Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
treba mi haljina za svadbu koja ce da se desi krajem marta. ja nemam ideju idejinu kako to treba da izgleda. nemam ni koga da pitam. mozda ovde neko ima takve ideje, pa bi mi svaka dobrodosla.

ja sam jako visoka, imam dobre noge i dobro dupe i neke sasvim ok sise. siroka ramena i najslabiji deo mi je stomak koji je poceo da se otima kontroli, ali nije nista strasno. uzasno mi stoje stvari koje su secene ispod grudi i najbolje je kada su secene u struku.

imam odlicnu krojacicu i cipele isto mogu da napravim kakve hocu....

dajte neke slike, predloge, nesto...frka je!
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mmmm...

treba ti nesto sa šišmiš rukavima dugačkim najmanje do laktova, svakako malo šire i fluffy u gornjem delu, i V izrezom ili nabranim dekolteom.
U struku usko ili suženo dobrim kajišem/pojasom, a donji deo isto treba da je uzak i ne duži od malo-iznad-polovine-butina.
Što se boje tiče, bolje da ideš na monoblok varijante, bez nekih printova (osim ako nije ne-znam-kako-očaravajuće ukrojen print) i naravno bez detalja (konac, dugmići, karneri, paspuli...).

Na ovo (osim ako se ne odlučiš za nabrani dekolte) obavezno jedna dugačka ogrlica koja će ti visiti do ispod grudi.

Kosa, ako ti je dužine preko ramena, može i spuštena, ali ispeglana, a ako je tik do ramena ili kraća - podignuta nekako.

Cipele sa štiklom naravno, mogu da se slažu sa ogrlicom ili drugim nakitom ako ga nosiš.

Ako nisi za varijantu "nek se vidi raskoš", onda jedan overall može odlično da ti stoji, samo je važno da pogodiš boju, i uslov vezan za dekolte ostaje isti kako je opisano gore.

Trenutno nemam vrna da najdem sliČKE.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
@synesthesia, hvala ti puno. ja pola reci koje si upotrebio ne razumem, ali tu je gugl :)

@mars, zeni se rodjeni brat mog decka. racunam na bar stotinak ljudi na svadbi u restoranu.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Jao, haljine.. Meni je to noćna mora. Doduše, i venčanja takođe...
Visokoj i vitkoj devojci sve dobro pristaje :)))
Korisnikov avatar
By hlaefdige
to sa tim haljinama sa naucila. vise mi nije strasno. a sa vencanjima...hm...videcu...visoka jesam i dalje...vitka i ne vise toliko kao ranije
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Aman, za koju si varijantu - otkriveno ili prikriveno? :)
Korisnikov avatar
By V25
http://www.sestres.com/index.swf" target="_blank

Idi na "Nešto novo" i skroluj fotke (crna haljina sa kožnim "opasačem"). Poenta je - opuštena haljina sa kožnim elementom oko struka (ne mora da bude kožni ali poenta je da te seče u struku a da te opet ne guši nego da prilagodiš sebi).
Korisnikov avatar
By Synesthesia
V25 napisao:http://www.sestres.com/index.swf

Idi na "Nešto novo" i skroluj fotke (crna haljina sa kožnim "opasačem"). Poenta je - opuštena haljina sa kožnim elementom oko struka (ne mora da bude kožni ali poenta je da te seče u struku a da te opet ne guši nego da prilagodiš sebi).
Mmm... izvini Viki, ali no. Ova haljina je disaster. In so many ways, and on so many levels.

Dobra je zamisao, ali.. loša realizacija. Kad malo bolje razmisliš, i pogledaš, kao da viče - "zavila sam se u čaršav a izgledam totalno chic, i opasna sam, jebo tee!"

Poenta koju si istakao jeste dobra, samo ovaj primer losh.

