Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_
e ja sam baš jedna od tih što ne mogu da poveruju da ni u jednoj pekari nema normalnog najobičnijeg peciva. unbelievable! (ne računam Lidl gde se od smrznutog testa po nemačkom receptu prave peciva)

ne znam ko više pizdi od mene: prodavačice, kod kojih skoro svako jutro kupim neko pecivo, kada tugaljivim nervoznim pogledom prelazim po celom izlogu birajući manje zlo ili poznanici kada pokušavam da im objasnim šta je to burek i koliko je to dobro :D
Korisnikov avatar
By Blady
@mars S ozbirom da izbegavam ulje u poslednje vreme, napravila sam
ovako
sipala sam vodu u posudu, stavila povrtnu kocku jer vegetu vise ne koristim, so.
Iseckala praziluk, izrendala krompir i sargarepu i stavila u vodu.
Posle toga sok od paradajza i malo rezanaca.

Ovaj sok od paradajza sto sam kupila je domaci.
Korisnikov avatar
By spliff
danas cu praviti:
francuski krompir sa kobajama
Korisnikov avatar
By Blady
paradajz sos i kuvano povrce, i supu.
Korisnikov avatar
By spliff
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2514978#p2514978]spliff napisao:[/url]danas cu praviti:
francuski krompir sa kobajama

Slika

Slika

SASTOJCI

• 1 kg kumpira
• 3 do 4 kobasice
• 4 do 5 jaja
• 1 jaje (ovo ne smijete kuhati, ono je za umak)
• 2 dcl vrhnja za kuhanje ili 2 dcl kiselog vrhnja
• 1 dcl mlika
Kumpire skuhajte u kori ili ga očistite pa ga lešajte, nekima je tako ukusniji. U posebnoj posudi skuvajte jaja u tvrdo. Kobasice, najbolje vam je uzeti kranjske (Gavrilović) prokuhajte par minuta u vreloj vodi. Kumpir ogulite i izrežite na fite, jaja ogulite i narežite (možete s onom plastičnom spravicom za rezanje jaja na fite), kobasice narežite. Kumpire posolite, poparite, stavite malo vegete po želji i sve lagano promiješajte. Vatrostalnu posudu namažite maslom, te slažite – red kumpira, zatim malo kobasica, malo narezanih jaja, pa opet kumpiri, pa kranjske, pa jaja i na kraju krumpir. Jedno jaje lagano izlupajte, pa dodajte vrhnje te može i 1 decilitar mlika te sve skupa izlijte u vatrostalnu zdjelu. Pecite na 180° C, otprilike 40 minuta. Uz ovo jelo idealno je poslužiti zelenu salatu u koju obavezno, ako ste u mogućnosti, stavite rikole, te zalijte sa čašom crnog vina. Bilo bi lipo da otvorite bocu nekog kvalitetnog vina.
Za ovo jelo umisto kobasica možete koristiti pećenicu, suho meso ili čak pancetu.
Korisnikov avatar
By Madonna
i jesu onda te makarone slatke ili slane? :glup:
Korisnikov avatar
By Blady
Krecem da pravim corbu od krompira.
Danas necu koristiti ni kocku ni vegetu (koju i onako vec duze vreme ne koristim) nego samo so.

I napravicu pirinac sa tikvicama i sargarepom. (mozda)
Korisnikov avatar
By gossip
veceras cu da spremim kokice na puteru posute sa vegetom :love:
Korisnikov avatar
By gnossienne
Teletinu na kockice sa boranijom, celerom, krompirom, paradajzom, crnim lukom, šargarepom... Neka komplikovana čorbica za mene, ali je začudo dobro ispala :mljac:

Posle neku salatu od šampinjona koja je bila grozna, jer sam kasno shvatila da nemam limuna.
Korisnikov avatar
By Mars
Danas sam skuvala neku belu ribu, procedila....pa sam onda na maslinovom ulju propržila konzervu seckanog paradajza...pa kad se to na pola ukuvalo - dodala sam ribu i začine.

Uz čašu crog suvog vina lepo je bilo.
Korisnikov avatar
By spliff
danas sam pravila oblande sa ceten alvom

sastojci:

pakovanje oblandi
200g čokolade
300g ćeten-alve
250g šećera u prahu
250g putera

Pomešati izrendanu čokoladu, usitnjenu ćeten-alvu, šećer u prahu, puter i 10 kašika vode, staviti na laganu vatru da prokuva pa kada se ohladi filovati oblande.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni grašak često bude tvrd - jel to zato što ga predugo ili prekratko kuvam?
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim zato sto je prekratko
Korisnikov avatar
By Madonna
meni ponekad grašak bude ugljenisan ali to je zato što ga predugo kuvam pa onda pržim pa onda pečem
Korisnikov avatar
By mega therion
301 mini tost. Navukla sam se, a posle cu opet da kukam kako sam se ugojila -.-
Korisnikov avatar
By Blady
Projaru.
Nema sta nema u njoj :drama:
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517199#p2517199]spliff napisao:[/url]danas sam pravila oblande sa ceten alvom

sastojci:

pakovanje oblandi
200g čokolade
300g ćeten-alve
250g šećera u prahu
250g putera

Pomešati izrendanu čokoladu, usitnjenu ćeten-alvu, šećer u prahu, puter i 10 kašika vode, staviti na laganu vatru da prokuva pa kada se ohladi filovati oblande.
:bale:

ot: nis nisam kuvala danas.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Sendvic sa sunkom, izrendanim kuvanim jajetom, kecapom i malo je stavljen origano.. A ima i neki sir iz Bugarske, valjda. :smirk:
Korisnikov avatar
By spliff
danas sam pravila:
piletina sa limunom
bajadera

http://www.nigella.com/recipes/view/slo ... hicken-203" target="_blank

Bajadera

300 grama mlevenog keksa
300 grama mlevenih oraha
250 grama putera
200 grama čokolade
800 grama šećera

20 kašika vode prokuvati sa shećerom. Kada se ohladi dodati keks, pa orahe i na kraju puter. Dobro promešati i onda smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati pola rastopljene čokolade, a od druge polovine napraviti glazuru sa malo putera.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!