobodilačku vojsku, brinuli su se za obradu zemlje, za žetvu i setvu, za bolnice, za decu, za kurirsku službu i slično.........posle rata žene uzimaju aktivno učešće u obnovi zemlje

Slika
Korisnikov avatar
By spliff
srecan 8. mart svim zenama i onima koji se tako osecaju
:kiss:
Korisnikov avatar
By Mars
Jao dajte neku sliku sa ulice, svih onih muskaraca sa po jednim karanfilom u celofanu molim vas

Srećan 8. mart.
By space_oddity
Kad vidim "srećan 8. mart damama" ili slično... dođe mi da povratim sve što sam pojela protekle nedelje.
NISAM JEBENA DAMA!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a zamisli da si uciteljica pa moras da nosis 30 karanfila kuci :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
"Škola za dresuru cura 8.mart"

IV semestar je najteži semestar :smeh:
Šta je Rozalija, dušo?! :lol:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
srećan 8. mart, žene.. i potrudite se da ga shvatite onako kako i treba.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517270#p2517270]Anhedonie napisao:[/url]a zamisli da si uciteljica pa moras da nosis 30 karanfila kuci :lol:
:lol:
meni je najveci hit bio kada je sestra pocela da radi u skoli, i za prvi 8. mart tata isao kolima da bi donela kuci sve cvetice ( predavala je 3. razredu sa ogranicenim fondom casova, a najvise karanfila i ruza dobila od sedmaka i osmaka :krezavi: )

malopre je zovem da vidim kako je danas prosla, a ona: "kako da prodjem? em sam trudna, em su izgleda svi vec shvatili da sam kucka" :krezavi:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Nsc, u mom kraju je obicaj da se karanfili (aka kuranfili, kako ih ovde od miloste zovemo :lol: ) nose na groblje, tako da ne ide da se poklanja to nekome za 8. mart. :)
Korisnikov avatar
By source
Srecan praznik damama i svima koji se tako osecaju :) liberation
:cvece:

p.s. negde sam vece cestitao, al kad vec ima topic specijalno za ovu priliku, red je da cestitamo i ovde ;)
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517391#p2517391]Over_the_rainbow napisao:[/url]@Nsc, u mom kraju je obicaj da se karanfili (aka kuranfili, kako ih ovde od miloste zovemo :lol: ) nose na groblje, tako da ne ide da se poklanja to nekome za 8. mart. :)
u Beogradu su godinama zene za 8.mart na vratima firme docekivali predstavnici sindikata i dobijale su po 1 crveni karanfil, tako da je to ljudima preslo u naviku
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ništa lično, ali ne podnosim niti jedan oblik proslava/praznika - rođendani, svadbe, sahrane, slave, dan žena, dan zaljubljenih, božić, uskrs, novu godinu... komercijalizovano ispiranje mozga!
Korisnikov avatar
By Darling
^ Seri, seri moj golube beli :roll:

On: Hvala i srećan praznik svim ženama! Uvek čile, vesele , voljene i poštovane bile :cvece:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517266#p2517266]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517264#p2517264]Mars napisao:[/url]Jao dajte neku sliku sa ulice, svih onih muskaraca sa po jednim karanfilom u celofanu molim vas
:pucaodsmeha:
:lol: Baš mi reče drugarica danas: Jebali ih kUranfili da ih jebu više :lol:
Korisnikov avatar
By zozefin st
hvala svima, koji su cestitali ovde ili na nekoj drugoj temi :D
Korisnikov avatar
By Mars
Zanimljivo da su se kod nas primili svi mogući zapadnjački praznici-osim Dan majki i Dan očeva.
Korisnikov avatar
By nsc
zato mi imamo gomilu drugih - kao ocevi, materice i detinjci, pa slave i preslave, pa ...

a i dan zaljubljenih smo tek skoro prihvatili, ali zato u fulu
Korisnikov avatar
By Mars
To ocevi, materice....samo na papiru, i to crkvenom.

A trebalo bi to u fulu da bude pre nego valentajni i helouvini.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!