Respect za trud sestara stevančević.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2510660#p2510660]V25 napisao:[/url]http://www.sestres.com/index.swf

malo mi je nejasna slika. tacnije, nije neka koju mogu da odnesem krojacici, a da obe znamo sta sada da radimo s tim :D

dopada mi se.
Korisnikov avatar
By V25
Nikako bela, ali ovo je ono o čemu sam pričao

Slika
Korisnikov avatar
By V25
Nije da ih promovišem, nit' znam ko su, nego imam drugaricu slične građe kao Hlaefdige i nisam ni pomišljao da detalj kao ova koža oko struka na tako opuštenoj haljini može da deluju tako dobro. Probala je sličnu haljinu ovoj crnoj gore (imala je doduše nešto na ramenima) ali na visokim ženama sjajno stoji. Plus sviđa mi se što nije fabrički srukirana već je "podešavaš". I nije sečena "ispod sisa" :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja bih se ostro protivio bilo cemu sa sirokim rukavima i fluffy ramenima. treba ti nesto neobavezno u gornjem dijelu, mozda neki cipkani ili nabrani detalj u predjelu grudi, ali definitivno bretele, i to siroke.
Pocnimo od ovoga:
Slika

Neki lagani materijal, mozda nekoliko nijansi tamniji nego ovo na slici.
predio karlice bih odradio malo uze, tako da ti oko dupeta bude skroz uzano, sa mozda nekim kaisem koji bi dozvolio nabor u predjelu stomaka, poput ovoga:
Slika
gdje je gornji dio nabran i prebacen preko kaisa u predjelu stomaka.
Sami donji dio haljine bih ostavio tvojoj masti, mad bih pokazao malo noge.

eto mog skromnog priloga:)
Korisnikov avatar
By nsc
Ako sam dobro zamislio gradju, moja bivsa devojka je bila slicno gradjena. Imala je srecu da joj je majka imala masinu i za sat-2 umela sve da sasije. Predlazem haljinu sirokog struka sa nekim opustenim koznim kaisem preko, suknja pun krug - za duzinu se sama odluci, duza je prakticnija, gornji deo klasicna kosuljica, ako ces sa rukavima, ili veci reveri, ako je bez rukava. Dobra krojacica to moze za par sati da skroji i sastavi. Ako uzmes jednobojan materijal onda neke upadljive ogrlice, ako uzmes cvetni dezen ili neki sareni materijal, detalji ti nisu potrebni. I obavezno cipele sa stiklom, ma koliko da si visoka. Za sta god da se odlucis, rezultat objavi u ovoj temi ili u "Moja fotka". Dobar provod
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Bananice, de si nashao ovu prvu sliku? :lol:

Elem, kod širokih ramena je poenta da se silueta izmeni tako da se vrati u proporciju, što znači "dati" volumen delovima niže od grudi.

Haljine sa bretelama... po meni su nekompletne, kao samo takve. Generalno nikad nisam za haljinu sa bretelama. Plus, ako obučeš bretele, kakve god da su - bretele akcentuju ramena.

Dakle, fokus na delove ispod grudi - struk, noge. Pošto nećemo da pravimo trudnicu od Hlae, struk otpada. A i svakako je Vikijeva preporuka za pojas odlična, tako da tu ide - pojas. Hlae nema baš toliku slaninu, pa da se preliva preko pojasa...

Ono što može da da volumen celokupnoj figuri, a da je u predelu stomaka a da nije stomak - rukavi. Dakle, nikako sa golim ramenima, i široki, duži rukavi. Jedina varijanta u kojoj možda treba da ti se vide ramena, jeste ako izabereš haljinu koja ima samo jedan rukav. Ali to je isto tricky. Dakle, materijal pada preko ramena i na dole se širi.

Treća opcija jesu kukovi i noge. Mi hoćemo da Hlae seva nogicama, tako da nikakvo budženje dole ne dolazi u obzir.

Još jedan sexy momenat su gola leđa, koja ako ih voliš, treba isto da pokažeš, a dobar su odgovor na pristojan dekolte napred.

Ovaj tip haljine, kao ova ljubičasta, mi je... trashy. I mislim da nije za Hlaein uzrast.

edit: zjuuu... nikako nikakvi široki reveri.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ovako s nogu i bez mnogo idejnih priprema, ja tebe vidim u jednostavnoj,uskoj, uz telo haljini, dužine do malo ispod kolena. Gornji deo haljine dekoltiran u obiliku dubokog V. Ako je haljina bez rukava, nose se odgovarajuće, elegantne rukavice do lakata, uz jedan veliki prsten na prstu jedne ruke i narukvicu. Bitno da je haljina ravnih i oštrih crta, bez prelivanja, nabora i sl. Frizura pokupljena u neku punđicu, a dolazi u obzir i neka dominantnija punđa, formirana uz pomoć odgovarajućeg umetka. Možda jedno pero u tonu zadenuto iza u dnu punđe, no nije obavezno. Odgovarajuće cipele, torbica, biseri oko vrata, minđuše, cvet oko ručnog zgloba, prozirna, svilena ešarpa preko ramena ( eventulano ) i to je to.
:gotika:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
@ Synt..

ova druga fotka je samo da objasni ovaj prelom preko kaisa, nikako kao cjelina.
Sto se tice toga da bretele naglasavaju ramena - varas se. Samo zato sto ti je licni ukus protivan istim, nemoj da tvrdis nesto sto nije nuzno tacno. Ukoliko se tik ispod ramena - dakle u predjelu grudi, da na volumenu ili nekim detaljem privuce paznja, time se dobija "efekat trougla" i ramena ce izaci iz fokusa. Siroki rukavi mogu da pomognu, ali mislim da u slucaju kad osoba nije prosto visoka - nego je visa od vecine prisutnih u prostoriji, bilo kakva haljina sa vecim rukavima ili nesto na ramenima, i uz malo sminke si na korak od perfetne Drag Queen, sto necemo. Ili se varam?

Mozda bih jos razmislio i o kosom kroju haljine, gdje je jedna stana 10ak cm iznad koljena, a druga 5-6 ispod?

sve su ovo samo predlozi, ne tvrdim da sam modni ziri. No mnogo volim haljine, rado sam ih nosio i cini mi se da sam dobro skrivao stomak i ramena - sto je ovdje kljucno.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
trazim neku fotku na kojoj mi se vidi figura. ja ne zelim nuzno da sakrijem ramena, jer mi se svidjaju.
Korisnikov avatar
By blenta
meni se ova prva viktorova slika svidja crna
sa tim talasom od tkanine preko grudi u jednu stranu
i kaisen sirokim koji bi mogao i da mude siri sa jedne strane nego sa druge
boja valjda moze da bude bilo koja

a potpuno ne razumem vase postove
ni na trece citanje

ostale slike su mi bezveze
Korisnikov avatar
By Synesthesia
@Banana

Dobro je za drugu fotku :)

Nije moj lični ukus protivan ničemu, i ne radi se o mom ukusu, nego o Hlae. Ali ako bretele ne naglašavaju ramena, isto kao što peep-toe cipele ne skreću pažnju na prste, onda naša debata nema daljeg smisla :)

Volumen oko grudi može da dobije i nabranim dekolteom, koji će padati u V, ali to nema veze sa golim ramenima, niti pomaže kod bretela.

Svako može da liči na Drag Q, ako se loše spakuje.

Kosina u donjem rubu je passe, bar na toj visini, kad su svečane haljine u pitanju. Trenutno je zanimljivija na spavaćicama, casual majicama, gornjim delovima pidžama, formalnijim sakoima, prslucima, i drugim odevnim komadima.

@blenta
:lol: neka, ti samo gledaj slike i kaži nam koja ti je lepa a koja ne :lol:

@hlae
Sunce i Lanvin :)
Ne ideš na audijenciju u Belu Kuću, nego na svadbu, aman :)
I nećeš da sakriješ ramena, šta god da obučeš, ramena će ti biti tu :)
Nađe li tu sliku?

Naslov da se promeni u "Obucite Hlae" :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!